Ο Πούτιν πιστεύει ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) είναι το μέλλον και η Sber του Herman Gref (“όχι μια τράπεζα, αλλά ένα ολόκληρο σύμπαν υπηρεσιών”) θα πρέπει να κατευθύνει το ρωσικό κοπάδι προς ένα φωτεινότερο, καθοδηγούμενο από την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), αύριο.

Ο Πούτιν πιστεύει ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) είναι το μέλλον και η Sber του Herman Gref (“όχι μια τράπεζα, αλλά ένα ολόκληρο σύμπαν υπηρεσιών”) θα πρέπει να κατευθύνει το ρωσικό κοπάδι προς ένα φωτεινότερο, καθοδηγούμενο από την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), αύριο.

25 Ιουλίου, 2023 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:375
Μοίρασέ το

 

Ρωσσία: Το Μέλλον Θα Είναι Τεχνητό Και Γεμάτο Νοημοσύνη – Ο Πούτιν Δίνει Εντολή Στον Herman Gref Να Διασφαλίσει Ότι Το Μέλλον Της Ρωσίας Με Βάση Την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ)

Ο Πούτιν, είναι ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ, ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ…

Αλλά είναι αυτός που θα σώσει τον κόσμο…

Βοήθειά σας…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Και για να μην ξεχνάμε τι είχε πει ο Edward Bernays…

 

 

Ο φιλικός τραπεζίτης Herman Gref (Α) ; Ένα GrefBot9000 παρενοχλεί μια κυρία (Δ)

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Edward Slavsquat | Διαβάστε το εδώ


Ο Herman Gref, ο αγαπημένος Γερμανός τεχνοκράτης της Ρωσίας, κλήθηκε στο Κρεμλίνο την Τετάρτη στο πλαίσιο μιας συνόδου κορυφής που διοργανώθηκε από τη “Ρωσία-η χώρα των ευκαιριών”, μια οργάνωση που έχει ως στόχο να “διασφαλίσει την προσωπική και επαγγελματική αυτοπραγμάτωση των πολιτών όλων των ηλικιών”.

Ο χερ Gref είναι μέλος του εποπτικού συμβουλίου του ομίλου, για λόγους που θα πρέπει να είναι απολύτως προφανείς.

Καθισμένος σε ένα μεγάλο τραπέζι στην αίθουσα Catherine Hall, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνομίλησε ευχάριστα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Sber για το “μέλλον”:

Vladimir Putin: Herman Oskarovich, θα σας αντικαταστήσει η τεχνητή νοημοσύνη ως πρόεδρο της Sberbank;

Herman Gref: Vladimir Vladimirovich, ελπίζω όχι στη διάρκεια της ζωής μου, αλλά όλα κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Vladimir Putin: Βλέπετε, η πρόοδος είναι αδύνατη με τέτοιους ανθρώπους, όλα θα επιβραδυνθούν τώραΠραγματοποιήσαμε πρόσφατα μια εκδήλωση [για την τεχνητή νοημοσύνη- (ΑΙ)]. Πράγματι, η Sberbank κάνει πολλή δουλειά πάνω σε αυτό εδώ και πολύ καιρό, εδώ και πολλά χρόνια, σωστά; Πόσα χρόνια; Εδώ και πέντε χρόνια, τουλάχιστον.

Herman Gref: Διαχειριζόμαστε το Ταξίδι της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) εδώ και πέντε χρόνια. Γενικά, εδώ και περίπου 12-13 χρόνια επενδύουμε πολλά.

Vladimir Putin: Ναι, έχουμε επενδύσει πολλά. Μπορείτε να αναφέρετε αυτόν τον αριθμό; Πείτε το.

Herman Gref: Κάθε χρόνο επενδύουμε περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. Παίρνουμε πίσω περίπου τρία δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο από την τεχνητή νοημοσύνη.

Vladimir Putin: Η κλίμακα είναι σοβαρή, οπότε όλες οι προσπάθειες που αποσκοπούν στην επίτευξη συγκεκριμένων στόχων στον τομέα αυτό θα πρέπει, φυσικά, να υποστηριχθούν … Αυτό είναι το μέλλον …. αυτό είναι το απόλυτο μέλλον. Όσον αφορά τη σημασία του για τη χώρα -για οποιαδήποτε χώρα- δεν είναι λιγότερο σημαντικό από το πυρηνικό ή πυραυλικό σχέδιο της Σοβιετικής Ένωσης, το οποίο υλοποιήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1940 και του 1950. Οπότε, Herman Oskarovich, παρακαλώ δώστε προσοχή, εντάξει;

Το “πρόσφατο γεγονός” στο οποίο αναφέρθηκε ο Πούτιν ήταν το συνέδριο AI Journey της Sber, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο. Ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε στους συμμετέχοντες στο φθινοπωρινό συνέδριο του Sber:

Ο επόμενος στόχος μας στον ορίζοντα της τρέχουσας δεκαετίας είναι να εξασφαλίσουμε την ευρύτερη εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης. Θα πρέπει να διεισδύσει σε όλους τους τομείς της οικονομίας, των κοινωνικών υπηρεσιών και του συστήματος δημόσιας διοίκησης.

Ο κ. Gref και εγώ μιλήσαμε γι’ αυτό όταν ακόμη εργαζόταν στην κυβέρνηση, και ήταν το αγαπημένο έργο του κ. Gref -δεν σταμάτησε ποτέ να μιλάει για την ανάγκη μετάβασης σε ένα νέο επίπεδο διοίκησης γενικά, στο σύνολό της.

Δεν υπάρχει μεγάλη ασάφεια εδώ: Ο Πούτιν πιστεύει ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) είναι το μέλλον και η Sber του Herman Gref (“όχι μια τράπεζα, αλλά ένα ολόκληρο σύμπαν υπηρεσιών”) θα πρέπει να κατευθύνει το ρωσικό κοπάδι προς ένα φωτεινότερο, καθοδηγούμενο από την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), αύριο.

Ο ανταποκριτής σας είναι πραγματιστής και σκληρός ρεαλιστής: Πώς μπορεί κανείς να περιμένει από τη Ρωσία να μην αναπτύξει τεχνητή νοημοσύνη; Όπως έχει επισημάνει και στο παρελθόν αυτό το ιστολόγιο, δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει η τεχνολογία, εκτός αν είσαι Amish ή αν ζεις στην Ιαπωνία του 16ου αιώνα, όταν οι πολέμαρχοι της χώρας απαγόρευσαν για λίγο στους χωρικούς στρατιώτες να χρησιμοποιούν πυροβόλα όπλα επειδή σκότωναν πάρα πολλούς ευγενείς σαμουράι. Δεν ζείτε στην Ιαπωνία του 16ου αιώνα.

Το πρόβλημα είναι ότι τον Herman Gref δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί κανείς σε καμία περίπτωση, και το γεγονός ότι ο Πούτιν τον έχει προφανώς χρίσει ιππότη, τον βαρόνο της Τεχνητής Νοημοσύνης της Ρωσίας, είναι ελαφρώς ανησυχητικό.

Το Πράσινο Σημάδι Που Φροντίζει Για Όλους Τους Ρώσσους – Ο Διευθύνων Σύμβουλος Της Sberbank Herman Gref Έχει Ένα Απλό Όραμα: Να Κάνει Τη Ζωή Στη Ρωσσία ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ

·
12:14 μ.μ.
Το Πράσινο Σημάδι Που Φροντίζει Για Όλους Τους Ρώσσους - Ο Διευθύνων Σύμβουλος Της Sberbank Herman Gref Έχει Ένα Απλό Όραμα: Να Κάνει Τη Ζωή Στη Ρωσσία ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ

Μετάφραση: Απολλόδωρος 7 Δεκεμβρίου 2021 | Edward Slavsquat | Διαβάστε το εδώThanks for reading Apollodoros’s Newsletter! Subscribe for free to receive new posts and support my work.

Είμαι σίγουρος ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει πολλά χρήσιμα πράγματα, όπως η δημιουργία νευρωνικών δικτύων που μπορούν να παραδώσουν τάκος στην πόρτα σας σε λιγότερο από 15 λεπτά. Αλλά οι δυνατότητες κατάχρησης είναι πολύ μεγάλες, και αν το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης της Ρωσίας κατευθύνεται από τον Gref, από την αρχή, αυτό είναι μια τεράστια κόκκινη σημαία. Αυτή είναι μόνο η γνώμη μου, όμως.

Υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα εδώ και θα ήταν λάθος να μην το εξετάσουμε: Ο Πούτιν είναι πράγματι πολύ ενθουσιώδης με την ψηφιοποίηση. Απλά είναι πάρα πολύ, και αυτό είναι γεγονός.

Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο του 2021, ο Πούτιν πρότεινε τη δημιουργία μιας ενιαίας βάσης δεδομένων για “[βιομετρικά] δεδομένα που χρησιμοποιούνται στις οικονομικές συναλλαγές”. Για την ασφάλεια, την προστασία και την ευκολία, φυσικά.

Έκπληξη: Ένα χρόνο αργότερα, ο Πούτιν υπέγραψε το κερδοσκοπικό, μόνο μερικώς ελεγχόμενο από τη ρωσική κυβέρνηση Ενιαίο Βιομετρικό Σύστημα σε νόμο. Παρεμπιπτόντως, η Sber είναι σημαντικός παίκτης στη μετάβαση της Ρωσίας στα βιομετρικά.

Πιθανόν κάποιοι από εσάς να έχετε βαρεθεί να διαβάζετε για τον Gref και τα διαταραγμένα του οράματα για τη Ρωσία. Αλλά αν θέλετε να καταλάβετε πού κατευθύνεται η Ρωσία, πρέπει να παρακολουθείτε αυτόν τον παράξενο σαν γεράκι. Έχει ένα τεχνοκρατικό δάχτυλο σε κάθε pelmeni (ρώσσικο σνακ), με την πλήρη έγκριση του Κρεμλίνου.

Αυτό δεν είναι καλό. Αυτό είναι κακό.


—Δικτυογραφία:

The future will be artificial & full of intelligence

 

 

Πηγή https://apollodoros.substack.com/p/herman-gref

Προβολές : 375


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα