Οι πολίτες ας αφυπνιστούν… Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύεται μια από τα ίδια – Η εξουσία διαφθείρει – Ακραία σπατάλη δημόσιου χρήματος και υποκλοπές

10 Αυγούστου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

 

Η εξουσία διαφθείρει… δυστυχώς εάν παρακολουθήσουμε τι έχει συμβεί τα τελευταία 20 χρόνια… βλέπουμε αλχημιστές, πειραματιστές και την ελληνική κοινωνία ινδικά χοιρίδια.

Η κοινωνία πλήρωσε επί σχεδόν 11 χρόνια μνημόνια και λιτότητα επειδή κυβέρνησαν την Ελλάδα ανίκανοι.

Όμως και η κοινωνία δεν είναι άμοιρη ευθυνών.

Οι κυβερνήσεις είναι κατ΄ εικόνα της κοινωνίας, είχαμε χάλια κυβερνήσεις επειδή είμαστε χάλια ως κοινωνία.

Όταν είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝ, ΔΕΝ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΣΑΙ… αυτή είναι η δική μου άποψη…
Όταν όμως είσαι γονιδιακά λεπρός και ανήκεις σε άλλη … φυλή, τότε είσαι ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΓΕΝΝΗΣΙΜΙΟΥ ΣΟΥ…
ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΙΜΟΜΙΞΙΑΣ, ΤΟΤΕ ΑΣ ΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ…
Όλοι όσοι τα τελευταία είκοσι χρόνια ψηφίζουν και ξαναψηφίζουν τα ίδια ελεεινά πολιτικά υποκείμενα, και κυρίως στα μνημονιακά χρόνια, είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Ως κοινωνία, με την μεταπολίτευση χάσαμε τελείως τον βηματισμό και τον δρόμο μας…
Κι άντε να βρεις την Ιθάκη με τόσες δεκαετίες… Μύκονο…
Κάθε φορά αυτό συμβαίνει, στην αρχή μια νέα διακυβέρνηση ξεκινάει με ορμή και αποφασιστικότητα και καταλήγει εκφυλισμένη από την εξουσία…

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη τελικά κρινόμενη εκ του αποτελέσματος, αποδείχθηκε μια από τα ίδια…
Κάθε φορά αυτό συμβαίνει, στην αρχή μια νέα διακυβέρνηση ξεκινάει με ορμή και αποφασιστικότητα και καταλήγει εκφυλισμένη από την εξουσία…

Τελικά ο μεγάλος νικητής είναι η τοξικότητα της εξουσίας….

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κατακεραύνωναν την κυβέρνηση Τσίπρα όταν προσπαθούσε να αντιδράσει στις εντολές του Schaeuble του τότε υπουργού οικονομικών της Γερμανίας.

Ο σκοπός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν σπατάλη δημοσίου χρήματος για κομματικά οφέλη….

Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μια καταχρεωμένη χώρα, ήταν σε μνημόνιο οπότε έπρεπε να ακολουθήσει πιστά τις παραδειγματικές εντολές της Γερμανίας….

Η Νέα Δημοκρατία ωστόσο είχε ταχθεί υπέρ της σκληρής λιτότητας στην Ελλάδα καθώς ο βασικός στόχος ήταν να επέλθει δημοσιονομική εξυγίανση.

Η στάση αυτή τότε ήταν ορθή, η Ελλάδα είχε εκτραπεί, χρειαζόταν να επιβληθεί δημοσιονομική πειθαρχία.

Ερχόμενη η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη… ήρθε αντιμέτωπη με κρίσεις και βασική την πανδημία και ακολούθησαν ενεργειακή κρίση και πληθωρισμός.

Για την αντιμετώπιση των κρίσεων αυτών η Ελλάδα πέταξε, δεν επένδυσε αλλά πέταξε 44 δισεκ. και συμπεριλαμβανομένων και άλλων ενεργειών φθάνουν κοντά στα 50 δισεκ. ευρώ.

Σχεδόν το 80% του τρίτου μνημονίου, το πετάξαμε στο καλάθι των αχρήστων.

Η Νέα Δημοκρατία που κατακεραύνωνε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ήθελε να σπαταλήσει δημόσιο χρήμα… ερχόμενη στην εξουσία αποδείχθηκε χειρότερη…
Δυστυχώς αυτές είναι οι παρενέργειες της εξουσίας…

Η εξουσία διαφθείρει

Η εξουσία διαφθείρει και καλλιεργεί την αλαζονεία και αυταρέσκεια ότι… μπορείς να κάνεις ότι θέλεις

Η εξουσία διαφθείρει και αλλοιώνει το ιδεολογικό υπόβαθρο.
Πολλοί λένε.. ευτυχώς που είναι στην κυβέρνηση ο Μητσοτάκης εάν ήταν άλλος δεν ξέρεις τι θα μπορούσε να είχε συμβεί.

Η απάντηση εδώ είναι η εξής.
Ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός έδωσε εντολή να κατασπαταληθούν σχεδόν 50 δισεκ. το να σπαταλάς δημόσιο χρήμα, όχι με σκοπό την ευημερία της χώρας αλλά για να μετριάσεις τις επιπτώσεις στο κόμμα από την κοινωνική δυσαρέσκεια δεν ονομάζεται εθνική πολιτική… ονομάζεται κάπως αλλιώς.

Η εξουσία διαφθείρει και όταν και άλλες πολιτικές μετριότητες στην Ευρώπη ακολουθούν την ίδια πεπατημένη… δηλαδή απέναντι σε ένα πρόβλημα η απάντηση είναι η δημοσιονομική εκτροπή… τότε έχει λογική γιατί η Ευρώπη περνάει κρίση, η Γερμανία κλονίζεται η άλλοτε κραταιά οικονομία και γιατί ηγετίσκοι κυβερνούν την Ευρώπη… πολιτικές μαριονέτες και μετριότητες…

Η εξουσία διαφθείρει και σε οδηγεί ακόμη και σε εγκληματικές πράξεις.

Οι παρακολουθήσεις τηλεφωνημάτων είναι πράξεις ποταπές, απαράδεκτες, δείχνουν νοοτροπίες καθεστώτων και όχι δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων.

Η εικόνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο ζήτημα των υποκλοπών είναι αποκαρδιωτική και απογοητευτική.
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τις υποκλοπές.
Είναι πράξεις ανέντιμων, είναι πράξεις παράνομων, είναι πράξεις μιαρές.

Η εξουσία διαφθείρει… δυστυχώς εάν παρακολουθήσουμε τι έχει συμβεί τα τελευταία 20 χρόνια… βλέπουμε αλχημιστές, πειραματιστές και την ελληνική κοινωνία ινδικά χοιρίδια.

Η κοινωνία πλήρωσε επί σχεδόν 11 χρόνια μνημόνια και λιτότητα επειδή κυβέρνησαν την Ελλάδα ανίκανοι.

Όμως και η κοινωνία δεν είναι άμοιρη ευθυνών.

Οι κυβερνήσεις είναι κατ΄ εικόνα της κοινωνίας, είχαμε χάλια κυβερνήσεις επειδή είμαστε χάλια ως κοινωνία.

Προφανώς και κάποιοι ξεχωρίζουν τόσο στο πολιτικό σύστημα όσο και στην κοινωνία αλλά είναι μειοψηφία… πραγματικά μειοψηφία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύεται μια από τα ίδια.
Δεν άλλαξε τον ρου της ελληνικής ιστορίας.
Όταν ήταν στην αντιπολίτευση έκανε κριτική εκ του ασφαλούς και όταν ήρθε στην εξουσία, αποδείχθηκε μια από τα ίδια.

Οι πολίτες μετά από τόσες απογοητεύσεις δεν θα πρέπει να λειτουργούν ως κομματικοί εγκάθετοι.

Κάθε πολίτης πρέπει να κρίνει σκληρά την εξουσία γιατί μόνο έτσι κάτι μπορεί να αλλάξει.

Σίγουρα κάποιοι πολίτες βολεύονται από την εκάστοτε εξουσία και έχουν συμφέρον να την υποστηρίζουν… η πλειοψηφία όμως της κοινωνίας στηρίζεται μόνο στις δικές της δυνάμεις και δεν περιμένει ούτε τον Μητσοτάκη, ούτε τον Τσίπρα για να πορευθεί ή επιβιώσει…

Οι πολίτες ας αφυπνιστούν…

 

Πηγή

Προβολές : 108


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα