Ο βίος και η πολιτεία του Ανδρέα Πάτση κρύβουν πολλά σκοτεινά σημεία. (Και σε “ελληνοποιήσεις” χωμένος ο ... “μάγκας”!!!)

Ο βίος και η πολιτεία του Ανδρέα Πάτση κρύβουν πολλά σκοτεινά σημεία. (Και σε “ελληνοποιήσεις” χωμένος ο ... “μάγκας”!!!)

1 Νοεμβρίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:504
Μοίρασέ το

 

 

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια το γεγονός ότι η δεύτερη σύζυγος του κ. Πάτση ήταν μια καλλονή με καταγωγή από τη Λιθουανία.

Τη δεκαετία του 1990 πάντως, αμέσως μετά την πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων, άρχισε να ανθεί στα Βαλκάνια και το trafficking, που εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις πιο μεγάλες μάστιγες, με τεράστια κυκλώματα και αμύθητα κέρδη. Γι’ αυτό όλα έπαιζαν τον ρόλο τους.

Ο νεαρός δικηγόρος, αξιοποιώντας επιτήδεια κάποιες επαφές, άρχισε να στρέφεται σύντομα προς άλλες κατευθύνσεις και να εκδηλώνει ενδιαφέρον για συχνές «ελληνοποιήσεις» ανδρών και γυναικών -που, όπως έλεγε ο ίδιος, «είχαν ανάγκη»- από διάφορες χώρες των Βαλκανίων.

Μάλιστα… βουλευτής του ΚΥΝΟβουλίου, δικηγόρος και … ελληνοποιήσεις…

Μάλλον πρέπει να μεταναστεύσω… πριν τρελλαθώ…

Υποτίθεται πρόσωπα που δίνουν όρκο να φυλάττουν την Πατρίδα, κάνουν τα πάντα για να την καταστρέψουν και να την μεταβάλουν σε χώρο ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ…!!!

Μήπως πούλαγε και νταβατζιλίκι ο τύπος;;; Γιατί μιά ανάσα είναι το trafficking από τις ελληνοποιήσεις… άπαξ και μπήκε σ’ αυτό το κανάλι της μπόχας, η πώληση γυναικών και παιδιών, είναι ένα… πούρο δρόμος…

Μόνο ένας σεισμός 9 ρίχτερ, με την προϋπόθεση να σώσει ο Θεός όσους αξίζει να σωθούν, σώζει αυτή την χώρα…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Υπεύθυνος στον Τομέα Διαφάνειας και Δικαιοσύνης της Ν.Δ. ο τύπος… Ρε τούτος εδώ είναι για πολύ μεγάλο ξύλο…

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ…

Γαλουχήθηκε στις υπόγες διαφθοράς του ΠΑΣΟΚ… 

 

Του Ανδρέα Καψαμπέλη

Ομως στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» (ιδιαίτερα των επιχειρηματικών και άλλων γκρίζων παρασκηνίων) το όνομα του κ. Πάτση είναι γνωστό εδώ και αρκετές δεκαετίες, σε βαθμό μάλιστα που γεννά εύλογα ερωτήματα πώς το ένα μετά το άλλο κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος (συμπεριλαμβανομένης και της Ντόρας Μπακογιάννη) δηλώνουν τώρα ότι δεν γνώριζαν…

Η αναφορά στην κυρία Μπακογιάννη, η οποία σε μια αποθέωση της υποκρισίας υποστήριξε ότι η Ν.Δ. «δεν έκανε την έρευνα εγκαίρως», έχει ιδιαίτερη σημασία.

Ο κ. Πάτσης όχι μόνο φέρεται ότι διατηρούσε από ετών φιλική σχέση και με τον Ισίδωρο Κούβελο, αλλά η αδελφή του πρωθυπουργού ήταν εκείνη η οποία τον επέβαλε ως μέλος του Τομέα Δικαιοσύνης της Ν.Δ., προκειμένου να αρχίσει να «κινείται» προεκλογικά στα Γρεβενά, παρά το «βέτο» του τότε επικεφαλής του βουλευτή Κ. Τζαβάρα και άλλων μελών του που την ενημέρωσαν για τις ποινικές και δικαστικές εκκρεμότητές του.

Και τον Απρίλιο του 2017 ο τότε τομεάρχης και νυν υπουργός Εθνικής Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, που αντικατέστησε στο μεταξύ τον Κ. Τζαβάρα, τον όρισε υπεύθυνο για την «Ομάδα Εργασίας Ποινικής Δικαιοσύνης».

Φιλικές του ιστοσελίδες έγραφαν επίσης -δίχως να διαψευστούν ποτέ- ότι ο κ. Πάτσης «έχει επιλεγεί από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη ως υπεύθυνος στον Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας».

Με αυτά τα… προσόντα, πάντως, ξεκίνησε «να αναπτύσσει ιδιαίτερη δυναμική και να πραγματοποιεί επισκέψεις και συναντήσεις στον νομό Γρεβενών».

Ο 57χρονος σήμερα κ. Πάτσης υπήρξε -και αυτός- όψιμος νεοδημοκράτης. Οι συμφοιτητές του στη Νομική Σχολή Αθηνών τον θυμούνται, στα μέσα της δεκαετίας του ’80, δραστήριο στέλεχος της ΠΑΣΠ και στη συνέχεια να αναζητεί τις πρώτες υποθέσεις του από «πράσινους» συνδικαλιστές. Αυτά αποδείχθηκαν όμως αρκετά πρώιμα.

Ο νεαρός δικηγόρος, αξιοποιώντας επιτήδεια κάποιες επαφές, άρχισε να στρέφεται σύντομα προς άλλες κατευθύνσεις και να εκδηλώνει ενδιαφέρον για συχνές «ελληνοποιήσεις» ανδρών και γυναικών -που, όπως έλεγε ο ίδιος, «είχαν ανάγκη»- από διάφορες χώρες των Βαλκανίων.

Ηδη καθώς έμπαινε και η δεκαετία του ’90 και εκδηλωνόταν ένα τέτοιο «κύμα εισόδου» – για τους γνωρίζοντες τα μυστικά της εποχής, ένα σχετικό σημείωμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΥΠ, όπως είχε μετονομαστεί η μέχρι τότε ΚΥΠ, για το «μητρώο» των προσώπων που έρχονταν, ήταν πολύτιμο εφόδιο για την απλούστευση και ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια το γεγονός ότι η δεύτερη σύζυγος του κ. Πάτση ήταν μια καλλονή με καταγωγή από τη Λιθουανία.

Τη δεκαετία του 1990 πάντως, αμέσως μετά την πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων, άρχισε να ανθεί στα Βαλκάνια και το trafficking, που εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις πιο μεγάλες μάστιγες, με τεράστια κυκλώματα και αμύθητα κέρδη. Γι’ αυτό όλα έπαιζαν τον ρόλο τους.

Ο κ. Πάτσης φέρεται ότι είχε σταθεί τυχερός, διότι ο σύνδεσμός του ήταν ένα σημαίνον και υψηλόβαθμο τότε στέλεχος της ΕΥΠ με πολλές προσβάσεις και επιρροές. Αργότερα του συμπαραστάθηκε και σε κρίσιμες δικαστικές υποθέσεις.

Σε μια παράλληλη πορεία, το ίδιο στέλεχος -που είχε εμπλακεί και με τα συνδικαλιστικά του χώρου- ανέπτυξε πολύ εντονότερη δράση -ειδικά στον χώρο των παρακολουθήσεων- τα επόμενα χρόνια και ιδιαίτερα κατά το διάστημα της διακυβέρνησης Σημίτη από το 1996.

Εκείνο το διάστημα οι υποκλοπές δεν γίνονταν με τη σημερινή προηγμένη τεχνολογία, ούτε υπήρχαν λογισμικά τύπου Predator με τα οποία -κατά ειρωνεία της τύχης- όλες οι τελευταίες εξελίξεις προκαλούν συνειρμικές συνδέσεις.

Πάντως, όπως τώρα έτσι και τότε υπήρχε αυτό που ονομάζεται «παρα- ΕΥΠ».

Η διαφορά είναι ότι τότε η «δουλειά» γινόταν με το περίφημο (και αρκετά πρωτόγονο σε σχέση με τις υπάρχουσες δυνατότητες) «βαλιτσάκι», το οποίο ορισμένοι το μετακινούσαν από περιοχή σε περιοχή.

Μάλιστα για μια μακρά περίοδο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον ρόλο της βιτρίνας ως «βάση» γι’ αυτήν τη δραστηριότητα είχε παίξει ένα φροντιστήριο ξένων γλωσσών, χαμηλά στην οδό Ακαδημίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Ήταν η περίοδος που, όπως έχει καταγγελθεί, είχαν αρχίσει να ανθίζουν και οι… ιδιωτικές παρακολουθήσεις σε βάρος μεγάλων ή και μικρότερων επιχειρηματιών, ανάλογα με τα συμφέροντα και με τα «συμβόλαια».

Επαιζε μπάλα και στο Κόσοβο – Βρήκε στέγη σε κτίριο του Γηροκομείου Αθηνών

Ακολουθώντας τον δικό του δρόμο, αλλά και χωρίς να χάσει τις επαφές και διασυνδέσεις, ο κ. Πάτσης αξιοποίησε κι αυτός την ίδια συγκυρία.

Η περίοδος του «σημιτικού εκσυγχρονισμού» αποδείχθηκε η πρώτη χρυσή περίοδος επαγγελματικά για εκείνον, αφού βρέθηκε δικτυωμένος με τραπεζίτες, επιχειρηματίες κ.λπ., αρχίζοντας μάλιστα και το στήσιμο των πρώτων νομικών εταιριών, για να ακολουθήσει αργότερα ένας ολόκληρος όμιλος με εταιρίες για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και η ενασχόλησή του με τα ποδοσφαιρικά, που κατέληξε πάντως σε ένα άλλο επιμέρους σκάνδαλο.

Ενδιαφέρον έχει ότι -όπως και ο ίδιος έχει αναφέρει- «μετά από χρόνια επαφών – συνεργασιών και εργασιών στα Βαλκάνια» η εταιρία του άνοιξε γραφείο και στο Κόσοβο, ενώ προηγήθηκαν ανάλογες συνεργασίες στην Τουρκία.

Σε όλη αυτήν την πορεία ο κ. Πάτσης «αναβάθμιζε» και το κοινωνικό status του, ενώ σταδιακά μετέφερε την έδρα των επιχειρήσεών του σε όλο και πιο αριστοκρατικές και ακριβές περιοχές, καταλήγοντας σε κτίριο στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 10, κοντά στον Εθνικό Κήπο, με τη διαφορά ότι αυτό είναι ιδιοκτησία του Γηροκομείου Αθηνών, το οποίο εποπτεύεται από τον Δήμο Αθηναίων.

Και όπως είναι κοινό μυστικό, τα περισσότερα ακίνητα του Γηροκομείου ενοικιάζονται ή παραχωρούνται με πολύ προνομιακούς έως χαριστικούς όρους προς εκείνους που έχουν τις ανάλογες προσβάσεις και γνωριμίες.

Ο κ. Πάτσης κατάφερε να κλείσει τη σχετική συμφωνία την περίοδο που δήμαρχος της πρωτεύουσας ήταν ο (σημερινός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής) Γιώργος Καμίνης…

 

Πηγή

Προβολές : 504


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα