Ο ΟΗΕ εγκαινιάζει το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Ψηφιακής Ταυτότητας που οδηγεί σε ένα «Ψηφιακό ολοκληρωτισμό».

Ο ΟΗΕ εγκαινιάζει το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Ψηφιακής Ταυτότητας που οδηγεί σε ένα «Ψηφιακό ολοκληρωτισμό».

2 Δεκεμβρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:297
Μοίρασέ το

 

Όλα ξεκίνησαν απο μια μάσκα…

«Έχουμε δει τι συμβαίνει σε ηγέτες μικρών εθνών που απορρίπτουν τα αγαπημένα προϊόντα των διεθνών υπηρεσιών πληροφοριών, όπως  τα εμβόλια για τον COVID-19, τα [γενετικά τροποποιημένα προϊόνταί] και κάθε άλλη αντζέτα που στρέφεται κατά του λαού τους», είπε ο Glaser. 

«Τα προγράμματα του ΟΗΕ όπως το «50-σε-5» είναι ένας τρόπος για να ξεπουληθουν νωρίς στη μεγάλη τεχνολογία και να δεχτούν πιο εύκολα τους οικονομικούς δολοφόνους τους», πρόσθεσε.

 

Τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) μόλις ξεκίνησαν μια «εκστρατεία υπό την καθοδήγηση του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates» για την προώθηση και την επιτάχυνση της ανάπτυξης μιας παγκόσμιας ψηφιακής δημόσιας υποδομής (DPI).

Το  Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών  (UNDP) είπε ότι η εκστρατεία του «50-σε-5» θα δώσει ώθηση στη δημιουργία «ενός υποκείμενου δικτύου στοιχείων» που περιλαμβάνει «ψηφιακές πληρωμές, ταυτότητα και σύστημα ανταλλαγής δεδομένων», το οποίο θα χρησιμεύσει και ως «κρίσιμος επιταχυντής των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης».

Το Defender αναφέρει: Οι επικριτές της καμπάνιας περιλαμβάνουν  τον Tim Hinchliffe , συντάκτη του The Sociable, ο οποίος είπε στο The Defender ότι πιστεύει ότι το DPI «είναι ένας μηχανισμός επιτήρησης και ελέγχου που συνδυάζει την ψηφιακή ταυτότητα, τα ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας  [CBDC],  τα διαβατήρια εμβολίων και το αποτύπωμα άνθρακα με παρακολούθηση δεδομένων, ανοίγοντας το δρόμο για τις έξυπνες πόλεις 15 λεπτών, μελλοντικά θα ακολουθήσουν τα συστήματα κοινωνικής πίστωσης».

Τον Σεπτέμβριο του 2022, το Ίδρυμα Gates διέθεσε 200 εκατομμύρια δολάρια  «για την επέκταση της παγκόσμιας ψηφιακής υποδομής», ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου χρηματοδότησης 1,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε «δεσμεύσεις για την υγεία και την ανάπτυξη» με στόχο την επίτευξη τους έως το 2030.

Το Ίδρυμα Gates δήλωσε τότε ότι η χρηματοδότηση προοριζόταν να προωθήσει την επέκταση της «υποδομής που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος για να γίνουν πιο ανθεκτικές σε κρίσεις όπως η έλλειψη τροφίμων, οι απειλές για τη δημόσια υγεία και η κλιματική αλλαγή… επίσης να βοηθήσει στην πανδημία και την οικονομική ανάκαμψη».

Ο δικηγόρος προστασίας προσωπικών δεδομένων με έδρα την Καλιφόρνια,  Γκρεγκ Γκλέιζερ, περιέγραψε την καμπάνια «50-σε-5» ως «ολοκληρωτικό εφιάλτη» και «δυστοπική» πρωτοβουλία που στοχεύει τις μικρές χώρες «για να τις ενσωματώσουν με την ψηφιακή ταυτότητα, τα ψηφιακά πορτοφόλια, την ψηφιακή νομοθεσία, ψηφιακή ψηφοφορία και άλλα.»

«Για πολιτικούς λόγους, οι τύποι των Ηνωμένων Εθνών όπως ο Γκέιτς δεν μπορούν να σχεδιάσουν ανοιχτά «μία παγκόσμια διακυβέρνηση», επομένως χρησιμοποιούν διαφορετικές οδούς και φράσεις όπως «παγκόσμια εταιρική σχέση» και «Ατζέντα 2030»», είπε ο Γκλέιζερ στο The Defender. «Οι άνθρωποι μπορούν να προσθέσουν το «50-στα-5» σε αυτήν την αυξανόμενη λίστα δυστοπικών φράσεων».

Ένας άλλος δικηγόρος απορρήτου με έδρα την Καλιφόρνια, ο Richard Jaffe, εξέφρασε παρόμοιους προβληματισμούς, λέγοντας πως η πρωτοβουλία «50-in-5» «υποδεικνύει το πολύ μεγαλύτερο ζήτημα της παγκοσμιοποίησης, της συγκέντρωσης και της ψηφιοποίησης των προσωπικών δεδομένων του κόσμου».

«Η βραχυπρόθεσμη ανησυχία μου είναι οι κακοί παράγοντες, και αυτό θα ήταν άτομα και μικρές ομάδες, καθώς και κρατικοί κακοποιοί, που θα έχουν τώρα έναν μεγάλο και νέο στόχο ή εργαλείο για να απειλήσουν την κανονική λειτουργία λιγότερο προηγμένων τεχνολογικά χωρών». είπε.

Ο Jaffe είπε ότι η εμπλοκή του Gates «τον τρομάζει». Ο Derrick Broze, αρχισυντάκτης του  The Conscious Resistance Network, είπε ότι «είναι ένα ακόμη σημάδι ότι η ώθηση της ψηφιακής ταυτότητας δεν είναι προς το συμφέρον του μέσου άνθρωπου».

«Έργα σαν αυτά ωφελούν μόνο τις κυβερνήσεις που θέλουν να παρακολουθούν τον πληθυσμό τους και τις εταιρείες που θέλουν να μελετούν τις καθημερινές μας συνήθειες και κινήσεις για να μας πουλήσουν τα προϊόντα τους», είπε ο Broze.

Οι πρωτοβουλίες για την προώθηση του DPI παγκοσμίως περιλαμβάνουν επίσης την υποστήριξη της G20. Σύμφωνα με τον Economist, στη  Σύνοδο Κορυφής των G20 του Σεπτεμβρίου στο Νέο Δελχί  — που πραγματοποιήθηκε με το σύνθημα «Μία Γη, Μία Οικογένεια, Ένα Μέλλον» — η Ινδία δέχθηκε υποστήριξη από το Ίδρυμα Gates, το UNDP και την Παγκόσμια Τράπεζα  για ένα σχέδιο ανάπτυξης μιας παγκόσμιας τράπεζας δεδομένων.

 

 

«Ο κόσμος δεν χρειάζεται 50-σε-5»

 

Οι 11 χώρες «First-Mover»  που λανσάρουν το «50-in-5» είναι το Μπαγκλαντές,  η Εσθονία , η Αιθιοπία, η Γουατεμάλα, η Μολδαβία, η Νορβηγία, η Σενεγάλη, η Σιέρα Λεόνε, η Σιγκαπούρη, η Σρι Λάνκα και το Τόγκο.

Σύμφωνα με τον Glaser, οι 11 αρχικές χώρες επιλέχθηκαν επειδή ο ΟΗΕ βλέπει τα μικρότερα έθνη ως «απειλή», κι επειδή οι ηγέτες τους είναι περιστασιακά υπόλογοι στον λαό.

«Έχουμε δει τι συμβαίνει σε ηγέτες μικρών εθνών που απορρίπτουν τα αγαπημένα προϊόντα των διεθνών υπηρεσιών πληροφοριών, όπως  τα εμβόλια για τον COVID-19, τα [γενετικά τροποποιημένα προϊόνταί] και κάθε άλλη αντζέτα που στρέφεται κατά του λαού τους», είπε ο Glaser.

«Τα προγράμματα του ΟΗΕ όπως το «50-σε-5» είναι ένας τρόπος για να ξεπουληθουν νωρίς στη μεγάλη τεχνολογία και να δεχτούν πιο εύκολα τουςοικονομικούς δολοφόνους τους», πρόσθεσε.

Μιλώντας στην εκδήλωση έναρξης «50-in-5», ο Dumitru Alaiba, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Μολδαβίας και υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Ψηφιοποίησης, είπε: «Η πηγή του μεγαλύτερου ενθουσιασμού μας είναι η δουλειά μας στην υπερ-εφαρμογή της κυβέρνησής μας. Έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με την πολύ επιτυχημένη  ουκρανική εφαρμογή Diia [και] θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες».

 

Στην ίδια εκδήλωση, η Cina Lawson, υπουργός Ψηφιακής Οικονομίας και Μετασχηματισμού του Τόγκο, δήλωσε: «Δημιουργήσαμε ένα ψηφιακό πιστοποιητικό COVID. Ξαφνικά, ο αγώνας κατά της πανδημίας έγινε ουσιαστικά με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων πιο αποτελεσματικός…».

 


Το διαβατήριο εμβολίων του Τόγκο ήταν διαλειτουργικό με το ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Το 2021, η ΕΕ ήταν μία από τις πρώτες κυβερνητικές οντότητες παγκοσμίως που  εισήγαγε τέτοια διαβατήρια . Τον Ιούνιο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ενέκρινε τα  πρότυπα ψηφιακών πιστοποιητικών υγείας της ΕΕ  σε παγκόσμια βάση.

Μιλώντας στη Σύνοδο των G20 τον Σεπτέμβριο, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε: «Το κόλπο είναι να δημιουργηθεί δημόσια ψηφιακή υποδομή που να είναι διαλειτουργική, ανοιχτή σε όλους και αξιόπιστη», αναφέροντας ως παράδειγμα το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 της ΕΕ.

 

 

Πηγή

Προβολές : 297


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα