Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ!!! ΕΡΓΟΣΕ: Το σκάνδαλο των 37 εκατομμυρίων και ο ρόλος του Παναγιώτη Πικραμμένου

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ!!! ΕΡΓΟΣΕ: Το σκάνδαλο των 37 εκατομμυρίων και ο ρόλος του Παναγιώτη Πικραμμένου

5 Μαρτίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:561
Μοίρασέ το

 

Το πόρισμα – φωτιά Ρακιντζή και η παρέμβαση του νυν αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Το μήλο κάτω από τη μηλιά…
Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2000…
ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΡΙΖΩΘΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΩΣΘΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΑΖΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΟΥΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ… ΤΑ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΑΥΤΑ ΤΕΡΑΤΑ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ…
ΜΕ ΑΣΗΜΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ…
Καλλιόπη Σουφλή

Όλοι πλέον κάνουν λόγο για τις διαχρονικές ευθύνες που οδήγησαν στην απαξίωση των σιδηροδρόμων. Είναι προφανές ότι λέγοντας ευθύνες, αναφερόμαστε στο πρωτοφανής πλιάτσικο που έγινε σε βάρος του ΟΣΕ και των θυγατρικών του, με δισεκατομμύρια που χάθηκαν, για τα οποία πλέον έχει παρέμβει ο ευρωπαίος εισαγγελέας και η Κομισιόν παραπέμπει την χώρα μας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Μία τέτοια περίπτωση είναι αυτή με το σκάνδαλο 37 εκατομμυρίων που είχε αποκαλύψει ο πρώην ελεγκτής Δημόσιας διοίκησης.

Στην υπόθεση αυτή λοιπόν είχε παρέμβει ο τότε Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής και είχε συντάξει πόρισμα 173 σελίδων με το οποίο έκρινε η εταιρεία των εργολάβων έπρεπε να πληρώσει στην ΕΡΓΟΣΕ ένα τεράστιο ποσό δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. 37 εκατομμυρίων €, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιάννη Ντάσκα.

Ο Παναγιώτη Πικραμένος, νυν αντιπρόεδρος του Μητσοτάκη, το 2014 ορίστηκε ως πρόεδρος – επιδιαιτητής στην συγκεκριμένη υπόθεση ΕΡΓΑ ΟΣΕ-ΑΚΤΩΡ.

Η εταιρεία των εργολάβων προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, αλλά πολύ δύσκολα θα κέρδιζε με τέτοιο επιβαρυντικό πόρισμα.Τότε η κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλου έκανε μια τροπολογία στο νόμο και έδωσε την δυνατότητα να λυθεί η υπόθεση με διαιτησία!

Ορίστηκαν διαιτητές (ένας ο Μιχάλης Σταθόπουλος της γνωστής οικογένειας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και επιδιαιτητής ο Παναγιώτης Όθωνα Πικραμένος. Και η εργολαβική εταιρεία….ξεπικράθηκε! Δικαιώθηκε και δεν πλήρωσε τίποτα στην ΕΡΓΑΟΣΕ,την λειτουργία της οποίας βλέπουμε σήμερα με τρόπο δραματικό στο δυστύχημα των Τεμπών,το μεγαλύτερο στην ιστορία της χώρας.

Αρκετά χρόνια μετά την επιτυχή διαιτησία ο Παναγιώτης Πικραμένος έγινε Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ίσως διάβασε ότι η οικογένεια ήταν παλαιά αρχοντική και επιτυχημένη και διέμενε στην Ακαδημίας παλαιά σε σπίτι 18 δωματίων…

Δείτε την αποκάλυψη του Γιάννη Ντάσκα καθώς και τα σχετικά έγγραφα, στην εκπομπή Alert στην πολιτική με τον Ανδρέα Παπακυριακόπουλο.

 

Πηγή

Προβολές : 561


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα