Ο Μητροπολίτης Μόρφου δεν θα παραστεί στην ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου γιατί στηρίζει τον «Χαζάρο Πρόεδρο Ζελένσκι»

Ο Μητροπολίτης Μόρφου δεν θα παραστεί στην ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου γιατί στηρίζει τον «Χαζάρο Πρόεδρο Ζελένσκι»

7 Ιανουαρίου, 2023 36 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:958
Μοίρασέ το

 

 

«Τα στρατεύματα του Ουκρανού Προέδρου διώκουν τους Μητροπολίτες της χώρας και έσφαξαν ήδη έναν Ορθόδοξο ιερέα της κανονικής Εκκλησίας του Κιέβου»

 

 

 

 

Ας ελπίσουμε πως δεν θα μείνει μόνον στην απουσία του, ο Μητροπολιτης Μόρφου, αλλά θα προχωρήσει και στην ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΑΖΑΡΟΦΙΛΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ…

Εκεί θ’ αποδείξει πολλά, ο Μητροπολίτης Μόρφου…
Καλλιόπη Σουφλή
Ο Μητροπολίτης Μόρφου δεν θα παραστεί στην ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου γιατί στηρίζει τον «Χαζάρο Πρόεδρο Ζελένσκι»

Ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος αρνήθηκε με μία εμφατική δήλωση να παραστεί στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου της Κύπρου Γεωργίου, παραμένοντας «στο ταπεινό κελί του» όπου θα προσεύχεται για τους διωκόμενους μητροπολίτες της Ουκρανίας από τα στρατεύματα του «Χαζάρου» προέδρου της Β.Ζελένσκι!

Οι δηλώσεις του Νεόφυτου προκάλεσαν τριγμούς στην Κύπρο καθώς επί της ουσίας πρόκειται για κίνηση «δήλωσης» ότι αναγνωρίζει μόνο την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία ως «αυτοδιοικούμενη» (μη αυτοκέφαλη) εκκλησία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία, υπό την εκκλησιαστική ένωση με το Πατριαρχείο της Μόσχας και όχι την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας που συστάθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 για να είναι εντελώς ανεξάρτητη από το ρωσικό Πατριαρχείο.

Η τελευταία μέχρι σήμερα έχει αναγνωριστεί ως αυτοκέφαλη, εκτός από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, την Εκκλησία της Ελλάδος και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄, χωρίς όμως απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Σ’ ό,τι αφορά στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο Μόρφου μεταφέρει τις ευχές του για «καλή στερέωση» στα καθήκοντά του, αλλά προτιμά να παραμείνει στο «ταπεινό κελί του».

Είναι σαφές όμως ότι διαχωρίζει την θέση του από την Αρχιεπισκοπή.

Σε ότι αφορά τον Ουκρανό Πρόεδρο, τον αποκαλεί «Χαζάρο», διότι:

Οι Χαζάροι ήταν μία τουρκικής εθνικής καταγωγής Αυτοκρατορία που ευημέρεψε στα ουκρανικά εδάφη τον 8ο αιώνα π.Χ. και αποτελούν το μέγιστο μυστήριο για τους ιστορικούς καθώς επέλεξαν ως θρησκεία τους ανάμεσα στις τρεις μονοθεϊστικές (Χριστιανισμό, Ισλάμ και Ιουδαϊσμό), την εβραϊκή θρησκεία.

Το μητρικό τους θρήσκευμα ήταν ο Τενγκρισμός όπως και των Βόρειων Καυκάσιων Ούννων και άλλων τουρκικών φυλών. Το πολυεθνικό ευρύ κοινό του χαγανάτου φαίνεται πως ήταν ένα μωσαϊκό παγανιστών, τενγκριστών, ιουδαϊστών, χριστιανών και μουσουλμάνων.

Ωστόσο, η κυβερνώσα αριστοκρατία μεταστράφηκε στον Ιουδαϊσμό περί τον 8ο αιώνα για ασαφή αίτια.

Μια σύγχρονη θεωρία, αναφέρει ότι ο πυρήνας των Ασκεναζιτών Εβραίων προέκυψε από μια υποθετική διασπορά Χαζάρων Εβραίων.

Τον αποκαλεί λοιπόν «Χαζάρο» για να δείξει πως δεν είναι Χριστιανός και ούτε καν Σλάβος.

«Πληροφορούμε το ευσεβὲς χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας Κύπρου, ότι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος θα ήθελε να παραστεί στην τελετὴ της ενθρόνισης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου την Κυριακή, 08.01.2023, όμως προτιμά να παραμείνει στο ταπεινὸ κελλί του, προσευχόμενος, τόσο για τον Μακαριώτατο Κύπρου, όσο και για τον δοκιμαζόμενο Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της μητρόπολης Μόρφου.

Σημειώνεται, επίσης, «γιὰ ὅσους δὲν γνωρίζουν, ὅτι ὁ Καθηγούμενος τῆς Λαύρας τῶν Σπηλαίων τοῦ Κιέβου, Μητροπολίτης Βίσγκοροντ καὶ Τσερνόμπιλ κ. Παῦλος, καθὼς καὶ ἡ συνοδεία του, αὐτὲς τὶς μέρες δοκιμάζονται ἰδιαίτερα, ἀπειλοῦνται καὶ διώκονται ἀπὸ τὰ στρατεύματα τοῦ Χαζάρου προέδρου τῆς Οὐκρανίας κ. Ζελένσκι. Ἤδη μάλιστα ἔχει σφαγιασθεῖ ἕνας Ὀρθόδοξος ἱερέας τῆς κανονικῆς Ἐκκλησίας τοῦ Κιέβου».

Προστίθεται ότι «Ὅπως συγκεκριμένα ἀνέφερε ὁ ἐν λόγῳ Μητροπολίτης Παῦλος, ἀπὸ τὸ βράδυ τῆς 31ης Δεκεμβρίου 2022 ἔχει ἀπαγορευθεῖ στὴν κανονικὴ Οὐκρανικὴ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία νὰ τελεῖ ἱερὲς Ἀκολουθίες στὴν «ἄνω» Λαύρα, στὸν ναό, στὴν Τράπεζα τῆς Μονῆς καὶ στὸν ναὸ τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου, μὲ ἀποτέλεσμα νὰ ἀπειλεῖται ἡ λειτουργία τῆς περίφημης Λαύρας τῶν Σπηλαίων τοῦ Κιέβου, ποὺ διανύει μία ὑπερχιλιετὴ ἁγιασμένη ἱστορικὴ πορεία»

 

Πηγή

Προβολές : 958


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα