Ο Δένδιας «καρφώνει» Ζελένσκι για λαθρεμπόριο (Μας δουλεύουν κανονικότατα)

25 Ιουλίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

«Βόμβα» του υπουργού Eξωτερικών για τα όπλα που στέλνει η Δύση

Να δω τώρα πού θα πάνε να κρυφτούν όλοι αυτοί που υποστήριζαν μετά πάθους τον Ζελένσκι στα γραπτά τους και κατηγορούσαν τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας όταν αποφάσισε να κάνει διάβημα στην ουκρανική κυβέρνηση για την πτώση του Αντόνοφ. Να δω τι θα ψελλίσουν.

 

 

 

Τσακώνονται και οι οβριοί μεταξύ τους;

ΝΑΙ… ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΒΡΕΦΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Που βλεπει ο έμπειρος θα έλεγα αρθρογράφος, την επαναπροσέγγιση με την Ρωσία, δεν αντιλαμβάνομαι… μάλλον είναι λόγω της δεξιόστροφης πολιτικής του με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…Κύριε Κοττάκη, νομίζετε πως ο εναγκαλισμός μας με τις ΗΠΑ, θα επιτρέψει επαναπροσέγγιση με την Ρωσία;;;

Τόση δημοσιογραφική αφέλεια;;;

 

Υ.Γ.2. Δένδια, πρόσεξε μην σχίσεις κανένα καλσόν…

Κάτι βαθύτερο κρύβεται πίσω από τις αιχμές Δένδια για λαθρεμπόριο όπλων από το Κίεβο και τη μερική αποστασιοποίηση από τη στάση της Δύσης

Να δω τώρα πού θα πάνε να κρυφτούν όλοι αυτοί που υποστήριζαν μετά πάθους τον Ζελένσκι στα γραπτά τους και κατηγορούσαν τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας όταν αποφάσισε να κάνει διάβημα στην ουκρανική κυβέρνηση για την πτώση του Αντόνοφ. Να δω τι θα ψελλίσουν.

  • Από τον 
    Μανώλη Κοττάκη

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νίκος Δένδιας, ο οποίος αποκλείεται να έκανε τη δήλωση που παραθέτουμε χωρίς συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (ούτε και το διάβημα – η σχέση τους είναι εξαιρετική), ήταν σχεδόν ξεκάθαρος στη συνέντευξή του στον ιστότοπο Newsbomb του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: «Η ενίσχυση της Ουκρανίας με αμυντικό υλικό από τη Δύση γίνεται επ’ ονόματι συγκεκριμένων αρχών της δημοκρατίας, της σταθερότητας, της ειρήνης, της ασφάλειας (…), άρα δεν είναι δυνατόν η ίδια η εξαγωγή να ενυποθηκεύει τις αξίες για τις οποίες γίνεται».

Κατά συνέπεια η ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός Εξωτερικών είναι οι πρώτοι στη Δύση που θέτουν επισήμως ζήτημα λαθρεμπορίου όπλων από την κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Οι πρώτοι που, με αφορμή την πτώση του Αντόνοφ στην εκλογική περιφέρεια του υπουργού Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ζητούν εξηγήσεις από την ουκρανική κυβέρνηση για το γεγονός ότι από την πτώση του ουκρανικού αεροσκάφους κινδύνεψε η ζωή Ελλήνων πολιτών. Και το ερώτημα είναι γιατί. Γιατί τώρα. Υπάρχουν δύο απαντήσεις γι’ αυτό:

Την πρώτη τη γράψαμε προχθές από αυτήν εδώ τη θέση, όταν δεν τολμούσε να τη γράψει κανείς. Η Ελληνική Δημοκρατία διασφάλισε τα νώτα της και την αξιοπιστία της σε περίπτωση που αποκαλυφθεί στο σύνολό του τυχόν δίκτυο λαθρεμπορίας.

Ηδη, μετά και τα σημειώματά μας με τους τίτλους «Διάβημα στην Ουκρανία για τυχόν λαθρεμπόριο όπλων» και «Καλύτερα βλάκες παρά ένοχοι» άρχισαν να ανοίγουν στόματα. Να κελαηδούν αηδόνια!

Σε έγκριτη πρωινή εφημερίδα διαβάσαμε ότι τα γραφεία της ουκρανικής εταιρίας cargo στο Κίεβο στεγάζονται σε κατάστημα… περιποίησης νυχιών και ότι οι ιδιοκτήτες της έχουν καταγγελθεί από τον ΟΗΕ για παράνομο εμπόριο όπλων στη Λιβερία. Αν στο μέλλον διαβάσετε τίποτε αποκαλύψεις για offshore, μην εκπλαγείτε!

Σε έγκριτο ιστότοπο διαβάσαμε επίσης ότι το διάβημα που έγινε στην ουκρανική κυβέρνηση από τον έμπειρο γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών κ. Δεμίρη ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Η κρίση στις ελληνοουκρανικές σχέσεις σοβεί καιρό, αλλά χάριν των συμμαχικών σχέσεων αποκρύπτεται.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης διακηρύσσει στις συνεντεύξεις του ότι στόχος είναι «να μην ηττηθεί η Ουκρανία στον πόλεμο» και το ελληνικό Κοινοβούλιο στρώνει χαλί στον Ζελένσκι (ασχέτως αν αυτός το προσβάλλει με τους ναζί Αζόφ), το Κίεβο απαιτεί από την Αθήνα:

Να επιβληθούν κυρώσεις σε ελληνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται νομίμως στη Μόσχα.

Να κλείσει τον τηλεοπτικό σταθμό Open διότι εκφράζει… φιλορωσικές θέσεις.

Να πάψουν τα ελληνικά τάνκερ να μεταφέρουν (νομίμως με βάση τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.) ρωσικό πετρέλαιο. Εμείς τους «υποστηρίζουμε», η κυβέρνηση εννοώ, εμείς «φιλοξενούμε» πρόσφυγες και τους δεξιώνεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό και αυτοί μας συμπεριφέρονται λες και είμαστε… αποικία τους!

Αυτή είναι λοιπόν η πρώτη απάντηση.

Οι σκιές του φορτίου του Αντόνοφ υπήρξαν αρκετές για να έρθει στο φως της δημοσιότητας το δυσάρεστο πλην άγνωστο παρασκήνιο των ελληνοουκρανικών σχέσεων του τελευταίου πενταμήνου.

Υπάρχει όμως και δεύτερη απάντηση για τη φαινομενικώς αιφνίδια επιδείνωση.

Σε όλο αυτό υπάρχει κάτι βαθύτερο!

Η Ελληνική Δημοκρατία αξιοποιεί το δυστύχημα με το Αντόνοφ και επισημοποιεί την κρίση με το Κίεβο, γιατί βλέπει πού πάει ο πόλεμος και θέλει να ρίξει προσεκτικά και εγκαίρως γέφυρες και πάλι προς τη Μόσχα.

Ο υπουργός Εξωτερικών στη συνομιλία που είχε με πανεπιστημιακούς της Ομάδας Υψηλής Στρατηγικής (δημοσιεύεται ολόκληρη στο ομώνυμο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ευρασία) κάνει θετική αναφορά στην πρόοδο που είχε συντελεστεί στις ελληνορωσικές σχέσεις μετά τις επανειλημμένες διακηρύξεις Λαβρόφ υπέρ της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια.

Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε χθες ότι θέση της Ελλάδος ανέκαθεν ήταν ότι η Ρωσία «έχει θέση στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας».

Ανώτερες διπλωματικές πηγές τόνιζαν χθες στη στήλη -και μάλιστα την ώρα που ο υπουργός απουσίαζε στο Λονδίνο για βραβεύσεις και επαφές- ότι «ο πόλεμος έδειξε ότι κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τον Πούτιν».

Εκτίμηση που δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα ακούγαμε από κυβερνητικά χείλη για τον Ρώσο ηγέτη πίσω από τις κλειστές πόρτες από τον περασμένο Φεβρουάριο και μετά, περί «ανατολικού δεσποτισμού» και τα τοιαύτα.

Εάν υπάρχει λοιπόν ένα συμπέρασμα από την προσεκτική αποστασιοποίηση της εξωτερικής μας πολιτικής από το Κίεβο δεν είναι ότι υπάρχει επιδείνωση στις σχέσεις μεταξύ των δύο συμμάχων χωρών, αλλά ότι άρχισαν να λιώνουν δειλά δειλά οι πάγοι στις σχέσεις μας με τη Μόσχα.

Δεν θα λιώσουν βεβαίως αύριο το πρωί, θα πάρει ένα δύο χρόνια το λιγότερο, αλλά, με τη βοήθεια και της… κλιματικής κρίσης, το φαινόμενο άρχισε να εξελίσσεται.

Για να μην ξεπαγιάσουμε τον χειμώνα. Των φρονίμων τα παιδιά πριν κρυώσουν αναθερμαίνουν.

 

Πηγή

Προβολές : 231


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα