Ορατό 4ο μνημόνιο!!! Σαθρό το οικονομικό αφήγημα της Ελλάδος με δανεικά, ανεξέλεγκτες παροχές, το 10ετές ομόλογο 4%

29 Απριλίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

Το οικονομικό αφήγημα της Ελλάδος…. είναι σαθρό, δεν έχει υπάρξει καμία βελτίωση και δεν έχει σχεδιαστεί καμία αλλαγή στο οικονομικό μοντέλο της χώρας, παροχές χωρίς έλεγχο, δανεικά που συσσωρεύονται και γενικώς ένα τοξικό χρέος που διογκώνεται. 

Ετοιμαστείτε να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάριτης φτώχιας…Τα επιδόματα, είναι ΣΚΛΑΒΙΑ και ΥΠΟΤΑΓΗ.

Μια χώρα με αμύθητο ορυκτό πλούτο, έχει τον λαό της να πεινάει…

Μας οδηγούν στον γκρεμό κι εμείς … πέρα βρέχει…

Όταν θα σκάσει η φούσκα του χρέους, θα είναι αργά για … δάκρυα…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Να σημειωθεί ότι από το Καλοκαίρι του 2021 το bankingnews προειδοποιούσε ότι η Ελλάδα ούτε δικαιολογεί, ούτε αξίζει να έχει επιτόκια στα 10ετή ομόλογα 0,54%… και νομοτελειακά τα επιτόκια στο 10ετές ομόλογο θα φθάσει στο 3,5% με 4%

Το οικονομικό αφήγημα της Ελλάδος…. είναι σαθρό, δεν έχει υπάρξει καμία βελτίωση και δεν έχει σχεδιαστεί καμία αλλαγή στο οικονομικό μοντέλο της χώρας, παροχές χωρίς έλεγχο, δανεικά που συσσωρεύονται και γενικώς ένα τοξικό χρέος που διογκώνεται. 

Συνεχίζει να παρουσιάζει τις ίδιες παθογένειες εδώ και χρόνια, στηριζόμαστε στα δανεικά, στις ανεξέλεγκτες παροχές και όπως αναμενόταν… μια δημοπρασία ομολόγων ήρθε να αποκαλύψει ότι οι επενδυτές βλέπουν αδιέξοδα…

Η δημοπρασία ομολόγων που απέτυχε ή κατά το ορθότερο επανέκδοση 7ετούς ομολόγου που απέτυχε… δεν θα είχε τέτοια προβολή εάν δεν είχαν προηγηθεί τα εξής…

1)Πολιτική αναβάθμιση της Ελλάδος από την Standard and Poor’s.
Η Ελλάδα ζήτησε να αναβαθμιστεί σε ΒΒ+ κίνηση που ωστόσο όπως αποδείχθηκε δεν είχε καμία επίδραση στα ομόλογα.

2)Η Ελλάδα στηρίζεται ενεργά από την ΕΚΤ που έχει αγοράσει 35 δισεκ. ελληνικού χρέους

3)Η Ελλάδα ακολουθεί μια αλόγιστη πολιτική παροχών όπου από το 2020 με αφορμή την πανδημία έχουν διοχετευθεί στην οικονομία και χαθεί… 43 δισεκ. παροχών

4)Οι τράπεζες έχουν λάβει ρευστότητα από την ΕΚΤ περί τα 45 δισεκ. ευρώ

5)Εάν σε όλα αυτά λάβουμε υπόψη ότι χρωστάμε 250 δισεκ. στους μηχανισμούς στήριξης τύπου ESM και EFSF και θα δανειστούμε και 13 δισεκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης για την στήριξη των 31 δισεκ. ευρώ… είμαστε μια χώρα όχι ανάπτυξης αλλά δανεικών… τα δανειακά είναι το αφήγημα της ελληνικής οικονομίας…

 

Το ελληνικό 10ετές θα φθάσει στο 4%

 

Το ελληνικό 10ετές ομόλογο θα φθάσει στο 4%… ήδη βρίσκεται στο 3,20%.

Να σημειωθεί ότι από το Καλοκαίρι του 2021 το bankingnews προειδοποιούσε ότι η Ελλάδα ούτε δικαιολογεί, ούτε αξίζει να έχει επιτόκια στα 10ετή ομόλογα 0,54%… και νομοτελειακά τα επιτόκια στο 10ετές ομόλογο θα φθα΄σει στο 3,5% με 4%

Ήδη το spread Ελλάδος – Γερμανίας διαμορφώνεται στις 230 μονάδες βάσης με το 10ετές Γερμανικό ομόλογο να έχει φθάσει στο 0,90%.

Το ελληνικό 10ετές ομόλογο θα φθάσει στο 4% επίπεδα τα οποία υπερβαίνουν το ποσοστό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και θα επαναφέρουν τα ζητήματα του χρέους.

Να ληφθεί υπόψη ότι το ελληνικό 10ετές ομόλογο αποτελεί το ομόλογο αναφοράς μιας χώρας και δείχνει το ρίσκο χώρας και τις δυνατότητες δανεισμού μιας χώρας.

 

Ψευδεπίγραφη εικονική πραγματικότητα η ελληνική οικονομία

 

Προσέξτε το ελληνικό μοντέλο ανάπτυξης δεν είναι τίποτε άλλο από παροχές και δανειακά.

Το μοντέλο αυτό κατέστρεψε την ελληνική οικονομία την τελευταία 20ετία και αυτό το μοντέλο συνεχίζεται να διαιωνίζεται με φαύλο τρόπο.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε την ΝΔ και αποδεικνύεται ότι την ίδια χάλια πολιτική ακολουθούν και τα δύο κόμματα.

Προσέξτε 43 δισεκ. σωρευμένες παροχές από το 2020 έως το 2022, παροχές που η Ελλάδα δεν μπορεί να δικαιολογήσει και ένα σύστημα που επιβιώνει στα δανεικά.

 

Είναι πιθανό 4ο μνημόνιο;

Για την ώρα ένα 4ο μνημόνιο φαντάζει μακρινό και σίγουρα δεν είναι στην ατζέντα.

Όμως η Ελλάδα συνεχίζει να ακολουθεί τις πρακτικές της 20ετούς αποτυχίας, δανειακά και παροχές και ορισμένοι ξένοι ήδη αρχίζουν να ανησυχούν ότι η Ελλάδα ελλείψει υγιούς οικονομικού μοντέλου και λόγω δανεικών θα χρειαστεί σε βάθος χρόνου και 4ο μνημόνιο για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Πολλοί θα σπεύσουν να αναφέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση, η Ελλάδα τελείωσε με τα μνημόνια και άλλα τέτοια ευφυολογήματα.

Η ελληνική οικονομία διαθέτει ένα από τα πιο αποτυχημένα οικονομικά συστήματα καθώς δεν έχει καινοτομίες και δεν στηρίζεται στην εσωτερική παραγωγή κεφαλαίων, πορεύεται με παροχές – σπατάλες και δανεικά.

Είναι βέβαιο ότι για μια ακόμη φορά η Ελλάδα θα βρεθεί σε αδιέξοδο, όταν καταλαγιάσει η σκόνη που έχουν σηκώσει το Ουκρανικό, η οικονομική και ενεργειακή κρίση και πολλά άλλα…

 

Το ελληνικό χρηματιστήριο αντικατοπτρίζει την τοξικότητα της οικονομίας

Μην διερωτάστε γιατί η Ελλάδα ως χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται στο πουθενά σε σχέση με άλλες αναδυόμενες αγορές και ώριμες αγορές.

Βρίσκεται στο πουθενά επειδή οι επενδυτές δεν αξιολογούν μόνο τα δεδομένα των τραπεζών ή των εισηγμένων εταιριών αλλά και της εθνικής οικονομίας.

Δυστυχώς θα ανέμενε κανείς μια κεντροδεξιά κυβέρνηση να μην υιοθετεί πολιτικές αριστερών δηλαδή δανεικά και παροχές…

Δυστυχώς μια κεντροδεξιά κυβέρνηση ακολουθεί τις ίδιες φαύλες οικονομικές πρακτικές που καταλήγουν πάντα σε αδιέξοδο.

Αυτό το αφήγημα είναι σαθρό και γρήγορα θα αποκαλυφθεί το αδιέξοδο.

Όλα αυτά αξιολογούνται από τους διεθνείς επενδυτές και έτσι εξηγείται γιατί μας θεωρούν ευκαιριακή, τριτευούσης σημασίας χρηματιστηριακή αγορά χωρίς μέλλον….

Αυτές είναι μέρος των αιτιών που κρατούν καθηλωμένο το ελληνικό χρηματιστήριο στις 930 μονάδες.

 

 

Πηγή

Προβολές : 177


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα