Ο Δωδεκάλογος της Αποχής. Διάβασε, Σκέψου, Αποφάσισε...

Ο Δωδεκάλογος της Αποχής. Διάβασε, Σκέψου, Αποφάσισε...

20 Μαΐου, 2023 10 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:877
Μοίρασέ το

 

 

Δημήτρης Δασκαλάκης: “Η συνειδητή στάση της αποχής συνιστά ηρωική πράξη αντίστασης κατά της κοινοβουλευτικής δικτατορίας που ισοδυναμεί με το γράψιμο ενός συνθήματος στον τοίχο εναντίον του σκληροτράχηλου  στρατιωτικού καθεστώτος.”

Οι αγκυλώσεις δεκαετιών και η πολιτική προπαγάνδα, έχει στερήσει από την πλειοψηφία του λαού την ικανότητα κριτικής σκέψης…

Όσα επιχειρήματα και να του δώσεις, αυτός  βρίσκεται ταμπουρωμένος πίσω από τη άποψη πως με τη συμμετοχή και την ψήφο του, όποια κι αν είναι αυτή, ακόμα και με το λευκό ή με το άκυρο, θα αλλάξει τα δεδομένα…

Δεδομένα που το Παγκόσμιο ΣΥΣΤΗΜΑ, που έχει επιβληθεί και στην Ελλάδα εδώ και διακόσια πενήντα χρόνια, έχει ενσταλάξει στα μυαλά του ελληνικού λαού και έχει διαποτίσει την αδυναμία κριτικής σκέψης του…

Λίγες οι ελεύθερες σκέψεις λαο ανάμεσά τους ο Δημήτρης Δασκαλάκης, ο Κωνσταντίνος Βαθιώτης, ο Νεκτάριος Δαπέργολας… και δυστυχώς η πλειοψηφία επιτίθεται με μενος σ’ αυτές, ισχυριζόμενη πως “κινείται από το Σύστημα”… κι ας έχουν δώσει “εξετάσεις” οι αρθρογράφοι… κι ας πέρασαν με τον καλλίτερο βαθμό…

Οι λίγοι κάνουν την διαφορά… οι λίγοι και τους αγώνες…

Η δικαίωσή τους, μπορεί ν’ αργήσει, αλλά θα έλθει…

Γιατί Η ΑΛΗΘΕΙΑ, όσο και να την κρύβεις, πάντα θα βρει τρόπο να αποκαλυφθεί…

Το εξαίρετο άρθρο του Δημήτρη Δασκαλάκη και ο διαδικτυακός διάλογος που ακολουθεί από την ανάρτηση στην σελίδα του Κωνσταντίνου Βαθιώτη στο f.b., μέρος του οποίου παραθέτω, αποτελούν ισχυρά ερείσματα για την πλέον ενδεδειγμένη λύση της ΑΠΟΧΗΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Γράφει ο Δημήτριος Νικ. Δασκαλάκης, Δικηγόρος Αθηνών


Διαβάτη, δεν υπάρχει δρόμος,
το δρόμο τον φτιάχνεις προχωρώντας..
Στίχος από το ποίημα «Caminante, no hay camino» του Ισπανού ποιητή Αντόνιο Ματσάδο (1875-1939)

Ύστερα από θερμή παράκληση εκατοντάδων αναγνωστών που ζήτησαν μετ’ επιτάσεως μία συνοπτική αναφορά των λόγων αποχής από τις επικείμενες εθνικές εκλογές, ικανοποιώντας την επιθυμία τους, παραθέτω εν συντομία αμέσως πιο κάτω τους δώδεκα κυριότερους λόγους:

1.

ΑΠΕΧΩ, ΕΠΕΙΔΗ η εκλογική διαδικασία έχει παύσει προ πολλού να υπηρετεί την Δημοκρατία, την Αλήθεια και την Δικαιοσύνη και χρησιμοποιείται από το νεοταξίτικο πολιτικό σύστημα εξουσίας ως συνταγματικό άλλοθι για την νομιμοποίηση της Φαυλοκρατίας και της Κομματοκρατίας.

2.

ΑΠΕΧΩ, ΕΠΕΙΔΗ έχω κατανοήσει ότι ο αληθινός σκοπός της εκλογικής διαδικασίας δεν είναι η ανάδειξη της επόμενης κυβέρνησης που θα λογοδοτεί στον λαό (λαϊκή κυριαρχία) αλλά η επωφελέστερη εκπροσώπηση των (εγχώριων και ξένων) οικονομικών συμφερόντων στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο που χρησιμοποιούν, ως άβουλα υποχείριά τους, πολιτικές μαριονέτες.

3.

ΑΠΕΧΩ, ΕΠΕΙΔΗ έχω συνειδητοποιήσει ότι η ψήφος μου δεν αποτυπώνει μόνο την κομματική μου προτίμηση αλλά συνιστά επιπλέον ψήφο εμπιστοσύνης στο άθλιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα εξουσίας που οδήγησε στο ξεπούλημα της Μακεδονίας, στην οικονομική εξαθλίωση, στην ψηφιακή ζητιανιά, στην δημογραφική αλλοίωση, στην ερημοποίηση της ελληνικής υπαίθρου και, το χειρότερο, στην κατεδάφιση των πνευματικών και ηθικών αξιών του Ελληνικού λαού. Καθώς πλέον γίνεται εμφανές ότι η συντριπτική πλειονότητα του λαού (ειδικά των νέων ανθρώπων) απορρίπτει οικεία βουλήσει κάθε τι ελληνικό και ορθόδοξο στην πυρά του μεσαιωνικού σκοταδισμού.

4.

ΑΠΕΧΩ, ΕΠΕΙΔΗ έχω κατανοήσει ότι η διαίρεση των πατριωτικών δυνάμεων εξυπηρετεί εκ του αποτελέσματος το νεοταξίτικο πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης καθώς η έκφραση εκλογικής προτίμησης στα μικρότερα κόμματα νανουρίζει γλυκά την συνείδηση των πατριωτών ψηφοφόρων ότι δήθεν αντιστάθηκαν στην αντίχριστη παγκοσμιοποίηση, ενώ την ίδια στιγμή αποδέχονται παθητικά και αδιαμαρτύρητα την ψηφιακή επιτήρηση, «μπαίνοντας» σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες δεδομένων, προκειμένου να καταχωρίζουν την τρέχουσα υγειονομική τους κατάσταση και να μην χάσουν το τελευταίο «pass» που κυκλοφορεί στην αγορά.

5.

ΑΠΕΧΩ, ΕΠΕΙΔΗ έχω αντιληφθεί ότι η άρνησή μου να συμμετέχω στο «θεατρινίστικο πανηγυράκι» των εκλογών είναι το πρώτο αλλά αποφασιστικό βήμα για το «ξήλωμα» του μιντιοκρατούμενου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος διακυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να φοβάμαι να κολυμπήσω εξερευνώντας τα αχαρτογράφητα νερά της Ελευθερίας.

6.

ΑΠΕΧΩ, ΕΠΕΙΔΗ υποπτεύομαι ότι όλη αυτή η πολεμική κατά του ελεύθερου δικαιώματος της αποχής αποσκοπεί στον μαζικό εγκλωβισμό των πολιτών στην εκλογική διαδικασία, μέσω της οποίας θα νομιμοποιηθούν οι πολιτικές επιλογές και αποφάσεις της επόμενης (συγ)κυβέρνησης η οποία θα επιχειρήσει μετά τις εκλογές να πείσει τον Ελληνικό λαό ότι η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την οριστική επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών –θέτοντας στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και τις παράλογες τουρκικές αξιώσεις και διεκδικήσεις– συνιστά πολιτική ρεαλιστική πρόταση.

7.

ΑΠΕΧΩ, ΕΠΕΙΔΗ δεν επιθυμώ ούτε κατ’ ελάχιστον να ταυτιστώ με τον χαμογελαστό τύραννό μου κ. Μητσοτάκη, ο οποίος προέτρεψε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες, ψηφίζοντας ό,τι θέλουν, αρκεί να μην απέχουν! Επειδή και ο ανάποδος κόσμος έχει τις ελάχιστες εξαιρέσεις του, ο κ. Μητσοτάκης σε μια σπάνια κρίση ειλικρίνειας, εκπροσωπώντας το πολιτικό σύστημα εξουσίας που τρομοκρατήθηκε στο άκουσμα και μόνο της αποχής, κάλεσε τους νέους να μην απέχουν. Άραγε εκείνοι οι πολίτες που «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους» εξαπολύοντας μύδρους κατά του δικαιώματος της αποχής, πώς αισθάνονται βλέποντας τον εαυτό τους να συμπίπτει με την πολιτική θέση του απερχόμενου πρωθυπουργού;

8.

ΑΠΕΧΩ, ΕΠΕΙΔΗ η αποχή μου δεν συνιστά μόνο μια ύψιστη πολιτική πράξη δημοκρατικής ευαισθησίας, αλλά είναι ταυτόχρονα και μια βαθιά πνευματική στάση ζωής που απομακρύνει τον ορθόδοξο πατριώτη πολίτη από την άγονη και στείρα κομματική αντιπαράθεση και τον θωρακίζει από τις ψευδείς πολιτικές υποσχέσεις και τις φρούδες ελπίδες που σκορπά ανέξοδα το εωσφορικό σύστημα άσκησης εξουσίας.

9.

ΑΠΕΧΩ, ΕΠΕΙΔΗ έχω κουραστεί να με θεωρεί το πολιτικό σύστημα υπεύθυνο πολίτη μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο με υποτιμά και μου συμπεριφέρεται σαν να είμαι βρεφοποιημένος πολίτης, ο οποίος χρήζει διαρκούς επιτήρησης και χειραγώγησης.

10.

ΑΠΕΧΩ, ΕΠΕΙΔΗ έχω κατανοήσει ότι το διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικοοικονομικό σύστημα εξουσίας αξιοποιεί με μεγάλη επιδεξιότητα και ραδιουργία τα εκ δεξιών και εξ ευωνύμων πολιτικά τεχνάσματα, προκειμένου να αιχμαλωτίσει τους πολίτες στην απατηλή ψευδαίσθηση της εκλογικής συμμετοχής. Ψηφίζοντας ο πολίτης τα συστημικά πολιτικά κόμματα, δηλώνει την εκούσια συμμόρφωσή του στην αντίχριστη νεοταξίτικη ατζέντα που αυτά προωθούν. Ψηφίζοντας ο πολίτης τα αντισυστημικά κόμματα υπολαμβάνει εσφαλμένα ότι μπορεί να προκαλέσει πολιτική αλλαγή, στην πραγματικότητα όμως εγκλωβίζεται σε ένα πολιτικό σούπερ μάρκετ, στα ράφια του οποίου υπάρχουν πολλές «δελεαστικές επιλογές», όλες όμως έχουν λάβει την προέγκριση του κεντρικού διαχειριστή του συστήματος, δηλαδή του αόρατου μαριονετίστα.

11.

ΑΠΕΧΩ, ΕΠΕΙΔΗ μπορώ με τα μάτια της ψυχής μου να διακρίνω ότι η εκλογική διαδικασία είναι το βολικό άλλοθι της μεταλλαγμένης δημοκρατίας, στο όνομα της οποίας η εκάστοτε κυβερνητική εξουσία κατασπαράζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού, υποστηρίζοντας αναιδώς ότι εκφράζει την βούληση των πολιτών!

12.

ΑΠΕΧΩ, ΕΠΕΙΔΗ έχω συνειδητοποιήσει ότι η (δ)εμμονική επιβολή της ανθρωποκτόνου πολιτικής που σχεδιάζεται με αξιοθαύμαστη επιμέλεια και μεθοδικότητα από την αντίχριστη υπερεθνική ελίτ, με σκοπό την πνευματική υποδούλωση της ανθρωπότητας, δεν ανατρέπεται με την εύκολη και ανώδυνη λύση της αντισυστημικής ψήφου στα μικρότερα κόμματα και ακολουθώντας παράλληλα τις επιταγές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αλλά εφαρμόζοντας με πνευματική διάκριση και σοφία το Θέλημα του Θεού στην ζωή μου και ομολογώντας έμπρακτα και με θυσιαστικό φρόνημα στην καθημερινότητά μου, την αγάπη μου στον Χριστό και στην πατρίδα μου.

Και ας έχουμε πάντοτε κατά νου αυτό που είχα αναφέρει στο αμέσως προηγούμενο κείμενό μου για την αποχή

, ότι δηλαδή η συνειδητή στάση της αποχής συνιστά ηρωική πράξη αντίστασης κατά της κοινοβουλευτικής δικτατορίας που ισοδυναμεί με το γράψιμο ενός συνθήματος στον τοίχο εναντίον του σκληροτράχηλου  στρατιωτικού καθεστώτος.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ, και από εδώ

 

Katia Papa

Marinos Ritsoudis Μαρίνο , η αποχή είναι η άλλη όψη του ελιτισμού .

 

Κωνσταντίνος Βαθιώτης

Katia Papa Η συνειδητή αποχή είναι η μόνη συνεπής και αξιοπρεπής στάση για τον αφυπνισμένο πολίτη που βλέπει πεντακάθαρα και σιχαίνεται την καμουφλαρισμένη δικτατορία. Ουδείς μάλλον (με τις αυτονόητες εξαιρέσεις) μπήκε στον κόπο να διαβάσει το πλήρες κείμενο “Απέχω, άρα υπάρχω” μέχρι τέλους και να προσπαθήσει να αντιπροτείνει λύσεις και να αποδομήσει την προβληθείσα επιχειρηματολογία. Η συμπαγής πλειοψηφία ενώθηκε εναντίον της τριάδος Δαπέργολα / Δασκαλάκη / Βαθιώτη, βγάζοντας το άχτι της. Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτοί οι τρεις άνθρωποι έκαναν εξαρχής έναν αιματηρό και ηρωικό αγώνα εναντίον της υγειονομικής δικτατορίας, αφυπνίζοντας πολλούς πολίτες, οι περισσότεροι όμως εκ των οποίων τώρα κρίνουν ότι ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΘΟΛΑ ΓΥΑΛΙΑ ΟΡΑΣΕΩΣ. Πώς γίνεται να χάλασε η όρασή τους τώρα, ενώ το προηγούμενο διάστημα ήταν αρίστη; Φταίνε οι τρεις που βλέπουν ακριβώς το ίδιο αντικείμενο μπροστά τους ή η συμπαγής πλειοψηφία, που τους αποκαλεί πλανεμένους. Ξαναζούμε τον ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ του Ερρίκου Ίψεν, όπου η φράση: Η πλειοψηφία έχει την ισχύ, η μειοψηφία το δίκιο. Η ψυχολογία του όχλου επαναλαμβάνεται με μαθηματική ακρίβεια!

 

Marinos Ritsoudis

Χρηστος Αποστολου τα 36 κόμματα είναι το δήθεν άλλοθι της δημοκρατίας. Τα 4 παίζουν το κυρίαρχο παιχνίδι τα τελευταία 50 χρόνια.

 

Georgios Kollatos

Κωνσταντίνος Βαθιώτης η λύση είναι απλή κ. Καθηγητά. Να υποστηρίξουμε όλοι μαζί ένα μικρό κόμμα. Ίσως τότε αυτό το κόμμα μπει στη βουλή και ίσως τότε αλλάξει κάτι και στη χώρα. Το να απέχω για να δείξω ότι κάνω αντίσταση και να νιώθω και καλά μέσα μου ότι είμαι νικητής, ενώ η χώρα πάει στο γκρεμό, για μένα δεν είναι λύση. Είναι μια δικαιολογία για να μην πάρω θέση για το μέλλον της χώρας. Είχα πει ότι δεν θα ξαναεκθέσω την άποψή μου για να μην ενισχύεται ο διχασμός αλλά προκαλείτε. Προτείνω να κλείσουμε το θέμα εδώ και ο καθένας ας πράξει κατά συνείδηση.

 

Κωνσταντίνος Βαθιώτης

Georgios Kollatos Θα γράφω όσο θέλω για ό,τι θέλω, εφόσον μάλιστα προβάλλω επιχειρήματα που δεν διαβάζονται ή/και δεν αποδομούνται με αντίστοιχη τοποθέτηση. Αν εσείς δεν το αντέχετε, μείνετε στον τοίχο σας. Είναι τόσο απλό. ΥΓ: Δεν υπάρχει κανένα απολύτως μικρό κόμμα που να μην ελέγχεται από την εθνική και υπερεθνική ελίτ-αλήτ. Όταν θα το κατανοήσετε αυτό, τα ξαναλέμε.

 

Κωνσταντίνος Βαθιώτης

Αποφαίνεσαι εσύ ότι εμείς πλανηθήκαμε. Με βάση ποιο κριτήριο κρίνεις την πλάνη μας; Γιατί να μην πούμε εμείς ότι εσύ είσαι ο πλανεμένος; Αν μπορείς, απάντησε στην διεξοδική επιχειρηματολογία του “Απέχω, άρα υπάρχω”, αποδεικνύοντας ότι τελούμε σε πλάνη. Αλλά αμφιβάλλω αν διάβασες το κείμενο μέχρι τέλους.

 

Χρυσάνθη Καραμέτα

Αγαπητε κ Βαθιωτη μην επηρεαζεστε απο κανεναν μας.
Μείνετε ακλόνητος στην υπηρεσία της αλήθειας. Χαιρόμαστε ν σας διαβάζουμε κ να σας ακούμε. Σας εχουν αναγκη οσοι αντιστέκονται ας ειναι και ολίγοι, ειναι ομως αποφασισμένοι με τη δύναμη κ τη Χαρη του Θεου!!

 

Κουβεντα στην Κουβεντα

Maria Nikolakaki Απο το 2010 η χωρα μας ειναι υπο κατοχη!!!Περιμενετε να ψηφισετε στις εκλογες ενω εχουμε κατοχη,εχουμε χασει την εθνικη μας κυριαρχια κι εχουμε δικτατορια;Δηλαδη ζουμε κατω απο δικτατορικο καθεστως;;;Με ποιο τροπο ακριβως θα παρετε πισω τις ελευθεριες που χασατε ολ’αυτα τα χρονια;;Αδυνατω να σας καταλαβω!!!

 

Κωνσταντινος Καλογριτσας

Κωνσταντίνος Βαθιώτης υπάρχεις όταν αντιδράς. Το απλά απέχω δεν σημαίνει ότι υπάρχω. Ίσα-ίσα το αντίθετο. Δεκτό να απέχουμε λοιπόν αλλά πάμε για ουσιαστική αντίδραση. Αναλαμβάνετε να ηγηθείτε κύριε Βαθιωτη μιας ουσιαστικής αντίδρασης απέναντι στο σάπιο κατεστημένο? Το απεχω αλλά κάθομαι στον καναπέ μου δεν σημαίνει τίποτα. Και φυσικά ούτε εννοώ ούτε υπονοώ εσάς. Εννοώ το σύνολο των να ανθρώπων της Ελληνικης κοινωνίας.

 

Marinos Ritsoudis

Κωνσταντινος Καλογριτσας αδελφέ συγχώρα με που μπαίνω στην κουβέντα, φαντάζομαι πως θα απαντήσει και ο καθηγητής όμως θα σου πω την άποψή μου επί αυτού που γράφεις. Υγιείς και ουσιαστική αντίδραση στο δικό τους φτιαγμένο άρρωστο σύστημα εκλογών δεν υπάρχει. Αν ήταν υγιές και νόμιμος όλο αυτός ο τρόπος των εκλογών που στήθηκε θα συμφωνούσα, τουλάχιστον εγώ.
Η αποχή δεν είναι κάθομαι στον καναπέ, βάζει βαθιά το μαχαίρι σε ένα σάπιο καταστημενο. Και επειδή πάλι εδώ θα είμαστε, πως θα αισθάνεσαι όταν αύριο προχωρήσουν τα ξεπουλήματα της Εθνικής κυριαρχίας έχοντας κλέψει και την δική σου ψήφο; Δεν θα αισθάνεσαι μαλάκας; Αυτό πάω να περισώσω..

 

Κατερίνα Τσικαρίδη

Κωνσταντίνος Βαθιώτης τα πάντα είναι ελεγχόμενα, γι’αυτό κι εσείς θα ελεγχθειτε νομοτελειακά από Άλλο, Υψηλότερο Πεδίο Συνείδησης. Πώς είστε τόσο απόλυτος για την τελειότητα του λόγου σας από τη στιγμή που υπάρχει τέτοιος τεράστιος αντίλογος; Το να εξοστρακιζετε την αντίθετη άποψη ως ψυχολογία του όχλου, μήπως είναι πρόφαση εν αμαρτίαις;

 

Marinos Ritsoudis

Κατερίνα Τσικαρίδη πρόφαση εν αμαρτίας που σηκώνει τον διωγμό του και τον Σταυρό του παλικαρίσια; Φορέστε πρώτα τα παπούτσια του και μετά τέτοιου είδους αναιτιολόγητες κρίσεις. Ή κάθε άποψη αίρεται με επιχειρήματα και όχι με λόγους ψεύτικων εντυπώσεων για να κάνουν κρότο. Ο αντίλογος που υπάρχει είναι αδόκιμος χωρίς επιχειρήματα. Είναι σαν με λέμε σκάνε τα καψούλια που χαλάει τη βολή του ύπνου μας. Πάντως η φραστική σας αναιτικογητη δήθεν ευγενική επίθεση σημαίνει πως αυτή η στάση ενοχλεί πολλούς.. Και τούτο δυναμώνει και χαλυβδωνει περισσότερο…

Maria Joseph

Κατερίνα Τσικαρίδη ο αντίλογος είναι ένα μάτσο αλαλάζοντα ερίφια που τρώνε το σανό της ψευδαίσθησης της ελευθερίας. Η ψυχολογία του όχλου υπάρχει και χρησιμοποιείται κατά κόρον από τις κυβερνήσεις για να σπρώξουν την μάζα ακριβώς εκεί που την θέλουν. Αν διαβάζατε κάποια βιβλία, όπως αυτά που αναδεικνύει ο Κύριος Καθηγητής θα το ξέρατε ήδη αυτό. Αν επίσης δεν ξέρετε να ξεχωρίσετε ανάμεσα στην απολυτότητα και την επιστημονική έρευνα ενός ανθρώπου τότε αυτοαναιρείστε.

Veta Ziakri

Αρχίζει και γίνεται ύποπτη αυτή η εμμονή σας με την αποχή!!!

Κωνσταντίνος Βαθιώτης

Veta Ziakri Δεν είναι εμμονή, είναι θέση ενάντια στην έξυπνη δικτατορία. Προσανατολίστε τις υποψίες σας προς εκείνους που σας δουλεύουν ψιλό γαζί, όχι σε μένα που τα τίναξα όλα στον αέρα και κοπιάζω νυχθημερόν για να φωτίσω την συνωμοσία των μισάνθρωπων απατεώνων.

Papaderos Thodoris

Veta Ziakri ΕΜΟΝΗ είναι οταν πω οτι η θάλασσα είναι μπλέ χρώματος και επιμένω πάνω σε αυτή την αλήθεια αγαπητή μας Βέτα ????
Εμμονή είναι οταν την αλήθεια δεν την κατανοούν οι πολλοί και θα πρέπει αυτή να επαναλαμβάνεται προκειμένου να γίνει κατανοητή ?
Η δική σου ΑΡΝΗΣΗ στην αλήθεια, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΜΟΝΗ ?????
Αλήθεια……. μήπως είναι εμμονή αν επαναλάβω το γεγονός οτι ζούμε σε περίοδο στυγνής κατοχής ελέω μνημονίων, κάτω απο τη μπότα του “δανειστή” τραπεζίτη ?
Και αν ζούμε όντως σε περίοδο κατοχής,
δεν θα ήταν ανωριμότητα πολιτική, κοινωνική και λογική, να ισχυριζόμαστε οτι πάμε να ψηφίσουμε σε εκλογές που ελέγχει πλήρως οργανώνει και καθοδηγεί, ο κατακτητής των μνημονίων ?
ΑΝ πάλι θεωρείς οτι δεν υπάρχει κατοχή αλλά ζούμε σε μια ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα, τότε…..
προς τι αλήθεια η εξ ολοκλήρου κατάσχεση της χώρας και των υποδομών της απο τον “δανειστή” τραπεζίτη, με την ψευτοταμπέλα των “επενδύσεων”, “πωλήσεων” και λοιπών γελοίων δικαιολογιών?
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ ΑΡΔΗΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ??
ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΤΟΣΟ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΜΑ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΓΙΑ… ΕΜΜΟΝΕΣ ????
ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΕΜΜΟΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ…. ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ?????
Καλή Ανάσταση προσωπικής και εθνικής, εύχομαι απο καρδιάς.
Γιατί αυτό μόνο έχει σημασία.
Για να μπορούμε κάποτε να διαφωνούμε, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.

Papaderos Thodoris

Veta Ziakri Η εικόνα του προφίλ σου καλή μου Βέτα παραπέμπει σε τρολάκι επαγγελματία του διαδικτύου. Απο αυτα που βγάζουν μεροκάματο ντε !
Κενό προφίλ και άδειο. Ανοιγμένο στο φτερό μόνο για να σχολιάζει.
Είναι ΚΑΙ αυτό ένα επάγγελμα, να κυκλοφορείς για να απαξιώνεις τους αξιόλογους, έχοντας έντονες εμμονές με την Αλήθεια.
Ιστορική, πολιτική, κοινωνική…..
Μα πάνω απ όλα, με τη δική μας, την προσωπική αλήθεια.

Marinos Ritsoudis

Αποχή γιατί η λευκή ψήφος,
γνωστή και ως ψήφος διαμαρτυρίας,
αποκλείστηκε από το σύστημα κοινοβουλευτικής κατανομής (δεν προσμετράται στο σύνολο και μπαίνει στην ίδια κατηγορία με την άκυρη κατά τον υπολογισμό) με τον νόμο 3434 του 2006, για την διευκόλυνση του σχηματισμού κυβέρνησης πλειοψηφίας. Προηγούμενα, το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο είχε κρίνει αντισυνταγματική μια τέτοια κίνηση με την απόφαση 12/2005, θεωρώντας ότι η ρίψη λευκής ψήφου είναι ελεύθερη εξάσκηση του εκλογικού δικαιώματος.
Αποχή, γιατί η ψήφος προς τα μικρά κόμματα που δεν ξεπερνούν το 3%, την αρπάζουν, την κλέβουν οι μεγαλοκαρχαρίες της απληστίας των υπόλοιπων μεγάλων κομμάτων.
Αποχή γιατί μας κοροϊδεύουν ασύστολα, με το σύστημα ενισχυμένης αναλογικής για να παίρνουν ψεύτικες έδρες μπόνους το πρώτο κόμμα, και με επάρκεια βουλευτών να ψηφίζει αυτά που θέλει.
Αποχή, γιατί με την ψήφο μου δεν γίνομαι το βάθρο και η έδρα, που θα πατήσει πάνω το ψεύτικο πολιτικό σύστημα.
Αποχή για να κρατάω όρθια την αξιοπρέπεια μου.
Αποχή γιατί ούτε κάθε 4 χρόνια το πολιτικό σύστημα σε σέβεται. Αντίθετα σε υποτιμά και σε κοροϊδεύει με την ραδιουργία μίας ψεύτικης δήθεν ελεύθερης επιλογής ψήφου.
Αποχή από αυτή την παράνομη διαδικασία είναι τιμή και υπόληψη για την Δημοκρατία.

Konstantinos Rizos

Marinos Ritsoudis χαίρομαι πραγματικά που ,εσείς ,ο οποίος αρνηθηκατε ηρωικά να πράξετε κάτι που πήγαινε ενάντια στην Συνείδηση σας(σας διέταξαν να επιτεθείτε στην αδελφή χώρα Σερβία και αρνηθηκατε και είστε ο μοναδικός Αξιωματικός που το έκανε!!! ) και ο Κωνσταντίνος Βαθιώτης που παραιτήθηκε από την τόσο σημαντική θέση του ως Καθηγητής Πανεπιστημίου (ο μοναδικός στην Ελλάδα που είχε το σθένος να το κάνει!!!) συμφωνείτε σε ένα θέμα πνευματικό όπως και το προηγούμενο που ζησαμε….Δεν μιλάμε για θεωρίες επί θεωριών του καναπέ ,ούτε για παντός τύπου -ισμους ,μιλάμε για προσωπικη κατάθεση και προσωπικό ΚΟΣΤΟΣ .Πιστεύω επίσης πως το πολιτικό σύστημα όχι απλά νοσεί είναι σαθρό 100%.Χρειαζεται ξερίζωμα και άρα οποιοδήποτε “χαιδεμα ” του μέσω “εκλογικής “συμμετοχοσυλλογικης επιπλαστης τάχα μου δημοκρατικής μπουρδολογιας μόνο επιζήμιο ειναι. (είναι γνωστό πως τα αποτελέσματα βγαίνουν από το ..intelligent μαγείρεμα των αλγορίθμων)Υπαρχει όμως ελπίδα που βρίσκεται μόνο στις Ελεύθερες Ψυχές με τη βοήθεια του Θεού Τέλος δεν θα ήθελα να αναφερθώ την καταγωγή μου ,αλλά θα το κάνω για να με βοηθήσει ο Θεός να γίνω κάποια στιγμή άξιος της. Ορεινος Βάλτος Σακαρετσι γενέτειρα του Αρχιστράτηγου Γ.Καραισκακη.

Κωνσταντίνος Βαθιώτης

Konstantinos Rizos Εύγε σας, βαθιά υπόκλιση! Είστε (σχεδόν) ο μόνος που κατάλαβε ποια συνέπεια λόγων και έργων συνδέει τους αντιρρησίες συνειδήσεως, όπως μας λένε απαξιωτικά οι καθεστωτικοί, αντίχριστοι νεοταξίτες.

 

Tziallas John

Όπως ήταν αναμενόμενο απουσιάζουν παντελώς οι προτασεις, ενώ αλγεινη εντύπωση (εξίσου αναμενόμενη παντως), προκαλεί ο πρώτος ενικός, η εγωκεντρική δηλαδή θεώρηση, αντί του πληθυντικού.

 

Κωνσταντίνος Βαθιώτης

Tziallas John Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν διάβασες όλα όσα εγράφησαν στο κείμενο “Απέχω, άρα υπάρχω”. Έδειξες κι εσύ ότι είσαι ένας σοφός παντογνώστης που δεν ενδιαφέρεται να αντιπαρατεθεί σοβαρά με την λεπτομερή τεκμηρίωση του συντάκτη. Αν είχες διαβάσει ολόκληρο το κείμενο, θα έβλεπες ότι στο τέλος υπήρχε πρόταση. Αλλά ακόμη κι ο τίτλος του κειμένου μου δεν έγινε κατανοητός. Μίλησα για αναγκαία αλλά μη επαρκή προϋπόθεση. Βαθιά απογοήτευση.

 

Tziallas John

Κωνσταντίνος Βαθιώτης Και αυτές οι εκλογές πιστοποιούν το διχασμό μας. Τωρα μια ήττα πάνω, μια κάτω, δεν έγινε και τίποτα, μέσα στο προγραμμα

 

Κωνσταντίνος Βαθιώτης

Tziallas John Πρώτον, μιλάς πολύ, χωρίς να επιχειρηματολογείς. Μας λες ότι διάβασες διαγώνια το κείμενο, λες και αυτό αρκεί για να σου επιτρέπει να τοποθετείσαι αφοριστικά εναντίον του συντάκτη του. Δεύτερον, βαφτίζεις την αντιπαράθεση διχασμό, γιατί ενώ η μία πλευρά κατεβάζει επιχειρηματολογία, η άλλη πλευρά αντιδρά με πολυλογία άνευ ουσίας. Η ήττα βρίσκεται στο στρατόπεδο όσων αφορίζουν χωρίς να συζητούν.

 

Μαρία Ντουσμάνη

Tziallas John, είσαι αδιάβαστος, ασυζητητί!
Δεν στρώθηκες να διαβάσεις ούτε 50 σελίδες γιατί μάλλον δεν βρήκες τον χρόνο. Σε βλέπω.τις τελευταίες ημέρες να περιφέρεσαι τοίχο- τοίχο γράφοντας διάφορα προσβλητικά σχόλια εναντίον του κ.Βαθιώτη που μέχρι πρότινος υποτίθεται πως εκτιμούσες και θαύμαζες! Σε ενοχλεί ο ενικός αριθμός ως εγωκεντρικός! Κόβω το κεφάλι μου πως θα σε ενοχλούσε εξ ίσου και ο πληθυντικός ως δημαγωγικός! Ρε, δεν παίζεστε με τίποτε! Η αχάριστια και η έπαρσή σας έχουν χτυπήσει κόκκινο! Ο Κούλης θέλει κομπάρσους ψηφοφόρους, σας βρήκε και μάλιστα αμισθί!

 

Maria Joseph

Tziallas John τα επιχειρήματα των διαφόρων σχολιαστών που έχουν πάθει ονείρωξη με τις εκλογές και την “ελευθερία” που τους προσφέρεται να εξασκήσουν το δικαίωμα τους είναι πιο σαθρά κι από τις βάσεις ετοιμόρροπου σπιτιού. Το καλό είναι ότι το άγριο ξύπνημα θα έρθει από την Δευτέρα και μετά και ειδικά όταν δούνε ότι ακόμα και κάποιο “πατριωτικό” κόμμα να μπει θα αρχίσει να κελαηδάει διαφορετικά. Το μέλι ουδείς εμίσησε.

 

Argiro Sarri

Κωνσταντίνος ΒαθιώτηςK. Βαθιώτη διάβασα το 70σελιδο κείμενό σας. Νομίζω η βασική σας απόκριση στις διαφωνίες, ήταν “δεν διαβασατε το κείμενο”. Και έχω απάντηση, αλλά μεγάλου μηκους, που δεν θα γραψω , μόνο το σημερινό μου σχολιασμό θα παραθέσω, αφού υποπτεύομαι δεν είναι κάτι που επιθυμείτε στην παρούσα φάση: Γιατί το 70σέλιδο έχει αρκετά λογικά άλματα για να καταφερει να οδηγηθεί στην δικαίωση της άποψής σας, ξεκινά με αξιώματα που είναι αμφισβητίσιμα, αποσιωπά άλλα, και αυτοανερείται συχνά. Σαν να εχει μπερδευτεί το σε ποιούς απευθύνετε, εχουν τσουβαλιαστεί όλοι μαζί σαν κοινό. Ομως δεν δείχνει, την εναλλακτική πρόταση, ακόμα και στο πολίτευμα. Δεν διαφωνω ότι το πολιτειακό θέμα είναι η πιο σημαντική συζητηση γαιτί αυτό είναι που βράζει κατω από οσα συμβαίνουν και κάτω από το κείμενό σας (φαίνεται άλλωστε ότι ποτέ δεν έχετε ψηφίσει, κάτι που είναι όχι μόνο απόλυτο δικαίωμα σας αλλά και δικαιολογημένο μην πώ) αλλά δεν προτείνετε εφαρμόσιμη και ρελιστική εναλλακτική. Δεν χρειάζεται όλοι να έχουν εναλλακτικές. Αλλά όσοι θελουν να ανοίγουν δημόσια τέτοιους διαλογους, με χιλιάδες ακολούθους και επιμενουν με συνεχόμενα post , οφείλουν να εχουν ετοιμάσει πρόταση ( ιδανικά, σκοπό και τα μέσα επίτευξης) αλλιώς η θέση είναι ανολοκλήρωτη και ημιτελής. Οι πολλές παραπομπές κομματιών ολόκληρων σε αυθεντίες ποτέ δεν μου άρεσαν (Φρομ κτλ) γιατί προτιμώ, την αποκρυσταλωμένη γνώμη αυτού που έχει διαβάσει τις αυθεντίες, και το αποτελεσμα του εσωτερικού του διαλόγου/αντιλόγου με τις αυθεντίες, ας ειναι και ο Σωκράτης ο ίδιος. Γι΄αυτό και το κείμενο δεν απαντά σε ερωτήματα σημαντικά που σας τέθηκαν από σχολιαστές, αλλά δίνει παραπομπές ολοκληρες σελίδες άλλων βιβλίων. Και προς μεγάλη μου έκπληξη, για το γενικότερο στίγμα σας, δεν είχε αναφορά το κείμενό σας σε Θεό και τη σχέση την ουσιαστική που πρέπει να αποκτήσει μαζί Του ο καθένας μας στο δρόμο του για την απελευθέρωσή. Ο άθεος Καμύ που παραθέσατε, υπέφερε από την αθεϊα του όπως και όλοι οι παρόμοιοι διανοητές, άρα η εξέγερσή του, χάνεται στις λέξεις. Η αποθέωση του ουμανισμού, τύπου :”Ελευθερία σημαίνει να έχουμε πίστη στον εαυτό μας..” που πάλι παραθέσατε έχει αποτύχει. Η επιστροφή στη φύση που σύντομα γράψατε είναι, προφανώς και η λύση, αλλά τώρα συζητάμε ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ενω βρισκόμαστε στην πολη. ‘Οποιος είναι ΒΙΩΣΙΜΑ ήδη στην Φύση, δεν έχει λόγο καν, να νοιαστεί για εκλογές, ουτε καν σε lapotop δεν μπαίνει. Ειναι ήδη σκληραγωγημένος και ξερει να βιοποριστεί. Πόσους τέτοιους ξέρετε? Στο κείμενο ήδη παραδέχεστε τί θα κάνει την αποχή να αποτύχει. Ενώ “Εξαιτίας της αποχής “εγένετο φροντίς να
παραγεμισθώσιν αι κάλπαι με 1.500 πλαστά ψηφοδέλτια ” γράψατε. Και κλείνω: Δεν ξέρω ένα τέτοιο μισό κείμενο , ποιούς μπορεί να πείσει, καθώς δεν προσανατολίζεται κάπου. Το βασικό είναι ότι εσάς σας πείθει και σας αρκεί, και είναι σεβαστό. Αν είναι τόσο σίγουρο , για αυτό που προτείνει μπορεί να το χωρέσει και σε λιγότερες σελίδες και λόγια.

 

Κωνσταντίνος Βαθιώτης

Argiro Sarri Ώρα είναι τώρα να μου προσάψετε ότι έγινα άθεος ή ότι είμαι γιαλαντζί χριστιανός. Αν έγραφα για Θεό, θα μου έλεγαν κάποιοι άλλοι ότι είμαι θρησκόληπτος. Δεν μπορώ να σας πετύχω πουθενά. Η κριτική σας είναι πρόδηλο ότι εκκινεί από μια προκατάληψη σε βάρος μου. Μου ζητάτε να καταγράψω ρεαλιστικές εναλλακτικές την ώρα που ό,τι ζούμε θυμίζει πάρα πολύ έλευση Αντιχρίστου. Αν είχα την γνώση να αντιπροτείνω αντίδοτο στην ελληνική και παγκόσμια δικτατορία δεν θα ήμουν άνθρωπος αλλά θεός. Είμαστε ένα βήμα πριν από την εγκαθίδρυση της ψηφιακής τυραννίας κι εσείς με εγκαλείτε γιατί δεν προτείνω λύσεις. Κι όμως, μέσα στο κείμενο υπήρχε αναφορά σε μια λίστα από προτεινόμενα σαμποτάζ, τα οποία είχαν καταγραφεί και από τα αδέλφια Scholl επί Χίτλερ. Το ότι δεν σας αρέσουν τα μακροσκελή χωρία είναι δικό σας πρόβλημα. Επίσης μου γράψατε ότι “Η επιστροφή στη φύση που σύντομα γράψατε είναι, π ρ ο φ α ν ώ ς και η λ ύ σ η [ορίστε λοιπόν! Να που στο κείμενο υπάρχει μια κάποια λύση!], αλλά τώρα συζητάμε ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ενω βρισκόμαστε στην πόλη”. Εφόσον λοιπόν δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να φύγετε από την πόλη, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει πρόβλημα η προτεινόμενη λύση. Εγείρετε υπερβολικές αξιώσεις από μένα. Στην κριτική σας κατά του κειμένου μου, για την ανάγνωση του οποίου σας ευχαριστώ πάρα πολύ, υπήρξατε υπέρ το δέον αυστηρή και αιχμηρή, χωρίς να αναγνωρίσετε ούτε καν τον κόπο που κατέβαλα για να το συντάξω. ΥΓ: Ποτέ δεν θα κλείσω τα μάτια σε μεγάλες αλήθειες που έχουν πει ακόμη και άθεοι. Το μέλι πρέπει να το μαζεύουμε από παντού και να το αξιοποιούμε όπως απαιτείται κατά περίπτωσιν. Θα επανέλθω συντόμως με νέο κείμενο, στο οποίο θα επιχειρήσω να αποδείξω γιατί το καθεστώς φλέγεται να πάμε άπαντες να ψηφίσουμε. Φυσικά, εσείς μπορείτε να μου χρεώσετε πάλι ότι δεν προτείνω ρεαλιστικές λύσεις. Αναρωτιέμαι, εσείς γιατί δεν το κάνετε; Γνωρίζετε πώς μπορεί να καταρριφθεί μια παγκόσμια δικτατορία, αλλά δεν μας το λέτε; Ή μήπως ούτε εσείς το γνωρίζετε;

 

Stefania Mitropoulou

Δυστυχώς από τα πλείστα των σχολίων καταδεικνύεται ότι οι “φρενοβλαβοποιητές” της κοινοβουλευτικής δικτατορίας έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά & πέτυχαν το στόχο τους! Ο διχασμός στο μεγαλείο του! Μήπως σε τέσσερα χρονάκια από τώρα ξαναβρεθούμε εδώ όλοι μαζί & ξαναγράφουμε πάλι τα ίδια;;; Γιατί, αν ναι, τότε θ’αποδειχθει περίτρανα ότι η η τριανδρία Βαθιώτης-Δαπέργολας-Δασκαλάκης είχε απόλυτο δίκιο και ότι αδίκως δεχόταν ραπίσματα από “εκλογοσταγείς” πολίτες, αφού προς “δυσάρεστη” αλλά προφανή εκπληξή τους θα διαπιστώσουν ότι αυτή θα έχει επαληθευτεί, όπως ακριβώς μέχρι τώρα, σε όσα έχει πει και για όσα τους έχει αφυπνίσει!!! Καλήν αντάμωση, λοιπόν…!!!

 

Dimitra Vlahaki

Λυπάμαι για όλους αυτούς που καταδικάζουν τόσο επιπόλαια έναν άξιο ακαδημαϊκό και ακέραιο άνθρωπο για την άποψή του, ενώ είναι από τους λίγους που έχουν επιδείξει πολιτική στάση με κόστος, παραιτούμενος από τη θέση του, κι εκτιθέμενος κατά τη διάρκεια της πανδημίας όταν όλοι είχαν λακίσει, κι όχι μόνο με τη θεωρία, όπως του προσάπτουν. Όλοι εσείς που λιθοβολείτε τον κ.Βαθιώτη αναρωτηθείτε εάν κουκουλώνετε τις ενοχές σας, ενθυμούμενοι ότι είστε πολίτες κάθε 4 χρόνια. Και τραβάτε να ψηφίσετε κανένα καπετανάτο, που θα δώσει βουλευτές στα μεγάλα κόμματα.

Πάνος Σοροπίδης

Συνειδητή και φανερή ΑΠΟΧΗ. Η μοναδική επιλογή για όσους έχουν αντιληφθεί πως δικτατορία και κοινοβουλευτισμός είναι αμφιθαλή αδελφάκια. Η μοναδική τους διαφορά έγκειται στο δικαίωμα επιλογής του δημοκράτορα από τη μάζα των υπηκόων (όχι πολιτών) – και αυτό μέσα από ένα σύστημα νόμιμης καλπονοθείας. Διαθέτω επαρκώς το γνωσιολογικό υπόβαθρο για να το αποδείξω παραθέτοντας συγκεκριμένα άρθρα του συντάγματος, δεν θα χάσω το χρόνο μου όμως προς τούτο. Οι ικανοί να το αντιληφθούν το έχουν αντιληφθεί, το γνωρίζουν, οι υπόλοιποι και πολλοί έχουν κατεβάσει τα ρολά στη λογική και στο προφανές. Λογικό, κάθε πολίτευμα επιβάλει την παιδεία που ταιριάζει στις ανάγκες του. Έτσι και το υφιστάμενο, αυτό δηλαδή της έκφυλης εκλόγιμης μοναρχίας με ολιγαρχική θεμελίωση που καταδυναστεύει την πατρίδα μας. Να γιατί η ιστορία θέλει λίγοι να είναι πάντα εκείνοι που τραβάν τον κόσμο μπροστά. Αν υπάρχει κάτι θετικό αυτό είναι οι μάσκες που πέφτουν…

 

Πηγή https://kvathiotis.substack.com/p/4c1

Προβολές : 877


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα