Ο Κ. Σημίτης δεν θα πει καμμιά κουβέντα;

Ο Κ. Σημίτης δεν θα πει καμμιά κουβέντα;

29 Ιανουαρίου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:487
Μοίρασέ το

 

Οι Ανεξάρτητες Αρχές στη χώρα μας εκκολάφθηκαν την περίοδο διακυβέρνησης από τον Κ. Σημίτη. Ο ίδιος τις θεωρούσε ένα καθοριστικό εργαλείο για τον εκσυγχρονισμό του κράτους και τη μετάβαση σε ένα σύγχρονο – ευρωπαϊκού τύπου – μοντέλο διακυβέρνησης.

Μάλιστα αποφασιστικό ρόλο στη δημιουργία τους, στη σύνταξη του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου και στη λειτουργία τους είχε παίξει ο αδελφός του τότε Πρωθυπουργού, ο Σπύρος Σημίτης, με την εμπειρία που είχε αποκτήσει στη Γερμανία.

 

 

 

 

Ο Σημίτης, Ο ΕΒΡΑΙΟΧΑΖΑΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ, δρά πάντα υπογείως…

Για να γνωρίζετε όμως περί των “ανεξάρτητων αρχών”, διαβάστε αυτό το συγκλονιστικά αποκαλυπτικό άρθρο… εδώ

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Γράφει ο

 

Για την πολύπαθη ΑΔΑΕ ο λόγος, αλλά θα ήταν χρήσιμη μια μικρή παρακαμπτήριος.

Οι Ανεξάρτητες Αρχές στη χώρα μας εκκολάφθηκαν την περίοδο διακυβέρνησης από τον Κ. Σημίτη. Ο ίδιος τις θεωρούσε ένα καθοριστικό εργαλείο για τον εκσυγχρονισμό του κράτους και τη μετάβαση σε ένα σύγχρονο – ευρωπαϊκού τύπου – μοντέλο διακυβέρνησης.

Μάλιστα αποφασιστικό ρόλο στη δημιουργία τους, στη σύνταξη του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου και στη λειτουργία τους είχε παίξει ο αδελφός του τότε Πρωθυπουργού, ο Σπύρος Σημίτης, με την εμπειρία που είχε αποκτήσει στη Γερμανία.

Ο βασικός τους ρόλος ήταν η αντιστάθμιση της ενδογενούς ροπής του κράτους, της εκάστοτε κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών προς τον αυταρχισμό και την παράκαμψη, όπου τους συμφέρει, του κράτους Δικαίου.

Για να είναι λοιπόν αυτές οι Αρχές πραγματικά Ανεξάρτητες, η στελέχωσή τους προϋποθέτει μια διευρυμένη πλειοψηφία στη Βουλή, αρκετά μεγαλύτερη από την κοινοβουλευτική δύναμη του κυβερνώντος κόμματος.

Αυτά λοιπόν με τα «σημητικά» και τα θεωρητικά.

Στις μέρες μας, μια κορυφαία Αρχή, η ΑΔΑΕ διαπίστωσε ότι τουλάχιστον 10 δημόσια πρόσωπα έπεσαν θύματα παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

Όπως ο νόμος όριζε, η ΑΔΑΕ ρωτήθηκε, θεώρησε τις καταγγελίες σοβαρές, απευθύνθηκε στους παρόχους της κινητής τηλεφωνίας και κατέληξε σε ένα καταφατικό πόρισμα.

Εκτοτε, επίσης όπως ο νόμος ορίζει, ζήτησε από τα αρμόδια όργανα της Βουλής να τους ενημερώσει. Τι θα έπρεπε να κάνει; Να τα κρατήσει στο ράφι; Αυτό θα σήμαινε, παράλειψη καθήκοντος. Καραμπινάτη και αυταπόδεικτη.

Η Βουλή λοιπόν, ελεγχόμενη από την κυβερνητική πλειοψηφία, αρνείται την ενημέρωση.

 

Δεν θέλει να ξέρει τίποτα, δεν νοιάζεται καν να ακούσει την Αρχή.

Παραβιάζοντας αυτή τώρα, το καθήκον της και αρνούμενη ετσιθελικά και αυταρχικά να επιτελέσει το ρόλο της.

Γιατί,απ΄ότι γνωρίζαμε από το Σύνταγμα, η Βουλή είναι των Αντιπροσώπων του Λαού και όχι των Εντεταλμένων του Μητσοτάκη.

 

Η ΑΔΑΕ λοιπόν ενημερώνει τους μόνους ενδιαφερόμενους, τους αρχηγούς των κομμάτων.

Οι οποίοι έχουν πλέον δύο δυνατότητες: είτε να πετάξουν χαρταετό, αλλά το ημερολόγιο τους εμποδίζει. Είτε να φέρουν τα στοιχεία της ΑΔΑΕ στη Βουλή. Αυτό επέλεξε να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας και σ΄αυτό συντάχθηκαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ολα, νόμιμα και θεσμικά.

Η κυβέρνηση λοιπόν αποτελειώνοντας τη θεσμική κατρακύλα απαντά με «μπούλιγκ». Οχι μόνο εναντίον της αντιπολίτευσης, κάτι που θα ήταν αναμενόμενο.

Εξαπολύει «μπούλιγκ» εναντίον της ΑΔΑΕ, του Προέδρου της και σταδιακά εναντίον όλων των Ανεξάρτητων Αρχών, στο βαθμό που «μας χαλάνε τη δουλειά».

Ομορφα πράγματα, διόλου τοξικά, πολιτισμένα και ευρωπαϊκά. Και κυρίως φιλελεύθερα.

 

Απλώς να προσέξουν μήπως σηκωθεί κανένας Τοκβίλ από τον τάφο του και τους πάρει στις κατραπακιές.

 

Μάλιστα, ένας εξ αυτών, βετεράνος οπαδός του εκσυγχρονισμού και του φιλελευθερισμού, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αν η πρόταση μομφής απορριφθεί, τότε ο Χρήστος Ράμμος οφείλει να παραιτηθεί. « Ότι του λαλεί,του Γιάννη του λολοστεφανή» δηλαδή.

Μια ερώτηση μόνο: εκείνος ο Κώστας Σημίτης, βλέποντας ένα από τα «παιδιά» του, τις Ανεξάρτητες Αρχές,να κινδυνεύουν με…ξερονήσια, δεν θα πεί καμμιά κουβέντα;

Πηγή

Προβολές : 487


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα