Οι μισοί απορούν γιατί δεν έχουμε κατέβει ακόμα όλοι στους δρόμους και οι άλλοι μισοί λένε να μην το κάνουμε ποτέ. (ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ!!!!!!!!!!!”

Οι μισοί απορούν γιατί δεν έχουμε κατέβει ακόμα όλοι στους δρόμους και οι άλλοι μισοί λένε να μην το κάνουμε ποτέ. (ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ!!!!!!!!!!!”

3 Φεβρουαρίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:688
Μοίρασέ το

 

 

Αυτό το οποίο τρέμουν είναι η ανυπακοή και ο «ανταρτοπόλεμος». Μορφές «ασύμμετρης απειλής». Αυτό το οποίο δεν περιμένουν και είναι αδύνατον να ελέγξουν.

Μην ξεχνάμε ότι έχουμε ένα τεράστιο στρατηγικό πλεονέκτημα.

Είμαστε 8 δις και ο πυρήνας των νεοταξιτών θα μπορούσε άνετα να ταξιδέψει με ένα μόλις εκδρομικό λεωφορείο.

Αυτό που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει, όλοι εμείς που αντιστεκόμαστε και μην νομίζετε πως είμαστε λίγοι, είναι η δύναμή μας… ή για να το πω καλλίτερα, η δύναμη του μυαλού  και των δεξιοτήτων του καθενός και της κάθε μιας μας…
Και δεν χρειάζεται να διαλαλήσουμε ούτε το μυαλό, ούτε τις δεξιότητές μας… αυτά γίνονται στο… αμίλητο…
Έχουμε εξαιρετικούς χάκερ… άντε βρε παλλικάρια, πιάστε δουλειά…
Έχουμε εξαιρετικούς παρατηρητές… ακόμα κάθεστε;
Έχουμε εξαιρετικούς ελεύθερους… ξέρετε τι…
Έχουμε εξαιρετικές … μαγείρισσες… να τρως κόκκορα κοκκινιστό με γίγαντες από τα χεράκια τους και να … βλέπεις τα ραδίκια ανάποδα… χαχαχαχαχα
Έχουμε όμως και την ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ… ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ…
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΕ ΒΡΕ… ΕΝΑ ΦΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ… ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ…
Καλλιόπη Σουφλή

Η πρώτη ομάδα πολιτών δικαιολογημένα έχει φτάσει στα όριά της και θέλει να αλλάξει η κατάσταση με κάθε κόστος το συντομότερο, η δεύτερη ομάδα σκέφτεται ότι κάθε αναταραχή απλά θα δώσει στους νεοταξίτες το πάτημα για την επιβολή ακόμα σφοδρότερης τυραννίας.

Η αλήθεια είναι ότι και οι δυο κατηγορίες πολιτών έχουν το δίκιο τους.

Το πρώτο που οφείλουμε να αντιληφθούμε είναι ότι στην περίπτωση που κατέβουμε στους δρόμους δεν θα κατέβουμε όλοι.

Συνήθως διαμαρτύρεται μια μειοψηφία. Οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι.

Καταρχάς η Δύση γέρασε. Μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας. Μια πλειοψηφία δυστυχώς είναι και υπέρβαροι. Άνθρωποι που δύσκολα μπορούν να περπατήσουν χιλιόμετρα. Φυσικά είναι και τα μικρά παιδιά που καλό θα ήταν να μην συμμετέχουν σε τέτοιες κινητοποιήσεις λόγω της αστυνομικής βίας που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

Η μειοψηφία αυτή που έχει το θάρρος να διαμαρτυρηθεί προφανώς θα προκαλέσει αναστάτωση και θα χαλάσει τη «ζαχαρένια» στην πλειοψηφία που θα κάτσει στο σπίτι της. Είναι εντελώς λογικό. Κλείνουν δρόμοι, πιθανώς εντείνονται τα προβλήματα στην τροφοδοσία των καταστημάτων, υπάρχουν π.χ διακοπές ρεύματος, ύδρευσης, επικοινωνιών. Εξαρτάται ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και τη μορφή τους.

Μετά από ένα διάστημα η πλειοψηφία στρέφεται κατά της μειοψηφίας. Φυσικά με τον καθοριστικό εμετικό ρόλο και τις μεθόδους των μηχανισμών προπαγάνδας. Στρέφεται δηλαδή μια μερίδα πολιτών κατά αυτών που διαμαρτύρονται. Τότε επεμβαίνει το «κράτος» και ψηφίζει ακόμα σκληρότερους νόμους για τον περιορισμό των κινητοποιήσεων και την ποινικοποίηση και παραδειγματική τιμωρία των διοργανωτών. Ακόμα αυστηρότεροι νόμοι, ακόμα περισσότερη λογοκρισία. Μια τρύπα στο νερό δηλαδή.

Σε ό,τι αφορά τη μάχη στους δρόμους τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα

 

Οι πολίτες κατεβαίνουν με το τζινάκι και το τισερτάκι τους απέναντι σε μαυροφορεμένα τακτικά στρατεύματα που έχουν τη διαστροφή να γράφουν «Police» στις στολές τους.

Τα στρατεύματα αυτά όπως αποδείχθηκε τα τελευταία χρόνια δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ανοίξουν πυρ με πλαστικές ή κανονικές σφαίρες. Απέναντι σε «γυμνούς» ανθρώπους.

Δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσεις συντεταγμένα στρατεύματα χωρίς συντεταγμένο στράτευμα.

Τόσο απλό είναι. Αυτά τα διδάσκεσαι σε οποιαδήποτε στρατιωτική σχολή του κόσμου. Είσαι χαμένος από χέρι. Αν πας να δημιουργήσεις κάτι τέτοιο θα χαρακτηριστεί εντός ωρών τρομοκρατική οργάνωση και θα βρεθείς ισόβια στη φυλακή. Το έχουν καλύψει και αυτό το κομμάτι.

Από την άλλη όσα εγκλήματα και αν διαπράξουν οι μαυροφορεμένοι Storm Troopers (βλ. πόλεμο των Άστρων) παραμένουν ατιμώρητα. Αν αρνηθείς οτιδήποτε η προβάλεις αντίσταση κατά των μελών αυτού του στρατού θεωρείται «αντίσταση κατά της Αρχής» και βρίσκεσαι υπόδικος. Τόσο απλό είναι.

1661955587_a2b394eee38d452ec92b

Στις στρατιωτικές σχολές μαθαίνεις ότι στην περίπτωση που αντιμετωπίζεις τακτικό στράτευμα ενώ εσύ δεν έχεις η μόνη αποτελεσματική λύση είναι ο ανταρτοπόλεμος. Δεν τα γράφω εγώ αυτά. Διαβάστε. Θα επανέλθω και σε αυτό το θέμα σε μελλοντικό άρθρο.

Μα θα μου πείτε και τι να κάνουμε. Να περιμένουμε να μετατραπούμε σε αποικία της Κίνας; Ήδη αυτό που βιώνουμε δεν έχει καμία σχέση με δημοκρατία που σέβεται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Επίσης έχετε απόλυτο δίκιο.

Φαντάζει καλή ιδέα να κατεβούμε μια μέρα όλοι στους δρόμους, να τους πάρουμε στο κυνήγι και όλος αυτός ο βόθρος συμφερόντων και οι μαριονέττες τους να σηκωθούν να φύγουν νύχτα με ελικόπτερα. Μια πολύ όμορφη ιδέα. Ρομαντική θα έλεγα. Δυστυχώς όμως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Να τονίσω στο σημείο αυτό ότι δεν είμαι κατά των κινητοποιήσεων, κατά της διαμαρτυρίας. Συμμετείχα το διάστημα που ήμουν στην Αθήνα σχεδόν σε κάθε διαμαρτυρία κατά των μνημονίων που δεν είχε απόλυτα κομματικό χαρακτήρα. Αντιλήφθηκα όμως ότι το παιχνίδι αυτό οι νεοταξίτες το γνωρίζουν καλά και δεν το φοβούνται.

Αυτό το οποίο τρέμουν είναι η ανυπακοή και ο «ανταρτοπόλεμος». Μορφές «ασύμμετρης απειλής». Αυτό το οποίο δεν περιμένουν και είναι αδύνατον να ελέγξουν.

Μην ξεχνάμε ότι έχουμε ένα τεράστιο στρατηγικό πλεονέκτημα.

Είμαστε 8 δις και ο πυρήνας των νεοταξιτών θα μπορούσε άνετα να ταξιδέψει με ένα μόλις εκδρομικό λεωφορείο.

Ο μόνος τρόπος που μπορούν και επιβάλλουν τη διαστροφή τους είναι μέσω της υπακοής των υφισταμένων και των υφισταμένων αυτών και πάμε παρακάτω.

Αν σπάσει για οποιοδήποτε λόγο αυτή η αλυσίδα θα μένει απλά ένα εκδρομικό λεωφορείο γεμάτο τύπους με ακράτεια και ασφυκτική μπόχα από σκατά.

 

Πηγή

 

Σχετικά με το άρθρο για να κατέβουμε στους δρόμους.. (Επιστολή αναγνώστη/στριας)

Post 2700 Photo

Ο αναγνώστης/στρια επιθυμεί τη διατήρηση της ανωνυμίας του/της πράγμα απόλυτα σεβαστό. Η επιστολή όμως είναι υπερβολικά καλή για να μην τη δημοσιεύσω. Σε ευχαριστώ που την έστειλες.

 

“Τομ νομίζω ότι οι εποχές έχουν αλλάξει. Και αυτό εκτός από το γεγονός ότι εχουν αλλάξει προς το χειρότερο, στη λογική του “ουδέν κακό αμιγές καλού”, έχει και τα θετικά του.

Θα αναφερθώ σε δύο συντελεστές:

Ο πρώτος είναι η δημόσια λοιδορία. Που παλιά ναι μεν σε έδιωχναν οι μπράβοι, αλλά τώρα πριν γίνει αυτό σε έχουν γράψει καμιά 20αριά smartphone.

Το “Μητσοτάκη …-έσαι”, είναι ίσως η πρώτη φορά που ξεφτιλίζει έστω σε δημόσιο βήμα πρωθυπουργό αυτής της μπανανίας.

Δεν αλλάζει τίποτα, αλλά σηματοδοτεί ένα dynamic shift, προς μια εξυπακουόμενη γενική απαξίωση που δεν φοβάται να εκφραστεί ελεύθερα. 

Το δεύτερο είναι οι αποκαλύψεις. 

Σκάνδαλα σκάνδαλα σκάνδαλα.

Παλιά, κάθε πρωθυπουργός, διέταζε τον επικεφαλής της ΕΥΠ, να του δώσει τον φάκελο με τα ράμματα της γούνας του πολιτικού του αντιπάλου και τα οργάνωνε σε χρονοδιάγραμμα στο excel, με τα μεγαλύτερα να βγαίνουν λίγο πριν την ολοκλήρωση της 4ετίας.

Πάντα σκάνδαλα όχι ουσίας, μιας και αυτά νομοτελειακά εμπλέκουν το σύνολο των κομμάτων ταυτόχρονα, αλλά κύρους, από αυτά που μπορείς να πουλήσεις για πενταροδεκάρες στους διευθυντές ειδήσεων των καναλιών που χορήγησαν την προεκλογική σου εκστρατεία..

Συνεπώς, για όποιον programmer με penetration testing skills, υπάρχει εκεί έξω, αποτελεί εθνική αποστολή η αποκάλυψη σκανδάλων λιγότερο η περισσότερο σημαντικών για την ελίτ του πολιτικού υποκόσμου της χώρας μας.

Ναι, ακούγεται δύσκολο, αλλά συμβαίνει στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή.

Ο Μπάιντεν να κατηγορείται λόγω δημοσιευμένου χειρόγραφου ημερολογίου της κόρης του, και υποκλεμμένων βίντεο από το iphone του γιού του.

Η ζημιά που προκαλείται από έναν έμπειρο και ικανό χάκερ είναι αρκετή αν όχι να ρίξει, σίγουρα να κλονίσει κυβερνήσεις.

Και ας μην ξεχνάμε τις στατιστικές. Αρκεί να συμβεί μία φορά, αρκεί ένας. Το να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες είναι σχετικά εύκολο. Το να τις μηδενίσεις αδύνατο.

Η αγάπη που όλοι έχουμε για την πατρίδα μας, και το μίσος που τρέφουμε για τους πολιτικούς που την λυμαίνονται, σίγουρα θα εκφραστεί.

Η αφορμή μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολη από όσο φανταζόμαστε..

Υπέροχα όλα τα άρθρα, it’s good to have you back..

Σχόλιο Τομ:

Σε ευχαριστώ πολύ για την επιστολή σου. Έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτό εννοούσα και εγώ με την «ασύμμετρη απειλή». Είμαστε δις και κάνουμε κάθε λογής επαγγέλματα. Μερικοί από εμάς είμαστε σε καίριες θέσεις με βαθύτατη τεχνογνωσία. Έχουμε πρόσβαση σε συστήματα, διακομιστές, clouds, μερικοί μάλιστα (όπως εγώ) είμαστε διαβαθμισμένοι (!).

Αν τα πάρουμε στο κρανίο θα δουν την αποκάλυψη του Ιωάννη μπροστά στα μάτια τους. Είμαστε υπερβολικά πολλοί και τουλάχιστον 10 φορές πιο ικανοί και ταλαντούχοι από μια σέχτα φρενοβλαβών.

Ήδη κάνει ο καθένας το καθήκον του σιωπηλά. Αυτός είναι και ο λόγος που τρέμουν και επιταχύνουν την τυραννία που θέλουν να επιβάλλουν. Μέσα στη βιασύνη τους όμως κάνουν τραγικά λάθη που δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να ξυπνούν τον κόσμο.

Αν ξυπνήσεις όμως υπάρχει ένα πρόβλημα για αυτούς:

Δεν ξαναπέφτεις ποτέ πια για ύπνο.

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Κάθε μέρα ξυπνώ για να γράψω ένα άρθρο. Για ανθρώπους σαν εσένα. Δυστυχώς είμαστε ακόμα μια ισχνή μειοψηφία. Αυτό όμως θα αλλάξει λίαν συντόμως.

 

Πηγή

 

 

Προβολές : 688


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα