Ο Μητσοτάκης καταστρέφει την Ελλάδα

Ο Μητσοτάκης καταστρέφει την Ελλάδα

31 Δεκεμβρίου, 2022 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,197
Μοίρασέ το

 

Αδιανόητη η οικονομική καταστροφή, θα χρειαστούν δεκαετίες για να συνέλθουμε

Μήπως είναι καιρός να αρχίσουμε να σκεπτόμαστε επιτέλους και την Πατρίδα, και όχι την προσωπική μας επιδίωξη…;;;
Καλλιόπη Σουφλή

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιφέρει την μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή που έχει γνωρίσει η χώρα, τουλάχιστον στη μεταπολίτευση.

Αυτός ο ισχυρισμός ίσως να ακούγεται υπερβολικός, ειδικά όταν το κυρίαρχο αφήγημα στα συστημικά ΜΜΕ είναι οι «πρωτοφανείς οικονομικές επιδόσεις» της Ελλάδας, οι επενδύσεις, οι 11 αναβαθμίσεις, η «τεράστια ανάπτυξη» που υπερβαίνει το μέσο όρο της ΕΕ, η μείωση της ανεργίας κλπ.

Η αλήθεια δυστυχώς είναι τελείως διαφορετική.Η εικόνα της χώρας είναι τραγική. Για την ακρίβεια, εάν η Ελλάδα ήταν εταιρεία, θα είχε απολυθεί σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο και οι μέτοχοι θα είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

 

Η Ελλάδα παρουσίασε το μεγαλύτερο σωρευτικό έλλειμμα, ύψους 17,4% του ΑΕΠ της, τη διετία 2020-2021 μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. Όπως όλα δείχνουν και το 2022 θα κλείσει με έλλειμμα. Το γραφείο προϋπολογισμού του κράτους της Βουλής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα δίδυμα ελλείμματα της οικονομίας, γεγονός που καταδεικνύει την τραγική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει.

Ο δανεισμός έχει εκτοξευτεί. Λόγω του ιλιγγιώδους ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου το οποίο και αυτό καταγράφει ρεκόρ όλων των εποχών, η Ελλάδα ζει πλέον με δανεικά.

Σα να μη φτάνουν όλα αυτά, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι η ακριβότερη στην Ευρώπη τόσο στο κόστος ενέργειας, όσο και στο κόστος καυσίμων.Είναι αδιανόητο μία χώρα που βρίσκεται στον πάτο της ευρωπαΐκής κατάταξης αναφορικά με τις αποδοχές και τους μισθούς,να έχει το ακριβότερο ρεύμα – σε επίπεδο χονδρικής – και τα ακριβότερα καύσιμα σε επίπεδο λιανικής.

Αδιανόητο το κόστος ενέργειας στην Ελλάδα

Εάν μάλιστα συνειδητοποιήσουμε ότι το κόστος ενέργειας είναι βασικό κριτήριο ανταγωνιστικότητας μίας χώρας, η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας έχει καταρρεύσει.

Αντίθετα, το γεγονός ότι μία χώρα με τους χαμηλότερους μισθούς – πλην Βουλγαρίας – συνεχίζει να πληρώνει το ακριβότερο κόστος σε ρεύμα και καύσιμα,αποδεικνύει την συντονισμένη ληστεία κατά των πολιτών και των επιχειρήσεων που διαπράττει η κυβέρνηση.

Υπερβολικό το κόστος καυσίμων στην Ελλάδα

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταστρέφει την Ελλάδα. Η χώρα καταγράφει ιλιγγιώδη ελλείμματα. Η χώρα έχει τεράστιο έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου, με απλά λόγια, πουλάει πολύ λιγότερα από ότι αγοράζει. Η χώρα ζει με δανεικά, την ώρα που το κόστος δανεισμού αυξάνεται αλματωδώς.

Εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που διαπράττει αυτό το εθνικό έγκλημα το οποίο θα επιβαρύνει όχι μόνο εμάς αλλά και τις επόμενες γενιές Ελλήνων, συνένοχοι είναι και όσοι αποκρύπτουν την πραγματικότητα και στρατευμένα παρουσιάζουν μία μαγική εικόνα για την οποία θα μας «φτύνουν» τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

 

Πηγή

Προβολές : 1,197


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα