Ορκίστηκαν οι 300 ... “σωτήρες μας”...

Ορκίστηκαν οι 300 ... “σωτήρες μας”...

3 Ιουλίου, 2023 13 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:448
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και πικρογελάω…

Ορκίστηκε η νέα Βουλή

Οι αφίξεις των βουλευτών – Το κλίμα στο κοινοβούλιο – Η αντίδραση της ΝΔ για τη θέση της Ελληνικής Λύσης

Παίδες, τα είδατε τα πανηγυράκια για το πόπολο…

Περιμένω να δω το ΦΕΚ από την ορκωμοσία της νέας Βουλής… γιατί τα προηγούμενα, δεν τα έχω δει… όποιος τα βρει, να μου τα στείλει…

Τώρα, αν κρίνω από την παρακάτω φωτογραφία, ε τι να πω…

“ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΥΖΑΚΙΑ ΕΞΩ… ΣΑΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ … “ΠΟΥΤΑΝΟΤΣΑΡΚΑ”… θα έλεγε αν ζούσε η γιαγιά μου η Καλλιόπη και θα στραβοκοπιόταν…

Για την Μούσα Καλλιόπη, δεν σας λέω… θα είχε αυτοκτονήσει…

O TEMPORA O MORES…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. “Και τα τέσσερα μικρότερα κόμματα πήγαν στο β διάζωμα της Ολομέλειας, στα λεγόμενα ορεινά της Βουλής.”

Απο κει θα σαλαγάν τα ζα οι μεν κι άλλοι από τα πεδινά…

 

 

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ορκωμοσία της νέα Βουλής που προέκυψε μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Δείτε βίντεο:

Στις 11.30 οι βουλευτές έδωσαν τον θρησκευτικό όρκο και λίγο αργότερα ακολούθησε ορκωμοσίες βουλευτών με πολιτικό όρκο (οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας) ενώ στο Κοράνι ορκίστηκαν οι μουσουλμάνοι βουλευτές.

Ήδη λίγο μετά τις 10 το πρωί άρχισαν να έρχονται οι βουλευτές μαζί με μέλη της οικογένειάς τους, συζύγους, παιδιά, συντρόφους και άλλους ανθρώπους του περιβάλλοντός του.

Εντύπωση προκάλεσαν πολλά και διάφορα ανάμεσα στα οποία ήταν και το πράσινο μαλλί με το οποίο εμφανίστηκε η Τζώρτζια Συρίχα!

Δείτε φωτογραφίες:

Αύριο, Τρίτη,  θα γίνει η εκλογή του προεδρείου. Η Νέα Δημοκρατία θα προτείνει την ανανέωση της θητείας του Κωνσταντίνου Τασούλα για την θέση του Προέδρου ενώ για την θέση του Α΄ αντιπροέδρου αναμένεται να προταθεί ο Γιάννης Πλακιωτάκης αντί του Νικήτα Κακλαμάνη, στην θέση του Β΄ αντιπροέδρου τον Γιώργο Γεωργαντά αντί του Χαράλαμπου Αθανασίου ενώ για την θέση του Γ΄ αντιπροέδρου θα επαναπροταθεί ο Θανάσης Μπούρας.

Για τις υπόλοιπες θέσεις θα προταθούν η Ολγα Γεροβασίλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ ενώ τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν ανακοινώσει τους υποψηφίους.

Η διαδικασία

Αρχικά ο κ. Κακλαμάνης θα αναγνώσει την Ημερήσια Διάταξη, θα καταθέσει στα Πρακτικά τα ονόματα των 300 που εκλέχθηκαν βουλευτές, ενώ θα ανακοινώσει στο Σώμα τις επιστολές των πολιτικών αρχηγών για την επιλογή της μίας από τις τρεις βουλευτικές έδρες στις οποίες εκλέχθηκαν.

Ευθύς αμέσως, θα καλέσει τον προσωρινό Α’ Γραμματέα της Βουλής να συνοδεύσει στην αίθουσα της ολομέλειας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, επικεφαλής αντιπροσωπείας μελών της Ιεράς Συνόδου για να τελέσουν τον καθιερωμένο αγιασμό. Στη συνέχεια, θα καλέσει τους βουλευτές που επιθυμούν να εγερθούν και, παρουσία του Αρχιεπισκόπου και της Αρχιερατικής ακολουθίας του, να δώσουν τον προβλεπόμενο από το άρθρο 59 του Συντάγματος όρκο που είναι ο ακόλουθος: «Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Ο Αρχιεπίσκοπος θα ολοκληρώσει την τελετή, θα υπογράψει το σχετικό Πρακτικό, και ο προσωρινός Α’ Γραμματέας της Βουλής θα κληθεί από τον προεδρεύοντα να τους συνοδεύσει έξω.

Από τα υπουργικά έδρανα, θα ορκιστούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που είναι και βουλευτές. Ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής θα κλείσει τη συνεδρίαση, καλώντας το Σώμα να εξουσιοδοτήσει το Προεδρείο για την επικύρωση των Πρακτικών και ζητώντας τους, την επόμενη ημέρα, Τρίτη 4 Ιουλίου, σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη, να προσέλθουν για την εκλογή του προέδρου της Βουλής.

Οι βουλευτές, πριν αποχωρήσουν, θα υπογράψουν το πρωτόκολλο ορκωμοσίας τους και θα παραλάβουν τα σχετικά έγγραφα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ορκωμοσίας τους.

Στις θέσεις των αξιωματούχων θα καθίσουν και όσοι πρώην πρωθυπουργοί, πρώην πρόεδροι της Βουλής των Ελλήνων, ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί και αξιωματούχοι θελήσουν να παραβρεθούν. Στην πανηγυρική συνεδρίαση της ορκωμοσίας των βουλευτών έχουν κληθεί και θα παραστούν στα διπλωματικά θεωρεία, όπως έχουν ενημερώσει, πολλοί πρέσβεις και διπλωματικές αντιπροσωπείες ξένων κρατών στην Αθήνα.

Η ατμόσφαιρα μέσα στο κοινοβούλιο ήταν ιδιαίτερα θερμή καθώς οι βουλευτές χαιρετιούνταν μεταξύ τους και έβγαζαν φωτογραφίες.

Οι εκλογές έφεραν αέρα…ανανέωσης στο κοινοβουλευτικό σώμα, αφού 100 βουλευτές εξελέγησαν για πρώτη φορά. Πρόκειται για τα 30 μέλη των κοινοβουλευτικών ομάδων της Νίκης, των Σπαρτιατών και της Πλεύσης Ελευθερίας. Εκτός της Ζωής Κωνσταντοπούλου που έχει υπάρξει κατά το παρελθόν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Βουλής οι υπόλοιποι 29 εκλέγονται για πρώτη φορά.

Ανάμεσά τους οι ηθοποιοί Σπύρος Μπιμπίλας και Διαμαντής Καραναστάσης της Πλεύσης Ελευθερίας, η τραγουδίστρια Τζώρτζια Κεφαλά του ίδιου κόμματος, ο επικεφαλής της Νίκης Δημήτρης Νατσιός και ο πρώην «Μίστερ Κρήτη» με τους Σπαρτιάτες, Μιχάλης Γαυγιωτάκης.

Η ΝΔ δεν ήθελε τον Βελόπουλο στην «πλάτη» της

 

Πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ (και όχι από τη ΝΔ) κάθισε τελικά η Ελληνική Λύση και τα νέα δεξιά κόμματα στην ορκωμοσία της Βουλής!

Με απαίτηση της ΝΔ που δεν ήθελε να κάθεται πίσω της η Ελληνική Λύση, τα τρία κόμματα τοποθετήθηκαν πίσω από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

 

Επίσης το ΚΚΕ δεν ήθελε στην «πλάτη» του την Πλεύση Ελευθερίας.

Συγκεκριμένα και τα τέσσερα μικρότερα κόμματα πήγαν στο β διάζωμα της Ολομέλειας, στα λεγόμενα ορεινά της Βουλής.

Η Ελληνική Λύση πήγε πίσω από το ΠΑΣΟΚ, στα αριστερά της έχει τη Νίκη, η οποία στα αριστερά της έχει τους Σπαρτιάτες. Η Πλεύση Ελευθερίας κάθισε στο ακραίο αριστερό τομέα του β διαζώματος πίσω από το ΚΚΕ και πίσω της έχει και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η νέα οκτακομματική Βουλή θα έχει 68 γυναίκες βουλευτές.

 

Οι 30 προέρχονται από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, 17 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 8 από το ΠΑΣΟΚ, 6 από το ΚΚΕ, 2 από την Ελληνική Λύση, 1 από την Νίκη, 4 από την Πλεύση Ελευθερίας ενώ οι Σπαρτιάτες δεν εξέλεξαν καμία γυναίκα βουλευτή.

 

Η Βουλή της μιας ημέρας που σχηματίστηκε από την αναμέτρηση του Μαϊου είχε 75 γυναίκες βουλευτές, ενώ η Βουλή που αναδείχθηκε από τις εκλογές του 2019 είχε 66 γυναίκες.

Δείτε δηλώσεις των βουλευτών:

Πηγή

Προβολές : 448


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα