Ο απλός άνθρωπος Δεν Αναζητά Καθόλου την Αλήθεια: Επομένως, η Κρατική Αφήγηση Κυριαρχεί

23 Ιουλίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Αν η ιστορία είναι οδηγός, αντιμετωπίζουμε πολύ δύσκολους καιρούς στο εγγύς μέλλον. Μπορεί κανείς να ελπίζει μόνο σε μια ειρηνική εξέγερση, στην οποία οι άνθρωποι που ενεργούν μαζικά ως άτομα θα αρνηθούν να οδηγηθούν σε μια ζωή δουλείας από αυτούς τους προμηθευτές θανάτου και καταστροφής που έχουν επιλέξει να διεκδικήσουν την ιδιοκτησία πάνω στην ανθρωπότητα.

“Το σοφότερο πράγμα στον κόσμο είναι να φωνάξεις πριν πληγωθείς. Δεν είναι καλό να φωνάζεις αφού πληγωθείς- ειδικά αφού πληγωθείς θανάσιμα. Οι άνθρωποι μιλούν για την ανυπομονησία του λαού- αλλά οι υγιείς ιστορικοί γνωρίζουν ότι οι περισσότερες τυραννίες έγιναν δυνατές επειδή οι άνθρωποι κινήθηκαν πολύ αργά. Συχνά είναι απαραίτητο να αντισταθούμε σε μια τυραννία πριν αυτή υπάρξει”.

 

 

 

 

Χρόνια τώρα, κάποιοι λίγοι προειδοποιούσαμε για όσα έρχονται…

Τότε, χαρακτηριστήκαμε συνωμοσιολόγοι…!!!

Ο απλός άνθρωπος, φοβάται την ΑΛΗΘΕΙΑ, γιατί θα τον αναγκάσει να ξεβολευτεί… και δεν το θέλει… προτιμά να σιωπήσει, ν’ ακολουθήσει το ψεύδος και να υποταχθεί…

Φοβάμαι πως είναι πλέον πολύ αργά για την ανθρωπότητα… και πιο αργά, για την Ελλάδα…

Στο εξωτερικό, υπάρχουν αντιστάσεις… στην Ελλάδα, ο λαός βρίσκεται στην συντριπτική του πλειοψηφία σε προβατοποίηση, όπως πολύ ορθά γράφει ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Βαθιώτης…

Βαδίζουμε σταθερά προς την Κόλαση… γιατί δεν είναι μόνο ο κορονοϊός… είναι και τα άλλα που έρχονται… και κυρίως η ψηφιακή ταυτότητα…

Τα βουνά καίγονται, ώστε να μην είναι προσβάσιμα ούτε για όσους θέλουν να τα… πάρουν… καθόλου τυχαίο…

Κάποιοι ελάχιστοι θα αντισταθούν σθεναρά…  η συντριπτική πλειοψηφία, θα υποταχθεί πλήρως…

Το αύριο, φαντάζει πιο δύσκολο και πιο τραγικό, από ποτέ άλλοτε…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

“Πράγματι, μπορεί να ειπωθεί με κάποια σιγουριά ότι ο μέσος άνθρωπος δεν σκέφτεται ποτέ πραγματικά από άκρη σε άκρη τη ζωή του. Υπάρχουν στιγμές που οι συλλογισμοί του είναι σχετικά πιο αξιοσέβαστοι από το συνηθισμένο, αλλά ακόμη και στην κορύφωσή τους δεν φτάνουν ποτέ σε κάτι που μπορεί να περιγραφεί σωστά ως επίπεδο σοβαρής σκέψης. Η διανοητική δραστηριότητα αυτών των ανθρώπων δεν είναι παρά ένα στόμα από κλισέ. Αυτό που μπερδεύουν με τη σκέψη είναι απλώς μια επανάληψη όσων έχουν ακούσει. Υποθέτω ότι πάνω από το ογδόντα τοις εκατό της ανθρώπινης φυλής διανύει τη ζωή του χωρίς να έχει ούτε μια πρωτότυπη σκέψη. Δηλαδή, δεν σκέφτονται ποτέ κάτι που δεν έχει ήδη σκεφτεί πριν και από χιλιάδες άλλους”.

~ H.L. Mencken, Minority Report


Πρόλογος: Ναι, ο “Covid” ήταν και είναι μια απάτη. Ολόκληρη η πανδημία, όπως αναφέρθηκε, ήταν ένα ψέμα, καθώς η πραγματική πανδημία είναι η ένεση βιολογικού όπλου που ονομάζεται ψευδώς “εμβόλιο”. Τα λουκέτα και η οικονομική καταστροφή που επιβλήθηκαν σκόπιμα κατά της κοινωνίας και έχουν μόνο ενισχύσει το κράτος μέχρι σήμερα, ήταν σχεδιασμένες συνωμοσίες και πλήρης απάτη. Οι μαζικές ελλείψεις αγαθών και ο ακραίος πληθωρισμός σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν σκόπιμα από το κράτος. Οι βίαιες λεηλασίες, η καταστροφή περιουσιών και η τρομοκρατία που ονομάστηκαν “διαμαρτυρίες”, από αυτούς τους εγκληματίες που ονομάζονται BLM και Antifa, ήταν σκόπιμα σκηνοθετημένες και επιτράπηκε να συμβούν. Η κατάληψη και η καταστροφή του χρήματος προωθούνται με επιτυχία, ενώ τα σχέδια για την ψηφιοποίηση του νομισματικού συστήματος για την απόκτηση τεχνολογικού ελέγχου επί των πολιτών βρίσκονται σε εξέλιξη. Και ναι, η δολοφονία πολλών εκατομμυρίων, ακόμη και δισεκατομμυρίων, επιδιώκεται από την άρχουσα τάξη και ήδη συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας, καθώς ο τεχνοκρατικός έλεγχος της κοινωνίας είναι ήδη ορατός. Όταν πρόκειται για κυβερνήτες και κυβερνήσεις, μην πιστεύετε τίποτα, μην εμπιστεύεστε τίποτα και αμφισβητείτε τα πάντα.

Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο προφανές για κάθε κριτικά σκεπτόμενο άτομο από την εκτίμηση του Mencken για τον μέσο Αμερικανό, και στην πραγματικότητα για τον μέσο άνθρωπο παγκοσμίως. Αν και κατά καιρούς φαίνεται έτσι, αυτό δεν οφείλεται σε μια γενική έλλειψη εγγενούς νοημοσύνης μεταξύ των μαζών, αν και οι κανονικές διανοητικές ικανότητες έχουν αποδυναμωθεί σημαντικά με την πάροδο του χρόνου. Αυτό οφείλεται στη σκόπιμη αποβλάκωση και κατήχηση στα χέρια των κρατικών φορέων, έτσι ώστε οι περισσότεροι σήμερα να μην έχουν ούτε την επιθυμία, ούτε την ικανότητα να σκέφτονται κριτικά. Αυτό είναι άμεσο αποτέλεσμα της ιδιοκτησίας και του ελέγχου ολόκληρου του σχολικού συστήματος, και φυσικά του ελέγχου όλων των μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα οποία όχι μόνο αποφασίζουν τι θα παρουσιαστεί στο κοινό από όλα τα κυρίαρχα μέσα, αλλά και λογοκρίνουν κάθε προσπάθεια όσων είναι πρόθυμοι να αναφέρουν με ειλικρίνεια την ιστορία, την πολιτική και τις σημαντικές ειδήσεις σε αντίθεση με την ψευδή κρατική αφήγηση. Αυτό είναι μια παρωδία.

Οι ενδείξεις αυτής της έλλειψης κατανόησης, αυτής της τυφλής άγνοιας κάθε αλήθειας ή λογικής, είναι τουλάχιστον εντυπωσιακές και είναι μία, αν όχι η πιο σημαντική πτυχή της πλήρους απώλειας της λογικής, της λογικής και της κριτικής σκέψης των μαζών. Το φαινόμενο αυτό ήταν πάντα εμφανές στην ανθρώπινη κοινωνία, αλλά όχι σε επίπεδα που παρατηρούνται σήμερα. Σίγουρα αυτό ήταν ένα σχεδιασμένο αποτέλεσμα μακροχρόνιας κυβερνητικής πολιτικής, αλλά σε αυτή τη σύγχρονη εποχή, η έλλειψη οποιασδήποτε ικανότητας διάκρισης της αλήθειας έχει οδηγήσει στην πιθανότητα καθολικής δουλείας στο κράτος. Ναι, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αμφισβητούν ορισμένα από τα προφανή ψέματα και την εξαπάτηση, αλλά μέχρι σήμερα, αυτοί, ως το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, δεν έχουν σταματήσει την επίθεση. Το να συνειδητοποιούν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, αλλά να μην κάνουν τίποτα ουσιαστικό για να σταματήσουν τη σφαγή, μοιάζει με μια βαθιά ριζωμένη και καταναγκαστική απάθεια μεταξύ του γενικού πληθυσμού.

Αυτή η στάση των πολλών είναι αποδεκτή από τις κυρίαρχες δυνάμεις, διότι ακόμη και αν οι άνθρωποι αμφισβητούν σε κάποιο βαθμό, αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ φοβισμένοι ή πολύ εξαρτημένοι για να δράσουν για λογαριασμό τους ενάντια σε μια τυραννική κυβέρνηση και τα αφεντικά της, τότε όλες οι προσπάθειες των λίγων που επιλέγουν να διαφωνήσουν θα απορροφηθούν από τη μαζική αδιαφορία. Επιπλέον, εκείνοι που πραγματικά αντιστέκονται, εκείνοι που αρνούνται να υπακούσουν σε διαταγές, εκείνοι που φωνάζουν και εκθέτουν το κακό κράτος ως αυτό που πραγματικά είναι, θα είναι εύκολοι στόχοι, καθώς δεν είναι παρά λίγα άτομα που αποτελούν μια τεράστια μειοψηφία.

Γίνονται συνεχείς προτροπές να αναφέρουμε θετικές ειδήσεις και να ισχυριστούμε ότι “κερδίζουμε”, ενώ στην πραγματικότητα, οι ατζέντες του κράτους προχωρούν ολοταχώς, ακόμη και σε αυτό το λεγόμενο περιβάλλον “αφύπνισης”. Αφύπνιση σημαίνει κάτι περισσότερο από το να αποδεχτούμε ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται και ότι τα ψέματα είναι προφανή- σημαίνει ότι με την ολοένα και μεγαλύτερη αφύπνιση στην πραγματικότητα ότι η ανθρωπότητα προετοιμάζεται για σφαγή και σκλαβιά, οι πολλοί πρέπει να αντιδράσουν μαζικά χωρίς να υποχωρήσουν, προκειμένου να σταματήσουν οι ισχυροί από το να καταλάβουν και να ελέγξουν τον κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ατομική συνειδητοποίηση είναι το κλειδί, καθώς η ομαδική σκέψη, οι πολιτικές θεραπείες και ο κολεκτιβισμός μπορούν μόνο να τροφοδοτήσουν τα θηρία που είναι η άρχουσα ελίτ και οι διεφθαρμένοι και κακοί συνεργάτες τους στην κυβέρνηση.

Το μεγαλύτερο όπλο του κράτους εναντίον όλων μας είναι η μηχανή προπαγάνδας των τεράστιων κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, τα οποία έχουν ως αποστολή να εξημερώσουν τα πλήθη των απλών ανθρώπων μέσω της τρομολαγνείας, των ψεμάτων, της εξαπάτησης και της διαίρεσης. Αυτό θα μπορούσε να γίνει εφικτό μόνο λόγω της αποβλάκωσης του πληθυσμού, ενώ στην πορεία καθιστά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας εξαρτημένο από το κράτος για την επιβίωσή του. Αυτό έχει επιτευχθεί με την πάροδο του χρόνου σε τέτοιο βαθμό ώστε να εδραιωθεί η εκτίμηση του Mencken ότι πάνω από το 80% του πληθυσμού περνάει τη ζωή του χωρίς να έχει ούτε μια πρωτότυπη σκέψη. Κρατήστε τον λαό βουβό και εξαρτημένο, και ο έλεγχος γίνεται στοιχειώδης. Μέρος αυτής της διαδικασίας είναι η καταστροφή της ακριβούς ιστορίας, η εξάλειψη της σύνδεσης με όλους τους άλλους, η κατάρρευση των ηθικών και παραδοσιακών αξιών και η αποφυγή οποιουδήποτε δεν ακολουθεί τη γραμμή της αφήγησης του εθνικού κράτους- προκαλώντας μαζική διαίρεση μεταξύ της ως επί το πλείστον μη σκεπτόμενης πλειοψηφίας.

Κάποια στιγμή, προκειμένου να ανακτηθεί ή να διασωθεί η ελευθερία, καθίσταται υποχρεωτικό για το μαζικό κοπάδι να απομακρυνθεί από το πλήθος και να σκεφτεί και να δράσει ως άτομα- με άλλα λόγια, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για την ευημερία του εαυτού του και της οικογένειάς του. Αυτό δεν συνέβη ποτέ πραγματικά στη γενική κοινωνία στο σύνολό της, παρά μόνο σε πιο μικρές και μοναδικές καταστάσεις, ή σε στιγμές που δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Σε αυτό το στάδιο του παιχνιδιού, είναι ξεκάθαρα προφανές ότι ακόμη και οι πιο αμβλύς αντιλαμβάνονται ότι αυτή είναι η μόνη διαθέσιμη λύση προκειμένου να διατηρηθεί οποιαδήποτε αίσθηση ελευθερίας. Μπορεί κάτι τέτοιου μεγέθους να συμβεί πραγματικά; Στην πραγματικότητα μπορεί, διότι ακόμη και αν οι περισσότεροι είναι οπαδοί και χρειάζονται τον ισχυρό να τους παρακινήσει να γίνουν πιο αυτάρκεις, ανεξάρτητοι και αφυπνισμένοι, και ακόμη και αν αυτή η στάση οδηγείται από έναν μεγαλύτερο αριθμό ατόμων που διαφωνούν σε τέτοιο βαθμό ώστε να αντιστρέψουν το σημερινό ρεύμα του ολοκληρωτικού ελέγχου, η πιθανότητα παραμένει.

Η αντίφαση εδώ είναι προφανής, αλλά το να ακολουθήσει κανείς τους λίγους φωτισμένους λόγω αυτοσυντήρησης στην επιδίωξη της ελευθερίας μπορεί να οδηγήσει σε μια ισχυρότερη αίσθηση του εαυτού αντί της εξάρτησης από το αδαές συλλογικό πλήθος. Αυτός είναι ένας καλύτερος τρόπος. Κανονικά, πρέπει να επέλθει ολική καταστροφή προτού οι μάζες αντισταθούν, και τότε είναι συνήθως πολύ αργά για να αλλάξει η πορεία. Αυτό οδηγεί σε βίαιη επανάσταση αντί για την ειρηνική κατεδάφιση του κυβερνώντος οργανισμού απλά και μόνο από τους αριθμούς που αρνούνται να συμμορφωθούν. Όταν η βίαιη επανάσταση γίνεται η απάντηση του λαού στην τυραννία, το αποτέλεσμα είναι μια πιο καταπιεστική και βάναυση διακυβέρνηση, συχνά στρατιωτικά δομημένη με στρατιωτικό νόμο. Αυτό πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος, ώστε το κράτος να μην μπορεί να ανακτήσει την ψευδή εξουσία του με ακόμη πιο βάρβαρα και αυστηρά μέσα.

Αν η ιστορία είναι οδηγός, αντιμετωπίζουμε πολύ δύσκολους καιρούς στο εγγύς μέλλον. Μπορεί κανείς να ελπίζει μόνο σε μια ειρηνική εξέγερση, στην οποία οι άνθρωποι που ενεργούν μαζικά ως άτομα θα αρνηθούν να οδηγηθούν σε μια ζωή δουλείας από αυτούς τους προμηθευτές θανάτου και καταστροφής που έχουν επιλέξει να διεκδικήσουν την ιδιοκτησία πάνω στην ανθρωπότητα.

“Το σοφότερο πράγμα στον κόσμο είναι να φωνάξεις πριν πληγωθείς. Δεν είναι καλό να φωνάζεις αφού πληγωθείς- ειδικά αφού πληγωθείς θανάσιμα. Οι άνθρωποι μιλούν για την ανυπομονησία του λαού- αλλά οι υγιείς ιστορικοί γνωρίζουν ότι οι περισσότερες τυραννίες έγιναν δυνατές επειδή οι άνθρωποι κινήθηκαν πολύ αργά. Συχνά είναι απαραίτητο να αντισταθούμε σε μια τυραννία πριν αυτή υπάρξει”.

~ G.K. Chesterton, Eugenics and Other Evils: An Argument Against the Scientifically Organized State (Ευγονική και άλλα δεινά: Ένα επιχείρημα κατά του επιστημονικά οργανωμένου κράτους)

***************

Δικτυογραφία

The Common Man Seeks Nothing of the Truth: Therefore, the State Narrative Reigns Supreme – garydbarnett.com

https://www.garydbarnett.com/the-common-man-seeks-nothing-of-the-truth-therefore-the-state-narrative-reigns-supreme/

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 428


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα