Ο Πολυχρονόπουλος έστηνε «φάκα» στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την Έφη Θώδη

Ο Πολυχρονόπουλος έστηνε «φάκα» στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την Έφη Θώδη

5 Φεβρουαρίου, 2024 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:506
Μοίρασέ το

 

«Εχω λαδώσει πολλούς γύρω απ’ αυτόν και, αν το πετύχω, θα κάνουμε χρυσές μπάζες!» –

 

Προσέγγιζε άτομα από το περιβάλλον της Αρχιεπισκοπής για να επηρεάσουν τον προκαθήμενο της Εκκλησίας

Να εκμεταλλεύεσαι τον συνάνθρωπο, για να πλουτίσεις…
Αν αυτό δεν είναι κατάντια, τότε τί είναι;;;
Κι ο … ΔΙΟΓΕΝΗΣ, θα ψάχνει ακόμα με το φανάρι να βρει … ΑΝΘΡΩΠΟ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΙ…
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ.1. Μα κι αυτή η πρόεδρα… να βραβεύει όλα τα λαμόγια…
Υ.Γ.2. Πόσο δένει αυτή η ανάρτηση με την ανάρτηση εδώ

Μέχρι την Αρχιεπισκοπή Αθηνών φαίνεται πως σχεδίαζε να απλώσει τα «δίχτυα» του ο «Ρομπέν των φτωχών» με τη… διπλή ζωή Κώστας Πολυχρονόπουλος, ο οποίος είχε βάλει προσωπικό στοίχημα να βραβευτεί από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο, καθώς -ως φαίνεται- δεν του αρκούσε η βράβευσή του από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον περασμένο Σεπτέμβριο!

 

  • Από τον
    Μάρκο Χάραμα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Αλλος Ανθρωπος», ο οποίος ήταν γνωστός μεταξύ των αστέγων με το παρατσούκλι «μαϊμού» -έτσι τον αποκαλούσαν και οι μετρ στα νυχτερινά μαγαζιά, όπου έκλεινε τραπέζια!-, ήθελε… σώνει και ντε να του απονεμηθεί διάκριση προσφοράς και αξίας από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, καθώς πίστευε πως με αυτόν τον τρόπο θα εδραιωνόταν ακόμα περισσότερο στον χώρο της φιλανθρωπίας και της προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας. Για να τα καταφέρει φέρεται ότι είχε προσεγγίσει άτομα από το περιβάλλον της Αρχιεπισκοπής που, σύμφωνα με τον ίδιο, ενδεχομένως μπορούσαν να ασκήσουν επιρροή στον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας και να τον προδιαθέσουν ευμενώς.

«Ο επόμενος στόχος μου είναι να με βραβεύσει ο Αρχιεπίσκοπος. Τον έχω στα σκαριά, έχω λαδώσει πολλούς γύρω απ’ αυτόν και, αν το πετύχω, θα κάνουμε χρυσές μπάζες! Θα ανοίξουν οι κάνουλες και θα έρθει τόσο ζεστό παραδάκι, που θα ζήσουμε 40 ζωές σαν πασάδες…» φέρεται ότι είχε δηλώσει πριν από μερικές ημέρες ο Πολυχρονόπουλος στον Α.Χ. και σε πολύ έμπιστους ανθρώπους του.

 

Μάλιστα, λέγεται πως άνθρωποι του πολύ στενού περιβάλλοντος του Αρχιεπισκόπου σκόπευαν να του μιλήσουν για το θεάρεστο έργο του επικεφαλής του «Αλλου Ανθρώπου», ο οποίος ελέγχεται εάν «τάιζε» τους κουλοχέρηδες με χρήματα από εράνους και χορηγίες!

 

Για τις συναντήσεις αυτές με τα άτομα που θα του άνοιγαν την πόρτα της Αρχιεπισκοπής φημολογείται ότι υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, το οποίο ο Πολυχρονόπουλος το κρατούσε ως άσο στο μανίκι του για να το αφήσει να διαρρεύσει στον Tύπο, στην περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά.

Ιερώνυμος

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην «Espresso», άλλο πρόσωπο από το στενό φιλικό περιβάλλον του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας αποκάλυψε ότι ο Πολυχρονόπουλος «διατεινόταν ότι έχει μεγάλη σχέση με την Εκκλησία και πως το θεάρεστο έργο του θα βραβευτεί από παγκόσμια ευρωπαϊκή επιτροπή»!

 

Για το ίδιο πρόσωπο, αλλά και για όσους ήξεραν τον επικεφαλής του «Αλλου Ανθρώπου» από την… καλή και από την ανάποδη, η έπαρση που τον διακρίνει φαίνεται και στη φράση του «Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν για μένα παιχνιδάκι. Το μόνο που μένει τώρα είναι να με βραβεύσει βασίλισσα», την οποία φέρεται ότι ξεστόμισε μετά τη βράβευσή του τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Δεν με αγγίζουν»

Κατά τις ίδιες μαρτυρίες, ακόμη και μετά τη διαρροή της διάταξης της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος εμφανίζεται εκνευρισμένος, δηλώνοντας σε ανθρώπους του πολύ στενού του περιβάλλοντος: «Τώρα με βρήκαν κακό, όταν με βράβευσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν το είχαν σκεφτεί, ούτε το είχαν ψάξει; Δεν έχω κάνει το παραμικρό που να είναι παράνομο και δεν μπορεί να με αγγίξει κανένας!»

Σύμφωνα με άλλες αποκλειστικές πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μαθήτευσε, με πρόγραμμα εκπαίδευσης από τις 5 τα χαράματα έως τις 8 το βράδυ, στα στέκια των αστέγων της πλατείας Ομονοίας, της πλατείας Βάθη και των στενών της οδού Ξούθου.

 

Εκεί, φέρεται ότι εντρύφησε στην τέχνη της… φιλανθρωπίας. Οπως λένε άτομα του κύκλου του, αυτό που έμαθε καλά ο «Ρομπέν» με την «αδυναμία» στα «φρουτάκια», εισπράττοντας πενταροδεκάρες, στη συνέχεια το έκανε επάγγελμα με τζίρο που… ζαλίζει.

Ενας από τους κρυφούς εκατομμυριούχους-επαγγελματίες επαίτες της Αθήνας, δίπλα στον οποίο φέρεται ότι μαθήτευσε, μένει στη Σαρωνίδα. Το πρωί ζητιανεύει στην οδό Αμαλίας, στο Σύνταγμα, και αμέσως μετά -με λεωφορείο της γραμμής και με αλλαγμένα, καθαρά ρούχα- επιστρέφει στο πολυτελές ανάκτορό του στη Σαρωνίδα.

 

Αυτός του έμαθε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αποσπά χρήματα -με έκκληση στο συναίσθημα- από τον κοσμάκη προς ίδιον όφελος.

 

Μπαρμπούτι

 

Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, με τα χρήματα τα οποία εξασφάλισε για το συσσίτιο των φτωχών, δεν περιοριζόταν στο να τα ξοδεύει σε γούστα στα πρώτα τραπέζια των μπουζουκιών, πετώντας ακατάπαυστα λουλούδια και κερνώντας τις παρέες του, αλλά τα έριχνε και στον σκληρό τζόγο!

 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ήταν από τους κεντρικούς πελάτες στα τραπέζια με τα μπαρμπούτια της Αθήνας, καθώς και στα κλειστά κυκλώματα με πόκερ, που παίζονται σε ιδιωτικά διαμερίσματα, με χιλιάδες ευρώ.

 

Ανάμεσα, μάλιστα, στους συμπαίκτες του ήταν τρεις κορυφαίοι Ελληνες τραγουδιστές, ο ένας σούπερ σταρ στις αθηναϊκές πίστες, ενώ φέρεται ότι δάνεισε μεγάλο χρηματικό ποσό σε έναν από αυτούς!

Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία, ο Πολυχρονόπουλος απέφευγε να πηγαίνει σε μεγάλες πίστες.

 

Στα μαγαζιά όπου πήγαινε μοίραζε τις κάρτες του αναφέροντας την ιδιότητά του, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει υποστηρικτές.

 

Ακόμα και τώρα, που ελέγχεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, διαδίδει στον στενό του κύκλο ότι το μόνο που εισπράττει είναι διαφήμιση γιατί δεν θα του κάνουν τίποτα.

 

«Ασ’ τους να λένε. Διαφήμιση είναι για μένα. Γιατί σε λίγο θα είμαι στο σπιτάκι μου και θα δίνω συνεντεύξεις» φέρεται ότι διαβεβαιώνει με ηρεμία που πραγματικά εγείρει ερωτήματα για το αν πρόκειται για άνθρωπο που έχει προβλέψει τα πάντα ή είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση.

Ήθελε να μανατζάρει και την Έφη Θώδη

 

 

Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Αλλος Ανθρωπος» έτρεφε μεγάλη αγάπη στη λαϊκή τραγουδίστρια των πανηγυριών Εφη Θώδη, για τα σουξέ της οποίας έριχνε μπόλικη «χαρτούρα», ενώ φέρεται ότι είχε προσπαθήσει να την πλησιάσει για να της κλείσει συναυλίες στην Αμερική!

«Πραγματικά, κανείς δεν γνωρίζει ότι άκουσε πολλές φορές την Εφη σε λαϊκές συναθροίσεις και της πέταξε “χαρτούρα”, ενώ επιχείρησε να την προσεγγίσει για να της κλείσει συναυλίες στην Αμερική. Η Εφη Θώδη δεν είχε καταλάβει ποιος ήταν και τον αντιμετώπισε ως έναν απλό πελάτη της» δήλωσε φίλος του στην «Espresso».

Οσο για τις τραγουδίστριες που βγαίνουν στα ΜΜΕ και δηλώνουν ότι τον ήξεραν, «τις επισκεπτόταν για να ξεδίνει, διότι τραγουδούσαν σε μαγαζιά δεύτερων περιοχών της Αθήνας, όπως τα Πατήσια, και έτσι διασκέδαζε χωρίς τον φόβο ότι θα τον δει κάποιος επώνυμος υποστηρικτής του έργου του». Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πηγές, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είχε έφεση στο καλλιτεχνικό μανατζάρισμα.

«Οργάνωσε, μάλιστα, χωρίς κανένας να γνωρίζει ότι βρισκόταν από πίσω, πέντε μεγάλες συναυλίες (σ.σ.: τέσσερις με διάσημους ξένους καλλιτέχνες και μία με κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια) σε εμβληματικό χώρο, πληρώνοντας κάθε φορά 20.000 ευρώ για το κλείσιμό του και επίσης ένα τεράστιο ποσό ανεπίσημα για να διευκολύνει το αίτημά του και να να μην περιμένει» αποκάλυψε πρόσωπο που γνωρίζει καλά τον Πολυχρονόπουλο.

Οπως όλα δείχνουν, στην περίπτωση του Πολυχρονόπουλου είναι να μην ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Και αυτό γιατί θα βρεθούν πολλοί στο «μάτι του κυκλώνα», πράγμα που μάλλον δεν τους συμφέρει. Το «αυτί» του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας, πάντως, φαίνεται πως δεν ιδρώνει. «Και αν κάτι γίνει, έχω “πλάτες”. Εχω ανθρώπους που τους έχω φροντίσει. Κι αν ποτέ έρθει δύσκολη ώρα, δεν θα μ’ αφήσουν έτσι. Τα έχω προβλέψει όλα!» φέρεται ότι είχε πει ο «Αλλος Ανθρωπος» και είχε προσθέσει απευθυνόμενος σε στενούς του φίλους, όταν τον ρώτησαν αν θα υπάρχει πρόβλημα που παίρνει χρήματα από άλλους για τάχα φιλανθρωπίες:

«Είναι δικαίωμά μου να κάνω τα λεφτά μου ό,τι θέλω. Δεν θα δώσω λογαριασμό σε κανέναν, γιατί είναι δικά μου και τα προσφέρουν σε εμένα. Δεν τα έκλεψα. Μου τα χάρισαν!»

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 506


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα