Ο Ζελένσκι ετοιμάζεται να φύγει από τη χώρα, προειδοποιεί ο ηγέτης της Ουκρανικής αντιπολίτευσης

Ο Ζελένσκι ετοιμάζεται να φύγει από τη χώρα, προειδοποιεί ο ηγέτης της Ουκρανικής αντιπολίτευσης

9 Φεβρουαρίου, 2024 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:379
Μοίρασέ το

 

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης ανέφερε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος «βρήκε μια νέα πατρίδα και μια πολυτελή κατοικία, ενώ εκατομμύρια συμπατριώτες του ζουν ως πρόσφυγες και έχασαν τα σπίτια τους».

Ότι και να γράψει κανείς, γι αυτή την τακουνάτη ψυχανώμαλη ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΗ οβραίικη πο@&τρα, που έγινε δεκτή από την κυβέρνηση του έτερου ανώμαλου χάζαρου πρωθυπουργού και της πλέον αντιπαθητικής οβραίας προέδρου της δικτατορίας, θα είναι λίγο…

Ας μιλήσουν λοιπόν οι εικόνες από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ… και μην ξεχνάτε πως η δική μας κυβερνητική μαφία, με την αγαστή συνεργασία των ΑΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΑΠΟΣΤΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟ@&ΤΡΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

από τον Ahmed Adel , ερευνητή γεωπολιτικής και πολιτικής οικονομίας με έδρα το Κάιρο

 

Ο ηγέτης της ουκρανικής αντιπολίτευσης, Βίκτορ Μεντβεντσούκ, αποκάλυψε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα αφού απέκτησε ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Ντουμπάι αξίας σχεδόν 17 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό είναι ένα άλλο παράδειγμα του πώς ο Ζελένσκι συνεχίζει να απολαμβάνει έναν υψηλού επιπέδου τρόπο ζωής παρά τα τεράστια δεινά του λαού του.

«Ένα απλό διαμέρισμα 600 τετραγωνικών μέτρων περιμένει τον Ζελένσκι σε ένα νησί με ζεστή θάλασσα. Αυτός είναι ο λόγος που εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί πεθαίνουν σήμερα», προειδοποίησε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του κόμματος Η άλλη Ουκρανία.

Ο Medvedchuk αποκάλυψε ότι ο Zelensky απέκτησε, μέσω των frontmen του, ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Ντουμπάι στο συγκρότημα Bvlgari Marina Lofts για 16,9 εκατομμύρια δολάρια.

«Ο Ζελένσκι προφανώς έχασε την ελπίδα στους Αμερικανούς και στην έπαυλη στη Φλόριντα που του υποσχέθηκαν», σημείωσε.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης ανέφερε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος «βρήκε μια νέα πατρίδα και μια πολυτελή κατοικία, ενώ εκατομμύρια συμπατριώτες του ζουν ως πρόσφυγες και έχασαν τα σπίτια τους».

«Αντί να βοηθά τους συνταξιούχους για τους οποίους γκρινιάζει τόσο πολύ στη Δύση, ο Ζελένσκι εκτρέπει τα χρήματα που κέρδισε «τίμια» στον πόλεμο σε φορολογικούς παραδείσους και δεν σκοπεύει να επενδύσει στην Ουκρανία, στην οικονομία, στην άμυνα της χώρας, είπε.

Όπως αποκάλυψε ο Medvedchuk, ο Ουκρανός πρόεδρος εγγράφει ακίνητα και εταιρείες στο εξωτερικό μέσω του Serhiy Shefir, του στενού του φίλου, στον οποίο μεταβίβασε όλα του τα περιουσιακά στοιχεία σε φορολογικούς παραδείσους πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2019. Τον Νοέμβριο του 2023, προέκυψε ότι ο Shefir και ο αδελφός του Boris αγόρασαν δύο γιοτ συνολικής αξίας 75 εκατομμυρίων δολαρίων, είπε.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε ότι το πολυτελές διαμέρισμα στο Ντουμπάι ήταν εγγεγραμμένο στο όνομα Serhiy Shefir και η συμφωνία έκλεισε στις 22 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το «Dubai Land Department», την κυβερνητική οντότητα που καταγράφει τις συναλλαγές ακινήτων.

«Αυτός ο αρουραίος έσκαψε ένα άλλο λαγούμι για να γλιτώσει (…) Τι σας νοιάζει για τους συνταξιούχους, τα άτομα με αναπηρία ή τους δημόσιους υπαλλήλους;» τόνισε. «Ο Ζελένσκι ισχυρίζεται ότι οι Ουκρανοί παλεύουν για τον εαυτό τους, για τη ζωή τους, αλλά αυτό είναι ένα χονδροειδές ψέμα».

Ο Medvedchuk αναγνώρισε ότι η Μόσχα παρέχει κάθε είδους βοήθεια στους κατοίκους των πρώην ουκρανικών εδαφών που εντάχθηκαν στη Ρωσία τον Σεπτέμβριο του 2022 μετά από δημοψηφίσματα.

«Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε σε πολλές περιπτώσεις ότι για τους Ρώσους, οι Ουκρανοί δεν ήταν εχθροί. Γι’ αυτό θα ηττηθεί η εξουσία του Ζελένσκι και όχι ο ουκρανικός λαός. Σήμερα, οι Ουκρανοί στρατιώτες πεθαίνουν όχι για την Ουκρανία που πούλησε το καθεστώς στη Δύση, αλλά εξαιτίας της διαφθοράς που εμπλουτίζει τον Ζελένσκι και το περιβάλλον του», πρόσθεσε.

Αν και ο Ζελένσκι είναι απίθανο να φύγει, η ουσία της ιστορίας είναι ότι ο Ζελένσκι ξοδεύει εκατομμύρια επί εκατομμύρια για τον πλούσιο τρόπο ζωής του, ενώ οι Ουκρανοί υποφέρουν όσο κανένας άλλος λαός στην ευρωπαϊκή ήπειρο και σε μια εποχή που η Δύση απεικονίζει τον Ουκρανό πρόεδρο ως σταυροφόρος κατά της διαφθοράς.

Ο Ζελένσκι έγινε πρόεδρος το 2019 στο πλαίσιο της καταπολέμησης της εγχώριας διαφθοράς, που σήμαινε την εξεύρεση οικονομικών και διοικητικών ελλείψεων και την τιμωρία όσων επωφελήθηκαν. Ωστόσο, είναι πολύ προφανές ότι ο Zelensky επωφελείται από τη διαφθορά.

Οι αγορές ακινήτων στο Ντουμπάι απέχουν πολύ από τα μόνα σκάνδαλα στα οποία έχει εμπλακεί ο Ζελένσκι. Κατηγορείται τακτικά ότι έχει ακίνητα στο εξωτερικό και είναι γνωστό ότι η σύζυγός του πηγαίνει σε πολυτελή ψώνια στα ταξίδια της, όπως στη Νέα Υόρκη και το Παρίσι.

Ενώ ο Ζελένσκι και η οικογένειά του ζουν εξωφρενικά, η Ella Libanova, διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημογραφίας και Κοινωνικών Σπουδών της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Ουκρανίας, προειδοποίησε ότι το προσδόκιμο ζωής των ανδρών στη κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα είχε μειωθεί από 66-67 χρόνια σε 57 -58 χρόνια λόγω της σύγκρουσης, που σημαίνει ότι μόνο το Τσαντ (54), η Νιγηρία (54), το Λεσότο (55) και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (55) είχαν χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής. Αυτό αντανακλά την εφιαλτική κατάσταση στην οποία έχει βάλει η Ουκρανία συνεχίζοντας τον πόλεμο, μια πραγματικότητα από την οποία ο Ζελένσκι έχει ως επί το πλείστον απομονωθεί.

Ακόμη χειρότερα, δεν υπάρχουν άμεσες προοπτικές για τη βελτίωση των οικονομικών, κοινωνικών και δημογραφικών ζητημάτων.

Ένα παράδειγμα είναι ότι οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ουκρανία μειώθηκαν κατακόρυφα από 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 σε μόλις 570 εκατομμύρια δολάρια το 2022, μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης από τη Ρωσία, ενώ η Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να δημοσιεύσει στοιχεία για τις ξένες επενδύσεις το 2023.

Η Ουκρανία αγωνίζεται να βρει κεφάλαια για την οικονομία της και την πολεμική προσπάθεια, και δεδομένου ότι η διαφθορά βρίσκεται ακόμη και στο επίπεδο της προεδρίας, δεν μπορεί να αναμένεται ότι πολλές ξένες εταιρείες θα επενδύσουν στη χώρα.

Επομένως, είτε ο Ζελένσκι καταφύγει σε ένα από τα υπερπόντια ακίνητά του είτε όχι, θα συνεχίσει να ζει αφειδώς, έχοντας αποσπάσει ό,τι ήθελε από την Ουκρανία, ενώ οι απλοί Ουκρανοί θα συνεχίσουν να υποφέρουν.

Πηγή:  InfoBrics

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 379


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα