Οι σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη με τον πιο πλούσιο Τούρκο (ΙΟΥΔΑΙΟ) επιχειρηματία

Οι σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη με τον πιο πλούσιο Τούρκο (ΙΟΥΔΑΙΟ) επιχειρηματία

10 Νοεμβρίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:689
Μοίρασέ το

 

 

 

Να θυμίσω πως το όνομα του συγκεκριμένου “τούρκου”, περιλαμβάνεται στο εξαιρετικά αποκαλυπτικό άρθρο του κ. Δημητρίου Τσεργίνη, που αφορά στην Λέσχη Μπίλντεμπεργκ…(εδώ)

Φυσικά και έχουν άριστες σχέσεις το πρωθυπουργικό ζεύγος με τον ΙΟΥΔΑΙΟ ΡΩΣΟ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ… καθ’ ότι και οι δυο  πλευρές είναι ΙΟΥΔΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ… ή μάλλον ΧΑΖΑΡΙΚΗΣ…

Όσο για τον ενδιάμεσο ρασοφόρο κυριούλη, είναι ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ…

 

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Οι σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη με τον πιο πλούσιο Τούρκο επιχειρηματία

Μέχρι σήμερα η ελληνική κυβέρνηση έχει επιδείξει μια καλή διάθεση απέναντι στην Τουρκία και την αντιμετώπιση ελληνοτουρκικών θεμάτων σε βαθμό παρεξηγήσιμο από εσωκομματικούς αντιπάλους.

Είναι εμφανές ότι οι εθνικοί τόνοι που κατά καιρούς ανεβαίνουν σε θέματα όπως οι Πρέσπες ή άλλες αντιπαραθέσεις με τρίτες χώρες δεν έχουν καμία σχέση με τους ήπιους τόνους που εμφανίζονται ακόμη και στις ελληνοτουρκικές κρίσεις.

Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του φαίνεται να γνωρίζουν καλά την από κει πλευρά του Αιγαίου, αφού διατηρούν ισχυρές και μακροχρόνιες σχέσεις με το επιχειρηματικό κατεστημένο της Τουρκίας, κυρίως με την οικογένεια Κοτς.

Ας πάμε λίγο πίσω στον χρόνο: Τον Ιούνιο του 2018 (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), όπως έγραφε ο ΒΗΜΑτοδότης, ένας μυστηριώδης κύριος με καπελάκι τύπου Παναμά έφτασε με ένα θηριώδες τζιπ στη Βουλή για να συναντήσει έναν και μόνο πολιτικό.

Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ο μυστηριώδης κύριος ήταν ο πλουσιότερος Τούρκος επιχειρηματίας Ραχμί Κοτς, ο όμιλος του οποίου ανήκει στο κλαμπ των 50 πιο ισχυρών στον πλανήτη.

Αν και το τι πραγματικά ειπώθηκε μεταξύ των δύο αντρών δεν γνωστοποιήθηκε ποτέ, το ρεπορτάζ έλεγε ότι συζήτησαν τα επενδυτικά σχέδια του Κοτς στην Ελλάδα.

Ο πολύπειρος Τούρκος μεγιστάνας είναι δεδομένο ότι «έβλεπε» να έρχεται στην πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταξύ των επιχειρήσεων της δυναστείας Κοτς στην Τουρκία συγκαταλέγεται και το πλειοψηφικό πακέτο στην κρατική τουρκική εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ).

Η συνάντηση δεν ήταν καθόλου τυχαία καθώς ο Ρ. Κοτς γνώριζε πάρα πολύ καλά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Οι σχέσεις των δύο πάνε χρόνια πίσω. Δεν υπάρχει όμως μόνο αυτή η σχέση που ενώνει τις δύο οικογένειες.

Η σύζυγος του Κυρ. Μητσοτάκη Μαρέβα Γκραμπόφσκι διατηρεί στενές επαφές με έναν από τους γιους του Ρ. Κοτς, τον Μεχμέτ.

Αυτή η γνωριμία ξεκίνησε πριν από χρόνια, όταν οι δυο τους είχαν συναντηθεί στα έδρανα γνωστών πανεπιστημίων του εξωτερικού. Και οι δυο τους στο επίσημο βιογραφικό τους αναφέρονται στις σπουδές τους στο αμερικανικό Columbia.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 η σύζυγος του Ελληνα πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια ιδιωτικής της επίσκεψης στην Τουρκία επισκέφτηκε το νέο κτίριο Arter στην Κωνσταντινούπολη, ένας από τους πιο γνωστούς χώρους πολιτισμού και τεχνών στη χώρα. Αυτός χρηματοδοτήθηκε και ανήκει στην οικογένεια Κοτς.

Η Μ. Γκραμπόφσκι όχι μόνο φωτογραφήθηκε στο Arter μαζί με τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον βαθύπλουτο Τούρκο επιχειρηματία Ρ. Κοτς, αλλά ανήρτησε και τη φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

 

 

Πηγή

Προβολές : 689


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα