«Οι πολιτικοί μας ομολόγησαν προεκλογικά ότι δεν έχουν τίποτα να πουν για τη χώρα»!

«Οι πολιτικοί μας ομολόγησαν προεκλογικά ότι δεν έχουν τίποτα να πουν για τη χώρα»!

20 Μαΐου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:237
Μοίρασέ το

 

Υπάρχει ελπίδα να αναχαιτίσουμε την παρακμή και την αποσύνθεση;

Μόνο αν αποφασίσουμε να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπεια μας. Προσωπική αλλά κυρίως εθνική. Υπάρχει κάποια ηγετική μορφή που να δείχνει έστω ότι μπορεί να υπηρετήσει μια τέτοια πολιτική;

Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν ακούστηκε τίποτα για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Το εκλαμβάνω ως ομολογία των κομμάτων και των πολιτικών ότι δεν έχουν τίποτα να μας πουν. Ακούγεται τρομακτικό αλλά είναι ακριβές. Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να πάει μακριά και θα υποστεί μεγάλες καταστροφές. Η λύση δεν μπορεί να βρεθεί από αυτές τις εκλογές, χωρίς να υποτιμώ τη σημασία του εκλογικού αποτελέσματος». Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος από την αρχή της συζήτησης μας στο στούντιο του militaire channel λέει αλήθειες δυσάρεστες.

Ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος κάνει μια σύντομη ιστορική πολιτική αναδρομή που είναι αναγκαία για όσα συμβαίνουν σήμερα και όσα μας έρχονται.

 

Μιλά για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία, εξηγεί γιατί το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε πολύ περισσότερο το κόστος απ ΄ ότι η ΝΔ.

 

Και μετά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ ένα μικρό κόμμα με ηθικό κεφάλαιο που προερχόταν από την κομμουνιστική Αριστερά.

Η κατάληξη της δικής του προσπάθειας γνωστή.

«Η απογοήτευση του κόσμου τεράστια ,ήταν ένα σοκ από το οποίο ο λαός δύσκολα μπορεί να συνέλθει…Αυτό το σοκ απελευθέρωσε και τη χειρότερη όψη της συντηρητικής παράταξης. Πήγε στις χειρότερες παραδόσεις της», λέει ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος. Με μία λέξη επικράτησε ο κυνισμός…

Τα κοινωνικά στρώματα που μπορούσαν να φοροδιαφεύγουν , να πλουτίζουν ανεξέλεγκτα υποστήριξαν τον κ.Μητσοτάκη ο οποίος «ελάφρυνε» τους υπερπλούσιους που ήθελαν να μεταβιβάσουν τις περιουσίες τους και φόρτωσε τον κόσμο με έμμεσους φόρους, υποστηρίζει ο κ.Κωνσταντακόπουλος.

Μιλά για τη μεσαία τάξη που φαίνεται να ήταν και να παραμένει υπό «διεκδίκηση». Πως εισέπραξαν την ήττα το 2015 και πως αντέδρασαν; Επίσης δυσάρεστα αλλά αληθινά όσα λέει ο κ.Κωνσταντακόπουλος.

Όπως λέει οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης αν είχε κάνει όσα έπραξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είχε πέσει προ πολλού.

Δεν ενοχλούνται πράγματι οι πολίτες με τα όσα ανατριχιαστικά αποκαλύφθηκαν με τις υποκλοπές;

Ο κ.Κωνσταντακόπουλος δεν πιστεύει ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο και επιμένει ότι στις υποκλοπές υπάρχει και μια σοβαρότατη πτυχή στην οποία δεν έχουμε δώσει την πρέπουσα σημασία. Την εμπλοκή ξένου κράτους στις παρακολουθήσεις Ελλήνων πολιτών ακόμη και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν ξεκαθαριστεί εδώ και καιρό. Ωστόσο πάμε σε εκλογές με όλα αυτά τα απερίγραπτα όπως τα χαρακτηρίζει ο κ.Κωνσταντακόπουλος.

Καμία σοβαρή συζήτηση δεν έγινε για την οικονομία και φυσικά για τα εθνικά θέματα για τα οποία ο κ.Κωνσταντακόπουλος προβλέπει θύελλες. «Οι Έλληνες μπορεί να έχουμε πολλά ελαττώματα αλλά ηλίθιοι δεν είμαστε. Δεν μπορεί να ακούμε τον πρωθυπουργό να μιλά για νατοϊκά νησιά, να βλέπουμε να αποσύρονται οπλικά συστήματα από τα νησιά την ώρα που γίνεται κουβέντα για αποστρατιωτικοποίηση…Αυτός είναι αφοπλισμός της πρώτης γραμμής άμυνας της χώρας…Λένε όλοι ότι κουβεντιάζουν μόνο για μία διαφορά με την Τουρκία. Γιατί δεν δηλώνουν προς την Τουρκία ότι για να πάμε στη Χάγη ή αλλού θα πρέπει να παραιτηθούν των παράνομων διεκδικήσεων τους», λέει ο κ.Κωνσταντακόπουλος που υπενθυμίζει την κατοχή της Κύπρου.

Όσο για την «αμερικανική βοήθεια» που πάντα αναμένεται; «Έτσι την πάτησε και ο Τσίπρας με το Βαρουφάκη το 2015. Περίμεναν την βοήθεια των Αμερικανών», απαντά.

Υπάρχει ελπίδα να αναχαιτίσουμε την παρακμή και την αποσύνθεση;

Μόνο αν αποφασίσουμε να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπεια μας. Προσωπική αλλά κυρίως εθνική. Υπάρχει κάποια ηγετική μορφή που να δείχνει έστω ότι μπορεί να υπηρετήσει μια τέτοια πολιτική;


Πηγή

Προβολές : 237


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα