Οι Πνεύμονες Των Περισσότερων Ανθρώπων Είναι Γεμάτοι Με Μικροπλαστικά Από Τις Μάσκες Προσώπου

Οι Πνεύμονες Των Περισσότερων Ανθρώπων Είναι Γεμάτοι Με Μικροπλαστικά Από Τις Μάσκες Προσώπου

10 Ιουνίου, 2023 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,193
Μοίρασέ το

 

 

Σύμφωνα με τον θωρακοχειρουργό Dr. Osita Onugha, η παρουσία των μικροπλαστικών στους πνεύμονες αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για τη δημόσια υγεία με τη δυνατότητα να προκαλέσει έκρηξη των κρουσμάτων καρκίνου τα επόμενα χρόνια.

 

 

Τουλάχιστον στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, έχω την συνείδησή μου ήσυχη, γιατί από την πρώτη στιγμή που υποτίθεται ξέσπασε η ψευτοπανδημία, πήρα σαφή θέση κατά των μασκών, με τεκμηριωμένες ιατρικά επιστημονικές έρευνες, εναντίον της χρήσης τους … (εδώ)

 

Υπενθυμίζω τι έλεγε εκείνο το ιατρικό σούργελο η Λινού, που την έβαλε πρώτη στο επικρατείας το έτερο πολιτικό σούργελο ο Τσίπρας.

 

ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ, ΝΑ ΜΟΥΤΖΩΝΕΤΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ.

 

ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΠΑΝΔΗΜΙΑΣ… 

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΟΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ.

 

 

ΕΘΝΙΚΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ.

 

Μετάφραση: Απολλόδωρος

5 Iουνίου 2023 | Pamela Geller | Διαβάστε το εδώ


Μια νέα συγκλονιστική μελέτη αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μικροπλαστικά, που συνήθως βρίσκονται σε μάσκες μιας χρήσης, σε όλες τις περιοχές των πνευμόνων τους

Για όσους από εμάς αρνηθήκαμε το “εμβόλιο” και τη μάσκα, είναι μια δικαίωση, αλλά συνεχίζουμε να τιμωρούμαστε από αυτά τα τοξικά υποχείρια.

Στα δείγματα βρέθηκαν 12 τύποι μικροπλαστικών.

Τα τέσσερα μικροπλαστικά που υπήρχαν σε σημαντικές ποσότητες περιελάμβαναν:

  • πολυπροπυλένιο (PP): βρίσκεται σε χαλιά, ρούχα, πλαστικά αυτοκινήτων και χειρουργικές μάσκες
  • τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (ΡΕΤ): υπάρχει σε ρούχα, δοχεία ποτών και τροφίμων.
  • ρητίνη: συστατικό προστατευτικών επιστρώσεων και χρωμάτων
  • πολυαιθυλένιο (PE): συστατικό περιτυλίγματος τροφίμων, δοχείων γάλακτος, παιχνιδιών και μπουκαλιών απορρυπαντικών

Το 2020, η ποσότητα των μασκών μιας χρήσης που απορρίπτονται στο περιβάλλον αυξήθηκε κατά το εντυπωσιακό ποσοστό 9000%.

Δισεκατομμύρια άνθρωποι έδεναν μάσκες πολυπροπυλενίου στα πρόσωπά τους κάθε μέρα για δύο χρόνια και ρουφούσαν τον αέρα τους μέσω πλαστικών ινών για 8 ώρες ή και περισσότερο. Το να μην είχε ανακαλυφθεί το πλαστικό στους πνεύμονες θα ήταν έκπληξη.

Η επιβεβαίωση των μικροπλαστικών στους πνεύμονες επιβεβαιώνει επίσης μια μελέτη που διεξήχθη το 2020, η οποία προέβλεπε τον κίνδυνο εισπνοής μικροπλαστικών από τη χρήση μάσκας.

Μια νέα μελέτη αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μικροπλαστικά, που συνήθως βρίσκονται σε μάσκες προσώπου μιας χρήσης, σε όλες τις περιοχές των πνευμόνων τους.

Οι μάσκες δεν είναι μόνο άβολες, δυσκολεύουν την αναπνοή και είναι εντελώς άχρηστες στο να εμποδίζουν τη διέλευση των “ιών”***, αλλά οι χειρουργικές μάσκες που φοριούνται κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα μπορούσαν να έχουν πολύ πιο ανθυγιεινά αποτελέσματα από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως.


***Σημ.: Ουδέποτε και πουθενά στη Γη έχει αποδειχθεί επιστημονικά η ύπαρξη οποιουδήποτε “ιού”


Τα βρετανικά Health Trusts που εξακολουθούν να επιβάλλουν μάσκες προσώπου στα νοσοκομεία και όλοι οι οδοντίατροι και τα ιατρεία γενικών ιατρών που φαίνεται να έχουν μια ψυχωτική εμμονή με το να εμποδίζουν τους ασθενείς να αναπνέουν κανονικά, ίσως θα έπρεπε να εξετάσουν τη μακροπρόθεσμη ζημιά που τους προκαλούν.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Science of the Total Environment, μικροπλαστικά που χρησιμοποιούνται συνήθως στις χειρουργικές μάσκες έχουν ανακαλυφθεί στους πνεύμονες των περισσότερων ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον θωρακοχειρουργό Dr. Osita Onugha, η παρουσία των μικροπλαστικών στους πνεύμονες αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για τη δημόσια υγεία με τη δυνατότητα να προκαλέσει έκρηξη των κρουσμάτων καρκίνου τα επόμενα χρόνια.

Ερευνητές στη Βρετανία εξέτασαν πνευμονικό ιστό που ελήφθη από συμμετέχοντες στη μελέτη και βρήκαν μικροπλαστικά σε όλες τις περιοχές των πνευμόνων, συμπεριλαμβανομένου του βαθύτερου τμήματος. Σύμφωνα με τη μελέτη, είναι η πρώτη φορά που βρέθηκαν μικροπλαστικά σε δείγματα ανθρώπινου πνευμονικού ιστού με τη χρήση φασματοσκοπίας μFTIR.

Αν και οι ερευνητές δεν επιβεβαίωσαν την πηγή της μόλυνσης από μικροπλαστικά, οι πλαστικές ίνες που βρέθηκαν στους πνεύμονες βρίσκονται συνήθως σε μάσκες προσώπου.

Οι ερευνητές εντόπισαν 39 μικροπλαστικά σε 11 από τα 13 δείγματα πνευμονικού ιστού, με μέσο όρο 3 μικροπλαστικά ανά δείγμα.

Το 2020, η ποσότητα των προσωπικών μασκών μιας χρήσης που απορρίπτονται στο περιβάλλον αυξήθηκε κατά το εντυπωσιακό ποσοστό του 9.000%.

Δισεκατομμύρια άνθρωποι έδεναν μάσκες πολυπροπυλενίου στα πρόσωπά τους κάθε μέρα για δύο χρόνια και ρουφούσαν τον αέρα τους μέσω πλαστικών ινών για 8 ώρες ή και περισσότερο. Το να μην είχε ανακαλυφθεί το πλαστικό στους πνεύμονες θα ήταν έκπληξη.

Η επιβεβαίωση των μικροπλαστικών στους πνεύμονες επιβεβαιώνει επίσης μια μελέτη που διεξήχθη το 2020, η οποία προέβλεπε τον κίνδυνο εισπνοής μικροπλαστικών από τη χρήση μάσκας. Σύμφωνα με τους ερευνητές εκείνης της μελέτης, ο κίνδυνος εισπνοής που προκαλούσαν τα σφαιρικά και ινώδη μικροπλαστικά ήταν υψηλός κατά τη χρήση μάσκας.

Δυστυχώς, οι ερευνητές της εν λόγω μελέτης συνέχισαν να συνιστούν τη χρήση πλαστικών μασκών παρά τον κίνδυνο εισπνοής.

Ποιοι είναι αυτοί οι κίνδυνοι;

Δείτε περισσότερα εδώ gellerreport.com


—–Δικτυογραφία :

Most People’s Lungs Riddled With Microplastics From Face Masks | Principia Scientific Intl.

Most People’s Lungs Riddled With Microplastics From Face Masks

 

Πηγή https://apollodoros.substack.com/p/5cc

Προβολές : 1,193


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα