Ο Μητσοτάκης μετασχηματίζει την Νέα Δημοκρατία σε «ΔΙΚΟ ΤΟΥ» κόμμα, που θα αποτυπωθεί στην νέα κυβέρνηση!

Ο Μητσοτάκης μετασχηματίζει την Νέα Δημοκρατία σε «ΔΙΚΟ ΤΟΥ» κόμμα, που θα αποτυπωθεί στην νέα κυβέρνηση!

7 Ιουνίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:236
Μοίρασέ το

 

Στηριζόμενος στις 20+ μονάδες διαφοράς με ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και με δεδομένη την παντοκρατορία του

Εκτός κυβέρνησης ή σε μικρά υπουργεία πολλοί πρωτοκλασάτοι

 

– Θα τοποθετηθούν εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και πολλές γυναίκες

– Δεν υπάρχει εσωκομματική αντιπολίτευση

– Οι Καραμανλικοί εξαφανίστηκαν

– Μόνο ο Σαμαράς παραμένει ισχυρός!

Την Νέα ΝΔ, ως κόμμα του μεσαίου χώρου, του κέντρου και του φιλελευθερισμού φτιάχνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Στηριζόμενος στις 20+ μονάδες διαφοράς με ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και με δεδομένη την παντοκρατορία του, μετασχηματίζει την Νέα Δημοκρατία σε «ΔΙΚΟ ΤΟΥ» κόμμα, που θα αποτυπωθεί στην νέα κυβέρνηση!
Η ΝΕΜΕΣΗ, ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ…
Καλλιόπη Σουφλή

Είναι γεγονός που δεν αμφισβητείται, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταστεί κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού!

Η διαφορά των 20 και πλέον μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, που πιθανότατα θα αυξηθεί περαιτέρω, διαμορφώνει μια παντοκρατορία για τον Κυρ. Μητσοτάκη, που «παίζει μόνος του» στο υψηλό επίπεδο, με τα «ισχυρά» κόμματα της Αντιπολίτευσης να κινούνται κάτω του 20%!

Η κυριαρχία Μητσοτάκη στο εσωτερικό της χώρας, σε συνδυασμό με το ευμετάβλητο και ασταθές διεθνές περιβάλλον με αφορμή την Ρώσο-ουκρανική σύρραξη, την περιπέτεια με την υγειονομική κρίση και την έκβαση των Ελληνοτουρκικών, σε συνάρτηση με την Αμερικανική στήριξη, οδηγεί μοιραία στην αλλαγή του πολιτικού προφίλ της Νέας Δημοκρατίας και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αλλαγές εκ βάθρων, δομικές και εσωκομματικές, που θα εκφραστούν αν όλα πάνε καλά, στην εικόνα και το προφίλ της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου!

Στον βαθμό που η λαϊκή ετυμηγορία εμπεδωθεί σε δεύτερη σερί εκλογική αναμέτρηση, τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την μοναδική ευκαιρία να αλλάξει τα πάντα στο κόμμα και να δημιουργήσει την δική του Νέα ΝΔ, που ήδη έχει στο μυαλό του και η οποία θα βρει πεδίο έκφρασης στον μεσαίο χώρο, στο κέντρο, στον φιλελευθερισμό, μακριά από ακραίες συμπεριφορές και αντιλήψεις, πέρα από την Ακροδεξιά και τους κάθε μορφής πατριδοκάπηλους εκφραστές της!

Υπό αυτό το πρίσμα, υπό τα νέα δεδομένα των καιρών και με νωπή εντολή της κοινωνίας αλλά και της βάσης του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται αποφασισμένος να διαμορφώσει το προφίλ της Νέας Νέας Δημοκρατίας με βάση τα δικά του standards, ως κόμμα μετριοπάθειας, χωρίς ακραίες ιδεοληψίες, παλαιοκομματικές αντιλήψεις και συμπεριφορές, ένα «ΔΙΚΟ ΤΟΥ» κόμμα που να συνάδει με τον κόσμο της αγοράς, τον κόσμο του πνεύματος, της κουλτούρας, του πολιτισμού, όλους όσοι κινούνται μακριά από μίση και φανατισμούς και ευελπιστούν σε μια Ελλάδα ισορροπίας και ομαλότητας!

Οι δημοσκοπήσεις την ώρα τούτη δίνουν την ΝΔ να κινείται πέριξ του 43% ανεβάζοντας τα ποσοστά της, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει έστω λίγες δυνάμεις και το ΚΙΝΑΛ δείχνει να κατοχυρώνει το 12,5%, με την Πλεύση και την Νίκη να μπαίνουν στην Βουλή, όπου ο Βαρουφάκης δεν φαίνεται να τα καταφέρνει!

Σε αυτό το περιβάλλον της επικείμενης παντοκρατορίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στα χέρια του την ευκαιρία να τα αλλάξει όλα στην ΝΔ και να την μορφοποιήσει όπως ο ίδιος εδώ και πολύ καιρό σχεδιάζει στο μυαλό του!

Άλλωστε ούτε ισχυρή Αξιωματική Αντιπολίτευση θα έχει, ούτε εσωτερική, καθώς όπως ξεκάθαρα προκύπτει οι Καραμανλικοί έχουν εξαφανιστεί, ενώ από τους παραδοσιακούς ηγέτες της παράταξης μόνο ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει ισχυρός, εκφράζοντας τον Ριζοσπαστικό Φιλελευθερισμό (επίσημη ιδεολογία της ΝΔ) και την πιο αντιπροσωπευτική Κεντροδεξιά εικόνα, ο οποίος ωστόσο φέρεται να στηρίζει απόλυτα τις επιλογές του Κυρ. Μητσοτάκη με τον οποίο βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή!

Υπό αυτή την οπτική γωνία, η στροφή προς το κέντρο και το μεσαίο χώρο, θα διαφανεί στην πράξη μέσα από τις επιλογές των προσώπων της νέας κυβέρνησης, όπου πολλοί πρωτοκλασσάτοι (πχ Άδωνις Γεωργιάδης) κινδυνεύουν να μην πάρουν ούτε καν υπουργείο, ίσως κάτι δευτεροκλασάτο (πχ Ναυτιλίας), ενώ θα αναλάβουν χαρτοφυλάκια πολλές γυναίκες (πχ Αγραπιδάκη στο Υγείας) αλλά και πολλοί εξωκοινοβουλευτικοί, η δημόσια εικόνα των οποίων ταιριάζει στο προφίλ του νέου κόμματος, στο οποίο μετασχηματίζει ο Κυρ. Μητσοτάκης την Νέα Δημοκρατία!

 

 

ΠηγήΜοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα