Οι ξένοι θέλουν συγκυβέρνηση – Κορυφαία funds, τραπεζίτες και ευρωπαίοι αξιωματούχοι ψηφίζουν κυβέρνηση συνεργασίας – Στις 28 Μαΐου οι εκλογές

Οι ξένοι θέλουν συγκυβέρνηση – Κορυφαία funds, τραπεζίτες και ευρωπαίοι αξιωματούχοι ψηφίζουν κυβέρνηση συνεργασίας – Στις 28 Μαΐου οι εκλογές

22 Μαρτίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:491
Μοίρασέ το

 

Στα άδυτα του Μαξίμου: Πάνε να περάσουν ότι «λύνει και δένει» ο Γ. Μυλωνάκης και ότι οι υπόλοιποι, όπως ο Σκέρτσος και ο Μπρατάκος, είναι «διακοσμητικοί»!

Ποιοι κρατάνε αποστάσεις από τον πυρήνα της Εξουσίας – Γιατί η Διαπλοκή και τα μεγάλα συμφέροντα θέλουν κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ – Οι διεθνείς παίκτες μπαίνουν σε τράπεζες και ισχυρά χαρτιά (ΔΕΗ)!

 

 

 

 

Όταν αντιληφθούμε πως Η ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ…

ΑΥΤΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Οι ξένοι θέλουν συγκυβέρνηση - Κορυφαία funds, τραπεζίτες και ευρωπαίοι αξιωματούχοι ψηφίζουν κυβέρνηση συνεργασίας - Στις 28 Μαΐου οι εκλογές - Στα άδυτα του Μαξίμου: Πάνε να περάσουν ότι «λύνει και δένει» ο Γ. Μυλωνάκης (και οι εξωθεσμικοί «βοηθοί» του) και ότι οι υπόλοιποι, όπως ο Σκέρτσος και ο Μπρατάκος είναι «διακοσμητικοί»!

Η αντίδραση της χρηματιστηριακής αγοράς πριν αλλά και μετά το διεθνές χρηματοπιστωτικό ζήτημα, έρχεται να καταδείξει ότι οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές, τα κορυφαία funds του πλανήτη που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και επενδύουν επιλεκτικά, όχι μόνο δεν φοβούνται την συγκυβέρνηση και την μη ύπαρξη αυτοδυναμίας αλλά αντιθέτως ψηφίζουν κυβέρνηση συνεργασίας θεωρώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι θετική για τον τόπο, θα προωθηθούν πιο δίκαια τα πακέτα του Ταμείου Ανάπτυξης και θα περιοριστεί η αλαζονεία της εξουσίας και η πάσης φύσης αυθαιρεσία αποφάσεων!

Στο ίδιο μήκος κύματος με τα ξένα funds βρίσκονται και οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες, οι κεντρικές τράπεζες καθώς και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών!

Αλλά και τα ισχυρά εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα που θεωρούν ότι με κομμένα τα φτερά του Μητσοτάκη και μέσα από μια κυβερνητική συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ θα έχουν ρόλο και παρέμβαση!

Υπό αυτό το πρίσμα παρατηρείται εσχάτως αύξηση των θέσεων των κορυφαίων funds και επενδυτικών τραπεζών σε τράπεζες και ισχυρές επιχειρήσεις, όπως ενδεικτικά η είσοδος της Fidelity και της Fiera στην Τρ. Πειραιώς και της Goldman Sachs στη ΔΕΗ όπου και κατέχει πλέον άνω του 5%!

Την ίδια ώρα στο Μαξίμου, όπου γίνεται μια ανακατάταξη εσωτερικών δυνάμεων και ισορροπιών, οι πληροφορίες λένε ότι κλείδωσε η 28η Μαΐου ως ημέρα διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, καθώς επικράτησε η άποψη να μην οδηγηθεί ο κόσμος στις κάλπες ανήμερα της εορτής Κωνσταντίνου και Ελένης!

Όσον αφορά τώρα τα όσα συμβαίνουν στα άδυτα του Μαξίμου, παρατηρείται μια προσπάθεια να εμφανιστεί ο Γιώργος Μυλωνάκης – που φέρεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καρατόμηση Σκούμα- ως το πρόσωπο που «λύνει και δένει»!

Μια προσέγγιση που στην ουσία χαρακτηρίζει λίγο πολύ ως «διακοσμητικούς» παράγοντες της Κεντρικής Εξουσίας όπως ο Γ. Μπρατάκος και ο Ακης Σκέρτσος (με το μπλοκάκι), που έχουν περιοριστεί σε δευτερεύοντες ρόλους!

Πάντως, η αλήθεια είναι πως ορισμένα σοβαρά στελέχη της πολιτικής – και όχι μόνο – ζωής του τόπου τα οποία προορίζονται για καθοριστικούς μετεκλογικούς ρόλους, αρχίζουν και κρατάνε αποστάσεις από τον πυρήνα της κεντρικής εξουσίας, διαβλέποντας μια διάβρωση επικίνδυνη που πιθανόν να οδηγήσει σε δραματικά αδιέξοδα, πιθανότατα και εσωκομματικά, με ότι κάτι τέτοιο συνεπάγεται …

 

Πηγή

Προβολές : 491


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα