ΟΙ 3 ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΝΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

ΟΙ 3 ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΝΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

15 Φεβρουαρίου, 2022 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:509
Μοίρασέ το

 

Οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ θα πρέπει επίσης ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΕΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ.

Εδώ η μελέτη περίπτωσης τεσσάρων γυναικών με πολυεστιακό καρκίνο του μαστού. Και οι τέσσερις γυναίκες έφεραν το smartphone τους στο σουτιέν τους για έως και 10 ώρες την ημέρα, σε διάστημα αρκετών ετών.

ΚΑΜΙΑ από τις γυναίκες ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ Ή ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ.

Και στις τέσσερεις γυναίκες, οι όγκοι αναπτύχθηκαν ακριβώς κάτω από την περιοχή όπου το τηλέφωνο ακουμπούσε στο δέρμα τους.

 

 

Μετάφραση blümlifee

Σκεφτείτε την τελευταία φορά που μιλήσατε στο κινητό σας για περισσότερα από λίγα λεπτά. Εάν δεν χρησιμοποιούσατε ακουστικά ανοιχτής ακρόασης ή δεν βάλατε το τηλέφωνο στο ηχείο, παρατηρήσατε ότι η επιφάνειά του σταδιακά ζεσταίνεται στο αυτί σας;
Αυτή η ζεστασιά προκαλείται από τη μεταφορά ενέργειας ραδιοσυχνοτήτων (RF) (μια μορφή ηλεκτρομαγνητικού πεδίου ή EMF, ακτινοβολίας που εκπέμπεται από κινητές συσκευές) από το τηλέφωνό σας στο αυτί σας.

Εδώ και χρόνια, έχει υποστηριχθεί ότι η θέρμανση των ιστών που προκαλείται από αυτή τη μεταφορά ακτινοβολίας EMF είναι αυτή που οδηγεί σε ανθυγιεινές αλλαγές στα κύτταρά μας (οι οποίες, με τη σειρά τους, οδηγούν σε διάφορους τύπους ασθενειών), αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν τώρα ότι οι φυσιολογικές αλλαγές μπορούν να να προκληθούν από ηλεκτρομαγνητικά πεδία σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από αυτά που απαιτούνται για να προκληθεί μια αλλαγή θερμοκρασίας.

Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι τα επίπεδα έκθεσης που θεωρούνται από καιρό ασφαλή, επίπεδα που λαμβάνουμε οι περισσότεροι από εμάς σε καθημερινή βάση, μπορεί να επηρεάζουν αθόρυβα την υγεία μας μακροπρόθεσμα.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ

(βίντεο 1:30)

Health Effects of EMF Radiation from Wireless Mobile Devices, WiFi – ‘EMF Explained Ep. 13’

Ωστόσο, η ακτινοβολία EMF δεν επηρεάζει ολόκληρο το σώμα με τους ίδιους τρόπους. Ορισμένα μέρη του σώματος, όπως το κεφάλι, ο κορμός (καρδιά και στήθος κ.λπ.), και τα αναπαραγωγικά όργανα, είναι πολύ πιο επιρρεπή σε βλάβη από τα άκρα.

Έτσι, ενώ θα πρέπει πάντα να ανησυχείτε για το πόσο εκθέτετε τον εαυτό σας σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, μπορεί να μην χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο πολύ για την έκθεση των χεριών και των ποδιών σας.

Παρακάτω, θα περιγράψουμε μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους η ακτινοβολία EMF από την ασύρματη τεχνολογία έχει αποδειχθεί ότι δρα στο φυσικό σώμα, επισημαίνοντας τα μέρη μας που είναι πιο πιθανό να υποστούμε τις συνέπειες της σταθερής, κοντινής απόστασης από συσκευές εκπομπής EMF.

1) ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΘΟΣ

Κυρίες μου, αν έχετε αντιμετωπίσει ποτέ το δίλημμα να πάτε κάπου χωρίς τσαντάκι ή να μην ξέρετε πού να βάλετε το τηλέφωνό σας ενώ κάνετε βόλτα ή στο γυμναστήριο, είναι πολύ πιθανό να έχετε καταφύγει στο να κρατήσετε το τηλέφωνό σας στο σουτιέν σας. Αυτό μπορεί να φαίνεται εντελώς ακίνδυνο, αλλά δεν είναι! Η ανθρώπινη καρδιά και το στήθος είναι δύο από τα πιο ευάλωτα μέρη του σώματος όταν πρόκειται για τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Για να κατανοήσουμε πώς η ακτινοβολία EMF μπορεί να επηρεάσει την καρδιά, βοηθά να έχουμε μια βασική κατανόηση του καρδιαγγειακού συστήματος. Ο καρδιακός μας παλμός ρυθμίζεται από έναν φυσικό “βηματοδότη” που ονομάζεται κόμβος SA που στέλνει ηλεκτρικά ερεθίσματα μέσω των κυττάρων του καρδιακού μυός, προκαλώντας την επαφή της καρδιάς με τον βέλτιστο ρυθμό για τις ανάγκες του σώματος σε οξυγόνο εκείνη τη στιγμή. Αυτός ο βηματοδότης ελέγχεται από το αυτόνομο νευρικό σύστημα και από τις ορμόνες επινεφρίνη και νορεπινεφρίνη (γνωστές και ως κατεχολαμίνες).

Υπάρχουν νέα στοιχεία ότι το ευαίσθητο ηλεκτρικό σύστημα της καρδιάς μπορεί να διαταραχθεί από τα ηλεκτρομαγνητιά πεδία, ακόμη και σε επίπεδα έκθεσης που θεωρούνται ασφαλή από την FCC.

Σε αυτή τη μελέτη σε ζώα, ενήλικα αρσενικά κουνέλια τοποθετήθηκαν σε κοντινή απόσταση από μια κεραία WiFi για μία ώρα. Τα εκτεθειμένα κουνέλια αποδείχθηκε ότι είχαν ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΑΡΔΙΑΚΟ ΡΥΘΜΟ (+22%) και ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ (+14%), και η αποτελεσματικότητα των κατεχολαμινών στην καρδιά επίσης άλλαξε. Αυτό έγινε μετά από μία μόνο συνεδρία, επομένως η μελέτη δεν μας λέει τίποτα σχετικά με τις χρόνιες επιπτώσεις της μακροχρόνιας έκθεσης.

Φαίνεται ότι το ανθρώπινο καρδιαγγειακό σύστημα μπορεί να ανταποκρίνεται στα EMF με παρόμοιο τρόπο, σύμφωνα με αυτή τη μελέτη του 2010. Είκοσι πέντε άτομα εκτέθηκαν σε ακτινοβολία EMF που εκπέμπεται από ένα ασύρματο τηλέφωνο σε διαστήματα τριών λεπτών, και επίσης τους δόθηκε ψευδής έκθεση. Καθ’ όλη τη διάρκεια των συνεδριών, οι ερευνητές παρακολούθησαν τη μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού των υποκειμένων (HRV).

Σε δέκα από τα είκοσι πέντε άτομα, παρατηρήθηκαν αλλαγές στην μεταβλητότητα καρδιακού ρυθμού (HRV) και στο αυτόνομο νευρικό σύστημα, με ορισμένες από τις πιο σοβαρές αποκρίσεις να εκδηλώνονται ως γρήγορος καρδιακός παλμός.

Όλες οι φυσιολογικές αποκρίσεις των υποκειμένων επέστρεψαν στο φυσιολογικό κατά τη διάρκεια της ψευδούς έκθεσης.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι “αυτή είναι η πρώτη μελέτη που τεκμηριώνει άμεσες και δραματικές αλλαγές τόσο στον καρδιακό ρυθμό όσο και στη μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού που σχετίζονται με την έκθεση στα μικροκύματα σε επίπεδα πολύ κάτω από τις ομοσπονδιακές κατευθυντήριες γραμμές στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες”.

Ενώ τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες θα μπορούσαν ενδεχομένως να εμφανίσουν καρδιαγγειακές αλλαγές από τη διατήρηση μιας πηγής EMF κοντά στο στήθος τους, οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ θα πρέπει επίσης ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΕΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ.

Εδώ η μελέτη περίπτωσης τεσσάρων γυναικών με πολυεστιακό καρκίνο του μαστού. Και οι τέσσερις γυναίκες έφεραν το smartphone τους στο σουτιέν τους για έως και 10 ώρες την ημέρα, σε διάστημα αρκετών ετών.

ΚΑΜΙΑ από τις γυναίκες ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ Ή ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ.

Και στις τέσσερεις γυναίκες, οι όγκοι αναπτύχθηκαν ακριβώς κάτω από την περιοχή όπου το τηλέφωνο ακουμπούσε στο δέρμα τους.

Αν και έχουν γίνει λίγες μόνο μελέτες σχετικά με τη σχέση μεταξύ των EMF και του θώρακα/καρδιάς, είναι πιθανώς καλύτερο να είστε προσεκτικοί και να κρατάτε τις ασύρματες συσκευές σας μακριά από αυτές τις ευαίσθητες περιοχές.

2) ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

Ένας συντριπτικός αριθμός μελετών δείχνει ότι τα EMF έχουν διάφορες αρνητικές επιπτώσεις στα αναπαραγωγικά συστήματα των ζώων και ορισμένα από αυτά τα ευρήματα είναι παρόμοια σε ανθρώπους.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα αναπαραγωγικά μας όργανα ρυθμίζονται από το νευρικό και ενδοκρινικό σύστημα του σώματος, τα οποία είναι και τα δύο εξαιρετικά ευαίσθητα στις περιβαλλοντικές τοξίνες (τα EMF θεωρούνται περιβαλλοντική τοξίνη).

Αυτή η ανασκόπηση των ευρημάτων σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ της έκθεσης στο EMF και των προβλημάτων γονιμότητας και εγκυμοσύνης δίνει μια βασική επισκόπηση της έρευνας που έγινε τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Παρακάτω είναι μερικά μόνο παραδείγματα πολλών που αναφέρθηκαν:

“Μια μελέτη του 2015 έδειξε ότι η έκθεση σε WiFi 2,4 GHz μείωσε τη λειτουργία του σπέρματος. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι “ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΚΤΥΑ WiFi ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΜΑΣ”.

“Στα κουνέλια, ένα EMF 50 Hz εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στην κινητικότητα του σπέρματος και να μειώσει τη βιωσιμότητά τους. Αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα παρεμβαίνοντας στην ενδοκυτταρική ομοιόσταση του ασβεστίου, με αποτέλεσμα την αναπηρία στη λειτουργία του σπέρματος.”

“Η αυθόρμητη άμβλωση και οι εμβρυϊκές ανωμαλίες είναι δύο αλληλένδετα ζητήματα που έχουν προσελκύσει την προσοχή πολλών ερευνητών. Κλινικές μελέτες σε έγκυες γυναίκες που εκτέθηκαν στο Τερματικό Προβολής Βίντεο (VDT) έχουν δείξει σημαντική αύξηση στις αυτόματες αμβλώσεις.” (!!!!!)

“Αυτή η μελέτη πρότεινε ότι η έκθεση σε EMF κατά την περίοδο της εμφύτευσης μπορεί να έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στην ανάπτυξη των εμβρύων. Η ακτινοβολία για 4 ώρες πριν την ωορρηξία έδειξε ότι τα SLF-EMF έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην πρώιμη ανάπτυξη του εμβρύου.” (!!!!!)

Εάν σχεδιάζετε να αποκτήσετε σύντομα παιδιά ή τα θέλετε στο μακρινό μέλλον, αυτό είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να σας απασχολήσει.

ΕΑΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΟΥ ΑΣ, ΤΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΣΑΣ ΟΡΓΑΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΥΨΗΛΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ EMFΣΡ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΒΑΣΗ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

 

3) ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ

Το τηλέφωνό μας βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον εγκέφαλό μας όταν το χρησιμοποιούμε για να πραγματοποιούμε κλήσεις με τον παραδοσιακό τρόπο.

Δεδομένων των όσων γνωρίζουμε ήδη για τα EMF, το γεγονός ότι έχει γίνει τόσο μικρή έρευνα για το πώς επηρεάζουν αυτό το πολύ σημαντικό μέρος του ανθρώπινου σώματος (και το γεγονός ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν λένε σχεδόν τίποτα για τον περιορισμό της χρήσης των τηλεφώνων μας με αυτόν τον τρόπο) φαίνεται αμελής.

Αυτό που έχει ανακαλυφθεί μέχρι τώρα υποδηλώνει ότι η ακτινοβολία EMF προκαλεί πολυάριθμες φυσιολογικές αλλαγές στον εγκέφαλο .

Μια μελέτη του 2011 χρησιμοποίησε σαρώσεις PET για τη μέτρηση του μεταβολισμού της γλυκόζης στον εγκέφαλο σε άτομα που είχαν τοποθετήσει ένα κινητό τηλέφωνο δίπλα στο αυτί τους είτε ήταν ανοιχτό είτε απενεργοποιημένο για πενήντα λεπτά. Τα ευρήματα έδειξαν ότι στην πλευρά όπου ήταν τοποθετημένο το τηλέφωνο, ο μεταβολισμός της γλυκόζης στον εγκέφαλο ήταν σημαντικά υψηλότερος όταν το τηλέφωνο ήταν ενεργοποιημένο.

Ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί πρωτίστως τη γλυκόζη για να εκτελέσει βασικές εργασίες όπως η σύνθεση νευροδιαβιβαστών και ATP, επομένως ο μεταβολισμός της γλυκόζης πρέπει να ρυθμίζεται προσεκτικά.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΛΥΚΟΖΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΟΠΩΣ Η ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ ΑΤΣΧΑΐΜΕΡ.

Τα EMF μπορεί επίσης να έχουν ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ στο RNA που βρέθηκε στον εγκεφαλικό ιστό σύμφωνα με μια μελέτη σε ζώα που έγινε το 2015. Στη μελέτη, 16 αρουραίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, με την πρώτη να εκτίθεται σε WiFi 2,4 Ghz όλο το εικοσιτετράωρο για έναν ολόκληρο χρόνο, ενώ στη δεύτερη ομάδα δόθηκε μόνο μια εικονική έκθεση.

Αφού πέρασε ένας χρόνος, οι ερευνητές συνέκριναν τους εγκεφάλους των δύο ομάδων και διαπίστωσαν ότι οι αρουραίοι στην ομάδα έκθεσης είχαν αλλοιώσεις στην έκφραση του miRNA. Το MiRNA (συντομογραφία του micro RNA) βοηθά στη ρύθμιση της γονιδιακής έκφρασης καθώς και στην ανάπτυξη και θάνατο των κυττάρων. Οι ερευνητές λένε ότι οι αλλαγές στην έκφραση του miRNA μπορεί να παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη νευρολογικής νόσου.

Οι ερευνητές ήταν επίσης ξεκάθαροι να αναφέρουν ότι “οι σημαντικές επιπτώσεις στα microRNA που παρατηρήθηκαν σε αυτή τη μελέτη βρέθηκαν από την έκθεση σε WiFi που ήταν πολύ κάτω από το νόμιμο όριο.

Το όριο έκθεσης ολόκληρου του σώματος της FCC για το γενικό πληθυσμό είναι 0,08 watt/κιλό.

Σε αυτή τη μελέτη, η μέση έκθεση ολόκληρου του σώματος ήταν 0,0001414 watt/κιλό και η μέγιστη έκθεση ήταν 0,007127 watts/κιλό. Αν και δεν είναι ξεκάθαρο πώς ακριβώς μεταφράζεται αυτό στο ανθρώπινο σώμα, αυτή η μελέτη δεν παρουσιάζει μια εικόνα του WiFi ως αβλαβούς.

Μια τρίτη μελέτη με 60 φοιτητές ιατρικής διερεύνησε τη σύνδεση μεταξύ της συχνής χρήσης κινητού τηλεφώνου κοντά στο κεφάλι και των αλλαγών στον ιππόκαμπο, το κέντρο μνήμης του εγκεφάλου.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες χαμηλής και υψηλής χρήσης (λιγότερο από ή περισσότερο από 30 λεπτά καθημερινής χρήσης από το κεφάλι, αντίστοιχα).

Αν και δεν παρατηρήθηκαν φυσικές διαφορές στις μαγνητικές τομογραφίες της ομάδας υψηλής χρήσης, απέδωσαν σημαντικά χαμηλότερα σε νευροψυχολογικά τεστ, υπονοώντας ότι η συχνή χρήση κινητού τηλεφώνου κοντά στο κεφάλι μπορεί να οδηγήσει σε ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ.

Χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να κατανοήσουμε την επίδραση των EMF σε αυτό το πολύ περίπλοκο όργανο, ειδικά όταν πρόκειται για μακροχρόνια έκθεση. Ωστόσο,καθώς υπάρχουν ενδείξεις για πιθανή νευρολογική βλάβη, δεν θα ήταν κακή ιδέα να αποφεύγετε να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις με το τηλέφωνό σας πιεσμένο στο αυτί σας όποτε αυτό είναι εφικτό.

 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΕΑ;

Το γεγονός ότι τα EMF μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τόσες πολλές πτυχές της υγείας μας δεν είναι παρήγορο, αλλά μπορεί να μας βοηθήσει να γνωρίζουμε ότι μπορούμε ακόμα να χρησιμοποιούμε τις συσκευές μας σχετικά με ασφάλεια, κρατώντας τις μακριά από τα μέρη του σώματός μας που στεγάζουν τα πιο ευάλωτα όργανά μας. Με άλλα λόγια, εάν προσέχουμε να μην χρησιμοποιούμε ασύρματα ηλεκτρονικά κοντά στο κεφάλι και τον κορμό, μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο βλάβης κατά πολύ.

Το 1996, η FCC δημιούργησε ένα πρότυπο για την ασύρματη τεχνολογία που ονομάζεται SAR.

Βασικά, το SAR (συντομογραφία για τον τυπικό ρυθμό απορρόφησης ) είναι ένα μέτρο του ρυθμού με τον οποίο η ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων απορροφάται από το σώμα από την πηγή που μετράται – για παράδειγμα, ένα κινητό τηλέφωνο.

Προκειμένου να θεωρούνται ασφαλή για ανθρώπινη χρήση, όλα τα τηλέφωνα που πωλούνται στις ΗΠΑ πρέπει να πέφτουν κάτω από τα μέγιστα επίπεδα SAR που επιτρέπεται από την FCC.

Τα πρότυπα SAR διαμορφώθηκαν πριν από περισσότερα από είκοσι χρόνια, αλλά παρέμειναν αμετάβλητα. Εν τω μεταξύ, τα κινητά τηλέφωνα έχουν εξελιχθεί σχεδόν συνεχώς, επομένως αυτά τα πρότυπα έχουν καθυστερήσει πολύ για αναθεωρήσεις.

Αν και η μέτρηση του SAR είναι ανεπαρκής για να λαμβάνει πραγματικά όλους τους παράγοντες που καθορίζουν πόσο EMF θα απορροφήσει ένα άτομο, παραμένει μια καλή αφετηρία για τον προσδιορισμό ποια μέρη του σώματός μας είναι πιο ευάλωτα στην έκθεση σε EMF από άλλα.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή για την Προστασία από τη Μη Ιονίζουσα Ακτινοβολία (ICNRP), τα ανώτατα όρια ασφαλούς έκθεσης από τοπική πηγή EMF (όπως κινητό τηλέφωνο ή προσωπικός υπολογιστής) είναι τα εξής:

Όρια έκθεσης ICNRP SAR

2 W/kg κεφάλι/κορμός

4 W/kg άκρα (πόδια, χέρια)

Έτσι, τα χέρια, τα χέρια και τα πόδια μας μπορούν να εκτεθούν σε διπλάσια ποσότητα EMF από το κεφάλι και τον κορμό μας, ενώ παραμένουν στα επί του παρόντος αποδεκτά ασφαλή επίπεδα απορρόφησης. Έχοντας υπόψη αυτόν τον βασικό κανόνα, ακολουθούν ορισμένες αλλαγές που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον περιττό κίνδυνο για τα πιο ευάλωτα μέρη του σώματός σας.

 

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΕ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ EMF ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

 

Αποφύγετε τη χρήση φορητού υπολογιστή στα πόδια σας, όπου θα απέχει μόλις λίγα εκατοστά από τα αναπαραγωγικά όργανα του σώματος.

Αντίθετα, χρησιμοποιήστε ένα τραπέζι ή ένα γραφείο και διατηρήστε τουλάχιστον 12 ίντσες απόσταση μεταξύ του φορητού υπολογιστή και του σώματός σας.

Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον φορητό υπολογιστή σας στην ποδιά σας, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια ασπίδα φορητού υπολογιστή ακτινοβολίας EMF μεταξύ του σώματός σας και της συσκευής. Ωστόσο, η χρήση των χεριών σας για να πληκτρολογήσετε ή να χρησιμοποιήσετε ένα ποντίκι είναι μια χαρά.

Μην κρατάτε το κινητό σας στην τσέπη σας ή (αν είστε γυναίκα) μην το βάζετε στο σουτιέν σας. Είναι καλύτερα να το έχετε στην τσάντα σας ή σε ένα περιβραχιόνιο κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Μην αποκοιμηθείτε με το τηλέφωνό σας στο κομοδίνο ή κάτω από το μαξιλάρι σας.

Αντίθετα, αφήστε το τηλέφωνό σας ΝΑ ΦΟΡΤΙΖΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ή κάντε το συνήθεια να ενεργοποιείτε τη λειτουργία πτήσης προτού κοιμηθείτε.

Εάν πρόκειται να πραγματοποιήσετε μια κλήση που διαρκεί περισσότερο από μερικά λεπτά, μεταβείτε στο μεγάφωνο, τις βιντεοκλήσεις ή χρησιμοποιήστε ενσύρματα ακουστικά ή ακουστικά με σωλήνα αέρα χωρίς ακτινοβολία EMF, τα οποία είναι προτιμότερα από το να κρατάτε το τηλέφωνο πιεσμένο στο πλάι του κεφαλιού σου.

Εάν πρέπει να έχετε το τηλέφωνό σας στο κεφάλι σας, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια θήκη κινητού τηλεφώνου με ασπίδα ακτινοβολίας EMF.

Η χρήση του τηλεφώνου σας για μήνυμα κειμένου ενέχει ελάχιστο κίνδυνο, αλλά μην ξεχνάτε να κρατάτε την οθόνη τουλάχιστον ένα πόδι (30,48 cm) μακριά από το πρόσωπό σας ενώ το κάνετε.

Εάν είστε κάποιος που μπορεί να δυσκολευτεί να ακολουθήσει αυτές τις οδηγίες –για παράδειγμα, αν δεν έχετε τσάντα ή αν δεν έχετε χώρο στο τραπέζι για χρήση φορητού υπολογιστή– σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε προστατευτικό προστατευτικό εξοπλισμό EMF για τις συσκευές που χρησιμοποιήστε τα περισσότερα.

Εάν βρίσκεστε σε ΠΕΡΙΟΧΗ όπου η ΛΗΨΗ του τηλεφώνου σας είναι ΚΑΚΗ, θα ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ EMF σε μια προσπάθεια να έχει καλύτερη σύνδεση.

Προσπαθήστε να ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ 2 Ή ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΜΠΑΡΕΣ.

Ένας καλός γενικός κανόνας που πρέπει να έχετε κατά νου είναι απλώς να περιορίζετε τον χρόνο που αφιερώνετε χρησιμοποιώντας τις συσκευές σας και να τις αφήνετε κάπου μακριά από το σώμα σας όποτε δεν το κάνετε ενεργά.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού και μείωση της έκθεσης του μαστού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία

Κρίση γονιμότητας: Πώς τα κινητά τηλέφωνα και τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία επηρεάζουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων

Πώς τα EMF επηρεάζουν βιολογικά τα κύτταρα του σώματος και καταστρέφουν το DNA

Μελέτη δείχνει ότι η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων επηρεάζει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου

Γιατί δεν πρέπει να βάζετε το κινητό σας στο σουτιέν σας

 

DANIEL T. DEBAUN: ΜΗΧΑΝΙΚΌΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΈΑΣ & ΣΤΈΛΕΧΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΏΝ

Ο Daniel T. DeBaun είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος και με επιρροή ειδικός στην Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία (EMF) και στην προστασία των ηλεκτρονικών εκπομπών, με ιδιαίτερη έμφαση στην επίδραση της έκθεσης από κινητές συσκευές όπως φορητοί υπολογιστές, tablet και κινητά τηλέφωνα.

Η ανησυχία του Daniel σχετικά με τον αντίκτυπο των ηλεκτρονικών εκπομπών ακτινοβολίας στην υγεία προήλθε από πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας μηχανικής στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, όπου κατείχε διάφορες ηγετικές και εκτελεστικές θέσεις στα Bell Labs, AT&T, SAIC και Telcordia.

Ο Daniel είναι συν-συγγραφέας του πρόσφατου μπεστ σέλερ, Radiation Nation: The Fallout of Modern Technology , ενός πλήρους οδηγού για την ασφάλεια και την προστασία από την ακτινοβολία EMF. Ο Daniel είναι επίσης ένας πολύ γνωστός σύμβουλος του κλάδου, ομιλητής καθώς καισυχνοί καλεσμένοι εθνικές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές που συζητούν θέματα υγείας του EMF.

 

Μετάφραση blümlifee

 

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

Προβολές : 509


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα