Ο Θάνατος της Επιστήμης και η Αναγέννηση της Δεισιδαιμονίας (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ  και το μυστικό, στο τέλος))

Ο Θάνατος της Επιστήμης και η Αναγέννηση της Δεισιδαιμονίας (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ και το μυστικό, στο τέλος))

16 Ιανουαρίου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:501
Μοίρασέ το

 

Όλα αυτά είναι στην πραγματικότητα μια εκδήλωση του θεμελιώδους προβλήματος: Το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου πάσχει από μια μαζική ψύχωση που μοιάζει με αίρεση.

Στην πραγματικότητα, μάλλον δεν είναι ο περισσότερος κόσμος. Μόλις επέστρεψα από μια παραμονή δύο εβδομάδων στην Αίγυπτο. Κανείς, ή πολύ λίγοι, φορούσαν μάσκες. Και όσοι φορούσαν, ήταν κυρίως τουρίστες.

Γιατί οι ηγέτες πολλών άλλων εθνών, όπως των ΗΠΑ, του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας και πολλών άλλων, σκότωσαν την πραγματική επιστήμη;

 

 

 

Δεν θα ήθελα να αποκαλύψω το μυστικό αυτού του εξαιρετικού άρθρου, γιατί αξίζει να διαβάσετε και να αντιληφθείτε προς τι τόση μεγάλη διαφορά στους λαούς της Αφρικής, με τους λαούς της Δύσης…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Todd Hayen PhD | Διάβαστε το εδώ.

 

“Αρνητής της επιστήμης!!” Μια δηκτική φράση που είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από εσάς έχετε ακούσει πολλές φορές. Στην αρχή αυτής της πανωλεθρίας του Covid, όταν υπήρχε ξεκάθαρα μόνο “μία επιστήμη” που εγκρίθηκε και παρουσιάστηκε από τα μέσα ενημέρωσης, χρειάστηκε να ψάξουμε λίγο για να βρούμε άλλες επιστημονικές υποθέσεις.

Τώρα δεν είναι τόσο δύσκολο να δούμε ξεκάθαρα ότι υπάρχει μια βαθύτερη, πιο ισχυρή επιστήμη που έρχεται σε αντίθεση με την επικρατούσα.

Αλλά ακόμα ακούμε το σύνθημα ακολουθήστε την επιστήμη“! “είσαι ένας ηλίθιος αρνητής της επιστήμης!” και όπως το έθεσε τόσο διάσημα ο Fauci, “αν είσαι εναντίον μου, είσαι εναντίον της επιστήμης!

Τι είναι, λοιπόν, η επιστήμη; Το πρώτο πράγμα που θα έλεγα για να ορίσω την επιστήμη είναι να δηλώσω τι δεν είναι… δεν είναι συνήθως συναινετική. Υποθέτω ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να ονομάσουμε “παγιωμένη επιστήμη“, αλλά ακόμη και πολλά από αυτά συχνά αμφισβητούνται, σίγουρα με την πάροδο των ετών, καθώς γίνονται νέες ανακαλύψεις, η “παλιά επιστήμη” κάνει στην άκρη για τη “νέα επιστήμη“.

Γιατί αυτό δεν συμβαίνει ακόμα; – πιθανώς επειδή η επιστήμη έχει γίνει πραγματικά περισσότερο θρησκεία παρά μια συστηματική (και από τη φύση της αμφιλεγόμενη) προσπάθεια να ανακαλύψουμε τα μυστήρια του φυσικού κόσμου. Οι θρησκείες είναι συνήθως δογματικές, δηλαδή έχουν κανόνες που δεν πρέπει να αμφισβητούνται.

Μια αόρατη αρχή, όπως ο Θεός, ή μια ομάδα Θεών, έχει ιστορικά θέσει τους κανόνες των θρησκειών. Σήμερα, η αυτοαποκαλούμενη “άρχουσα τάξη” – η κυβέρνηση, οι Fauci-δες, οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, ή κάποιος ή κάτι ακόμη πιο πέρα από αυτό, θέτει τους κανόνες της θρησκείας “επιστημονισμός“.

Οι εξουσίες προσπαθούν απεγνωσμένα να αξιοποιήσουν τη δύναμη της επιστήμης για να κάνουν τις σατανικές εντολές τους. Επιθυμούν να γίνει ο προληπτικός δαίμονας που μπορούν να απελευθερώσουν πάνω σε όποιον αμφισβητεί τη δύναμη και την εξουσία τους. Και πάλι, όπως δήλωσε τόσο θρασύτατα ο Anthony Fauci, “αν είστε εναντίον μου, είστε εναντίον της επιστήμης“. Και ένας λογικός άνθρωπος, ή έτσι θέλουν να πιστεύετε, δεν μπορεί να είναι εναντίον της επιστήμης.

Πώς είναι δυνατή αυτή η “κατακυρίευση” της επιστήμης; Η “επιστήμη” είναι πλέον ιερή στον σύγχρονο κόσμο μας, και ήταν εδώ και αρκετό καιρό. Η τεχνολογία, η ιατρική, η μηχανική, έχει γίνει τόσο εξελιγμένη και πολύπλοκη που λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν τα άδυτα της επιστήμης πίσω από όλα αυτά που φαίνονται να είναι, για τον απλό άνθρωπο, μαγεία. Χρειάζεται ένας αληθινός επιστήμονας για να γνωρίζει κανείς τα εσώτατα μυστικά της επιστήμης.

Ή μήπως όχι;

Σίγουρα έχουμε καταλήξει να πιστεύουμε ότι μόνο οι ιερείς της επιστήμης μπορούν να καταλάβουν την επιστήμη. Κάποτε κυριαρχούσε η κοινή λογική, και ό,τι δεν κυριαρχούσε, το συμπλήρωνε η θρησκεία και η πίστη στον Θεό. Τώρα ούτε η κοινή λογική ούτε ο Θεός υπάρχουν στο λαϊκό μυαλό. Οι φράσεις που εκστομίζουν όσοι εξακολουθούν να ακούνε την κοινή λογική τους, όπως “κάντε τη δική σας έρευνα“, έχουν γίνει, για τους λάτρεις της επιστήμης, το σύνθημα του ανόητου, του ηλίθιου που δεν εμπιστεύεται τον “Θεό της επιστήμης” να του πει τι είναι πραγματικό και τι δεν είναι πραγματικό.

Η κοινή λογική δεν μπορεί, ως επί το πλείστον, να προϋποθέσει την εις βάθος κατανόηση της επιστήμης, αλλά όπως έλεγε η μαμά, “αν όλοι πηδούσαν από τον γκρεμό, θα πήγαινες μαζί τους;”.

Φαίνεται ότι στο σημερινό κλίμα, οι περισσότεροι άνθρωποι πηδούν. Αυτό είναι έλλειψη κοινής λογικής. Αν η επιστήμη λέει ότι είναι ασφαλές να πηδήξουμε, τότε πηδάμε.

Πριν από λίγο καιρό καταλήξαμε στην “παγιωμένη επιστήμη” μέσω μιας διαδικασίας. Πολλά μυαλά, πολλά πειράματα, πολλά λάθη (θυμάστε τους χίλιους λαμπτήρες του Έντισον;) Κατά τη διάρκεια αυτής της παραφροσύνης του Covid δεν υπάρχουν πολλά μυαλά, πολλά πειράματα, ούτε πολλά λάθη (δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να γίνουν). Εδώ είναι που θα έπρεπε να μπει η κοινή λογική – θα έπρεπε να αμφισβητήσουμε αυτή τη λογοκρισία, αυτή την έλλειψη επιστημονικής συζήτησης – αλλά ως επί το πλείστον η κοινή λογική έχει διαφύγει από πολλούς από εμάς. Πηδήξτε από τον γκρεμό, φίλοι μου… και φύγαμε.

Το πρόβλημα δεν είναι η επιστήμη, το πρόβλημα είναι οι άνθρωποι που δηλώνουν ότι γνωρίζουν την επιστήμη. Υπάρχει πλέον μόνο ένας (ή μια συναινετική ομάδα) “Ιερέας της Επιστήμης“. Και οι μάζες δεν είναι αρκετά εκλεπτυσμένες για να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ της επιστήμης του “πηδήματος από τον γκρεμό” και της πραγματικής επιστήμης.

 

Η επιστήμη, η πραγματική επιστήμη, είναι νεκρή.

 

Οπότε πού μπαίνει η δεισιδαιμονία;

Η δεισιδαιμονία ιστορικά μπορεί να θεωρηθεί ως η σκιά της θρησκείας.

Εφόσον η επιστήμη είναι πλέον μια θρησκεία (κάτι που πρέπει να εμπιστευόμαστε αν μας το λένε οι αρχιερείς (Fauci κ.ά.)), η αντίδραση σε αυτή τη νέα θρησκεία είναι σε μεγάλο βαθμό προληπτική. Εφόσον η επιστήμη μπορεί πλέον να δημιουργηθεί και να δικαιολογηθεί απλώς και μόνο μέσω του λόγου μιας χούφτας έγκυρων προσωπικοτήτων, τότε η πίστη σε αυτήν (αφού η νέα επιστήμη δεν χρειάζεται να δικαιολογηθεί μέσω πειραμάτων, τεκμηρίωσης και συζήτησης μεταξύ επιστημόνων) είναι τότε δεισιδαιμονία.

Πόσα παραδείγματα μπορείτε να σκεφτείτε που απλώς αψηφούν κάθε είδους λογική ή αιτία; Θα αναφέρω μερικά: λουκέτα, μάσκες, κοινωνική αποστασιοποίηση, διαχωρισμός των ανεμβολίαστων για να αποτραπεί η μόλυνση των εμβολιασμένων, εμβολιασμός 5χρονων για την πρόληψη μιας ασθένειας που κανείς 5χρονος δεν παθαίνει, αγνόηση βιώσιμων θεραπευτικών επιλογών για το Covid που πραγματικά λειτουργούν.

Χρειάζεται να πω περισσότερα; Δεν θα επεκταθώ, αν σκεφτείτε ποιος το διαβάζει αυτό- δεν χρειάζεστε εξηγήσεις.

Κανένα από αυτά τα παραδείγματα δεν έχει επιστημονική βάση, απλώς μας “είπαν” οι ιερείς της νέας επιστήμης ότι αυτά τα πράγματα βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και τον πειραματισμό. Αλλά ξέρουμε ότι δεν είναι έτσι.

Δεν χρειάζεται καν να γνωρίζουμε πολλά για την επιστήμη για να το ξέρουμε αυτό. Αυτά είναι πράγματα για τα οποία ένα άτομο με μόρφωση 2ας Γυμνασίου θα ξύσει το κεφάλι του. Αλλά μας λένε ότι είμαστε αρνητές της επιστήμης αν αμφισβητήσουμε κάτι από αυτά. Μας λένε ότι οι γιατροί που τα αμφισβητούν είναι κομπογιαννίτες, οι επιστήμονες που τα αμφισβητούν είναι ψευδοεπιστήμονες. Όσοι τα θεωρούν αυτά ως αλήθειες χωρίς να τα αμφισβητούν, κατά την άποψή μου, είναι προληπτικοί.

Ο ορισμός της “δεισιδαιμονίας” είναι “μια ευρέως διαδεδομένη αλλά αδικαιολόγητη πίστη σε υπερφυσική αιτιότητα“. Στο πλαίσιο αυτού του άρθρου, η “υπερφυσική αιτιότητα” είναι οι παράλογες και κενές υποθέσεις που οι άνθρωποι φαίνεται να θεωρούν “φυσικές αιτιότητες” – αν αμφισβητήσετε αυτούς τους ανθρώπους σε αυτό το σημείο, δηλαδή αν τους ζητήσετε να εξηγήσουν γιατί ένα εμβολιασμένο άτομο χρειάζεται προστασία από ένα ανεμβολίαστο άτομο (στην ορθολογική μας προσπάθεια να ανακαλύψουμε τη “φυσική αιτιότητα” μιας επιστημονικής υπόθεσης) θα αρχίσουν να σας φωνάζουν αποκαλώντας σας ηλίθιο, ή αρνητή της επιστήμης, ή ό,τι άλλο άσχημο θέλουν να σας προσάψουν.

“Ελπίζω να πάθεις Covid και να πεθάνεις!” ΕΝΤΑΞΕΙ. Ευχαριστώ.

 

Η αναγέννηση της δεισιδαιμονίας.

 

Όλα αυτά είναι στην πραγματικότητα μια εκδήλωση του θεμελιώδους προβλήματος: Το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου πάσχει από μια μαζική ψύχωση που μοιάζει με αίρεση.

Στην πραγματικότητα, μάλλον δεν είναι ο περισσότερος κόσμος. Μόλις επέστρεψα από μια παραμονή δύο εβδομάδων στην Αίγυπτο. Κανείς, ή πολύ λίγοι, φορούσαν μάσκες. Και όσοι φορούσαν, ήταν κυρίως τουρίστες.

Οι άνθρωποι χαμογελούσαν, γελούσαν, αγκάλιαζαν, φιλούσαν και έδιναν τα χέρια. Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι γι’ αυτό: πρώτον, είναι πολύ θρησκευόμενοι άνθρωποι και πιστεύουν ότι αν ο Αλλάχ λέει ότι είναι ώρα να φύγεις, τότε φεύγεις. Αν ο Αλλάχ πει ότι δεν είναι ώρα να φύγεις, τίποτα δεν θα σε πάρει από κάτω. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν εμπιστεύονται την κυβέρνησή τους, ποτέ δεν την εμπιστεύτηκαν και μάλλον ποτέ δεν θα την εμπιστευτούν.

Δεν υπάρχουν εκεί “ιερείς της νέας επιστήμης” για να επαναπροσδιορίσουν την επιστήμη. Στην πραγματικότητα δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται και πολύ για το τι έχει να πει η επιστήμη για τα περισσότερα πράγματα ούτως ή άλλως. Οι ζωές τους είναι στα χέρια του δημιουργού τους, και αυτό είναι αρκετά καλό.

Γιατί οι ηγέτες πολλών άλλων εθνών, όπως των ΗΠΑ, του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας και πολλών άλλων, σκότωσαν την πραγματική επιστήμη;

Λοιπόν, αυτό είναι για ένα άλλο άρθρο, αλλά νομίζω ότι ήδη γνωρίζετε.

——————

Δικτυογραφία:

The Death of Science and the Rebirth of Superstition – OffGuardian

https://off-guardian.org/2021/11/13/the-death-of-science-and-the-rebirth-of-superstition/

Πηγή https://apollodoros.substack.com/p/8e4

Προβολές : 501


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα