Ο «πόλεμος του ράσου»: Persona non grata o Ελπιδοφόρος στο Άγιο Όρος

Ο «πόλεμος του ράσου»: Persona non grata o Ελπιδοφόρος στο Άγιο Όρος

4 Ιανουαρίου, 2024 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:567
Μοίρασέ το

Οι αντιπρόσωποι και προϊστάμενοι των Μονών δεν θέλουν τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο Άγιο Όρος επειδή βάπτισε παιδιά ομόφυλου ζευγαριού στη Βούλα.

Από τους αμέτρητους πλέον προδότες της Πατρίδας, στους αμέτρητους προδότες της Πίστης μας… δεν τους προλαβαίνεις…
Για να δούμε τι περιλαμβάνει το φωτογραφικό υλικό αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ…
Δεν χρειάζεται να έχεις ιδιαίτερες γνώσεις, για να αντιληφθείς τι πρεσβεύει ο Ελπίδο- σατανο – φόρος…

Αλήθεια, από πότε οι ιεράρχες, πετάνε τα ράσα και κυκλοφορούν με κουστούμια;;;

Όσο για την σχέση του με το ισραήλ και τα δωράκια από τον ραββίνο, ουδεμία αμφιβολία είχαμε…

ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΩΜΕΝΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΙΕΣ ΑΝ ΟΧΙ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΡΥΠΑΡΑ ΕΘΝΗ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΩΝ:

ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΤΟΥΣ… ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΔΟΜΙΣΤΕΙΣ… ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΔΟΜΙΣΕΙΣ… ΑΝ ΔΕΝ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ, ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΚΑΛΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ…

 

Αααα, κύριε Σταθακόπουλε, μας τα χαλάς εδώ…. όχι και δίπλα στον … έμπορο του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας… προσέχουμε με ποιούς φωτογραφιζόμαστε…

 

… και ο παρακατούλια με τον οποίον φωτογραφίζεστε όλο χαρά κι υπερηφάνεια, δεν είναι και το καλλίτερο παιντί…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Με μία πρωτοφανή ομόφωνη απόφαση, οι Μονές του Αγίου Όρους έκριναν ως persona non grata τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, γνωστοποιώντας στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο πως δεν είναι ευπρόσδεκτος να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Μοναστική Πολιτεία κατά το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Στην επιστολή τους προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο οι αντιπρόσωποι και προϊστάμενοι των Ιερών Μονών εξηγούν τους λόγους, οι οποίοι ανάγονται στη βάπτιση των τέκνων του εξ’ Αμερικής ομοφύλου ζεύγους των ομογενών, Ευαγγέλου Μπούση και Πίτερ Ντούντα, στις 9 Ιουλίου 2022, στον ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης της Μητρόπολης Βούλας.

Οι γνωστοί σχεδιαστές μόδας βάφτισαν τα παιδιά τους με κουμπάρες το μοντέλο Μπιάνκα Μπραντολινί και την Ευγενία Νιάρχου, ενώ στην τελετή παρευρέθηκαν πολλοί διάσημοι.

Γράφουν χαρακτηριστικά οι Αντιπρόσωποι των Μονών, πως, «μετά λύπης διαπιστώνομεν ότι, μέσω των δημιοσιευθέντων φωτογραφιών του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, μετά το πέρας του μυστηρίου, εδημιουργήθη λανθασμένη εντύπωσις σχετικώς με την αποδοχήν υπό της Εκκλησίας του μυστηρίου του γάμου εξ ατόμων του ιδίου φύλου, μήνυμα αντίθετον προς τα δόγματα και την διδασκαλίαν της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

Κάνουν έκκληση στον Πατριάρχη «όπως κλίνητε ευήκοον ους εις την ανησυχίαν ημών επί του εξαιρετικώς ευαισθήτου θέματος, το οποίον αφορά εις την ακεραιότητα της ημετέρας πίστεως και των ορθοδόξων παραδόσεων».

Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα», όπως αναφέρει το Hellas Journal, εξ’ Αγίου Όρους αναφέρουν πως η Ιερά Κοινότητα και η Ιερά Επιστασία δεν πρόκειται να υποδεχθούν τον κ. Ελπιδοφόρο με το σύνηθες τυπικό για Αρχιεπισκόπους.

Οι Μονές και οι εν αυταίς ασκούμενοι Πατέρες έχουν μπει σε δύσκολη θέση διότι δεν μπορούν να κλείσουν την πόρτα, όπως είπαν χαρακτηριστικά σ’ έναν Ορθόδοξο Ιεράρχη, γι’ αυτό και διά της επιστολής τους απευθύνονται στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να συστήσει στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο να μην πάει στο Άγιο Όρος, καθότι πιστεύουν ότι θα φωτογραφηθεί εκεί μετά τον συνοδών του ομογενών για να δείξει ότι τυγχάνει της αποδοχής των Μοναχών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας» πριν μερικούς μήνες ζήτησε να μεταβεί στο Άγιο Όρος για να παραστεί σε πανήγυρη Μονής, πλην όμως του ελέχθη ότι ήταν ανεπιθύμητος.

Στην επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη θα συνοδεύεται από όμιλο Ελληνοαμερικανών, ενώ έχει προγραμματιστεί να κάνει ομιλία σε Ισραηλινό Σύλλογο και να τελέσει χειροτονία νέου από το Μεξικό, τον οποίον θα διορίσει στην κοινότητα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορώνα Νέας Υόρκης για να κάνει «ιεραποστολή» ανάμεσα στους Ισπανόφωνους της περιοχής.

Η χειροτονία θα γίνει στην Ελλάδα διότι οι Αμερικανικές Αρχές δεν ενέκριναν την βίζα των συγγενών του μέλλοντος να χειροτονηθεί να ταξιδεύσουν στην Αμερική. Εκείνον τον ιερέα που είχε διορίσει πριν μερικούς μήνες δεν μπόρεσε να παραμείνει και αποχώρησε.

Αναλυτικά η επιστολή των Μονών του Αγίου Όρους προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο:

«Τη Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητι

Τω Οικουμενικώ Πατριάρχη

Κυρίω κω ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΩ

Πανσεβάστω Πατρί ημών και Δεσπότη

Εις Φανάριον

Παναγιώτατε Πάτερ και Δέσποτα,

 

 

Διά του παρόντος ιεροκοινοσφραγίστου ημών γράμματος προαγόμεθα όπως εξ’ αφορμής της επικειμένης επισκέψεως του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου εις την Αγιώνυμον Πολιτείαν, καταθέσωμεν ενώπιον της Υμετέρας Παναγιότητος τον προβληματισμόν της καθ’ ημάς Ιεράς Κοινότητος αναφορικώς εις τα επισυμβάντα κατά τη διάρκεια της τελέσως του μυστηρίου της βαπτίσεως παιδιών «ομοφύλου ζεύγους», το οποίον έλαβεν χώραν εις τοιν Ιερόν Ναόν της Παναγίας Φανερωμένης εις Βουλιαγμένην.

Μετά λύπης διαπιστώνομεν ότι, μέσω των δημιοσιευθέντων φωτογραφιών του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, μετά το πέρας του μυστηρίου, εδημιουργήθη λανθασμένη εντύπωσις σχετικώς με την αποδοχήν υπό της Εκκλησίας του μυστηρίου του γάμου εξ ατόμων του ιδίου φύλου, μήνυμα αντίθετον προς τα δόγματα και την διδασκαλίαν της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Το γεγονός τούτο, απάδον τη ευαγγελική διδασκαλία, προκαλεί τον έντονον προβληματισμόν της καθ’ ημάς Ιεράς Κοινότητος.

 

 

Οθεν, Παναγιώτατε, παρακαλούμεν υιικώς, όπως κλίνητε ευήκοον ους εις την ανησυχίαν ημών επί του εξαιρετικώς ευαισθήτου θέματος, το οποίον αφορά εις την ακεραιότητα της ημετέρας πίστεως και των ορθοδόξων παραδόσεων.

Επί δε τούτοις, εμπεπιστευμένοι τη Υμετέρα πεπνυμένη κρίσει εξαιτούμενθα τας Υμετέρας Πατρικάς ευχάς επί ταις εορταίς του Αγίου Δωδεκαημέρου και διατελούμεν εν τω μέλλοντι Κυρίω βαπτισθήναι μεθ’ υιικής αφοσιώσεως κατασπαζόμενοι την σεπτήν Υμετέραν Δεξιάν μετά βαθυτάτου σεβασμού.

Απαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των είκοσιν Ιερών Μονών του Αγίου Ορους Αθω».

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Προβολές : 567


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα