Οι σκελετοί στο ντουλάπι... Ηγέτες «δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,να περιμένουν, ίσως, κάποιο θάμα» απέναντι στον Πούτιν

17 Αυγούστου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Η Ευρώπη αναδύεται δυστυχώς από αυτόν τον πόλεμο στην Ουκρανία ως ένα μεγάλο πολιτικό και οικονομικό θύμα. Οποιοσδήποτε διάλογος για τη στρατηγική αυτονομία και την κοινή άμυνα έχει εγκαταλειφθεί μπροστά σε μια Ατλαντική Συμμαχία που κατευθύνει όλα τα στρατηγικά ζητήματα. Και με τις Ηνωμένες Πολιτείες να χτυπούν τα τύμπανα και η Ευρώπη να χορεύει στο ρυθμό που υπαγορεύει η άλλη ακτή του Ατλαντικού.

Ο περιβόητος Γαλλογερμανικός άξονας-  ακρογωνιαίος  λίθος της ΕΕ επί δεκάδες χρόνια, αποδείχθηκε ανύπαρκτος σε ότι αφορά την ανάγκης για μια ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία ή για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την αποφυγή του πολέμου ή των πιο καταστροφικών συνεπειών του. Και η μιλιταριστική στροφή στη Γερμανία και την υπόλοιπη ΕΕ μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, προκαλεί απλώς περισσότερο φόβο.

 

 

 

Για ποιό …. “ευρωπαϊκό όραμα”, μιλάτε μωρέ;;;

Αφού ξεκαθαρίσουμε πως το ΝΑΤΟ, η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ και οι ΗΠΑ, είναι δημιουργήματα της ΣΑΤΑΝΙΚΗΣ ΠΕΝΤΑΡΧΙΑΣ, θα πάμε παρακάτω…

Και το παρακάτω δείχνει πως η διάλυση της Ε.Ε. έρχεται με ταχείς και πολεμικούς ρυθμούς, και ότι η Πενταρχία, δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει ακόμα και πυρηνικά (μικρότερης εμβέλειας), προκειμένου να επιβάλει την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.

Πάρτε θέση μπροστά στις τηλεοράσεις και απολαύστε το θέαμα της καταστροφής που έρχεται, ή… ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Ποτέ δεν υπήρξαν ηγέτες τουλάχιστον τα τελευταία διακόσια χρόνια… επισήμως… 

Ελεγχόμενα πιόνια της Πενταρχίας ήταν, και σας παραπέμπω στην “Γαλλική Επανάσταση”, που ήταν έργο κι αυτό της Πενταρχίας του Σκότους…

 

 

Του Μιχάλη Ψύλου
[email protected]

από τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Η ρωσική κρατική εταιρεία Gazprom προειδοποιεί τους Ευρωπαίους πελάτες της για απότομη και δραματική αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου το χειμώνα. Θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 60%, πάνω από 4.000 δολάρια τα 1.000 κυβικά μέτρα.

Ο λόγος; Σύμφωνα με την Gasprom, η παραγωγή φυσικού αερίου και οι εξαγωγές συρρικνώνονται συνεχώς λόγω των κυρώσεων της Δύσης για τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Συνολικά, οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazprom μειώθηκαν κατά 36,2% στα 78,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 15 Αυγούστου. Την ίδια στιγμή, η παραγωγή μειώθηκε κατά 13,2% στα 274,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα,όπως ανέφερε η εταιρεία. Μόνο τον Αύγουστο, η παραγωγή έχει μειωθεί κατά  32,2% μέχρι στιγμής, μετά από 35,8% τον Ιούλιο,όπως δήλωσε ο οικονομολόγος Γεβγένι Σουβόρωφ της CentroCreditBank.

Οι τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου αφού έφτασαν το υψηλό ρεκόρ των 335 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh) την άνοιξη, υποχώρησαν έκτοτε στα 226 ευρώ, κατά μέσο όρο. Για την ιστορία, ένα χρόνο πριν, ήταν γύρω στα 46 ευρώ ανά MWh.

Σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις στενάζουν από τις υψηλές τιμές της ενέργειας.Το φθινόπωρο, ο μέσος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα θυμίζει …Ελλάδα, αφού αναμένεται να  να είναι διψήφιος.

Οι οικονομικές επιπτώσεις των κυρώσεων κατά της Μόσχας έχουν μετατραπεί σε μπούμερανγκ για τις οικονομίες της Γηραιάς ηπείρου. Οι περισσότερες κυβερνήσεις αναγκάζονται να τονίζουν την ανάγκη για αντίμετρα, ώστε να απαλύνουν κάπως το καταστροφικό φαινόμενο.

Οι σκελετοί στο ντουλάπι

Οι σκελετοί στο ντουλάπι της ΕΕ άρχισαν να γίνονται όλο και πιο ορατοί. Ιδιαίτερα στη Γερμανία-την ατμομηχανή της Ευρώπης.

Ο άξονας με τη Μόσχα, που ήταν από την εποχή του Μπίσμαρκ το έμβλημα της τευτονικής «Ostpolitik» και πυλώνας της αυτονομίας του Βερολίνου από την Ουάσιγκτον, θεωρείται πλέον η χειρότερη κληρονομιά της εποχής Μέρκελ. Η καγκελάριος κατηγορείται ότι παρέδωσε τη Γερμανία (και επομένως την Ευρώπη) στην ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία. Με τον  πρώην καγκελάριο Σρέντερ να εκπροσωπεί το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα αυτής της συγχώνευσης συμφερόντων μεταξύ Μόσχας και Βερολίνου.

Η βεβιασμένη απομάκρυνση από την ενεργειακή εξάρτηση από το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε απλά την αδυναμία και τη μυωπία των ευρωπαϊκών χωρών που με τα χρόνια δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν δίκτυα ικανά να ενισχύσουν την ενεργειακή αυτονομία της ΕΕ, προβλέπουν την πιθανότητα αποκλεισμού από διεθνείς προμηθευτές.

Αυτοί οι κίνδυνοι δεν είναι κατεξοχήν γερμανικό ζήτημα, αλλά θέμα που απασχολεί ολόκληρη την Ευρώπη. Γιατί ό,τι γίνεται στο Βερολίνο, που εξακολουθεί να εκπροσωπεί την κύρια οικονομία της ηπείρου, έχει σημαντικό αντίκτυπο στις τύχες όλων των χωρών που συνδέονται με την οικονομία του. Και είναι σαφές ότι το να επηρεάζεις την οικονομική μοίρα, μεταφράζεται άμεσα σε επηρεασμό του πολιτικού πεπρωμένου των υπολοίπων 26 χωρών της ΕΕ.

 

Τα τύμπανα των ΗΠΑ

Η Ευρώπη αναδύεται δυστυχώς από αυτόν τον πόλεμο στην Ουκρανία ως ένα μεγάλο πολιτικό και οικονομικό θύμα. Οποιοσδήποτε διάλογος για τη στρατηγική αυτονομία και την κοινή άμυνα έχει εγκαταλειφθεί μπροστά σε μια Ατλαντική Συμμαχία που κατευθύνει όλα τα στρατηγικά ζητήματα. Και με τις Ηνωμένες Πολιτείες να χτυπούν τα τύμπανα και η Ευρώπη να χορεύει στο ρυθμό που υπαγορεύει η άλλη ακτή του Ατλαντικού.

Ο περιβόητος Γαλλογερμανικός άξονας-  ακρογωνιαίος  λίθος της ΕΕ επί δεκάδες χρόνια, αποδείχθηκε ανύπαρκτος σε ότι αφορά την ανάγκης για μια ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία ή για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την αποφυγή του πολέμου ή των πιο καταστροφικών συνεπειών του.

Και η μιλιταριστική στροφή στη Γερμανία και την υπόλοιπη ΕΕ μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, προκαλεί απλώς περισσότερο φόβο.

Και το πιο ειρωνικό : Η διπλωματία -ιδιαίτερα για μια πιθανή μεσολάβηση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας- έχει αποκλειστεί εντελώς από τους διαδρόμους των κύριων ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Έχει αφεθεί μάλιστα  σε τρίτες χώρες, πρωτίστως στην Τουρκία του Ερντογάν, να μεσολαβεί για την εξεύρεση λύσης.

Είναι δυνατόν να είναι αυτό σήμερα το Ευρωπαϊκό όραμα;

Ηγέτες «δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,να περιμένουν, ίσως, κάποιο θάμα», που έλεγε και ο Βάρναλης…

 

Πηγή

Προβολές : 238


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα