Οι νεκροί δεν τιμούνται με λόγια, τρισάγια και μνημεία, αλλά με έργα που έχουν να κάνουν με όσους συνεχίζουν το έργο τους. Όλα τ΄ άλλα είναι για φωτογραφίες… Ακούς, Φλώρε;;;

Οι νεκροί δεν τιμούνται με λόγια, τρισάγια και μνημεία, αλλά με έργα που έχουν να κάνουν με όσους συνεχίζουν το έργο τους. Όλα τ΄ άλλα είναι για φωτογραφίες… Ακούς, Φλώρε;;;

2 Δεκεμβρίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:307
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και αηδιάζω…

 

Το Μνημείο Αθανάτων και η μοναξιά του Α/ΓΕΕΘΑ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν ανάγκη από άλλες νεκρολογίες αλλά από ουσιαστική υποστήριξη στο έργο τους. Κι αυτή δεν υπάρχει.

Το Μνημείο Αθανάτων και η μοναξιά του Α/ΓΕΕΘΑ

Ο  Φλώρος έχει ξεφτιλίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις…

Αυτός και ο Αποστολάκης, θα έπρεπε να έχουν εκτελεστεί για ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ…

Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από την εμφάνιση του Α/ΓΕΕΘΑ με στολή σε ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

 

Ο Α/ΓΕΕΘΑ κάθισε στις πρώτες θέσεις έχοντας πίσω του μέλη του υπουργικού συμβουλίου και πρωτοκλασσάτα στελέχη της ΝΔ.

 

Το σκάνδαλο με τις υποκλοπές των συνομιλιών του από την ΕΥΠ είχε ξεσπάσει, αλλά ο ίδιος ήταν πανίσχυρος και η σχέση του με τον πρωθυπουργό διαφημιζόταν απ΄  όλο τον περίγυρο του.

 

Δεν ήταν και λίγο την Κυριακή να αποκαλύπτεται η παρακολούθηση του και τη Δευτέρα το πρωί ο πρωθυπουργός που είχε την ευθύνη της ΕΥΠ που τον παρακολουθύσε , ανανέωνε για ένα ακόμη χρόνο τη θητεία του στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ…

Στους μήνες που μεσολάβησαν πολλά άλλαξαν , πολλά έγιναν και τα περισσότερα απ΄  αυτά δεν ήταν καθόλου θετικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

 

Το προφίλ του Α/ΓΕΕΘΑ επλήγη ακόμη περισσότερο απ΄  αυτά τα γεγονότα…

 

Η προσπάθεια του να αντιμετωπίσει τις κρίσεις περισσότερο με επικοινωνία δεν απέδωσε κι αυτό φάνηκε στα εγκαίνια του Μνημείου Αθανάτων που έγιναν εντός του ΥΠΕΘΑ.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός ακόμη και ο ΥΕΘΑ δεν παρέστησαν στην τελετή!

 

Το «βάρος» της εκπροσώπησης ανέλαβε ξανά ο ΥΦΕΘΑ Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Η «μοναξιά» του Α/ΓΕΕΘΑ είναι πλέον αφόρητη και όλα αυτά συμβαίνουν μερικές ημέρες πριν από τις κρίσεις Αρχηγών.

 

Από το περιβάλλον του Α/ΓΕΕΘΑ έχουν ακουστεί πολλά και διάφορα.

 

Από την παραμονή του για έναν ακόμη χρόνο -δεν προβλεπεται από τον νόμο- μέχρι την αξιοποίηση του σε πολιτική θέση.

 

Από πηγές του ΥΠΕΘΑ αποκλείονται και τα δύο αλλά θα επιμείνουμε ότι την τύχη του κ.Φλώρου τη γνωρίζει μόνο ο κ.Μητσοτάκης ,ο οποίος έχει μια ιδιαίτερη σχέση μαζί του κι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει «σχέση φιλίας».

Μπορεί απλά να τους έχουν συνδέσει τα γεγονότα που κλήθηκαν να διαχειριστούν.

Όσο για το Μνημείο Αθανάτων;

 

Με άτυπη ενημέρωση το ΓΕΕΘΑ υποστήριξε ότι κατασκευάστηκε μέσω της κληρονομιάς του αείμνηστου Ι.Τσούνη, ο οποίος είχε προβλέψει όπως λέει το ΓΕΕΘΑ το ποσό των 500.000 για να ανακαινιστεί το γραφείο του Αρχηγού.

 

Το οποίο ήταν και παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση και προφανώς η ανακαίνιση θα ήταν περιττή.

 

Ο Α/ΓΕΕΘΑ σκέφθηκε αυτό το ποσό να διατεθεί για το Μνημείο Αθανάτων.

 

Άποψη μας ότι το ποσό θα μπορούσε να διατεθεί για την ενίσχυση μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα ήταν και πιο χρήσιμο και πιο τιμητικό για τους νεκρούς μας, τους οποίους τους τιμούμε.

 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν ανάγκη από άλλες νεκρολογίες αλλά από ουσιαστική υποστήριξη στο έργο τους. Κι αυτή δεν υπάρχει.

Και επειδή δεν υπάρχει έχουμε τις παραιτήσεις προσωπικού που αποτελούν το νούμερο ένα πρόβλημα των ΕΔ και τις δυσλειτουργίες που προκύπτουν από οικονομικές δυσκολίες.

Οι νεκροί δεν τιμούνται με λόγια, τρισάγια και μνημεία, αλλά με έργα που έχουν να κάνουν με όσους συνεχίζουν το έργο τους.

Όλα τ΄ άλλα είναι για φωτογραφίες…

 

Πηγή

Προβολές : 307


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα