Ο Καναδάς επεκτείνει κι άλλο το πρόγραμμα ευθανασίας για φτωχούς με ψυχικές ασθένειες.

Ο Καναδάς επεκτείνει κι άλλο το πρόγραμμα ευθανασίας για φτωχούς με ψυχικές ασθένειες.

20 Ιουνίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:325
Μοίρασέ το

 

«Αυτό που είναι εξίσου ανησυχητικό είναι ότι η κυβέρνηση των Φιλελευθέρων έχει επίσης σηματοδοτήσει την πρόθεσή της να επεκτείνει τη λεγόμενη «επιλογή θεραπείας» στα ανήλικα παιδιά χωρίς μάλιστα την έγκριση των γονέων», προειδοποίησε ο Fast. 

«Αυτό θα έκανε αναμφισβήτητα τον Καναδά την πιο επεκτατική, πιο φιλελεύθερη δικαιοδοσία υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στον κόσμο».

 

 

 

 

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ… άλλο ένα νεοταξίτικο μέτρο μείωσης της ανθρωπότητας, που είναι δεδομένο πως θα βρει μιμητές και σε άλλα κράτη… γιατί όχι και στην Ελλάδα…

Στόχος και πάλι οι αδύναμοι, και ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ…
Βαδίζουμε ολοταχώς, σ’ έναν κόσμο που και η λέξη “ΕΦΙΑΛΤΗΣ”, είναι λίγη για να τον περιγράψει…
ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΚΑ ΤΩΝ ΨΥΧΟΠΑΘΩΝ…
Καλλιόπη Σουφλή
Ο Καναδάς επεκτείνει κι άλλο το πρόγραμμα ευθανασίας για φτωχούς με ψυχικές ασθένειες.

Η φιλελεύθερη κυβέρνηση του Καναδά προσπαθεί να επεκτείνει κι άλλο το πρόγραμμα θανατηφόρου ευθανασίας της χώρας για να επιτρέψει στους ψυχικά ασθενείς να αποκτήσουν πιο εύκολα υπηρεσίες υποβοηθούμενης αυτοκτονίας προσφέροντας περισσότερα χρήματα στο πρόγραμμα γνωστό ως Medical Assistance in Dying (MAID).

Αυτή η προτεινόμενη επέκταση έχει δεχθεί πυρά, ωθώντας την κυβέρνηση να καθυστερήσει την επέκτασή της έως τις 17 Μαρτίου 2024  – με την καθυστέρηση δίνει περισσότερο χρόνο για να «προετοιμαστεί» η επέκταση του προγράμματος χωρίς να παραβαίνει τον νόμο.

Πολύ πριν πλησιάσει η προθεσμία, τα συντηρητικά μέλη του κοινοβουλίου (βουλευτές) και οι οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων εργάζονται ήδη σκληρά για να βεβαιωθούν ότι η επέκταση της MAID θα μπλοκαριστεί και ότι το ίδιο το νομοσχέδιο για την ευθανασία θα ανατραπεί τελικά.

Στην Καναδική Βουλή των Κοινοτήτων της χώρας, ο συντηρητικός βουλευτής Ed Fast υπέβαλε πρόσφατα το νομοσχέδιο C-314, «Ένας νόμος για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (ιατρική βοήθεια στον θάνατο),» για να αποτρέψει την επέκταση της MAID για τους ψυχικά ασθενείς που συμπεριλαμβάνει και ανθρώπους με απλή κατάθλιψη.

Σε δηλώσεις που έγιναν στο κοινοβούλιο κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου C-314 στις 17 Μαΐου, ο Ed Fast προειδοποίησε ότι η καναδική κυβέρνηση επεκτείνει το MAID « για να συμπεριλάβει όλο και περισσότερους φτωχούς κι ανυπεράσπιστους Καναδούς , ιδιαίτερα αυτούς που ζουν με αναπηρίες».

«Αυτό που είναι εξίσου ανησυχητικό είναι ότι η κυβέρνηση των Φιλελευθέρων έχει επίσης σηματοδοτήσει την πρόθεσή της να επεκτείνει τη λεγόμενη «επιλογή θεραπείας» στα ανήλικα παιδιά χωρίς μάλιστα την έγκριση των γονέων», προειδοποίησε ο Fast. «Αυτό θα έκανε αναμφισβήτητα τον Καναδά την πιο επεκτατική, πιο φιλελεύθερη δικαιοδοσία υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στον κόσμο».

«Οι Καναδοί έχουν το δικαίωμα να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση των Φιλελευθέρων έχει προχωρήσει πολύ μακριά και πολύ γρήγορα με τον ζήλο της να εφαρμόσει και να επεκτείνει το πεδίο του υποβοηθούμενου θανάτου», πρόσθεσε. «Το νομοσχέδιό μου θα ανατρέψει αυτή τη δυναμική και θα ακυρώσει την απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει το MAID στους ψυχικά ασθενείς. Θα βάλει τέλος στην επέκταση της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας σε άτομα με ψυχικά διαταραχές».

Ο Alex Schadenberg του Συνασπισμού Πρόληψης Ευθανασίας (EPC) προειδοποίησε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα με την επέκταση του MAID ώστε να περιλαμβάνει ψυχικά ασθενείς είναι ότι τα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας δεν έχουν «το ίδιο επίπεδο ικανότητας να λάβουν αποφάσεις για τον εαυτό τους καθώς βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.»

Οι θάνατοι από ευθανασία στον Καναδά αυξήθηκαν κατά 34% το 2022

Οι επιπτώσεις του προγράμματος υποβοηθούμενης αυτοκτονίας του Καναδά γίνονται ήδη έντονα αισθητές. Σύμφωνα με την οργάνωση του Schadenberg, υπήρξαν τουλάχιστον 13.500 περιπτώσεις ιατρικής υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στον Καναδά το οικονομικό έτος 2022 , το οποίο διήρκεσε από τον Απρίλιο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023.

Σχετικό: Σχεδόν 3 στους 10 Καναδούς πιστεύουν ότι οι φτωχοί και οι άστεγοι πρέπει να είναι επιλέξιμοι για υποβοηθούμενη αυτοκτονία .

Αυτό είναι υψηλότερο από τα 10.064 καταγεγραμμένα περιστατικά ευθανασίας με υποστήριξη MAID το οικονομικό έτος 2021, πράγμα που σημαίνει ότι ο αριθμός των περιπτώσεων ευθανασίας στον Καναδά αυξήθηκε κατά 34 τοις εκατό μέσα σε ένα χρόνο.

Στο Οντάριο, οι περιπτώσεις MAID αυξήθηκαν κατά 27 τοις εκατό από 3.1021 το 2021 σε 3.934 το 2022. Η Αλμπέρτα είχε άλμα 41 τοις εκατό από έτος σε έτος από 594 σε 836 περιπτώσεις. Το Κεμπέκ είχε μια συγκλονιστική αύξηση 51 τοις εκατό από 2.427 περιπτώσεις σε 3.663 περιπτώσεις.

Το EPC προειδοποίησε ότι ο θάνατος που έχει εγκριθεί από το κράτος έχει γίνει πλέον η τρίτη κύρια αιτία θνησιμότητας στο Κεμπέκ, μετά τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις.

Ο Σάντενμπεργκ προειδοποίησε ότι τα ποσοστά ευθανασίας στη χώρα «εκτινάσσονται στα ύψη» επειδή η διαδικασία έχει εξομαλυνθεί πολύ από «μεγάλη προώθηση του MAID στο ιατρικό μας σύστημα».

«Κάθε μεγάλο ίδρυμα υγειονομικής περίθαλψης έχει μια ομάδα MAID, η οποία κυριολεκτικά πλησιάζει όσους μπορεί και θα τους ρωτάει αν θέλουν να πεθάνουν», είπε ο Schadenberg.

 

 

Πηγή

Προβολές : 325


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα