ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ... Αξίζει να διαβαστεί...

ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ... Αξίζει να διαβαστεί...

25 Φεβρουαρίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:732
Μοίρασέ το

 

Υπάρχουν, το ξέρουμε, αλλά κανείς δεν ασχολείται ΕΥΘΕΩΣ μ’ αυτούς.

Όσοι από εσάς πιστεύετε ότι οικογένειες και άνθρωποι, όπως ο Βαρδινογιάννης, ο Μαρινάκης, ο Λάτσης, οι πανίσχυροι εφοπλιστές και μια παραδοσιακή “ανώτερη τάξη” δεν είναι οι πραγματικοι “κυβερνήτες” της χώρας, προφανώς ζείτε σε ένα δικό σας παραμύθι.

Και βέβαια οι ολιγάρχες είναι οι πραγματικές κυβερνήσεις… και οι πωλητικοί τα πιόνια τους… ΑΛΛΑ…
ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ, και κυρίως οι Βαρδινογιάννηδες και οι Λατσαίοι, αλλά και όλοι αυτοί, είναι πιόνια του ΒΑΘΕΩΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ…
ΔΗΛΑΔΗ, ΠΙΟΝΙΑ ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ – ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ…
Καλλιόπη Σουφλή

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ:

ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ

Ακούγοντας τη λέξη, ο νους μας πάει στο ΚΚΕ, ή σε τίποτα αριστερίστικες οργανώσεις .

Η συγκεκριμένη λέξη, στατιστικά πρέπει να είναι η πιό εξαφανισμένη από τα κείμενα ενημερωτικών εκπομπών των ΜΜΕ.

Υπάρχουν, το ξέρουμε, αλλά κανείς δεν ασχολείται ΕΥΘΕΩΣ μ’ αυτούς.
Όσοι από εσάς πιστεύετε ότι οικογένειες και άνθρωποι, όπως ο Βαρδινογιάννης, ο Μαρινάκης, ο Λάτσης, οι πανίσχυροι εφοπλιστές και μια παραδοσιακή “ανώτερη τάξη” δεν είναι οι πραγματικοι “κυβερνήτες” της χώρας, προφανώς ζείτε σε ένα δικό σας παραμύθι.
Από την πλευρά της πολιτικής και των πολιτικών, πάντα κάποιοι “εκλεκτοί” τους είναι εκείνοι που μονοπωλούν και την κυβερνητική εξουσία. Πέρα από την μοναδική στα παγκόσμια δεδομένα σε χώρες του δυτικού κόσμου, ανακύκλωση προσώπων από τις ίδιες πολιτικές οικογένειες σε θέσεις πρωθυπουργών, τα όποια άλλα “παραγόμενα” πολιτικά πρόσωπα που θα αναρριχηθούν στην κορυφή, είναι κι αυτά της απολύτου αποδοχής από την ολιγαρχία.
(ο ¨αστικός μύθος” ότι στο γραφείο του Χρήστου Λαμπράκη ο Σημίτης στεκόταν επί 20 λεπτά όρθιος πριν πάρει την άδεια να καθίσει, μόνο “μύθος” δεν ήταν)…
Σήμερα δεν ζούμε κάτι άλλο από “μια από τα ίδια”. Το μείγμα συμφερόντων ολιγαρχών και πολιτικών του ποιοτικού προσδιορισμού που εκφράζει ΚΑΙ η σημερινή κυβέρνηση, είναι το κακό το ριζικό μας.
Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αρκετούς ολιγάρχες “παλιάς κοπής”.
Η διαφορά με τους σημερινούς, είναι ότι ήταν πιο “διακριτικοί”.
Και εκείνοι “τσιμέντωναν” τους “ενοχλητικούς”, αλλά όχι τόσο κραυγαλέα.
Κι εκείνοι είχαν φίλους δικαστές, αλλά ήταν πιο “κομψοί” στα καλοπιάσματα…
Ένας πασίγνωστος βιομήχανος, ήταν πελάτης μου στο marketing.
Ήμουν δεν ήμουν 27 χρονών κι εκείνος πάνω από 70.
Με συμπαθούσε.
Του άρεσε (μου έλεγε) η “άγνοια κινδύνου” που είχα. (πολύ αργότερα κατάλαβα τι εννοούσε και έριχνα φάσκελα στον καθρέφτη)…
Μια μέρα με ρώτησε αν ξέρω πόκα. Ήξερα και μάλιστα αρκετά πάνω από τη βάση…
Μου ζήτησε να συμμετέχω σε ένα τραπέζι, όπου θα ήταν εκείνος, εγώ, ένας πολύ γνωστός τραγουδιστής και ένας δικαστής.
Φυσικά το ύψος των “χτυπημάτων” σε τέτοιες παρέες, κάποιες φορές ήταν ίσο με ένα διαμέρισμα 50 τετραγωνικών στη Νέα Σμύρνη.
Εκείνη την εποχή είχε ένα μεγάλο δικαστήριο για κάτι ακίνητα που διεκδικούσαν κι άλλοι. (ποτέ δεν έμαθα περισσότερα).
Ο τραγουδιστής έπαιζε συχνά με τον δικαστή πόκα και ναι σωστά καταλάβατε ήταν ο ίδιος που θα δίκαζε την υπόθεση με τα ακίνητα.
Πριν ξεκινήσουμε, ο βιομήχανος της ιστορίας, μας έδωσε (σε εμένα και τον τραγουδιστή) δικά του λεφτά (6 εκατομμύρια), με δική μας αποστολή να τα χάσουμε μέχρι δραχμής.
Η πρώτη ώρα (δεν θα το ξεχάσω ποτέ), ήταν “κόλαση”.
Ο δικαστής δεν είχε πιάσει μεγαλύτερο φύλλο από βαλέ. Να θέλεις να χάσεις και να μην μπορείς…
Τελικά του γύρισε λίγο και μέσα στην επόμενη ώρα εμείς ψάχναμε για κέρματα στις τσέπες, εκείνος είχε αγοράσει 5-6 διαμερίσματα και ο πελάτης μου απέκτησε πολλές ελπίδες να ευνοηθεί στο δικαστήριο. (λίγους μήνες μετά έμαθα ότι “καλά πήγε”)…
(απόσπασμα από το “υπό κατασκευή” βιβλίο “Το νου σου μυρμηγκάκι θα σε πατήσουν”)

 

Πηγή

Προβολές : 732


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα