Ο Καντίροφ «βγάζει στην αναφορά» Ρώσους στρατηγούς και ζητά τη χρήση ακόμη και τακτικών πυρηνικών όπλων

Ο Καντίροφ «βγάζει στην αναφορά» Ρώσους στρατηγούς και ζητά τη χρήση ακόμη και τακτικών πυρηνικών όπλων

3 Οκτωβρίου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:245
Μοίρασέ το

 

 

Αν είχα τον τρόπο μου, θα είχα υποβιβάσει τον Λάπιν στον βαθμό του στρατιώτη, θα του είχα στερήσει τα παράσημα του και, με ένα πολυβόλο στα χέρια, θα τον έστελνα στην πρώτη γραμμή για να ξεπλύνει την ντροπή  με αίμα.

Ο νεποτισμός του στρατού δεν θα οδηγήσει σε καλό.

 

Ο επικεφαλής των Τσετσένων Ραζμάν Καντίροφ σε μακροσκελές κείμενο του στο telegram, ασκεί σφοδρή κριτική σε Ρώσους στρατιωτικούς και ζητά την χρήση τακτικών πυρηνικών σε μέτωπα του πολέμου.

Μεταξύ άλλων γράφει:

«Πάντα έλεγα: δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την αλήθεια ακόμη κι αν είναι πικρή και  προσβλητική.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε μπροστά. Ως εκ τούτου, δεν μπορώ να παραμείνω σιωπηλός για το τι συνέβη στο Krasny Liman.

Την άμυνα αυτού του τμήματος ηγήθηκε ο διοικητής της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, Στρατηγός Αλεξάντερ Λάπιν. Ο ίδιος Λάπιν, που έλαβε το αστέρι του Ήρωα της Ρωσίας για την κατάληψη του Lisichansk, αν και de facto δεν ήταν εκεί.

Ο Λάπιν παραδόθηκε επίσης στα στρατεύματα της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Ο στρατηγός ανέπτυξε κινητοποιημένα μαχητικά από το LPR και άλλες μονάδες σε όλα τα σύνορα της κατεύθυνσης Liman, αλλά δεν παρείχε τις απαραίτητες επικοινωνίες και προμήθεια πυρομαχικών.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο Υποστράτηγος Διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων του Akhmat, ο αγαπητός μου ΑΔΕΛΦΟΣ Apty Alaudinov, μου ανέφερε προσωπικά ότι οι μαχητές μας θα μπορούσαν να γίνουν εύκολος στόχος. Με τη σειρά μου, ενημέρωσα τον Valery Gerasimov, Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, για τον κίνδυνο.

Αλλά ο στρατηγός με διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία αμφιβολία για το ηγετικό ταλέντο του Λάπιν και δεν πίστευε ότι ήταν δυνατή μια υποχώρηση στο Κράσνι Λίμαν και τα περίχωρά του.

Μια εβδομάδα αργότερα, ο Lapin μεταφέρει την έδρα του στο Starobelsk, εκατό χιλιόμετρα από τους υφισταμένους του, ενώ ο ίδιος κάθεται στο Λούγκανσκ.

Πώς μπορείτε να διαχειριστείτε γρήγορα τις μονάδες, όντας 150 χλμ μακριά από αυτές; Λόγω έλλειψης στοιχειώδους στρατιωτικής επιμελητείας, σήμερα έχουμε αφήσει αρκετούς οικισμούς και ένα μεγάλο κομμάτι εδάφους.

Δεν είναι μόνο κρίμα που ο Lapin είναι αχάριστος. Και το ότι καλύπτεται στην κορυφή από τους αρχηγούς στο Γενικό Επιτελείο.

Αν είχα τον τρόπο μου, θα είχα υποβιβάσει τον Λάπιν στον βαθμό του στρατιώτη, θα του είχα στερήσει τα παράσημα του και, με ένα πολυβόλο στα χέρια, θα τον έστελνα στην πρώτη γραμμή για να ξεπλύνει την ντροπή  με αίμα.

Ο νεποτισμός του στρατού δεν θα οδηγήσει σε καλό. Στο στρατό πρέπει να διορίζονται διοικητές άνθρωποι με ισχυρό χαρακτήρα, θαρραλέοι, με αρχές, που ανησυχούν για τους μαχητές τους.

Δεν υπάρχει χώρος για νεποτισμό στον στρατό, ειδικά στα δύσκολα.

Δεν μας έφτασε το Ιζουμ; Ακόμη και τότε, είπα: χτυπήστε τη στρατιωτική συγκέντρωση του εχθρού στο Izyum που κατέλαβαν οι Ναζί, ειδικά επειδή το πυροβολικό μας είχε μια τέτοια ευκαιρία.

Θα είχαν εξοντώσει αμέσως τους σατανιστές και φασίστες. Πρέπει να κάνουμε πόλεμο με την πλήρη έννοια της λέξης και όχι να φλερτάρουμε.

Χρησιμοποιήστε κάθε ευκαιρία και κάθε όπλο για να υπερασπιστείτε την επικράτειά ΜΑΣ. Το Ντόνετσκ εξακολουθεί να βομβαρδίζεται. Οι κάτοικοι των ενωμένων 4 περιοχών θέλουν να προστατεύονται.

Δεν ξέρω τι αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον Ανώτατο Διοικητή, αλλά κατά την προσωπική μου άποψη πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα, μέχρι την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις παραμεθόριες περιοχές και τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων. Δεν είναι απαραίτητο να παίρνουμε κάθε απόφαση με το βλέμμα στη Δύση.

Χθες έγινε παρέλαση στο Izyum, σήμερα σημαία στο Liman και τι αύριο;»

 

Πηγή

Προβολές : 245


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα