Ο ... “κολλητός” της Ντόρας, ετοιμάζει πόλεμο με την Ελλάδα... ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΙΚΟ ΠΡΙΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΘΑ ΒΥΘΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ;;;

Ο ... “κολλητός” της Ντόρας, ετοιμάζει πόλεμο με την Ελλάδα... ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΙΚΟ ΠΡΙΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΘΑ ΒΥΘΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ;;;

25 Απριλίου, 2024 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:714
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και αναρωτιέμαι τι ετοιμάζει η εβραιοσιωνιστική φαμίλια Μητσοτάκη σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου…

O Αζέρος πρόεδρος Αliyev στήνει γεωπολιτική κόλαση στην Ελλάδα:

Θέλει ολοκληρωτικό πόλεμο και αναγνώριση για Τουρκοκύπριους

“Είδε ο γύφτος τη γενιά του κι αναγάλλιασε η καρδιά του…” λέει μια λαϊκή παροιμία…

Εβραιοχάζαρος γαρ και ο Ilham Aliev… Κοιτάξτε πως κοιτάζονται… σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι…

Αλοίμονο αν δεν τον φιλοξενούσε στο σπίτι της η Ντόρα…

Το παρακάτω πρωτοσέλιδο, λέει πολλά…

Μακάρι να διαψευστώ, αλλά πολύ φοβάμαι πως η εγκληματική αυτή φαμίλια, θα εγκαταλείψει την Ελλάδα,όταν θα την έχει βυθίσει στο αίμα… το ίδιο και στην Κύπρο…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

Υ.Γ. Για σκεφθείτε… μια ποιά θεσμική ιδιότητα, η Ντόρα φιλοξένησε στο σπίτι της τον εβραιοχάζαρο;;; ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ, ΑΥΤΗ Η ΦΑΜΙΛΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ…

 

Tο Αζερμπαϊτζάν «δεν μπορεί να κάθεται αδρανές» ενώ η Αρμενία εξοπλίζεται από τη Γαλλία, την Ινδία και την Ελλάδα, αναφέρει ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ilham Aliev
Νέο «φανερό» αντίπαλο –αν όχι εχθρό– φαίνεται πως έχει η Ελλάδα στη γεωπολιτική κονίστρα, όπως βεβαιώθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τα πλέον αρμόδια χείλη.
Ο λόγος για τον πρόεδρο του τουρκόφωνου Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev, που είπε πως η χώρα του δεν μπορεί να μείνει άπρακτη ενώ η Ελλάδα, η Ινδία και η Γαλλία εξοπλίζουν την Αρμενία.
Ξεκάθαρα πρόκειται για υποκρισία… καθώς το Αζερμπαϊτζάν έχει «επενδύσει» πολύ περισσότερα στον στρατό του σε σύγκριση με την Αρμενία, στρεφόμενο στην Τουρκία, το Πακιστάν και το Ισραήλ για όπλα.
Σε κάθε περίπτωση, ο Νότιος Καύκασος αναδεικνύεται ως ακόμα ένα σημείο στρατιωτικής ανάφλεξης σε ό,τι αφορά τα εν λόγω ανταγωνιστικά μπλοκ.
«Δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια ενώ η Γαλλία, η Ινδία και η Ελλάδα εξοπλίζουν την Αρμενία εναντίον μας.

Το κάνουν ανοιχτά και επιδεικτικά, προσπαθώντας προφανώς να μας αποδείξουν κάτι με αυτόν τον τρόπο.

Δεν μπορούμε απλώς να καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα» είπε σε συνέδριο στο Πανεπιστήμιο ADA.
Σύμφωνα με τον Aliev, το Μπακού το κατέστησε αυτό απολύτως σαφές στο Ερεβάν αλλά και «στις πλευρές που προσπαθούν να εξοπλίσουν την Αρμενία».
«Αν διαπιστώσουμε κάποια σοβαρή απειλή για εμάς, θα πρέπει να λάβουμε μέτρα», προειδοποίησε.

Υποκρισία

O Αζέρος πρόεδρος Αliyev στήνει γεωπολιτική κόλαση στην Ελλάδα: Θέλει ολοκληρωτικό πόλεμο και αναγνώριση για Τουρκοκύπριους
Η Αρμενία διαφοροποιεί τους προμηθευτές της, με την εξασφάλιση στρατιωτικού υλικού από τη Γαλλία, την Ινδία και την Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται πως οι αρχές της χώρας κατηγόρησαν τη Μόσχα ότι δεν παρείχε παραγγελθέντα όπλα αξίας περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ωστόσο, και το Αζερμπαϊτζάν διαφοροποιεί τους προμηθευτές του, απομακρυνόμενο από τη Ρωσία και στρεφόμενο στην Τουρκία και στο Πακιστάν, αντιπάλους της Ελλάδας και της Ινδίας, αντίστοιχα, καθώς και στο Ισραήλ.
Μετά την ήττα της από το Αζερμπαϊτζάν το 2020 και το 2023, η Αρμενία σχεδόν διπλασίασε τις στρατιωτικές επενδύσεις της.
Το 2022, η Αρμενία ξόδεψε 700 έως 800 εκατομμύρια δολάρια για εξοπλισμούς.
Οι δαπάνες αναμένεται να φτάσουν το 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια το 2024.
Εν τω μεταξύ, ο αμυντικός προϋπολογισμός του Αζερμπαϊτζάν για το 2021 ήταν 2,70 δισεκατομμύρια δολάρια (αύξηση 20,8% από το 2020), ενώ ο προϋπολογισμός για το 2024 είναι 3,77 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που καταδεικνύει πως οι καταγγελίες του Aliyev είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.
Άλλωστε, η Αρμενία το έχει πάρει απόφαση. Όπως είπε πρόσφατα ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Pashinyan, οι προοπτικές ανακατάληψης του Nagorno-Κarabach δεν είναι «ρεαλιστικές», αποκαλύπτοντας την επιθυμία του Aliev για έναν νέο πόλεμο στον Νότιο Καύκασο.
«Με πλησίασε μια γυναίκα που εκτοπίστηκε βίαια και με ρώτησε πόσο ρεαλιστικό είναι ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε στο Nagorno-Κarabach λέγοντάς μου: παρακαλώ, δώστε μου μια άμεση και ειλικρινή απάντηση.
Της είπα, με δεδομένες τις αντιλήψεις που επικρατούν, δεν το θεωρώ ρεαλιστικό.
Δεν μπορώ να σας πω ψέματα, γιατί αν ήταν ρεαλιστικό, τότε ο εκτοπισμός από το Nagorno-Κarabach δεν θα είχε συμβεί» είπε ο Pashinyan.
Μετά την κατάληψη του Nagorno-Κarabach από το Αζερμπαϊτζάν, οι λόγοι για τον πόλεμο με την Αρμενία είχαν εξαντληθεί.
Ωστόσο, ο Aliyev ψάχνεται για πόλεμο έχοντας έναν σκοπό: να συνδέσει το Αζερμπαϊτζάν με την Αυτόνομη Δημοκρατία του Ναχτσιβάν, που χωρίζεται από τη νότια επαρχία Σιούνικ της Αρμενίας.
Δεδομένου ότι το ενδιαφέρον της Μόσχας για την περιοχή έχει εξασθενήσει, έχει δημιουργηθεί ένα κενό που άλλες ξένες δυνάμεις, όπως η Γαλλία και η Τουρκία, σπεύδουν να εκμεταλλευθούν.
Αυτή η κατάσταση ενθάρρυνε τον Aliev που θέλει περισσότερες παραχωρήσεις και εδάφη από την Αρμενία.
Να σημειωθεί πως στις 17 Απριλίου ανακοινώθηκε πως η ειρηνευτική δύναμη των 2.000 Ρώσων θα αποσυρθεί από το Nagorno-Κarabach, ένα χρόνο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.
Ως φαίνεται, σε συνδυασμό με το γεγονός πως η Αρμενία παγώνει τη συμμετοχή της στον Οργανισμό Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας τον Ιανουάριο, η επιρροή της Μόσχας στον Νότιο Καύκασο αποδυναμώνεται, σε μια εποχή που η περιοχή γίνεται σημείο ανάφλεξης ανταγωνιστικών συμφερόντων, με την Αρμενία, τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Ινδία στη μία πλευρά και το Αζερμπαϊτζάν, η Τουρκία και το Πακιστάν από την άλλη.
Όπως τόνισε ο Aliev στη συνάντησή του με τον Vladimir Putin στις 22 Απριλίου, «η Ρωσία είναι μια χώρα κλειδί όσον αφορά την περιφερειακή ασφάλεια στον Καύκασο», επιβεβαιώνοντας φαινομενικά τη σημασία της Μόσχας για το Μπακού.
Ωστόσο, ο Aliyev έχει μειώσει την εξάρτηση του Αζερμπαϊτζάν από τη Ρωσία, σνόμπαρoντας τη Ρωσία ως παραδοσιακό προμηθευτή όπλων.
Ταυτόχρονα, δεν λησμονείται ότι το Αζερμπαϊτζάν εκμεταλλεύτηκε τον πόλεμο στην Ουκρανία για να αυξήσει τις εξαγωγές ενέργειας στην Ευρώπη.
Βέβαια, σε αντίθεση με το Ερεβάν, το Μπακού εξακολουθεί να έχει εργασιακή σχέση με τη Μόσχα, με ευρωπαϊκή μόχλευση.
Παρά την ισορροπία αυτή, η Γαλλία, λόγω της επιρροής της αρμενικής διασποράς, και η Ελλάδα, για λόγους ιστορικών και παραδοσιακών δεσμών, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προμηθεύουν την Αρμενία με όπλα και διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.
Όσον αφορά την Ινδία, η επέκταση των δεσμών με την Αρμενία είναι φυσική, δεδομένης της συμμαχίας των «Τριών Αδελφικών Δυνάμεων» του Αζερμπαϊτζάν με την Τουρκία και το Πακιστάν.
Υπενθυμίζεται ότι το Πακιστάν είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν αναγνωρίζει την Αρμενία.
Οι δηλώσεις του Aliyev κατά της Γαλλίας, της Ινδίας και της Ελλάδας θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν ότι προετοιμάζεται για έναν άλλο πόλεμο, ενώ το Αζερμπαϊτζάν εξακολουθεί να έχει το πλεονέκτημα.

Εν προκειμένω να σημειωθεί πως ένας πόλεμος όχι μόνο θα προκαλούσε περισσότερους θανάτους και καταστροφή, αλλά θα αναμόρφωνε τη γεωπολιτική του Νότιου Καυκάσου, όπου κάποτε κυριαρχούσε η Ρωσία, καθώς η Γαλλία, η Ινδία, η Τουρκία, το Πακιστάν, ακόμη και το Ιράν και το Ισραήλ προσπαθούν να επιβάλουν τα συμφέροντα και την επιρροή τους, με το αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να προβλεφθεί.

Έρχεται αναγνώριση των Κατεχομένων

Πέρα από τα παραπάνω, η δήλωση Aliyev έχει και ξεχωριστό ενδιαφέρον για τα ελληνικά συμφέροντα, δεδομένου ότι είχε συναντηθεί τις προηγούμενες ημέρες και με τον Τούρκο πρόεδρο Erdogan.

Οι Αζέροι, παρά τις μέχρι πρότινος καλές σχέσεις με τη χώρα μας, ετοιμάζονται να αναγνωρίσουν επισήμως ως ανεξάρτητο κράτος, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, την καλουμένη και Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου.
Υπενθυμίζεται πως στα μέσα της δεκαετίας του 1990, η αζερική Αυτόνομη Δημοκρατία του Ναχιτσεβάν αναγνώρισε την ανεξαρτησία της «ΤΔΒΚ».
Η κεντρική κυβέρνηση στο Μπακού, ωστόσο, δεν προχώρησε σε επίσημη αναγνώριση.
Έκτοτε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι…
Τον περασμένο Ιούλιο έγινε γνωστό ότι γίνονται συζητήσεις για το άνοιγμα αζερικής πρεσβείας στα Κατεχόμενα.
Τελευταία, τον Νοέμβριο του 2022 το ψευδοκράτος έγινε ομόφωνα δεκτό στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών, με το καθεστώς του παρατηρητή.
Το Αζερμπαϊτζάν, ωστόσο, δεν θα προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση των Κατεχομένων.
Το αζερικό καθεστώς θα κάνει τα πάντα πρωτίστως να τελειώνει με το Αρτσάχ και την αρμενική παρουσία στο Nagorno-Κarabach.
Αν τα καταφέρει, όπως διαφαίνεται, τότε το βασικό εμπόδιο για την αναγνώριση του ψευδοκράτους δεν θα υπάρχει πια.
Η αναγνώριση δεν θα αργήσει πολύ να έρθει.
Ενδέχεται να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι στενοί σύμμαχοι και εταίροι της Άγκυρας, με πρώτο το Πακιστάν.
Φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν «συνιστούσαν» κάποιοι κάποτε…

 

ΠηγήΑγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 714


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα