Οι «πιο σκοτεινές ώρες» της Ευρώπης επιστρέφουν και «μπορεί να κρατήσουν 10-15 χρόνια»!!!

Οι «πιο σκοτεινές ώρες» της Ευρώπης επιστρέφουν και «μπορεί να κρατήσουν 10-15 χρόνια»!!!

5 Σεπτεμβρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:336
Μοίρασέ το

 

Η είδηση ότι στη Γερμανία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο στρατός για περιπολίες στους δρόμους δεν διαψεύστηκε με …φανατισμό.

Όσο για εμάς στην Ελλάδα; Το ταμείο είναι μείον και αυτό φαινόταν πολύ πριν από τον πόλεμο…

Είναι προφανές ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί ραγδαία αφού η «επιδοματική πολιτική» της κυβέρνησης δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ.

Ζήτημα αν μπορεί να αντέξει λίγες εβδομάδες ακόμη.

 

 

 

Στην Γερμανική Κατοχή, ο εχθρός ήταν … μόνο ξένος… έτσι θεωρούσαμε…

Σήμερα όμως, γνωρίζουμε ότι και τότε και τώρα, περισσότερο από ποτέ τώρα, γνωρίζουμε πως ο εχθρός βρίσκεται εντός των τειχών…

Κι αυτόν πρέπει πρώτα ν’ αντιμετωπίσουμε για να σώσουμε και την Πατρίδα μας και τις ζωές μας…

Όπως και όσο μπορεί ο καθένας μας, ας οργανωθούμε για να επιβιώσουμε στις πολύ δύσκολες μέρες που έρχονται…

Θα δοκιμαστούμε πολύ σκληρά και ως πολίτες αυτής της χώρας και κυρίως ως ΑΝΘΡΩΠΟΙ…

Προτεραιότητα Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Πάρτε και κανέναν… κόκορα… θα σας χρειαστεί …

 

Ο Γάλλος πρόεδρος Ε.Μακρόν ανακοίνωσε ότι «τελείωσε η περίοδος της αφθονίας», λες και όλοι οι Γάλλοι ζούσαν πλουσιοπάροχα…

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου δήλωσε ότι οι επόμενοι 10-15 χειμώνες θα είναι πολύ δύσκολοι για τους Ευρωπαίους!!!

Τι είναι 10-15 χρόνια μπροστά…στην αιωνιότητα θα πουν κάποιοι «αναλυτές»…

Στην Ελλάδα την προετοιμασία μας έχει αναλάβει ο κ.Άδωνις Γεωργιάδης που μας ανακοίνωσε ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι χειρότερος από εκείνους της κατοχής ,επιλέγοντας τον χειμώνα του 1942…

Τότε που άνθρωποι πέθαιναν από την πείνα λόγω της γερμανικής κατοχής…

Ήρθε βέβαια ο Μαρσέλο στον Ολυμπιακό «χάρη στον Μητσοτάκη» και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης έσπευσε να πάρει μέτρα: ο μισθός του διοικητή του ΕΦΚΑ από 4.000 ευρώ γίνεται 7.483 ευρώ και οι υποδιοικητές του ΕΦΚΑ από 3.600€ θα παίρνουν 7.043 ευρώ..

Πέρα από το «μαύρο χιούμορ» οι πιο «σκοτεινές ώρες» επιστρέφουν στην Ευρώπη που επιμένει να πυροβολεί όχι μόνο τα πόδια της.

Το πιστόλι έχει ανέβει στον κρόταφο της…

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι , οι προβλέψεις για όσα έρχονται τρομακτικές…

Παρόλα αυτά οι «ευρωπαίοι ηγέτες» δεν δείχνουν καμία διάθεση για να εξετάσουν εναλλακτικές στρατηγικές εξόδου από την κρίση, επιμένοντας στην ολομέτωπη αντιπαράθεση με τη Μόσχα χωρίς να αφήνουν περιθώρια εκτόνωσης.

Πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να νικήσουν την Ρωσία στον οικονομικό πόλεμο βρίσκεται σε εξέλιξη;

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν δείχνουν ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες γι  αυτό και τα όσα εκστομίζουν ευρωπαίοι αξιωματούχοι προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία.

 

«Μπορεί να υποχωρήσει η Ευρώπη και να «επιβραβεύσει» την ρωσική εισβολή;», είναι το εύλογο ερώτημα.

Όχι είναι η απάντηση, αλλά το να δοθεί διέξοδος στη Ρωσία για μπορέσει να κάνει έστω ένα βήμα πίσω είναι απαραίτητο και ήταν ένα επιχείρημα που ακουγόταν έντονα τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου.

Μετά περιέργως δεν το ακούσαμε ξανά.

Το ζητούμενο είναι να σταματήσει ο πόλεμος, αλλά ποιος το συζητά έστω αυτή τη στιγμή;

Την ίδια ώρα οι «ευρωπαίοι ηγέτες» δείχνουν να έχουν μεγαλύτερη αγωνία για την προσωπική τους τύχη. Όχι άδικα. Πολλοί «έμειναν χωρίς δουλειά» τους μήνες του πολέμου και σχεδόν όλοι αποδίδουν εμμέσως την «ανεργία» τους στον Πούτιν!

Όσοι απέμειναν ,όπως για παράδειγμα ο καγκελάριος Σολτς θα προσπαθήσουν να διατηρηθούν στην καρέκλα τους μοιράζοντας «βοηθήματα», αλλά και «αναβαθμίζοντας» μηχανισμούς καταστολής για να αντιμετωπίσουν πιθανές κοινωνικές εξεγέρσεις.

Η είδηση ότι στη Γερμανία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο στρατός για περιπολίες στους δρόμους δεν διαψεύστηκε με …φανατισμό.

Όσο για εμάς στην Ελλάδα; Το ταμείο είναι μείον και αυτό φαινόταν πολύ πριν από τον πόλεμο…Είναι προφανές ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί ραγδαία αφού η «επιδοματική πολιτική» της κυβέρνησης δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ.

Ζήτημα αν μπορεί να αντέξει λίγες εβδομάδες ακόμη.

 

Πηγή

Προβολές : 336


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα