Ο Ερντογάν έρχεται για σκληρό παζάρι στην Αθήνα – Οδικό χάρτη για Χάγη με όλα τα ζητήματα και όχι μόνο την υφαλοκρηπίδα θέτει ο τούρκος πρόεδρος

Ο Ερντογάν έρχεται για σκληρό παζάρι στην Αθήνα – Οδικό χάρτη για Χάγη με όλα τα ζητήματα και όχι μόνο την υφαλοκρηπίδα θέτει ο τούρκος πρόεδρος

7 Δεκεμβρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:123
Μοίρασέ το

 

Σκληρή κριτική από τον Αντώνη Σαμαρά που στοχεύει στο δόγμα Γεραπετρίτη για προσέγγιση και κατευνασμό με την Τουρκία!

Ο μόνος που χαίρεται για αυτήν την επίσκεψη είναι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος είναι ο εμπνευστής του δόγματος της ελληνοτουρκικής προσέγγισης και έχει πείσει γι’ αυτό τον Πρωθυπουργό.

 

Η υποταχτική στάση του πιο σκοτεινού προσώπου, του Γεραπετρίτη, δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για την ΜΕΓΑΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

Αυτή η στάση ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ, ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ…

Αυτή, και η προσφυγή στη Χάγη… ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

Υ.Γ. Ο Σαμαράς απλά γαυγίζει για να του δώσει ο Μητσοτάκης την προεδρία όταν φύγει η κοντή χαζάρα…

 

 

Σκληρό είναι το παζάρι που έρχεται να κάνει ο Ερντογάν στην Αθήνα και σε αυτή τη φάση ο μόνος που χαίρεται για αυτήν την επίσκεψη είναι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος είναι ο εμπνευστής του δόγματος της ελληνοτουρκικής προσέγγισης και της κατευναστικής πολιτικής με την Τουρκία. Και έχει πείσει γι’ αυτό και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, όποιος αποκωδικοποίησε την συνέντευξη του Ερντογάν στην Καθημερινή, θα καταλάβει ότι έθεσε όλες τις απαιτήσεις του σε σχέση με την ελληνοτουρκική ατζέντα και σίγουρα όχι μόνο την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα.

Παράλληλα, ζήτησε να μην υπάρχει καμία εξωτερική παρέμβαση στο διάλογο με την Ελλάδα.

Δηλαδή τι θέλει ο Ερντογάν; Να εξουδετερώσει πρώτον ότι η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό έδαφος αλλά θα έχει να κάνει και με την Ε.Ε για οποιαδήποτε συμφωνία και δεύτερον ότι η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Το τρίτο και πιο σημαντικό είναι ότι εμμέσως πλην σαφώς έθεσε και θέμα συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, ολίγον πιο κομψά από άλλες φορές.

Δεν τόλμησε να πει δημοσίως το 50-50, αλλά το υπονόησε με έναν τρόπο.

«Υπάρχουν πολλά θέματα για τα οποία μπορούμε να συνεργαστούμε και στο Αιγαίο».

Τέλος, επαναλαμβάνει την πάγια θέση του ότι ενδεχόμενη προσφυγή στη Χάγη θα είναι εφ’ όλης της ύλης.

Αυτά συμφώνησαν Ελλάδα - Τουρκία για το μεταναστευτικό – Το καλό κλίμα Κυριάκου Μητσοτάκη- Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέχρι τον Δεκέμβριο δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για διεκδικήσεις και από την Ελλάδα – Αν δεν έχουμε συμφωνία, θα έχουμε τριπλασιασμό των μεταναστών στην χώρα σε σχέση με το 2022!

Συγκεκριμένα θέτει ένα τριετή οδικό χάρτη για προσφυγή στη Χάγη αλλά όχι μόνο για το θέμα της υφαλοκρηπίδας αλλά για όλα: νησιά, ναυτικά μίλια επέκταση συνόρων, Θράκη κ.α.

Στην αντιπέρα όχθη, βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς που θεωρεί την ασκούσα εξωτερική πολιτική, όλη λάθος.

Τι λένε οι κύκλοι Σαμαρά; Ότι ο Ερντογάν δεν έχει στο μυαλό του να θέσει μόνο το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας το οποίο θέτουμε και εμείς ως μόνη διαφορά προς επίλυση με την Τουρκία.

Οπότε, λέει το περιβάλλον Σαμαρά, ο «Ερντογάν δεν έρχεται για ελληνοτουρκική προσέγγιση» αλλά γιατί θέλει να νομιμοποιήσει την συνολική ατζέντα απαιτήσεων που έχει από την Ελλάδα.

Κύκλοι, επίσης, του Αντώνη Σαμαρά απαντάνε σε όσους υπερασπίζονται τη γραμμή ΥΠ.ΕΞ- Μαξίμου ότι επί Μητσοτάκη, υπάρχει ηρεμία και ελληνοτουρκική προσέγγιση και ότι αυτό είναι αποτέλεσμα των ευρύτερων συμμαχιών που έχει κάνει η Αθήνα.

Τι λένε; Ότι κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά, δεν υπήρχε τουρκολυβικό μνημόνιο ούτε εποικισμός της Αμμοχώστου, ούτε Oruc Reis ούτε προειδοποιήσεις ότι «θα έλθουν νύχτα».

Τότε οι παραβιάσεις είχαν σχεδόν μηδενιστεί επί δυόμιση χρόνια – όχι επί εννέα μήνες – και χωρίς να έχουν μεσολαβήσει φονικοί σεισμοί στην Τουρκία.

Εάν, μάλιστα, ο Ερντογάν αποφασίσει να περιοδεύσει στην Θράκη, θα υπάρξει κυβερνητικό κλιμάκιο που θα τον ακολουθήσει.

Η σημερινή μέρα θα είναι η μέρα που ενδεχομένως να δικαιωθεί ο Σαμαράς για την αντίθεσή του σε αυτήν την επίσκεψη…

 

 

Πηγή

Προβολές : 123


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα