Οι τακτικές Γκεστάπο του FBI είναι τα Xαρακτηριστικά Eνός Aυταρχικού Kαθεστώτος

Οι τακτικές Γκεστάπο του FBI είναι τα Xαρακτηριστικά Eνός Aυταρχικού Kαθεστώτος

29 Αυγούστου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:217
Μοίρασέ το

 

Κάθε μέρα που περνάει, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δανείζεται ένα ακόμη φύλλο από το εγχειρίδιο της ναζιστικής Γερμανίας: Τη μυστική αστυνομία. Μυστικά δικαστήρια. Μυστικές κυβερνητικές υπηρεσίες. Παρακολούθηση. Λογοκρισία. Εκφοβισμός. Παρενόχληση. Βασανιστήρια. Βία. Διάχυτη διαφθορά. Παγίδευση. Κατήχηση. Αόριστη κράτηση.

Αυτός ο αυταρχικός κίνδυνος τίθεται τώρα από το FBI, του οποίου η ερωτική σχέση με τον ολοκληρωτισμό ξεκίνησε πριν από πολύ καιρό. Πράγματι, σύμφωνα με τους New York Times, η αμερικανική κυβέρνηση θαύμαζε τόσο πολύ το ναζιστικό καθεστώς, ώστε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στρατολόγησε μυστικά και επιθετικά τουλάχιστον χίλιους Ναζί, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τα υψηλότερα πρωτοπαλίκαρα του Χίτλερ, στο πλαίσιο της Επιχείρησης Paperclip.

Από τότε οι Αμερικανοί φορολογούμενοι πληρώνουν για να διατηρούν αυτούς τους πρώην Ναζί στη μισθοδοσία της αμερικανικής κυβέρνησης.

Από τους προέδρους Κλίντον και Μπους, στη συνέχεια τον Ομπάμα, τον Τραμπ και τώρα τον Μπάιντεν, είναι σαν να έχουμε παγιδευτεί σε έναν βρόγχο χρόνου, αναγκασμένοι να ξαναζήσουμε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά: τις ίδιες επιθέσεις στις ελευθερίες μας, την ίδια περιφρόνηση του κράτους δικαίου, την ίδια υποταγή στο βαθύ κράτος και την ίδια διεφθαρμένη, ιδιοτελή κυβέρνηση που υπάρχει μόνο για να συσσωρεύει εξουσία, να πλουτίζει τους μετόχους της και να εξασφαλίζει τη συνεχή κυριαρχία της.

 

 

Αποκαλυπτικό άρθρο, που στην ουσία αποδεικνύει πως Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ, έχει επιβληθεί στην Αμερική… όπως έχει επιβληθεί και παγκοσμίως…

Ναζισμός είναι κι αυτός που ζούμε τώρα στην Ελλάδα από όλο το πολιτικό σύστημα…

Κράμα Ναζισμού και Κουμμουνισμού… δηλαδή ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟΣ.

Πόσοι το έχουν αντιληφθεί;;;

Φοβάμαι πως είναι ελάχιστοι…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Κάθε μέρα που περνάει, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δανείζεται ένα ακόμη φύλλο από το εγχειρίδιο της ναζιστικής Γερμανίας: Τη μυστική αστυνομία. Μυστικά δικαστήρια. Μυστικές κυβερνητικές υπηρεσίες. Παρακολούθηση. Λογοκρισία. Εκφοβισμός. Παρενόχληση. Βασανιστήρια. Βία. Διάχυτη διαφθορά. Παγίδευση. Κατήχηση. Αόριστη κράτηση.

Αυτές δεν είναι τακτικές που χρησιμοποιούνται από συνταγματικές δημοκρατίες, όπου κυριαρχούν το κράτος δικαίου και τα δικαιώματα των πολιτών. Αντίθετα, είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυταρχικών καθεστώτων, όπου η μυστική αστυνομία ελέγχει τον πληθυσμό μέσω του εκφοβισμού, του φόβου και της επίσημης ανομίας εκ μέρους των κυβερνητικών παραγόντων.

Αυτός ο αυταρχικός κίνδυνος τίθεται τώρα από το FBI, του οποίου η ερωτική σχέση με τον ολοκληρωτισμό ξεκίνησε πριν από πολύ καιρό. Πράγματι, σύμφωνα με τους New York Times, η αμερικανική κυβέρνηση θαύμαζε τόσο πολύ το ναζιστικό καθεστώς, ώστε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στρατολόγησε μυστικά και επιθετικά τουλάχιστον χίλιους Ναζί, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τα υψηλότερα πρωτοπαλίκαρα του Χίτλερ, στο πλαίσιο της Επιχείρησης Paperclip. Από τότε οι Αμερικανοί φορολογούμενοι πληρώνουν για να διατηρούν αυτούς τους πρώην Ναζί στη μισθοδοσία της αμερικανικής κυβέρνησης.

Αν δεν ήταν αρκετά κακή η μυστική, χρηματοδοτούμενη από τους φορολογούμενους απασχόληση Ναζί από την κυβέρνηση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ -το FBI, η CIA και ο στρατός- υιοθέτησαν πολλές από τις καλά επεξεργασμένες τακτικές αστυνόμευσης του Τρίτου Ράιχ και τις χρησιμοποίησαν εναντίον Αμερικανών πολιτών.

Πράγματι, ο κατάλογος των εγκλημάτων του FBI κατά του αμερικανικού λαού περιλαμβάνει παρακολούθηση, παραπληροφόρηση, εκβιασμό, παγίδευση, τακτικές εκφοβισμού, παρενόχληση και κατήχηση, κυβερνητική υπερβολή, κατάχρηση, κακή συμπεριφορά, καταπάτηση, διευκόλυνση εγκληματικής δραστηριότητας και καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας, και αυτά μόνο με βάση όσα γνωρίζουμε.

Συγκρίνετε τις εκτεταμένες εξουσίες του FBI να παρακολουθεί, να κρατά, να ανακρίνει, να ερευνά, να διώκει, να τιμωρεί, να αστυνομεύει και γενικά να ενεργεί ως νόμος για τον εαυτό του – εξουσίες που έχουν αυξηθεί μετά την 11η Σεπτεμβρίου, μετατρέποντας το FBI σε μια ομοσπονδιακή υπηρεσία μαμούθ αστυνόμευσης και επιτήρησης που λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό ως εξουσία για τον εαυτό της, πέρα από την εμβέλεια των καθιερωμένων νόμων, των δικαστικών αποφάσεων και των νομοθετικών εντολών – με τις αντίστοιχες ναζιστικές, τη Γκεστάπο, και στη συνέχεια προσπαθήστε να πείσετε τον εαυτό σας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι ένα ολοκληρωτικό αστυνομικό κράτος.

Ακριβώς όπως η Γκεστάπο, το FBI διαθέτει τεράστιους πόρους, τεράστιες ερευνητικές εξουσίες και τεράστια διακριτική ευχέρεια για να καθορίσει ποιος είναι εχθρός του κράτους.

Σήμερα, το FBI απασχολεί περισσότερα από 35.000 άτομα και λειτουργεί περισσότερα από 56 γραφεία πεδίου σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, καθώς και 400 μόνιμα γραφεία σε μικρότερες πόλεις και περισσότερα από 50 διεθνή γραφεία. Εκτός από την “πανεπιστημιούπολη δεδομένων” του, η οποία φιλοξενεί περισσότερα από 96 εκατομμύρια σύνολα δακτυλικών αποτυπωμάτων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από αλλού, το FBI έχει επίσης δημιουργήσει ένα τεράστιο αποθετήριο “προφίλ δεκάδων χιλιάδων Αμερικανών και νόμιμων κατοίκων που δεν κατηγορούνται για κανένα έγκλημα.

Αυτό που έχουν κάνει είναι να φαίνονται ότι συμπεριφέρονται ύποπτα σε έναν σερίφη της πόλης, έναν τροχονόμο ή ακόμη και σε έναν γείτονα”. Οι διογκούμενες βάσεις δεδομένων του FBI για τους Αμερικανούς όχι μόνο προστίθενται και χρησιμοποιούνται από τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες, αλλά διατίθενται και σε εργοδότες για ελέγχους ιστορικού σε πραγματικό χρόνο.

Όλα αυτά καθίστανται δυνατά χάρη στους σχεδόν απεριόριστους πόρους της υπηρεσίας (οι προβλέψεις του προϋπολογισμού του προέδρου Μπάιντεν προβλέπουν 10,8 δισεκατομμύρια δολάρια για το FBI), το τεράστιο οπλοστάσιο τεχνολογίας της κυβέρνησης, τη διασύνδεση των κυβερνητικών υπηρεσιών πληροφοριών και την ανταλλαγή πληροφοριών μέσω των κέντρων σύντηξης – υπηρεσίες συλλογής δεδομένων πληροφοριών που είναι διασκορπισμένες σε όλη τη χώρα και παρακολουθούν συνεχώς τις επικοινωνίες (συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών πολιτών), τα πάντα, από τη δραστηριότητα στο διαδίκτυο και τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο έως τα μηνύματα κειμένου, τις τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όπως η Γκεστάπο κατασκόπευε την αλληλογραφία και τις τηλεφωνικές κλήσεις, έτσι και οι πράκτορες του FBI έχουν carte blanche πρόσβαση στις πιο προσωπικές πληροφορίες των πολιτών.

Δουλεύοντας μέσω του ταχυδρομείου των ΗΠΑ, το FBI έχει πρόσβαση σε κάθε κομμάτι αλληλογραφίας που περνάει από το ταχυδρομικό σύστημα: περισσότερα από 160 δισεκατομμύρια κομμάτια σαρώνονται και καταγράφονται ετησίως.

Επιπλέον, οι Επιστολές Εθνικής Ασφάλειας της υπηρεσίας, μία από τις πολλές παράνομες εξουσίες που επιτρέπει ο USA Patriot Act, επιτρέπει στο FBI να απαιτεί κρυφά από τράπεζες, τηλεφωνικές εταιρείες και άλλες επιχειρήσεις να τους παρέχουν πληροφορίες πελατών και να μην αποκαλύπτει τις απαιτήσεις αυτές στον πελάτη. Εσωτερικός έλεγχος της υπηρεσίας διαπίστωσε ότι η πρακτική του FBI να εκδίδει δεκάδες χιλιάδες NSLs κάθε χρόνο για ευαίσθητες πληροφορίες όπως τηλεφωνικά και οικονομικά αρχεία, συχνά σε μη επείγουσες περιπτώσεις, είναι γεμάτη με εκτεταμένες συνταγματικές παραβιάσεις.

Όπως και τα εξελιγμένα προγράμματα παρακολούθησης της Γκεστάπο, οι δυνατότητες κατασκοπείας του FBI μπορούν να εμβαθύνουν στις πιο προσωπικές λεπτομέρειες των Αμερικανών (και να επιτρέψουν στην τοπική αστυνομία να το κάνει επίσης).

Εκτός από την τεχνολογία (η οποία μοιράζεται με τις αστυνομικές υπηρεσίες) που τους επιτρέπει να παρακολουθούν τηλεφωνικές κλήσεις, να διαβάζουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και γραπτών μηνυμάτων και να παρακολουθούν τις δραστηριότητες στο διαδίκτυο, η παρακολούθηση του FBI διαθέτει μια επεμβατική συλλογή κατασκοπευτικών εργαλείων που κυμαίνονται από συσκευές Stingray που μπορούν να εντοπίζουν τη θέση των κινητών τηλεφώνων έως συσκευές Triggerfish που επιτρέπουν στους πράκτορες να κρυφακούν τις τηλεφωνικές κλήσεις.

Σε μια περίπτωση, το FBI κατάφερε πράγματι να επαναπρογραμματίσει εξ αποστάσεως την ασύρματη κάρτα διαδικτύου ενός “υπόπτου”, έτσι ώστε να στέλνει “δεδομένα θέσης κινητής τηλεφωνίας σε πραγματικό χρόνο στη Verizon, η οποία προώθησε τα δεδομένα στο FBI”. Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου χρησιμοποιούν επίσης λογισμικό παρακολούθησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την παρακολούθηση των αναρτήσεων στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Επιπλέον, οι μυστικοί κανόνες του FBI επιτρέπουν επίσης στους πράκτορες να κατασκοπεύουν δημοσιογράφους χωρίς σημαντική δικαστική εποπτεία.

Όπως και η ικανότητα της Γκεστάπο να σκιαγραφεί προφίλ με βάση τη φυλή και τη θρησκεία και η παραδοχή της ενοχής μέσω συσχέτισης, έτσι και η προσέγγιση του FBI στην προ-εγκληματολογία του επιτρέπει να σκιαγραφεί προφίλ Αμερικανών με βάση ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένης της φυλής και της θρησκείας.

Η βιομετρική βάση δεδομένων της υπηρεσίας έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, τη μεγαλύτερη στον κόσμο, και περιλαμβάνει τα πάντα, από δακτυλικά αποτυπώματα, σαρώσεις παλάμης, προσώπου και ίριδας μέχρι  DNA, και μοιράζεται όλο και περισσότερο μεταξύ των ομοσπονδιακών, πολιτειακών και τοπικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου σε μια προσπάθεια να στοχοποιηθούν πιθανοί εγκληματίες πολύ πριν διαπράξουν ποτέ έγκλημα. Αυτό είναι γνωστό ως προ-εγκληματικότητα.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι πράξεις σας που θα σας βάλουν σε μπελάδες. Σε πολλές περιπτώσεις, είναι επίσης το ποιον γνωρίζετε -έστω και ελάχιστα- και πού βρίσκονται οι συμπάθειές σας που μπορεί να σας βάλουν σε μια κυβερνητική λίστα παρακολούθησης. Επιπλέον, όπως αναφέρει το Intercept, παρά τις απαγορεύσεις κατά της κατάρτισης προφίλ, το Γραφείο “διεκδικεί σημαντικό περιθώριο να χρησιμοποιεί τη φυλή, την εθνικότητα, την εθνικότητα και τη θρησκεία για να αποφασίζει ποιους ανθρώπους και κοινότητες θα ερευνήσει”.

Όπως η Γκεστάπο είχε την εξουσία να καθιστά οποιονδήποτε εχθρό του κράτους, έτσι και το FBI έχει την εξουσία να χαρακτηρίζει οποιονδήποτε ως εγχώριο τρομοκράτη.

Στο πλαίσιο του λεγόμενου συνεχιζόμενου πολέμου της κυβέρνησης κατά της τρομοκρατίας, η de facto μυστική αστυνομία του έθνους έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί τους όρους “αντικυβερνητικός”, “εξτρεμιστής” και “τρομοκράτηςεναλλακτικά.

Επιπλέον, η κυβέρνηση συνεχίζει να προσθέτει στον αυξανόμενο κατάλογο των χαρακτηριστικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό ενός ατόμου (ιδίως οποιουδήποτε διαφωνεί με την κυβέρνηση) ως πιθανού εγχώριου τρομοκράτη.

Για παράδειγμα, μπορεί να είστε εγχώριος τρομοκράτης στα μάτια του FBI (και του δικτύου των χαφιέδων του) αν:

  •   εκφράζετε ελευθεριακές φιλοσοφίες (δηλώσεις, αυτοκόλλητα προφυλακτήρα)
  •    παρουσιάζετε απόψεις προσανατολισμένες στη Δεύτερη Τροποποίηση (μέλος της NRA ή λέσχης όπλων)
  •    διαβάζετε λογοτεχνία επιβίωσης, συμπεριλαμβανομένων αποκαλυπτικών βιβλίων μυθοπλασίας
  •    παρουσιάζετε σημάδια αυτάρκειας (αποθήκευση τροφίμων, πυρομαχικών, εργαλείων χειρός, ιατρικών προμηθειών)
  •    φοβούνται οικονομική κατάρρευση
  •    αγοράζουν χρυσό και αντικείμενα ανταλλαγής
  •    υποστηρίζουν θρησκευτικές απόψεις σχετικά με το βιβλίο της Αποκάλυψης
  •    εκφράζουν φόβους για τον Μεγάλο Αδελφό ή τη μεγάλη κυβέρνηση
  •    εκθέτουν τα συνταγματικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες
  •    πιστεύουν σε μια συνωμοσία της Νέας Τάξης Πραγμάτων

Όπως η Γκεστάπο διείσδυε σε κοινότητες για να κατασκοπεύει τους Γερμανούς πολίτες, έτσι και το FBI διεισδύει συστηματικά σε πολιτικές και θρησκευτικές ομάδες, καθώς και σε επιχειρήσεις.

Όπως γράφει η Cora Currier για το Intercept:

Το FBI πληρώνει ακόμη και τους τεχνικούς του Geek Squad στο Best Buy για να κατασκοπεύουν τους υπολογιστές των πελατών χωρίς ένταλμα.

Ακριβώς όπως η Γκεστάπο ένωσε και στρατιωτικοποίησε τις αστυνομικές δυνάμεις της Γερμανίας σε μια εθνική αστυνομία, οι αστυνομικές δυνάμεις της Αμερικής έχουν σε μεγάλο βαθμό ομοσπονδιοποιηθεί και μετατραπεί σε μια εθνική αστυνομία.

Εκτός από τα κυβερνητικά προγράμματα που παρέχουν στις αστυνομικές δυνάμεις του έθνους στρατιωτικό εξοπλισμό και εκπαίδευση, το FBI λειτουργεί επίσης μια Εθνική Ακαδημία που εκπαιδεύει χιλιάδες αρχηγούς της αστυνομίας κάθε χρόνο και τους κατηχεί σε μια υπηρεσιακή νοοτροπία που υποστηρίζει τη χρήση της τεχνολογίας παρακολούθησης και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ τοπικών, πολιτειακών, ομοσπονδιακών και διεθνών υπηρεσιών.

Ακριβώς όπως οι μυστικοί φάκελοι της Γκεστάπο για τους πολιτικούς ηγέτες χρησιμοποιήθηκαν για εκφοβισμό και εξαναγκασμό, οι φάκελοι του FBI για οποιονδήποτε είναι ύποπτος για “αντικυβερνητικά” αισθήματα έχουν χρησιμοποιηθεί με παρόμοιο τρόπο.

Όπως γίνεται σαφές από αμέτρητα έγγραφα, το FBI δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιήσει τις εκτεταμένες εξουσίες του προκειμένου να εκβιάσει πολιτικούς, να κατασκοπεύσει διασημότητες και υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, να εκφοβίζει και να επιχειρήσει να δυσφημίσει αντιφρονούντες κάθε είδους. Για παράδειγμα, το FBI όχι μόνο παρακολουθούσε τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ και έβαζε κοριούς στα τηλέφωνα και τα δωμάτια του ξενοδοχείου του, αλλά οι πράκτορες του έστελναν επίσης ανώνυμες επιστολές που τον προέτρεπαν να αυτοκτονήσει και πίεζαν ένα κολέγιο της Μασαχουσέτης να αποσύρει τον Κινγκ από ομιλητή του.

Ακριβώς όπως η Γκεστάπο διεξήγαγε επιχειρήσεις παγίδευσης, το FBI έχει γίνει μετρ στην τέχνη της παγίδευσης.

Στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου το FBI όχι μόνο στόχευσε ευάλωτα άτομα, αλλά και τα παρέσυρε ή τα εκβίασε σε ψεύτικες τρομοκρατικές συνωμοσίες, ενώ στην πραγματικότητα τα εξόπλισε με την οργάνωση, τα χρήματα, τα όπλα και τα κίνητρα για την εκτέλεση των συνωμοσιών – παγίδευση – και στη συνέχεια τα φυλάκισε ή τα απέλασε για τις λεγόμενες τρομοκρατικές συνωμοσίες τους.

Αυτό είναι που το FBI χαρακτηρίζει ως “προωθητικές-προληπτικές-διώξεις”. Εκτός από τη δημιουργία ορισμένων εγκλημάτων προκειμένου στη συνέχεια να τα “εξιχνιάσει”, το FBI δίνει επίσης σε ορισμένους πληροφοριοδότες την άδεια να παραβιάζουν το νόμο, “συμπεριλαμβανομένων των πάντων, από την αγορά και πώληση παράνομων ναρκωτικών μέχρι τη δωροδοκία κυβερνητικών αξιωματούχων και τη σχεδίαση ληστειών”, με αντάλλαγμα τη συνεργασία τους σε άλλα μέτωπα.

Η USA Today εκτιμά ότι οι πράκτορες του FBI έχουν εξουσιοδοτήσει εγκληματίες να επιδίδονται σε έως και 15 εγκλήματα την ημέρα. Ορισμένοι από αυτούς τους πληροφοριοδότες αμείβονται με αστρονομικά ποσά: ένας ιδιαίτερα δυσάρεστος τύπος, που αργότερα συνελήφθη για απόπειρα να πατήσει αστυνομικό, πληρώθηκε στην πραγματικότητα 85.000 δολάρια για τη βοήθειά του να στήσει την παγίδα για ένα σχέδιο παγίδευσης.

Όταν και αν ποτέ γραφτεί μια αληθινή ιστορία του FBI, δεν θα παρακολουθεί μόνο την άνοδο του αμερικανικού αστυνομικού κράτους, αλλά θα καταγράφει και την παρακμή της ελευθερίας στην Αμερική, με τον ίδιο τρόπο που η ενδυνάμωση της μυστικής αστυνομίας της Γερμανίας παρακολουθούσε την άνοδο του ναζιστικού καθεστώτος.

Πώς η Γκεστάπο έγινε ο τρόμος του Τρίτου Ράιχ;

Το κατάφερε δημιουργώντας ένα εξελιγμένο σύστημα επιτήρησης και επιβολής του νόμου, το οποίο στηρίχθηκε για την επιτυχία του στη συνεργασία του στρατού, της αστυνομίας, της κοινότητας πληροφοριών, των παρατηρητών της γειτονιάς, των κυβερνητικών υπαλλήλων του ταχυδρομείου και των σιδηροδρόμων, των απλών δημοσίων υπαλλήλων και ενός έθνους χαφιέδων που είχαν την τάση να αναφέρουν “φήμες, αποκλίνουσες συμπεριφορές ή ακόμη και απλά ανέμελα λόγια”.

Με άλλα λόγια, απλοί πολίτες που συνεργάστηκαν με κυβερνητικούς πράκτορες βοήθησαν στη δημιουργία του τέρατος που έγινε η ναζιστική Γερμανία. Γράφοντας για τους New York Times, ο Barry Ewen σκιαγραφεί ένα ιδιαίτερα ανατριχιαστικό πορτρέτο του πώς ένα ολόκληρο έθνος γίνεται συνένοχο στην ίδια του την πτώση κοιτώντας αλλού:

Όπως και ο γερμανικός λαός, “εμείς οι άνθρωποι” έχουμε γίνει παθητικοί, πολωμένοι, ευκολόπιστοι, εύκολα χειραγωγούμενοι και χωρίς ικανότητες κριτικής σκέψης. Αποπροσανατολισμένοι από τα ψυχαγωγικά θεάματα, την πολιτική και τις συσκευές οθόνης, είμαστε κι εμείς συνένοχοι, σιωπηλοί συνεργάτες στη δημιουργία ενός αστυνομικού κράτους παρόμοιου με την τρομοκρατία που ασκούσαν τα προηγούμενα καθεστώτα.

Αν η κυβέρνηση είχε προσπαθήσει να μας χώσει ξαφνικά στο λαιμό μια τέτοια κατάσταση πραγμάτων, ίσως να είχε μια εξέγερση στα χέρια της. Αντ’ αυτού, ο αμερικανικός λαός έχει υποστεί τη θεραπεία του βραστό βατράχου, βυθισμένος σε νερό που σιγά σιγά θερμαίνεται -βαθμό προς βαθμό- ώστε να μην καταλάβει ότι παγιδεύεται, μαγειρεύεται και σκοτώνεται.

Εμείς, ο λαός” είμαστε σε καυτό νερό τώρα.

Το Σύνταγμα δεν έχει καμία ελπίδα απέναντι σε έναν ομοσπονδιοποιημένο, παγκοσμιοποιημένο μόνιμο στρατό κυβερνητικών μπράβων που προστατεύονται από νομοθετικούς, δικαστικούς και εκτελεστικούς κλάδους, οι οποίοι είναι όλοι στην ίδια πλευρά, ανεξάρτητα από τις πολιτικές απόψεις που ασπάζονται: αρκεί να πούμε ότι δεν είναι με το μέρος μας ή με την πλευρά της ελευθερίας.

Από τους προέδρους Κλίντον και Μπους, στη συνέχεια τον Ομπάμα, τον Τραμπ και τώρα τον Μπάιντεν, είναι σαν να έχουμε παγιδευτεί σε έναν βρόγχο χρόνου, αναγκασμένοι να ξαναζήσουμε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά: τις ίδιες επιθέσεις στις ελευθερίες μας, την ίδια περιφρόνηση του κράτους δικαίου, την ίδια υποταγή στο βαθύ κράτος και την ίδια διεφθαρμένη, ιδιοτελή κυβέρνηση που υπάρχει μόνο για να συσσωρεύει εξουσία, να πλουτίζει τους μετόχους της και να εξασφαλίζει τη συνεχή κυριαρχία της.

Μπορεί το Τέταρτο Ράιχ να συμβεί εδώ;

Όπως επισημαίνω στο βιβλίο μου Battlefield America: The War on the American People και στο μυθιστορηματικό αντίστοιχό του The Erik Blair Diaries, συμβαίνει ήδη κάτω από τη μύτη μας.

***********

Δικτυογραφία:

The FBI’s Gestapo Tactics are the Hallmarks of an Authoritarian Regime – OffGuardian

https://off-guardian.org/2022/08/27/the-fbis-gestapo-tactics-are-the-hallmarks-of-an-authoritarian-regime/

 

Πηγή και μετάφραση, ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ

Προβολές : 217


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα