Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΗ ΛΙΓΝΑΔΗ;;; Τσακίζουν κόκκαλα τα σχόλια...  ;;;

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΗ ΛΙΓΝΑΔΗ;;; Τσακίζουν κόκκαλα τα σχόλια... ;;;

20 Ιουλίου, 2022 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:479
Μοίρασέ το

 

ΔΣΑ: «Ποινικός λαϊκισμός όσοι λένε ότι ο Δ. Λιγνάδης είναι βιαστής»

Καλά ρε σεις εκεί στον Δ.Σ.Α. κανείς σας δεν ντράπηκε να εκδώσει τέτοια ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ;;;
Ξεσηκώθηκε όλος ο λαός, κι εσείς δίνετε “συγχωροχάρτι” στον ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΗ;;;
Τσίπα, κύριε Βερβεσέ, ξέρετε τι σημαίνει;;;
Δύο μέτρα και δυο σταθμά, για να … “εξυπηρετήσετε” την κυβέρνηση του Κούλη;;;
Θα πρέπει να εξηγήσετε γιατί “νοιώσατε την ανάγκη να υπερασπιστείτε ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΗ, και όχι τον παπά για τις ίδιες κατηγορίες, που έφαγε 27 χρόνια;;; (εδώ)
Μήπως επειδή ο παπάς, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΣ;;;
Και ασχέτως της αρνητικής προσωπικής άποψης που έχω για τον βρώμικο ρόλο της Χρυσής Αυγής, οφείλω να καταδείξω ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΣΑΣ… εκεί γιατί εκδώσατε ως Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για την απόφαση του Εφετείου στην δίκη ;;; (εδώ)
Παραθέτω κάποια ενδιαφέροντα σχόλια, έτσι για να αντιληφθείτε… αν αντιληφθείτε, που πολύ αμφιβάλω, την άποψη του κόσμου για τον ρόλο σας…
Καλλιόπη Σουφλή
Δημήτρης Λιγνάδης

Θέση για τις δημόσιες τοποθετήσεις και τις επικρίσεις που εκδηλώνονται με αφορμή τη δικαστική απόφαση για την υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δ. Λιγνάδη καθώς και για άλλες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει έντονα τη κοινή γνώμη, παίρνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ).

Σε ψήφισμά του σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «το κοινό περί δικαίου αίσθημα, όπως γίνεται υποκειμενικά αντιληπτό, δεν μπορεί να προδικάζει το αποτέλεσμα της δικαστικής κρίσης» ούτε όμως «δικαιολογείται να υποκινεί φαινόμενα ποινικού λαϊκισμού όπως, δυστυχώς, έχουμε διαπιστώσει, κατ’ επανάληψη, από τις σχετικές κυβερνητικές νομοθετικές πρωτοβουλίες». Ακόμη, κατά τον ΔΣΑ «οποιαδήποτε προσπάθεια επηρεασμού της δικαστικής κρίσης σε υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι καταδικαστέα, ιδίως όταν προέρχεται από πρόσωπα με θεσμικό ρόλο».

 

Αναλυτικά, ολόκληρο το ψήφισμα που εξέδωσε ο ΔΣΑ έχει ως εξής:

 

«”Ποινικός λαϊκισμός” και η απονομή της δικαιοσύνης – Κοινό περί δικαίου αίσθημα – Κριτική δικαστικών αποφάσεων – Τεκμήριο αθωότητας – 497 παρ.8 ΚΠΔ – Ψήφισμα Δ.Σ.Α.

Το ΔΣ του ΔΣΑ, με αφορμή τις δημόσιες τοποθετήσεις και αντιδράσεις, που εκδηλώνονται μετά τις πρόσφατες ποινικές υποθέσεις που απασχόλησαν και απασχολούν την ελληνική κοινωνία, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

1. Το ΔΣ του ΔΣΑ θεωρεί εύλογο και αναμενόμενο το αυξημένο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για την εξέλιξη υποθέσεων με ειδεχθή εγκλήματα και ιδίως όταν αυτά διαπράττονται κατά ανηλίκων καθώς επίσης και την έκφραση γνώμης και κριτικής από τους πολίτες.

 

2. Κορωνίδα του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού, στο πεδίο του ποινικού δικαίου, αποτελεί το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος θεωρείται αθώος μέχρι την έκδοση αμετάκλητης καταδικαστικής δικαστικής απόφασης και η βασική αυτή αρχή δεν πρέπει να κάμπτεται από οποιονδήποτε και για οποιοδήποτε λόγο.

 

3. Σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία, η Δικαιοσύνη απονέμεται από τα Δικαστήρια, σύμφωνα με τους θεσμοθετημένους ουσιαστικούς και δικονομικούς κανόνες, οι οποίοι πρέπει να εφαρμόζονται έναντι όλων, χωρίς καμία διάκριση. Οποιαδήποτε προσπάθεια επηρεασμού της δικαστικής κρίσης σε υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι καταδικαστέα, ιδίως όταν προέρχεται από πρόσωπα με θεσμικό ρόλο.

 

4. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα, όπως γίνεται υποκειμενικά αντιληπτό, δεν μπορεί να προδικάζει το αποτέλεσμα της δικαστικής κρίσης, πέραν της κείμενης νομιμότητας, ούτε δικαιολογείται να υποκινεί φαινόμενα ποινικού λαϊκισμού, όπως, δυστυχώς, έχουμε διαπιστώσει, κατ’ επανάληψη, από τις σχετικές κυβερνητικές νομοθετικές πρωτοβουλίες.

 

5. Οι δικαστικές αποφάσεις προφανώς και επιδέχονται κριτικής, η οποία όμως δεν μπορεί να καταλήγει σε συλλήβδην απαξίωση της δικαιοδοτικής λειτουργίας.

 

6. Η διάταξη του άρθρου 497 παρ. 8 ΚΠΔ, όπως ισχύει μέχρι σήμερα μετά την τελευταία τροποποίησή της με το Ν. 3904/2010, κινείται σε σωστή κατεύθυνση και η εφαρμογή της εναπόκειται αποκλειστικά στην κυριαρχική κρίση του δικαστηρίου. Σημειώνεται ότι τη δυνατότητα αυτή αποστερήθηκαν τα δικαστήρια για ήσσονος ποινικά αδικήματα μετά την πρόσφατη τροποποίηση της παρ. 6 του άρθρου 187 ΠΚ.

 

7. Εχέγγυο ασφάλειας της δικαστικής κρίσης αποτελεί ο έλεγχος της υπόθεσης από πλείονες βαθμούς δικαιοδοσίας».

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Προς ΔΣΑ : Κορωνίδα του ευρωπαικού νομικού πολιτισμού είναι πρώτα από όλα η διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές όλων των εγκλημάτων και όχι το κουκούλωμα και η απονομή δικαιοσύνης.
Το ότι είναι σάπιο μέχρι το μεδούλι το βασίλειο της μασονοκρατίας στο Ελλαδιστάν το πήραν χαμπάρι μέχρι και τα γαλλικά μμε και ειδικά η Λε μοντ και η Λιμπερασιόν που από το 2021 έχουν δημοσιεύσει άρθρα για τη διασύνδεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Καραιβάζ με την υπόθεση Λιγδιάρη, όταν ο πρώτος απεκάλυπτε τη συνδρομή των αρχών στο δεύτερο στο να εξαφανίσει στοιχεία ενοχοποίησής του αφού επί μεγάλου χρονικού διαστήματος του επέτρεπαν να έχει στη κατοχή του κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές εν μέσω ανακριτικής έρευνας.
Αυτά δεν γίνονται ούτε στη Μποτσουάνα , αλλά ο ευρωπαϊκός σας νομικός πολιτισμός τα θεωρεί ψιλά γράμματα …

 

O Δικηγορικός σύλλογος Αθηνών καλά θα κάνει πρώτα να μας πει γιατί άτομα σαν τον Κούγια ασκούν ακόμα δικηγορία και δεν τους έχει αφαιρεθεί η άδεια εδώ και πολύ καιρό.
Φυσικά και δεν περιμένω ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο από τον Δ.Σ.Α. Είναι σαν να περιμένω από ένα βόθρο να διώξει τα σκατά.

 

Ο Λιγνάδης δεν είναι τυχαίος.

O πατέρας του ήταν ήδη ακαδημαϊκός, δηλαδή ανήκε στην κλειστή κλίκα των αρχομασώνων που κρατούν για τον εαυτό τους και τα παιδιά τους τις πιο καλοπηρωμένες αργομισθίες της χώρας. Σε “ερευνητικά ιδρύματα”, “ινστιτούτα”, μουσεία και “εθνικά θέατρα”.

Αλλά αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα. Του βγήκε φούστης και βιαστής.

 

Αν μου λέγανε, όταν ήμουν μικρότερος, ότι μπορεί να υπάρξει λαός τόσο
κοιμισμένος ή ηλίθιος, πορωμένος, παρασυρμένος ή διεφθαρμένος ώστε να επιλέξει για πρωθυπουργό του έναν κοκάκια ανώμαλο ομοφυλόφυλο παιδεραστή δεν θα το πίστευα.
Με τίποτα.
Τώρα που έχω γεράσει γελάω με την αφέλειά που είχα όταν ήμουν μικρότερος.

ΥΓ
(Δεν ξέρω αν το μυαλό σας πήγε σε ονόματα, δε φταίω εγώ. Το σχόλιό μου είναι θεωρητικής και υποθετικής φύσεως)

 

Έχουν βγει όλοι οι κολαούζοι της ΝΔ να ξεπλύνουν τον κολλητό του Κούλη. Πραγματικά πιστεύει κανείς ότι δεν θα αθωωθεί στο Εφετείο;

 

Δεν μπορεί να μην εκδικαστεί μια υπόθεση σε δεύτερο βαθμό Νίκο. Άλλωστε ο ίδιος ο λιγδιάρης έχει ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Θα αθωωθεί πανηγυρικά και θα βγαίνουν μετά τα μπλε παπαγαλάκια να κρώζουν “ορίστε, τον ταλαιπωρήσατε για το τίποτα τον άνθρωπο“.

 

Ο εξοχότατος πρόεδρος του ΔΣΑ κύριος Βερβεσός, αν ο Λιγνάδης πήδαγε το δικό του παιδί, θα έλεγε τα ίδια;

  •  

    Ο αείμνηστος Σαράντος Καργάκος πιο επίκαιρος από ποτέ, είχε πεί :”Ζούμε στην εποχή της εκπούστευσης και εκπουτάνευσης του έθνους μας…! Σπεκουλαδόροι και κίναιδοι διευθύνουν την χώρα.” Ευτυχώς δε ζει για να δει τα χειρότερα. Εναν καταδικασμένο παιδοβιαστή, συστημικό κολαούζο , να βγάζει και γλώσσα….

     

    Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, όχι ο βλαξ υιός του. Είχε κι αυτός ζητήσει αναστολή της ποινής μέχρι την εκδίκαση της εφέσεως και θύμησε στους πάντες ότι το τεκμήριο αθωότητας παραμένει μέχρι το Εφετείο, αλλά κανείς από τα ΜΜΕ δεν ασχολήθηκε γιατί 1) αναφερόταν στην ΧΑ και 2) είναι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.

     

Ο δικηγορικος σύλλογος ειναι οργανο των μεγαλοδικηγορικων γραφειων και κομματικο όργανο . Οι ανακοινωσεις τους ειναι κατ εντολήν αυτών . Πανω απο 10 χρονια παιρνουν σπιτια οι τραπεζες και η Εφορια με βαση τα παρανομα Μνημονια (οχι απο εφοπλιστες,αλλα απο μεροκαματιαρηδες) και οι δικηγορικοι συλλογοι χειροκροτουν. Αλλα τι να περιμενει κανεις απο ενα συλλογο οπου ο εκαστοτε προεδρος γινεται αυτοματα δικηγορος της Εθνικης Τραπεζας του Ροτσιλντ…

 

Μαλλον στο δικηγορικο συλογο Αθηνων οπου η λογικη συγκρούεται με τις κυβερνητικες – κομματικες εντολες του καθεστωτος που ελεγχει την Ελλαδα δεν ακουσαν οτι ο βιαστης ανδρων εχει καταδικαστει απο δικαστηριο…

Προφανως για αυτο το διεφθαρμένο δικηγορικο εκτρωμα η αποφαση ενος δικαστηριου αποτελει …λαικισμο!

Δεν ειδαμε ομως την ιδια ζεση εναντιον του λαικισμου απο μελη του ΔΣΑ οταν καταδικαστηκαν πρωτοδικα οι χρυσαυγιτες…Διασημοι μεγαλοδικηγοροι της συμφορας ετρεξαν τοτε να πανηγυρίσουν την καταδικη ενος κόμματος παρα την αντιθετη προταση του Εισαγγελεα της Εδρας ,ενω ο ΔΣΑ δεν εκανε καμμια νυξη για λαικισμο!

Προφανως γιατι η κουτση-τυφλη , στραβη Δικαιοσυνη στη χωρα μας ειναι ανικανη να αντισταθει πλεον στην καθεστωτικη λαιλαπα…Μιλαμε για εναν θεσμο που βρισκεται ηδη αναμεσα στους υπολοιπους ετοιμαθανατους διασωληνωμενους θεσμους της Ελλαδας (εκκλησια,στρατος,νομοθετικη εξουσια κλπ) στην εντατικη, εδω και καιρο (ειδικα μετα τα οικονομικα μνημονια)…

Ποιος αραγε θα ξεχασει την χονδροειδη μπολσεβικο-φασιστοειδη υποστηριξη του νεοταξικου κινηματος metoo στην Ελλαδα απο το ιδιο το καθεστως, οταν η ιδια η μη εκλεγμενη απο το Λαο μας “προεδρος της δημοκρατιας” εγινε ο μπροσταρης της καταστροφης συνειδησεων , εγκαινιάζοντας τη ζουγκλα στο δημοσιο λογο…

Μια καταγγελια φτανει πλεον για να γκρεμισθουν προσωπικοτητες απο τα τηλε-δικαστηρια ,χωρις να χρειαστουν αποδεικτικα στοιχεια και δικαστηρια…

Μιλαμε για την αναπαντεχη νεκρανασταση ναζιστο-μπολσεβικο- ιακωβινικων βρυκολακων οπως του Γκεμπλες, του Μπερια , του Φουσε απο ενα ντοπιο αγραμματο, ανευθυνο,δουλικο και υποτακτικο νεοταξιτικο καθεστως που η μποχα του δεν αντεχεται πλεον…

Μιλαμε για εναν εσμο καθεστωτικων ρυπων-σφουγγοκωλαριων-ανωμαλων που εχει χωσει βαθια στον βουρκο σχεδον ολη την κοινωνια, ενω συνεχιζει εκαστοτε λακες να απειλει, να εκβιαζει, να πεταει λασπη στους επικριτες της καθεστωτικης αθλιοτητας του!

Συντομα ομως ολος αυτος ο σημερινος εκτρωματικος καθεστωτικος βορβορος που ανακαλυπτει στους επικριτες του τον…λαικισμο θα ειναι παρελθον για την Ελλαδα αφου η αποφορα του συνταράσσει καθημερινα πλεον την καθημερινοτητα και την ψυχη των Ελληνων και δεν αντεχεται αλλο…Η ΠΕΙΝΑ του λαου η οποια ερχεται οσονουπω να τυραννήσει τα στομαχια της πλειοψηφιας των Ελληνων συντομα – με υπαιτιοτητα του καθεστωτος-, θα ειναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΙΤΙΑ που θα γκρεμισει το θρασυτατο ψευτορωμαιικο και τους θιασωτες του ολοκληρωτισμου απο τις θεσεις τους, δινοντας μια αμυδρη ελπιδα για το μελλον αυτου του προδομενου και πολυπαθου λαου…

 

Το κριτήριο της αθωότητας ισχύει μέχρι την αμετάκλητη καταδίκη του κατηγορομένου, λέει ο ΔΣΑ. Ορθόν! Λέει επίσης ο λαλίστατος ΔΣΑ ότι όποιος λέει τον Λιγνάδη βιαστή πριν την καταδίκη του στο Εφετείο είναι λαϊκιστής.

Μπορεί τότε ο λαλίστατος ΔΣΑ να εξηγήσει το περιεχόμενο αυτής της ανακοίνωσης;
https://www.dsa.gr/%CE%B4%C…

Διότι προκύπτει η εύλογη απορία μήπως ο ΔΣΑ εχει επιλεκτική ευαισθησία σε ποινικά θέματα…

 

Δε μπορώ να καταλάβω το νόημα της ανακοίνωσης.
Εδώ βρήκε να κάνει ανακοίνωση ο ΔΣΑ;
Εδώ;;;; Να πει τι ; Και να υποστηρίξει τι;

Για τις υποχρεωτικοτητες όλα καλά ΔΣΑ; όλα οκ;
11 μήνες με μηδενικο εισόδημα χιλιάδες άνθρωποι με παιδιά που κινδυνεύει καθαρά η ύπαρξη τους ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΔΣΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 

 

Και τα πρόστιμα για μη εμβολιασμο και τα πρωτα προστιμα για παραβιαση ωραρίου κυκλοφοριας…ολα καλα,ολα νομιμα… Επιλεκτικες “ευαισθησίες” οταν υπάρχουν συμφεροντα ωρισμενων προστατευόμενων του εξουσιαστικου κυκλώματος. Για την Πισπιριγκου ,που τα ΜΜΕ έχουν ηδη εκδόσει απόφαση , λεξη δεν λεει ο δσα…

Πηγή

Προβολές : 479


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα