Οι νικητές της ζωής

Οι νικητές της ζωής

6 Μαρτίου, 2024 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:240
Μοίρασέ το

 

 

Πλέον η φύση του ανθρώπου έχει αλλοιωθεί τόσο, που πολλές φορές ο ίδιος δεν αναγνωρίζει τη φωνή του, την επιλογή του, τη φιγούρα που στέκεται απέναντι του και κοιτάζει με περισσό θράσος.

Ποτέ μην αναζητήσεις τον τίτλο του “νικητή” της ζωής…
Ταπεινά να πορεύεσαι… και να προσεύχεσαι να σ’ αγκαλιάσει η ζωή και να γύρεις στο στέρνο της…   εκεί που αυτή μετρά αληθινούς νικητές της ζωής…
Καλλιόπη

 

Πόσο τρομαχτική είναι η ζωή;

Είναι αυτές οι άπιαστες στιγμές, που πιστεύεις πως έχεις βρει την πιο κατάλληλη θέση για να ξαποστάσεις, να μείνεις ακίνητος, με θέα τη θάλασσα που έχει κρύψει στην αγκάλη της όλα σου τα μυστικά, με ορίζοντα τον καθάριο ουρανό, που δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να σ΄απειλήσει με μαύρα σύννεφα ή με καταιγίδες, που ευχαριστείς τον ύψιστο για το δώρο της ζωής και ξαφνικά Δαίμονας ή αερικό, κατάρα μαύρη ή φίδι κολοβό…

Το τσίμπημα είναι τόσο δυνατό, που κόβεται η ανάσα και εσύ αποκαμωμένος κοιτάζεις με τρόμο και αναρωτιέσαι ‘Γιατί;’

Μόνο που όσο και να προσπαθήσεις, απάντηση ικανή να σε καθησυχάσει δε θα βρεις, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει.

Πλέον η φύση του ανθρώπου έχει αλλοιωθεί τόσο, που πολλές φορές ο ίδιος δεν αναγνωρίζει τη φωνή του, την επιλογή του, τη φιγούρα που στέκεται απέναντι του και κοιτάζει με περισσό θράσος. 

Μια ανάγκη, που σχεδόν σου κατατρώει τα σωθικά, ν΄αποδείξεις πως εσύ ‘διαφέρεις’ από τους υπόλοιπους, είσαι καλύτερος, ομορφότερος, πιο ταλαντούχος, πιο χαρούμενος, πιο πετυχημένο, σε οδηγεί με αριθμητική ακρίβεια στις πιο λάθος επιλογές, στα πιο σκοτεινά μονοπάτια και ο εγωισμός πάντα εκεί, δίπλα στο καρδιοχτύπι, για να μη χάσει ούτε έναν χτύπο, ούτε μια ανάσα…

Είναι πράγματι τρομαχτικό να διαπιστώνεις πως τα ίδια χείλη που ‘χθες’ σου δίναν υποσχέσεις αιώνιας πίστης και φιλίας, ενώ πάλευαν να σε πείσουν για συναισθήματα, που με το ζόρι φορούσαν το ταμπελάκι ‘ανιδιοτελή’, πριν λαλήσει ο πετεινός να ορκίζονται πως θα σ΄εκμηδενίσουν, στον Καιάδα θα σε ρίξουν.

Το τρομαχτικότερο όλων;

Πως αν αφεθείς σ΄αυτόν τον πόλεμο των κούφιων εντυπώσεων και των κενών εγωισμών θα κάνεις τα ίδια και χειρότερα λάθη.

Είναι τραγικό να χάνεις το στόχο σου και ακόμη τραγικότερο να παρακολουθείς ανάξιους ανθρώπους ν΄αποδείξουν πως η νέα φορεσιά που φόρεσαν είναι των ‘νικητών’.

Νικητής στη ζωή είναι ο κάθε ένας και η κάθε μία γύρω μας, που βγαίνουν από την αίθουσα της χημειοθεραπείας με το βλέμμα χαμογελαστό και ας λυγίζουν τα γόνατα από την εξάντληση και ας ανακατεύονται τα σωθικά από τα ‘φαρμάκια’ της θεραπείας.

Νικητής είναι ο γονέας που παλεύει να σπουδάσει τα παιδιά του, να τους προσφέρει ότι πιο πολύτιμο μπορεί, παιδεία, ήθος, αρχές.

Νικητής είναι ο άνθρωπος που δεν ξεπουλιέται για μια εικονικά άνετη ζωή, αυτός που δεν προδίδει τα πιστεύω του, αυτός που ο λόγος του είναι υπογραφή, αυτός που δε δειλιάζει να βγει ‘χαμένος’ στον ισολογισμό.

Νικητής είναι ο κάθε ένας από μας, που μπορεί να κοιτάζει το πρωί τον καθρέπτη χωρίς να ντρέπεται, γι΄αυτά που σκέφτηκε ή έκανε την προηγούμενη, γι΄αυτά που αποφάσισε να κάνει την επομένη.

Νικητής είναι το παιδί που ‘βγαίνει’ στο μεροκάματο, ενώ διψάει να σπουδάσει, είναι ο γονιός που δίνει τα όργανα του μοναχογιού του για να δώσει ζωή σ΄άγνωστους ανθρώπους, είναι η γριά που στήνει σε μια γωνιά τα πλεκτά της για να ταΐσει τα εγγόνια.

Ναι, ζούμε σε μια μικρή κοινωνία που μας έχουν πλημμυρίσει οι νικητές της ζωής, είναι όλοι αυτοί που απαξιωτικά προσπερνάμε, που χαιρέκακα κριτικάρουμε, που επιδεικτικά σνομπάρουμε… 

Εμείς οι σπουδαίοι… οι μορφωμένοι… οι ξεχωριστοί… οι πετυχημένοι που πουλήσαμε την ψυχή μας για κάτι που στην ουσία δε θ΄αποκτήσουμε ποτέ…  δυο δράμια ανθρωπιά, που πετάξαμε στα σκουπίδια, για να φορέσουμε τη νέα φορεσιά των ‘νικητών’…

Ας μ΄αξιώσει ο Θεός ποτέ να μη ντυθώ ‘νικητής’…

 

 

Έγραψε η Μαρία Σταυρίδου ~ Αρθρογράφος – Λογοτέχνιδα

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 240


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα