Οι μάσκες στα παιδιά και η απομόνωση τους από τον μικροβιακό κόσμο, προάγει την ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών!

Οι μάσκες στα παιδιά και η απομόνωση τους από τον μικροβιακό κόσμο, προάγει την ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών!

23 Σεπτεμβρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:190
Μοίρασέ το

 

Ό,τι κακό έχει γίνει τα τελευταία δυόμισι χρόνια έγινε. 

Αλλά, παρακαλώ, ας μην συνεχίσουμε να κλειδώνουμε και να κρύβουμε τα παιδιά μας . 

Όχι για μόνο για τον SARS-CoV-2, αλλα ούτε για την ετήσια γρίπη, ούτε για την ευλογιά των πιθήκων. 

 

 

Δώστε στα παιδιά σας τον χαμένο χρόνο τους, το χαμένο χαμόγελο και την αγάπη και κατανόηση που χρειάζονται…

Αρκετό κακό  τους κάνατε, υπακούοντας ως σκλάβοι, στις προσταγές ανώμαλων και διεστραμμένων “γιατρών” και πολιτικών.

Ξαναδώστε τους, την χαμένη τους αθωότητα…

Τους το οφείλετε, αν θέλετε να λέγεστε ΓΟΝΕΙΣ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Οι μάσκες στα παιδιά και η απομόνωση τους από τον μικροβιακό κόσμο, προάγει την ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών!

Απο Δρ Byram W. Bridle

Τα παιδιά ως γνωστόν διατρέχουν εξαιρετικά χαμηλό κίνδυνο να νοσήσουν βαριά από τον COVID-19. 

Υπάρχουν πολλά σημαντικότερα πράγματα για τα οποία πρέπει να ανησυχούν οι γονείς κι αυτό δεν είναι ο Covid. 

Ακόμα όμως και να θέλετε να μειώσετε τον κίνδυνο απο Covid, υπάρχουν άλλα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε, όπως η προώθηση της άσκησης και ενός υγιές σωματικό βάρος, η κατανάλωση θρεπτικών τροφών, η μέτρια έκθεση στον ήλιο για την προώθηση της φυσικής παραγωγής βιταμίνης D, την οποία χρειάζεται το ανοσοποιητικό σύστημα για βέλτιστη λειτουργία.

Οι δύο πιο επιβλαβείς πτυχές της κάλυψης των παιδιών με μάσκα είναι…

  1. Η απομόνωση των παιδιών από τον μικροβιακό κόσμο προάγει την ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών.

Τα μικρά παιδιά πρέπει να αλληλεπιδρούν με τον μικροβιακό κόσμο. Είναι απολύτως απαραίτητο για τη σωστή ανάπτυξη του ανοσοποιητικού τους συστήματος. Δεν πρόκειται να εμβαθύνω σε πάρα πολλές επιστημονικές λεπτομέρειες εδώ γιατί έγραψα γι ‘αυτό σε ένα άρθρο που δημοσίευσα στο The Conversation τον Μάρτιο του 2021. Έχει τίτλο « Ένα έτος lockdown για τον COVID-19 βάζει τα παιδιά σε κίνδυνο αλλεργιών, άσθματος και αυτοάνοσων νοσήματων ».

Με λίγα λόγια, γεννιόμαστε με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν ωριμάζει πλήρως μέχρι την εφηβεία, με το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ανάπτυξης να συμβαίνει μεταξύ της γέννησης και περίπου στην ηλικία των έξι ετών.Η ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να αυτορυθμίζεται βασίζεται στις αλληλεπιδράσεις με τον μικροβιακό κόσμο. ειδικά μέσω των αλληλεπιδράσεων με άλλα παιδιά και με μέλη της οικογένειας.

Αυτό επιτρέπει στο ανοσοποιητικό τους σύστημα να μάθει να διακρίνει τα πράγματα που είναι επικίνδυνα και αυτά που δεν είναι. Με τη σειρά του, το ανοσοποιητικό τους σύστημα θα είναι εξοπλισμένο για να ανταποκρίνεται σε κινδύνους, αποτρέποντας δυνητικά επιβλαβείς αντιδράσεις σε πράγματα που δεν αποτελούν απειλή, όπως αδρανή μικρόβια του περιβάλλοντος και φυσιολογικά βακτήρια που κατοικούν στο έντερο κ.λπ.

Η απομόνωση ενός μικρού παιδιού από μη επικίνδυνα μικρόβια στο περιβάλλον θέτει σε κίνδυνο τα «ανοσορυθμιστικά» συστατικά του ανοσοποιητικού του συστήματος. Ένα απορυθμισμένο ανοσοποιητικό σύστημα εκδηλώνεται συχνά με τη μορφή αλλεργιών, άσθματος και αυτοάνοσων ασθενειών.

Ένιωσα υποχρεωμένος να γράψω για αυτην μου την ανησυχία τον Μάιο του 2021, αφού είδα παιδιά να βρίσκονται σε χρόνια απομόνωση για περισσότερο από ένα χρόνο. Ένα έτος ήταν το χρονικό σημείο κατά το οποίο ένιωσα ότι θα μπορούσε να γίνει σημαντικά, δυνητική ανεπανόρθωτη βλάβη στο ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών.

Είμαι απογοητευμένος που πολλά παιδιά το υπομένουν ακόμη αυτό για πάνω από δύο χρόνια, χωρίς να φαίνεται το τέλος. Η κάλυψη του προσώπου είναι αμφιλεγόμενη και, αναμφισβήτητα, σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματική λύση για την πρόληψη της εξάπλωσης των ιών με άλλους τρόπους, εκτός από το βήχα και το φτάρνισμα. Ωστόσο, αποτελούν ένα εύλογο εμπόδιο για μεγαλύτερα σωματίδια του περιβάλλοντος ( π.χ. σωματίδια σκόνης, τρίχωμα, γύρη κ.λπ. ) και βακτήρια που είναι απαραίτητα.

Βάλτε μέσα και την υπερβολική χρήση άλλων πραγμάτων όπως αντιβακτηριακά απολυμαντικά χεριών, κλείσιμο στο σπίτι, έλλειψη σωματικών αλληλεπιδράσεων που οδηγούν στο αποτέλεσμα: μια ολόκληρη γενιά παιδιών να έχουν απομονωθεί όσο κανένας άλλος άνθρωπος στο ιστορία .

Δυστυχώς, αυτά τα παιδιά θα είναι πλέον μέρος ενός απροσδόκητου πειράματος σε παγκόσμια κλίμακα. κάποιος πρέπει να αξιολογήσει πραγματικά την εγκυρότητα της λεγόμενης « υπόθεσης υγιεινής ».‘. Αν και θα ήθελα να κάνω λάθος σε αυτό, οι βασικές ανοσολογικές αρχές υποδηλώνουν ότι τα πολύ μικρά παιδιά που έπρεπε να υπομείνουν τις πολιτικές lockdown για τον COVID-19 ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τα υψηλότερα ποσοστά αυτοάνοσων ασθενειών, αλλεργιών και άσθματος στην ανθρώπινη ιστορία.

2. Η μάσκα των παιδιών βλάπτει την ανάπτυξη του λόγου.

Δεν είμαι επίσημα εκπαιδευμένος ειδικός στην ανάπτυξη του παιδιού ή στην παθολογία του λόγου. Ωστόσο, έχω ένα παιδί που αντιμετώπιζε καθυστερημένη ανάπτυξη του λόγου. Μέσα από αυτό, έμαθα ότι η παρατήρηση της τοποθέτησης και των κινήσεων των χειλιών, του στόματος και της γλώσσας είναι κρίσιμης σημασίας για τη σωστή ανάπτυξη της ομιλίας.

Για παράδειγμα, εδώ είναι ένα διάγραμμα γνωστό ως «σκάλα φωνήεντος» που χρησιμοποιούμε εγώ και η γυναίκα μου για να συνεργαστούμε με τον γιο μου και να βελτιώσουμε την εκφώνησή του…

Όμως, αυτό που βλέπει ο γιος μου έξω από το σπίτι περισσότερα από 2,5 χρόνια, συμπεριλαμβανομένου και του σχολείου του, είναι αυτό…

Έχω ακούσει πολλούς ειδικούς στην ανάπτυξη παιδιών να παραπονιούνται ότι έχουν αυξηθεί τα προβλήματα ομιλίας σε μικρά παιδιά. Τώρα μπορείτε να δείτε κυριολεκτικά ένα παράδειγμα γιατί συμβαίνει αυτό. Για τα παιδιά που ξέρουν τι θέλουν να πουν αλλά έχουν πρόβλημα με την εκφώνηση, η προσθήκη μιας μάσκας καθιστά ακόμη πιο δύσκολο για τους άλλους να τα καταλάβουν.

Προχωρώντας μπροστά

Το ηθικό δίδαγμα αυτής της ιστορίας είναι να σταματήσουμε να απομονώνουμε τα παιδιά μας από τον μικροβιακό τους κόσμο. Αφήστε τα να λερωθούν. 

Αφήστε τα να αλληλεπιδράσουν με άλλα παιδιά. 

Αφήστε τους να αγκαλιάσουν μέλη της οικογένειας και φίλους. 

Σκεφτείτε να πάρετε μια γάτα ή έναν σκύλο με τον οποίο μπορούν να αλληλεπιδράσουν στενά. 

Πάρτε τα σε πεζοπορίες στο δάσος ή στην εξοχή. 

Πρέπει οπωσδήποτε να πλένουν τα χέρια τους με κανονικό σαπούνι, αλλά όχι με αντιβακτηριακά σαπούνια και απολυμαντικά. Κάθε φορά που σκοτώνεται η φυσιολογική χλωρίδα του δέρματος, κινδυνεύει να ξαναγεμίσει με παθογόνα.

Κυρίως, αφήστε τα παιδιά να δουν τα στόματα των άλλων για να μάθουν να μιλούν σωστά.

Ό,τι κακό έχει γίνει τα τελευταία δυόμισι χρόνια έγινε. 

Αλλά, παρακαλώ, ας μην συνεχίσουμε να κλειδώνουμε και να κρύβουμε τα παιδιά μας . 

Όχι για μόνο για τον SARS-CoV-2, αλλα ούτε για την ετήσια γρίπη, ούτε για την ευλογιά των πιθήκων. 

Για τίποτα, εκτός και εάν αποδειχθεί μέσω της διαφανούς, αντικειμενικής, δημόσιας και ανοιχτής συζήτησης της επιστήμης ότι αποτελεί πραγματική απειλή για τη ζωή ενός σημαντικού ποσοστού παιδιών.

Μέχρι τώρα δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο.

 

Πηγή

Ο Dr. Bridle είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ιογενούς Ανοσολογίας στο Τμήμα Παθοβιολογίας του Πανεπιστημίου του Guelph.

 

Πηγή

Προβολές : 190


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα