Ο Κλάους Σβαμπ ανακοινώνει τον “Συστημικό Παγκόσμιο Μετασχηματισμό” στην Κινεζική Κρατική Τηλεόραση

Ο Κλάους Σβαμπ ανακοινώνει τον “Συστημικό Παγκόσμιο Μετασχηματισμό” στην Κινεζική Κρατική Τηλεόραση

29 Σεπτεμβρίου, 2023 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:550
Μοίρασέ το

 

Ο έπαινος του Schwab για την Κίνα απηχεί τα λόγια που είπε ο Τζορτζ Σόρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης στους Financial Times στις 23 Οκτωβρίου 2009.

Ο Τζορτζ Σόρος παρουσίασε το σχέδιο των παγκόσμιων ελίτ για την εισαγωγή σε αυτό που αποκάλεσε “μια Νέα Παγκόσμια Τάξη” κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Σύμφωνα με τον Σόρος, η Κίνα πρέπει να ηγηθεί αυτής της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, “παίρνοντας μέρος σε αυτή τη δημιουργία και συμμετέχοντας ενεργά”, με τον ίδιο τρόπο που οι Ηνωμένες Πολιτείες “κατέχουν την τρέχουσα τάξη πραγμάτων».

Μετάφραση Nioland

 

Η συνάντηση των Ηγετών της Οικονομίας στην APEC [Asia-Pacific Economic Cooperation – Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού] και η Σύνοδος Κορυφής των CEO στην APEC πραγματοποιήθηκε στις 16-17 Μαρτίου 2022 στην Μπανγκόκ, της Ταϊλάνδης.

Καθώς η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αποτελεί σήμερα μια από τις πιο δυναμικές περιοχές του κόσμου, οι ετήσιες εκδηλώσεις της ΑPEC έχουν επίσης γίνει πόλοι έλξης των ανθρώπων που κινούνται και δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο.

Ανάμεσά τους είναι και ο 84χρονος Κλάους Σβαμπ, ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Συνομίλησε με την Τιάν Γουέι [Tian Wei] του κρατικού κινεζικού καναλιού CGTN και μοιράστηκε τις απόψεις του σχετικά με το κατά πόσον οι μεγάλες οικονομίες αυτής της περιοχής του πλανήτη και του κόσμου μπορούν να στηρίξουν την παγκόσμια διακυβέρνηση, και διακήρυξε ότι η Κίνα αποτελεί “πρότυπο” για άλλα έθνη.

Ο Σβαμπ στην συνέντευξη τόνισε ότι:

“Τώρα έχει διαμορφωθεί η βάση, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα. Πρέπει να έχουμε μια στρατηγική προσέγγιση. Πρέπει να οικοδομήσουμε τον κόσμο του αύριο. Πρόκειται για έναν συστημικό μετασχηματισμό του κόσμου. Πρέπει λοιπόν να ορίσουμε πώς πρέπει να μοιάζει ο κόσμος, που θέλουμε να προκύψει από αυτή την περίοδο μετασχηματισμού.”

Ο Σβαμπ δήλωσε ότι σέβεται τα “τεράστια” επιτεύγματα της Κίνας στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας της τα τελευταία 40 χρόνια.

“Νομίζω ότι η Κίνα αποτελεί πρότυπο για πολλές χώρες”, δήλωσε ο Σβαμπ, προτού διευκρινίσει ότι θεωρεί ότι κάθε χώρα πρέπει να λάβει τις δικές της αποφάσεις σχετικά με το σύστημα που θέλει να υιοθετήσει.

“Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην επιβολή συστημάτων. Αλλά το κινεζικό μοντέλο είναι σίγουρα ένα πολύ ελκυστικό μοντέλο για αρκετές χώρες”, δήλωσε ο Σβαμπ.

Ο έπαινος του Schwab για την Κίνα απηχεί τα λόγια που είπε ο Τζορτζ Σόρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης στους Financial Times στις 23 Οκτωβρίου 2009.

Ο Τζορτζ Σόρος παρουσίασε το σχέδιο των παγκόσμιων ελίτ για την εισαγωγή σε αυτό που αποκάλεσε “μια Νέα Παγκόσμια Τάξη” κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Σύμφωνα με τον Σόρος, η Κίνα πρέπει να ηγηθεί αυτής της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, “παίρνοντας μέρος σε αυτή τη δημιουργία και συμμετέχοντας ενεργά”, με τον ίδιο τρόπο που οι Ηνωμένες Πολιτείες “κατέχουν την τρέχουσα τάξη πραγμάτων».

Αυτή τη δήλωση του Σόρος θα την δούμε στο επόμενο Βίντεο, καθώς και γιατί η Κίνα επιλέχτηκε να διαδραματήσει ηγετικό ρόλο στην Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Ο Σβαμπ δεν διευκρίνισε ποιες πτυχές του κινεζικού μοντέλου του άρεσαν, ούτε ποιες πτυχές θα ήταν επωφελείς για άλλες χώρες.

Η Κίνα κυβερνάται από την απόλυτη κυριαρχία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ), το οποίο δεν επιτρέπει στους ανθρώπους να ασκούν τη θρησκεία ή τις πεποιθήσεις της επιλογής τους και δεν έχει καμία ανοχή στη διαφωνία ή την κριτική.

Το 2014, το ΚΚΚ ανακοίνωσε ένα σύστημα κοινωνικής βαθμολογίας, σύμφωνα με το οποίο τα άτομα, οι κυβερνητικοί οργανισμοί και οι εταιρείες κατατάσσονται με βάση την κοινωνική τους πίστωση.

Γίνονται αξιολογήσεις με τις βαθμολογίες για το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση, ή “ESG”.

Το ESG είναι τα αρχικά των λέξεων “Environmental, Social, and Governance” στα αγγλικά, που στα ελληνικά μεταφράζονται ως Περιβαλλοντική, Κοινωνική και Διακυβέρνηση.”

Το ESG αναφέρεται σε ένα πλαίσιο αξιολόγησης και διαχείρισης που χρησιμοποιείται από επενδυτές, εταιρείες και οργανισμούς για να αξιολογήσουν τον κοινωνικό, περιβαλλοντικό και διακυβερνητικό αντίκτυπο μιας επιχείρησης ή επενδυτικής ευκαιρίας.

Τα κριτήρια ESG βοηθούν στην αξιολόγηση της βιωσιμότητας μιας επιχείρησης ή ενός επενδυτικού έργου από πολλές διαστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των περιβαλλοντικών πρακτικών, των κοινωνικών επιπτώσεων και της διακυβέρνησης της εταιρείας. Αυτός ο τύπος αξιολόγησης συχνά χρησιμοποιείται για να επιλέξει επενδύσεις που προωθούν την κοινωνική ευθύνη και τη βιωσιμότητα.

Επίσης, οι βαθμολογίες ESG χρησιμοποιούνται από εταιρείες για να βελτιώσουν τις πρακτικές τους και την εταιρική τους ευθύνη προς το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνησή τους.

Το ESG  έχει σαν σκοπό τη δημιουργία ενός τύπου συστήματος κοινωνικής πίστωσης που έχει σχεδιαστεί για να επηρεάσει τη συμπεριφορά και να μεταμορφώσει την κοινωνία.

Ο Σουαμπ έγραψε το 2019 ότι οι βαθμολογίες ESG είναι απαραίτητες για τον “Συμμετοχικό Καπιταλισμό”.

Ο Σουαμπ στη συνέντευξη μίλησε και για το νέο ψηφιακό κόσμο που μας φέρνει πιο κοντά:

“Ο κόσμος έχει έρθει πιο κοντά, επειδή μετακινούμαστε από έναν φυσικό κόσμο πολύ περισσότερο σε έναν ψηφιακό κόσμο. Και ένας ψηφιακός κόσμος από τη φύση του είναι πολύ πιο παγκόσμια προσανατολισμένος.”

Η κινέζα δημοσιογράφος Τιάν Γουέι ρώτησε: “Kαθώς ο κόσμος αλλάζει, πρέπει να αναδιαμορφώσουμε ξανά το όραμα, όπως μόλις είπατε και πώς θα το υλοποιήσουμε.” Ο Σουαμπ αναφέρθηκε στον “Συμμετοχικό Καπιταλισμό”

“Νομίζω ότι χρειάζεται αυτό που πιστεύουμε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, μια προσέγγιση με πολλούς εμπλεκόμενους (multi-stakeholder) φορείς. Σίγουρα οι κυβερνήσεις πρέπει να ηγηθούν, αλλά οι επιχειρήσεις, οι περισσότερες λύσεις θα προέλθουν από την καινοτομία των επιχειρήσεων και πρέπει να εντάξουμε τον ευρύτερο πληθυσμό.”

“Stakeholder capitalism” [Συμμετοχικός Καπιταλισμός – Καπιταλισμός των ενδιαφερόμενων μερών], ένα μοντέλο που πρότεινα για πρώτη φορά πριν από μισό αιώνα, τοποθετεί τις ιδιωτικές εταιρείες ως διαχειριστές της κοινωνίας και είναι σαφώς η καλύτερη απάντηση στις σημερινές κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις”, έγραψε.

“Δεν µπορούµε να συνεχίσουµε µε ένα οικονοµικό σύστηµα που καθοδηγείται από εγωιστικές αξίες, όπως η βραχυπρόθεσµη µεγιστοποίηση των κερδών, η αποφυγή φόρων και κανονιστικών ρυθµίσεων ή η εξωτερίκευση της περιβαλλοντικής βλάβης. Αντίθετα, χρειαζόµαστε µια οικονοµία που θα είναι σχεδιασµένη να φροντίζει όλους τους ανθρώπους και ολόκληρο τον πλανήτη”, γράφει στο βιβλίο του “Stakeholder Capitalism: A Global Economy that Works for Progress, People and Planet – Συμμετοχικός καπιταλισμός: Μια Παγκόσμια Οικονομία που Λειτουργεί για την Πρόοδο, τους Ανθρώπους και τον Πλανήτη”

“Πρέπει να αδράξουμε αυτή τη στιγμή για να διασφαλίσουμε ότι ο “Συμμετοχικός Καπιταλισμός” θα είναι το νέο κυρίαρχο μοντέλο”.

Το 2020, χωρίς καμία λογοδοσία ή διαφάνεια, η κινεζική κυβέρνηση πέρασε αναγκαστικά έναν νόμο “Εθνικής Ασφάλειας” για το Χονγκ Κονγκ, ο οποίος, σύμφωνα με τους επικριτές, έδωσε στις αρχές ένα πρόσχημα για να καταστείλουν βάναυσα τους ακτιβιστές που τάσσονται υπέρ της δημοκρατίας.

Πιο πρόσφατα, δυτικές χώρες κατηγόρησαν την Κίνα ότι έστειλε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Ουιγούρους και άλλες εθνοτικές μειονότητες σε στρατόπεδα κράτησης, όπου πολλοί δήλωσαν ότι βασανίστηκαν, δέχθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γλώσσα και τη θρησκεία τους.

Το Πεκίνο έχει αρνηθεί αυτές τις κατηγορίες ως ένα κατασκεύασμα που επινοήθηκε από τα δυτικά έθνη.


Πηγή: https://news.cgtn.com/news/2022-11-19/Klaus-Schwab-Eye-on-global-governance-1f5j1FnfKvK/index.html


Το Substack του Nioland είναι μια έκδοση που υποστηρίζεται από τους αναγνώστες. Για να λαμβάνετε νέες δημοσιεύσεις υποστηρίξτε το έργο μου. Γίνετε συνδρομητές δωρεάν ή επί πληρωμή με πλεονεκτήματα.


Λεπτομέρειες για το κόστος και τα πλεονεκτήματα πληρωμένης συνδρομής (μηνιαία ή ετήσια) εδώ:

Επιλέξτε Συνδρομητικό Πρόγραμμα

 

Πηγή  https://nioland.substack.com/p/f83

Προβολές : 550


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα