Ο Καραμανλής σήμανε το τέλος εποχής Μητσοτάκη σε κυβέρνηση και ΝΔ λόγω υποκλοπών

Ο Καραμανλής σήμανε το τέλος εποχής Μητσοτάκη σε κυβέρνηση και ΝΔ λόγω υποκλοπών

1 Σεπτεμβρίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:265
Μοίρασέ το

 

Τι ανέφερε το ΒΝ και έντονο παρασκήνιο

Ο Καραμανλής σήμανε το τέλος εποχής Μητσοτάκη σε κυβέρνηση και ΝΔ λόγω υποκλοπών - Τι ανέφερε το ΒΝ και έντονο παρασκήνιο
Δεν αντέχεται πια τόση υποκρισία…
Οι υγειώς σκεπτόμενοι, θα θυμούνται πως Καραμάν Αλής και Σαμαράς, στήριξαν με τα μπούνια την εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΕΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ…
Δεν ήξερες Κωστάκη, ποιός ήταν ο Μητσοτάκης και το Μητσοτακαίικο, όταν του δίνατε την εξουσία;
Ήξερες… αλλά τότε είχατε πάρει διαταγή να τους στηρίξετε…
Και τώρα, πήρατε διαταγή από τα αφεντικά σας που είναι κοινά όλων σας, να τον ρίξετε…
Τα γράφω, για να γνωρίζεις πως ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΟΛΟΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ…
Άντε με το καλό και η διάλυση της ΝΕΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ…
Καλλιόπη Σουφλή
Δηλώνει θεσμικά παρών ο Καραμανλής και αναβάλλει προσώρας την απόσυρση του από τη πολιτική

Τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με σκληρά σχόλια που έκανε για το θέμα των υποκλοπών.

Στην ομιλία που πραγματοποίησε στα Ανώγεια Κρήτης στο μνημόσυνο για τα 10 χρόνια από το θάνατο του πολιτικού Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έθεσε προ ευθυνών της την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το ζήτημα της υποκλοπής του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη.

Απευθύνθηκε σε αυστηρό ύφος προσωπικά στον Κ. Μητσοτάκη

Απευθυνόμενος, μάλιστα, προς τον κ. Μητσοτάκη σημείωσε ότι η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις, υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κώστας Καραμανλής ζήτησε να έρθουν όλα στο φως να μην υπάρξει καμία σκιά.

Συγκεκριμένα είπε «Διαύγεια και διαφάνεια είναι άλλωστε θεμελιώδη ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο.

Ακόμη περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα όπως αυτό της παρακολούθησης τηλεφώνου πολιτικού αρχηγού, δημοσιογράφου ή κάθε πολίτη.

Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ΄ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως.

Συνέχισε σε ακόμα πιο σκληρό ύφος επισημαίνοντας ότι «Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα.
Φως λοιπόν! Άπλετο φως!».

 

Γιατί ο Καραμανλής «αδειάζει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν μία σκληρή παρέμβαση Καραμανλή.

Όπως σας είχαμε γράψει και παλαιότερα, για το θέμα των υποκλοπών είχαν θορυβηθεί τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Κώστας Καραμανλής.

Και αυτό διότι ο ίδιος ο κ. Καραμανλής είχε πέσει θύμα υποκλοπών από ξένες πρεσβείες όταν χρονικά αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα έργο, τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, έργο που έφερνε πιο κοντά το ρωσικό αέριο στη χώρα.

Ωστόσο, Σαμαράς – Καραμανλής συνειδητοποιούν ότι η υπόθεση υποκλοπών πλήττει βάναυσα την δημοκρατική ιστορία της παράταξης.
Και μάλιστα, όταν έχει ξαναγίνει επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με το δίδυμο Μαυρίκη – Γρυλλάκη.

Δεν μπορεί η παράταξη των Καραμανλήδων να ζήσει δύο φορές υπόθεση υποκλοπών στη ΝΔ

Δεν είναι δυνατόν ο ανιψιός του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας να μπορεί να δεχτεί θεσμική εκτροπή με τις υποκλοπές όταν, μάλιστα, ιστορικά αποδεικνύεται ότι είναι χαρακτηριστικό των κυβερνήσεων Μητσοτάκη, πατέρα και υιού.

Σας έχουμε ενημερώσει εγκαίρως ήδη από τις 9 Αυγούστου 2022 ότι υπάρχει σιωπή αλλά αμφισβήτηση μεγαλοστελεχών της ΝΔ για το Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δείτε εδώ (Το σκάνδαλο Μαξίμου των υποκλοπών θα «τελειώσει» πολιτικά τον Μητσοτάκη – Σιωπή και αμφισβήτηση από μεγαλοστελέχη της ΝΔ (bankingnews.gr).

Δηλώνει θεσμικά παρών ο Καραμανλής και αναβάλλει προσώρας την απόσυρση του από τη πολιτική

Στο περιβάλλον Μητσοτάκη, πριν σκάσει το θέμα των υποκλοπών κυριαρχούσε ένα ζήτημα.

Πως θα ανακοίνωνε την απόσυρσή του από την ενεργή πολιτική θεωρώντας ότι το φθινόπωρο θα έχουμε εκλογές, όπως άλλωστε διέδιδε τότε και το Μαξίμου.

Εν τέλει οι εκλογές ματαιώθηκαν και έτσι πήγε πίσω η απόφαση Καραμανλή να μην είναι ξανά βουλευτής.

Ωστόσο, μετά την υπόθεση των υποκλοπών η οποία θα έχει πολύ ψωμί, στο περιβάλλον Καραμανλή πείστηκαν ότι η παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού στην Βουλή είναι αναγκαία για την ενότητα της παράταξης.

 

Η δήλωση Ρουσόπουλου δεν ήταν τυχαία, υπήρξε συνεννόηση

 

Δεν είναι άλλωστε τυχαίες και δηλώσεις στελεχών που έχουν ζήσει από πολύ κοντά τον Κώστα Καραμανλή, όπως ο Θόδωρος Ρουσόπουλος.
Δείχνει ότι υπήρξε κάποια συνεννόηση πριν ή έστω κάποια κοινή ενόχληση για το θέματα.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Ρουσόπουλος, πολύ μακριά από την κυβερνητική γραμμή, τόνιζε σε ομιλία του στην Βουλή πριν λίγες μέρες ότι στην υπόθεση των υποκλοπών έχουν μείνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα και ότι πρέπει να υπάρξει παράλληλη έρευνα από τον Άρειο Πάγο, δείχνοντας δειλά ότι κανείς δεν εμπιστεύεται τις τυπικές διαδικασίες της Εξεταστικής Επιτροπής όπου η ΝΔ έχει την πλειοψηφία.

Μήπως, αναρωτιούνται πολλοί, η δήλωση Ρουσόπουλου ήταν το φυτίλι για τη βόμβα αμφισβήτησης από τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ προς το κατοικοεδρεύοντα του Μεγάρου Μαξίμου.

Ενοχλημένο το Μαξίμου από την παρέμβαση Καραμανλή, δημιουργεί εσωστρέφεια

Το Μέγαρο Μαξίμου είναι ιδιαίτερα ενοχλημένο από την παρέμβαση Καραμανλή.

Και αυτό διότι η παρέμβαση δείχνει ότι δεν είναι ενοχλημένη η αντιπολίτευση από το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως, οι πυλώνες της παράταξης.

Όπως φαίνεται, υπάρχει εσωκομματικό ζήτημα στη Νέα Δημοκρατία και αυτό που φοβάται η ηγεσία είναι μήπως η παρέμβαση Καραμανλή «γεννήσει» διαφοροποιήσεις και από άλλους βουλευτές που επηρεάζονται από τον πρώην Πρωθυπουργό.

 

Κλείνει ο κύκλος Μητσοτάκη στη ΝΔ – Ανοίγει ο χορός των μνηστήρων

 

Ενδιαφέρον θα είχε, να δούμε τι θα δηλώσουν Δένδιας, Μειμαράκης και άλλοι γνωστοί καραμανλικοί.

Όπως έχουμε γράψει, το σκάνδαλο των υποκλοπών όχι μόνο κλείνει τον κύκλο Μητσοτάκη στην κυβέρνηση καθώς δεν θα μπορέσει να είναι Πρωθυπουργός ξανά.

Κλείνει σιγά σιγά τον κύκλο του ως πρόεδρος της ΝΔ και η παρέμβαση Καραμανλή ανοίγει για τα καλά το εσωκομματικό αγώνα των μνηστήρων για την αρχηγία στη ΝΔ.

Και μία υποσημείωση: Άλλη η στάση από τον Αχιλλέα Καραμανλή και του υιού του

Παρά την παρέμβαση Καραμανλή στα Ανώγεια, βλέπουμε ότι ο άλλος ο Κ. Καραμανλής, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έχει διαφορετική στάση.
Μάλιστα, πριν ο ξάδερφός του μιλήσει με σκληρά λόγια για το Μαξίμου, ο ίδιος έσπευσε να στηρίξει τον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι «δεν στέκει ούτε ως ανέκδοτο ότι πίσω από τις υποκλοπές βρίσκεται ο Κ. Μητσοτάκης».

 

Ο «μικρός» θέλει να περιμένει… την σειρά του

 

Μία ιδιαίτερα υποστηρικτική δήλωση που υποδηλώνει πολλά. Κυρίως ότι θέλει να περιμένει…

Καταρχάς, να πούμε ότι ο Αχιλλέας Καραμανλής δεν έχει την ίδια σκέψη και στάση με τον ανηψιό του Κώστα Καραμανλή.

Για όσους γνωρίζουν πολύ καλά τα ζητήματα της ΝΔ, στις εσωκομματικές εκλογές τους 2009 ο απερχόμενος τότε πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής στήριξε τη Ντόρα Μπακογιάννη ενώ ο Αχιλλέας Καραμανλής στήριξε τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο σημερινός υπουργός Υποδομών

Οπότε, μία άλλη πτυχή του θέματος είναι ότι η αμφισβήτηση Μητσοτάκη δεν έχει σύμφωνη όλη την οικογένεια Καραμανλή.

 

Μαξιμιλιανός

 

Πηγή

Προβολές : 265


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα