Ο κόσμος αντιδρά σε συγκλονιστικές σκηνές από την επίθεση στο Ισραήλ, ενώ το Ιράν «συγχαίρει» τους Παλαιστίνιους μαχητές

Ο κόσμος αντιδρά σε συγκλονιστικές σκηνές από την επίθεση στο Ισραήλ, ενώ το Ιράν «συγχαίρει» τους Παλαιστίνιους μαχητές

8 Οκτωβρίου, 2023 21 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,258
Μοίρασέ το

 

 

Ο δυτικός κόσμος, μεγάλο μέρος του οποίου υποστηρίζει το Ισραήλ, ξύπνησε με συγκλονιστικές σκηνές το Σάββατο με ισραηλινούς αμάχους να αιχμαλωτίζονται και να οδηγούνται ή σε ορισμένες περιπτώσεις κυριολεκτικά να περνούν τα σύνορα στη Γάζα .

Ο ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟΣ δυτικός κόσμος, τότε που οι ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ, ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΗΤΑΝ;;;
Και σε τελευταία ανάλυση, ο τόπος ανήκε από αρχαιοτάτων χρόνων στους Παλαιστινιους…
Ο ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ ΧΑΖΑΡΟΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΑΓΟΡΑΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΕ ΙΣΡΑΗΛ… ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ, ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ…
ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ…
Ο ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ, ΤΟ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ…
Ο ΧΑΖΑΡΟΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ… Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ…
Έτσι για να είμαστε δίκαιοι…
ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ…
ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΟΘΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ…
Ακόμα και οι ίδιοι οι απλοί εβραίοι έχουν πλέον αντιληφθεί τον ρόλο των χάζαρων σιωνιστών που τους κυβερνούν και τους μισούν…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό, είναι από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ.
από τον Tyler Durden

Ο δυτικός κόσμος, μεγάλο μέρος του οποίου υποστηρίζει το Ισραήλ, ξύπνησε με συγκλονιστικές σκηνές το Σάββατο με ισραηλινούς αμάχους να αιχμαλωτίζονται και να οδηγούνται ή σε ορισμένες περιπτώσεις κυριολεκτικά να περνούν τα σύνορα στη Γάζα .

Σήμερα σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ εν μέσω ενδείξεων γενικής παλαιστινιακής εξέγερσης εδώ και δύο δεκαετίες. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου υποσχέθηκε έναν ευρύτερο πόλεμο, πιθανόν να έρθει με τη μορφή χερσαίας εισβολής στη Γάζα σε μια προσπάθεια να ξεριζώσει οριστικά τη Χαμάς.

Μέσω του Sky News

Αυτή η σύγκρουση θα επιδεινωθεί πριν βελτιωθεί και είναι βέβαιο ότι θα διαρκέσει εβδομάδες ή πιθανώς μήνες. Ο κίνδυνος κλιμάκωσης με τη Χεζμπολάχ στο βορρά θα αυξηθεί. 

Η Ουάσιγκτον έχει ήδη υποσχεθεί να υποστηρίξει το Ισραήλ καθώς ανταποδίδει και προσπαθεί να απελευθερώσει τους Ισραηλινούς στρατιώτες που η Χαμάς έχει αιχμαλωτίσει, αν και αριθμός στρατευμάτων και αμάχων στα χέρια της Χαμάς δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί σε αυτό το σημείο. 

Συγκλονιστικά βίντεο με ισραηλινούς αμάχους που αιχμαλωτίζονται…

Πολλά ανησυχητικά βίντεο όπως το παρακάτω βγαίνουν από την περιοχή…

Ισραηλινοί πολίτες απάγονται στους δρόμους του νότιου Ισραήλ…

Παρακάτω είναι η αρχική αντίδραση του κόσμου , μέσω της Middle East Eye

* * *

Σαουδική Αραβία

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι φήμες κυκλοφόρησαν ότι η Σαουδική Αραβία πλησιάζει πιο κοντά στην εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ καθώς Ισραηλινοί υπουργοί επισκέφθηκαν το βασίλειο του Κόλπου. 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας έκανε μια ήπια δήλωση, ζητώντας «άμεση παύση της βίας».

«Παρακολουθούμε τις άνευ προηγουμένου εξελίξεις μεταξύ ορισμένων παλαιστινιακών φατριών και των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής που οδήγησαν σε υψηλό επίπεδο βίας σε πολλά μέτωπα», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

Ιράν

Ένας σύμβουλος του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ συνεχάρη το Σάββατο τους Παλαιστίνιους μαχητές για τη μεγαλύτερη επίθεση στο Ισραήλ εδώ και χρόνια, ανέφερε ο ημιεπίσημος ειδησεογραφικός ιστότοπος ISNA.

«Συγχαίρουμε τους Παλαιστίνιους μαχητές», ανέφερε ο Γιαχία Ραχίμ Σαφαβί. «Θα σταθούμε δίπλα στους Παλαιστίνιους μαχητές μέχρι την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και της Ιερουσαλήμ».

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν έδειξε μέλη του κοινοβουλίου να σηκώνονται από τις θέσεις τους το Σάββατο για να φωνάζουν «Θάνατος στο Ισραήλ» και «Η Παλαιστίνη είναι νικητής, το Ισραήλ θα καταστραφεί».

Κατάρ

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ εξέδωσε δήλωση λέγοντας ότι μόνο το Ισραήλ ευθύνεται για τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της βίας με τον παλαιστινιακό λαό.

Ανέφερε ότι το Κατάρ καλεί και τις δύο πλευρές να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και τη διεθνή κοινότητα να αποτρέψει το Ισραήλ από το να χρησιμοποιήσει αυτά τα γεγονότα ως δικαιολογία για να ξεκινήσει έναν δυσανάλογο πόλεμο κατά των Παλαιστινίων αμάχων στη Γάζα.

Αίγυπτος

Με την πάροδο των ετών, ο πλησιέστερος γείτονας της Γάζας, η Αίγυπτος, έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρίες μεταξύ παλαιστινιακών μαχητών στη Γάζα και στο Ισραήλ.

Η Αίγυπτος προειδοποίησε το Σάββατο για «σοβαρές συνέπειες» από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, σε δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ζήτησε «να ασκηθεί η μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να αποφευχθεί η έκθεση των αμάχων σε περαιτέρω κίνδυνο».

Τουρκία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε το Σάββατο τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση και να απόσχουν από εχθρικές ενέργειες που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κατάσταση.

«Καλούμε σε αυτοσυγκράτηση όλα τα κόμματα», είπε ο Ερντογάν σε συνέδριο για το κυβερνών Κόμμα του AKP στην Άγκυρα. «Πρέπει να απέχουν από επιθετικές ενέργειες».

Ηνωμένες Πολιτείες

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εργαστούν για να διασφαλίσουν ότι το Ισραήλ «έχει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

«Τις επόμενες ημέρες το Υπουργείο Άμυνας θα εργαστεί για να διασφαλίσει ότι το Ισραήλ έχει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να προστατεύσει τους αμάχους από την αδιάκριτη βία και την τρομοκρατία», ανέφερε ο Όστιν σε δήλωση.

Ηνωμένο Βασίλειο

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι πήγε στο Χ, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, για να καταδικάσει τη Χαμάς.

“Το Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάζει απερίφραστα τις φρικτές επιθέσεις της Χαμάς σε Ισραηλινούς αμάχους. Το ΗΒ θα υποστηρίζει πάντα το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται”, δήλωσε ο Έξυπνος.

Ρωσία

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ δήλωσε στο πρακτορείο Interfax ότι η Μόσχα βρίσκεται σε επαφή με το Ισραήλ, τους Παλαιστίνιους και τις αραβικές χώρες.

«Είναι αυτονόητο ότι πάντα ζητάμε αυτοσυγκράτηση», είπε ο Μπογκντάνοφ.

Ουκρανία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι «καταδικάζει έντονα τις συνεχιζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων εναντίον του άμαχου πληθυσμού στην Ιερουσαλήμ και στο Τελ Αβίβ».

Το υπουργείο πρόσθεσε: «Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στο Ισραήλ στο δικαίωμά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τον λαό του».

Ηνωμένα Έθνη

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζήτησε την άμεση διακοπή της βίας, λέγοντας ότι ήταν συγκλονισμένος από τις αναφορές ότι εκατοντάδες ρουκέτες είχαν εκτοξευθεί προς το Ισραήλ.

«Αυτή η επίθεση έχει φρικτό αντίκτυπο στους Ισραηλινούς αμάχους», δήλωσε ο Volker Tuerk σε δήλωση.

«Οι άμαχοι δεν πρέπει ποτέ να γίνουν στόχος επίθεσης».

 

 

Πηγή μετάφρασης

Προβολές : 1,258


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα