Ουκρανία, τέλος! Σχέδια εκκένωσης στο Κίεβο. Ρωσία: «Χε@@@καμε για τις κυρώσεις της Δύσης – Δεν δίνουμε δεκάρα»

Ουκρανία, τέλος! Σχέδια εκκένωσης στο Κίεβο. Ρωσία: «Χε@@@καμε για τις κυρώσεις της Δύσης – Δεν δίνουμε δεκάρα»

13 Φεβρουαρίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:239
Μοίρασέ το

 

ΥΠΑΜ Ουκρανίας: Καλωσήρθες στην Κόλαση

Στο ΝΑΤΟ δεν αντιλήφθηκαν πως η Μόσχα θέλει να εκπληρώσει “στρατηγικούς στόχους”. Και μπροστά σε αυτούς τους στόχους, οι οικονομικές κυρώσεις δεν είναι τίποτα.

 

 

 

Τους χορεύει όλους ο κοντός… και σιωνιστικό ΝΑΤΟ και σιωνιστική Ευρωπαϊκή Ένωση…

Το ερώτημα είναι, τι θα γίνει που η ενεργειακή πολιτική της Γερμανίας, εξαρτάται από την Ρωσία και τον φυσικό αγωγό…

Οι επόμενες μέρες θα δείξουν πολλά…

 

Καλλιόπη Σουφλη

 

Με την φράση «Χε@@@καμε για τις κυρώσεις της Δύσης» Ρώσος υψηλόβαθμος διπλωμάτης που εκφράζει την θέση του Κρεμλίνου δείχνει πως η αποτροπή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ κατέρρευσε πλήρως και τα χειρότερα έρχονται για την Ουκρανία.

Όπως έχει αναφέρει εδώ και καιρό το WarNews247, η στάση της Μόσχας έχει αλλάξει ριζικά κάτι που δεν έγινε έγκαιρα αντιληπτό από την Δύση που ήλπιζε σε κυρώσεις σε Nord Stream 2, αποπομπή από το Swift κτλ

Στο ΝΑΤΟ δεν αντιλήφθηκαν πως η Μόσχα θέλει να εκπληρώσει “στρατηγικούς στόχους”. Και μπροστά σε αυτούς τους στόχους, οι οικονομικές κυρώσεις δεν είναι τίποτα.

Διαβάστε περισσότερα και ΕΔΩ

Αναλυτές προειδοποιούν τον Λευκό Οίκο: «Άχρηστες οι κυρώσεις- Η Ρωσία θέλει να εκπληρώσει στρατηγικούς στόχους»

“Χε@@@καμε για όλες τις κυρώσεις τους”

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Aftonbladet, ο Τατάριντσεβ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η αύξηση των πιέσεων από τη Δύση ίσως οδηγήσει σε μια ισχυρή απάντηση από την πλευρά της Μόσχας.

«Όσο πιο πολύ πιέζει η Δύση τη Ρωσία, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η ρωσική απάντηση» προειδοποιεί ο Ρώσος πρέσβης στη Σουηδία σε συνέντευξή του

“Η Μόσχα δεν δίνει δεκάρα για τον κίνδυνο επιβολής κυρώσεων από τη Δύση σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία” διεμήνυσε ο Ρώσος πρεσβευτής στη Σουηδία, Βίκτορ Τατάριντσεβ, επισημαίνοντας ότι “η χώρα του έχει γίνει πλέον αρκετά αυτάρκης και δεν επηρεάζεται και τόσο πολύ από τις πιέσεις των ξένων δυνάμεων”.

«Είμαστε πιο αυτάρκεις και έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας. Δεν έχουμε ιταλικά ή ελβετικά τυριά, αλλά έχουμε μάθει να κάνουμε εξίσου καλά ρωσικά τυριά χρησιμοποιώντας ιταλικές και ελβετικές συνταγές», ανέφερε ο Τατάριντσεβ.

Ο Ρώσος διπλωμάτης δεν μάσησε τα λόγια του στη συνέντευξη. Ζητώντας συγγνώμη για την αθυροστομία του, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Χε@@@καμε για όλες τις κυρώσεις τους. Μας επέβαλαν ήδη τόσο πολλές κυρώσεις και υπό μία έννοια επηρέασαν θετικά την οικονομία και τη γεωργία μας. Η επιβολή νέων κυρώσεων δεν θα είναι κάτι θετικό αλλά ούτε και τόσο αρνητικό όσο το κάνει να ακούγεται η Δύση».

Ο Τατάριντσεβ επισήμανε επιπλέον ότι η Δύση δεν καταλαβαίνει τον ρωσικό τρόπο σκέψης:

«Όσο περισσότερο πιέζει η Δύση τη Ρωσία, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η ρωσική απάντηση».

Αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία, ο Ρώσος διπλωμάτης τόνισε ότι η Μόσχα προσπαθεί να αποφύγει έναν πόλεμο.

«Αυτή είναι η πιο ειλικρινής επιθυμία της πολιτικής μας ηγεσίας. Το τελευταίο πράγμα που θέλει ο λαός της Ρωσίας είναι ο πόλεμος», ισχυρίστηκε.

Ο Ρώσος διπλωμάτης μάλιστα τόνισε πως “η Ρωσία δεν θα ανεχθεί να μπει η Σουηδία στο ΝΑΤΟ”.

Ομιλία Ζελένσκι και Ουκρανού πρωθυπουργού

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός σε ομιλία του χτες το βράδυ ανέφερε:

«Ο στρατός είναι εφοδιασμένος με όλα τα απαραίτητα, είναι έτοιμος να αντεπιτεθεί».

«Το χειρότερο είναι η παραπληροφόρηση που δημιουργεί πανικό».

«Είμαστε δυνατοί σήμερα, δεν θα παίξουμε μαζί με τον εχθρό που προσπαθεί να μας εκφοβίσει.

Από την πλευρά του ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι ανέφερε πως δεν πιστεύει όσα ισχυρίζεται η CIA για ρωσική εισβολή στις 16 Φεβρουαρίου και ζήτησε από τις ΗΠΑ να παράσχουν στοιχεία!

Στην περιοχή Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, ο Πρόεδρος Β. Ζελένσκι παρακολούθησε ασκήσεις που διεξήγαγαν δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών.

Δείτε τα βίντεο εδώ και εδώ

Oυκρανικό υπουργείο Άμυνας προς Ρωσία: Καλωσήρθες στην Κόλαση

«Είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε μια μεγάλη ρωσική επίθεση.

Όποιος κοιτάξει στα μάτια των στρατιωτών μας ξέρει σίγουρα – ο επιτιθέμενος δεν θα καταλάβει ούτε το Κίεβο, ούτε την Οδησσό, ούτε το Χάρκοβο, ούτε καμία άλλη πόλη.

Έχουμε τον πιο ισχυρό στρατό στην Ευρώπη.

Καλωσήρθες στην Κόλαση.”

“Δεν θα καλωσορίσουμε τους εχθρούς με λουλούδια, αλλά με Stingers, Javelins και NLAW. Καλώς ήρθατε στην κόλαση!” τόνισε από την πλευρά του ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Valerii Zaluzhnyi.

Διαβάστε περισσότερα και ΕΔΩ

“Βλέπουν” ρωσική προέλαση – Δήμαρχος Κιέβου: Τα καταφύγια είναι έτοιμα για τον λαό μας – Θα υπερασπιστούμε την πόλη! (Βίντεο)

Σχέδια εκκένωσης στο Κίεβο – Ανακοίνωση Δημάρχου

Ο δήμαρχος Κιέβου Klitschko με ανακοίνωση του στο Telegram έδωσε οδηγίες για τη διασφάλιση των επικοινωνιών σε περίπτωση διακοπής του δικτύου ίντερνετ και τηλεφώνου, την αύξηση της χωρητικότητας των καταφυγίων, την αποθήκευση καυσίμων και τα σχέδια εκκένωσης.

Ο Δήμαρχος του Κιέβου είπε τα εξής:

“Έχουν δημιουργηθεί σχέδια εκκένωσης στο Κίεβο σε κάθε περιοχή. Καθορίζoυν τις θέσεις των προκαθορισμένων σημείων εκκένωσης, τον αριθμό των απαραίτητων μέσων μεταφορών και τις ασφαλείς περιοχές για την μεταφορά του πληθυσμού.

Επί του παρόντος οι δυνάμεις και τα μέσα πολιτικής προστασίας του Κιέβου (υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και άλλα) αριθμούν 13.500 άτομα και διαθέτουν περισσότερες από 780 μονάδες εξοπλισμού.

Αναπτύσσονται και οι δυνάμεις της Άμυνας Εδάφους (TDF) για την άμυνα του Κιέβου.

Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες για τη δημιουργία αποθεμάτων καυσίμου και λαμβάνονται μέτρα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η  πόλη έχει 5.000 υπόγειες τοποθεσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια. 

Τα καταφύγια της πόλης είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν πολίτες. Πρόσθεσε ότι το μετρό του Κιέβου, που αρχικά σχεδιάστηκε για να αντέχει σε πυρηνικό χτύπημα, θα χρησιμοποιηθεί ως το κύριο καταφύγιο.

Το μετρό είναι εξοπλισμένο με πόρτες από χάλυβα, ανεμιστήρες αέρα και συστήματα καθαρισμού νερού.

Δείτε εικόνες

Image

 

Image

Image

 

Πηγή

Προβολές : 239


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα