Οριστικοποιήθηκαν οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα για 18/9 ή 25/9 – Τέλη Ιουλίου τα ψηφοδέλτια, αρχές Αυγούστου το Επικρατείας

Οριστικοποιήθηκαν οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα για 18/9 ή 25/9 – Τέλη Ιουλίου τα ψηφοδέλτια, αρχές Αυγούστου το Επικρατείας

5 Ιουλίου, 2022 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:462
Μοίρασέ το

 

Τέλη Ιουλίου ο Πρωθυπουργός καταρτίζει τα ψηφοδέλτια και αρχές Αυγούστου το Επικρατείας

Τα ψηφοδέλτια της Κουλής, εθνικά ή επικρατείας θα έχουν σημασία μόνον ως προς το πόσοι ακαταδίωκτοι ντοκτοράδες – ντήλερ των φαρμακομαφιών θα ενταχθούν σ’ αυτά, και αν δούμε και κάποιους καραβανάδες να εντάσσονται για την δουλικότητά τους…

Προσωπικά, με ενδιαφέρουν τα ψηφοδέλτια των … εξωκοινοβουλευτικών λαγών…

Εκεί να πέσει το γέλιο της αρκούδας… και οι μάσκες πολλών…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Αν δεν καταλάβεις ραγιά μου, γιατί πρέπει να απέχεις από τις στημένες εκλογές, μια ζωή ΜΑΛΑΚΑ ΘΑ ΣΕ ΠΙΑΝΟΥΝ…

 

Υ.Γ.2.  Επίσης, στο προτεκτοράτο του βαθέως κράτους των ΗΠΑ, δηλαδή στους ΡΟΤΣΙΛΝΤ, τις εκλογές, δεν τις αποφασίζει ούτε ο Κυριάκος, ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο εκάστοτε κυβερνών φερόμενος πρωθυπουργός, αλλά Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ… 

 

 

Κλείνουν σιγά σιγά οι τελευταίες λεπτομέρειες για το σχεδιασμό εκλογών το φθινόπωρο και οριοθετούνται στο μυαλό του Πρωθυπουργού οι ημερομηνίες για την εκλογική αναμέτρηση.

Μιλώντας με κορυφαίο στέλεχος στο Μέγαρο Μαξίμου που δεν θέλει να κατανομαστεί για ευνόητους λόγους, μάς εξήγησε τον τρόπο και το χρόνο που σκέφτεται ο Πρωθυπουργός την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Tα πράγματα έχουν ως εξής:

Απαγορευτικό για εκλογές εάν έχουμε κάποιο ακραίο καταστροφικό γεγονός

Για να προκηρύξει εκλογές ο Πρωθυπουργός ξεκάθαρα χρειάζονται να μη γίνουν 2 συγκεκριμένα γεγονότα:

Πρώτον να έχουμε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, που παρά το τεταμένο κλίμα που συμφέρει και τους δύο, δεν φαίνεται κάτι τέτοιο στον ορίζοντα.

Δεύτερον, να μην έχουμε μία καταστροφική πυρκαγιά ή κάποιο ακραίο φυσικό φαινόμενο που θα επιφέρει και απώλειες ζωών.

Στην αντίθετη περίπτωση, είναι δύσκολη η προσφυγή καθώς θα υπάρξει ιδιαίτερα αρνητικό γεγονός. Βάσει των παραπάνω αποκλείονται ο Ιούλιος και το μέσο Αυγούστου.
Ακόμα και προς το τέλος Αυγούστου έχουμε περιπτώσεις πυρκαγιών. Θα είναι μεγάλο στοίχημα αυτό.

Τέλη Ιουλίου ο Πρωθυπουργός καταρτίζει τα ψηφοδέλτια και αρχές Αυγούστου το Επικρατείας

Ο Πρωθυπουργός στα τέλη Ιουλίου θα εξετάσει μόνο τα ψηφοδέλτια και θα κάνει το πρώτο φιλτράρισμα των υποψηφίων σε όλα τα ψηφοδέλτια. Την λίστα την έχει επιμεληθεί ο Θανάσης Νέζης, στενός συνεργάτης του.

Μιλάμε και για τους πολιτευτές, όχι μόνο τους ήδη βουλευτές.

Η επιδίωξη είναι να υπάρχουν αρκετές γυναίκες και νέοι άνθρωποι.

Μέχρι τώρα, τα ψηφοδέλτια είναι καταρτισμένα κατά 80%.

Αρχές Αυγούστου, ο Πρωθυπουργός ίσως από τα Χανιά ή την Τήνο που θα σπεύσει για ολιγοήμερες διακοπές, θα αποφασίσει τις τελικές λίστες, θα πάρει τα τηλέφωνα του για να κλείσει κάποια πρόσωπα και θα οριστικοποιήσει και την τελική λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Αυτές είναι οι επόμενες κοινοβουλευτικές μάχες του Μητσοτάκη -28 Ιουλίου κλείνει η Βουλή

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει μπροστά του δύο μεγάλες κοινοβουλευτικές μάχες.

Την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή στις 6 Ιουλίου – που παραλίγο να αναβληθεί- και εκεί ο Πρωθυπουργός θα κοντραριστεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εφ’ όλης της ύλης.

Αναμένεται ότι αύριο Τετάρτη 6 Ιουλίου, θα ανακοινώσει και την επέκταση των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους.

Η δεύτερη μάχη είναι την επόμενη εβδομάδα όπου θα συζητηθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο για την Παιδεία, όπου επίσης η κυβέρνηση προετοιμάζεται για μάχη με την αντιπολίτευση.

Η Βουλή θα κλείσει 28 Ιουλίου και θα ανοίξει 22 Αυγούστου.

 

Είναι σχεδόν οριστικό: 18/9 ή 25/9 οι εκλογές με την απλή αναλογική

Οι δύο ημερομηνίες που έχει οριστικοποιήσει σχεδόν το Μαξίμου είναι οι 18/9 και η 25/9.

Οι λόγοι, όπως μάς εξηγήθηκαν είναι οι εξής:
Η 11η Σεπτεμβρίου δεν είναι δόκιμη ημερομηνία, καθώς 10 – 18/9 είναι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και είναι κομβική έκθεση για τους Θεσσαλονικείς.

Αν γίνουν εκλογές, ουσιαστικά πάει χαμένη η έκθεση και θα υπάρξει δυσαρέσκεια.

Επειδή, υπάρχουν εστίες δυσαρέσκειας στη Β.Ελλάδα για την κυβέρνηση, κανείς δεν θα αποτολμήσει να χαλάσει μία έκθεση που φέρνει χρήμα και επενδύσεις στη Β.Ελλάδα.

Η 2η Οκτώβρη, επίσης, είναι μία μακρινή ημερομηνία καθώς οι δεύτερες εκλογές ουσιαστικά φτάνουν μέχρις τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

Αν τις κάνει 25 Σεπτεμβρίου 2022, ο Πρωθυπουργός μπορεί να τις προκηρύξει αρχές Σεπτεμβρίου 2022 και μετά τις 25 Αυγούστου εάν τις κάνει 18 Σεπτεμβρίου 2022.

Οι περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνονται στις 18 Σεπτεμβρίου

 

Αρχές Σεπτεμβρίου αρχίζει το Ειδικό Δικαστήριο για Παππά – Παπαγγελόπουλο

 

Σημαντική υποσημείωση.
Σύμφωνα με δικαστικές πληροφορίες, αρχές Σεπτέμβρη, θα εκκινήσει η διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου για Παππά, Παπαγγελόπουλο.
Το κλίμα θα είναι ιδιαίτερα τοξικό και βεβαίως όσα θα ακουστούς στην αίθουσα θα βαρύνουν πολύ το κλίμα και στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρωθυπουργός θα ανέβει στην ΔΕΘ με ένα σημαντικό καλάθι νέων αυξήσεων για την επόμενη τετραετία.

Εκτός από το επιτελικό κράτος 2.0 και το Ολοήμερο Σχολείο 2.0, θα ανακοινώσει νέα αύξηση στο κατώτατο μισθό, αύξηση 6% στις κύριες συντάξεις, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης και κούρεμα του τέλους επιτηδεύματος.

 

Σωτήρης Πίκουλας
[email protected]

 

Πηγή

Προβολές : 462


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα