Ο Σιωνισμός και η Δημιουργία του Ισραήλ

Ο Σιωνισμός και η Δημιουργία του Ισραήλ

25 Οκτωβρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:453
Μοίρασέ το

 

Το αρχικό Ταλμούδ της Ιερουσαλήμ αντικαταστάθηκε από το πρόσφατα κωδικοποιημένο Βαβυλωνιακό Ταλμούδ. Το οποίο βασίστηκε στη βαβυλωνιακή φιλοσοφία και έγινε το mainstream χάρη στους Χαζάρους και τους Σιωνιστές.

Μερικοί Χριστιανοί πιστεύουν ότι αυτή είναι η συναγωγή του Σατανά που αναφέρεται στη Βίβλο. « Που λένε ότι είναι Εβραίοι και δεν είναι».  Και πολλοί άλλοι Χριστιανοί έχουν γίνει οι ίδιοι Σιωνιστές.

 

 

από τον Greg Reese , The Reese Report

 

Η λέξη «Ισραήλ» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Βίβλο ως όνομα που δόθηκε στον Ιακώβ αφού πολέμησε έναν άγγελο.

Το νόημά του ήταν ένας άνθρωπος που έχει παλέψει με τον Θεό.

Και μεταφράζεται συνήθως ως «Ο Θεός υπερισχύει» ή «Ο άνθρωπος που βλέπει τον Θεό».

Πολλοί έχουν υποστηρίξει ότι η λέξη Ισραήλ στη Βίβλο δεν αναφέρεται σε ένα μέρος, αλλά σε έναν πιστό ή σε μια ομάδα πιστών στον Θεό.

Άλλοι πιστεύουν ότι η γη γνωστή ως Παλαιστίνη ήταν εκεί που κάποτε βρισκόταν το Βιβλικό κράτος του Ισραήλ. Και τον 17ο αιώνα, ο Sabbatai Zevi ήταν ο πρώτος Εβραίος που προσπάθησε να εγκατασταθεί εκ νέου εκεί.

Ο Sabbatai Zevi ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Μεσσίας και συγκέντρωσε πολλούς Εβραίους ακόλουθους που συμμετείχαν σε τελετουργικά σεξουαλικά όργια και στη μόλυνση του νόμου του Θεού.

 

Την άνοιξη του 1666 σχεδίαζαν να είναι ο πρώτος εβραϊκός οικισμός στην Παλαιστίνη. Αλλά τα πράγματα άλλαξαν όταν ο Sabbatai συνελήφθη και ρίχτηκε στη φυλακή.

Το ριζοσπαστικό του κίνημα συνεχίστηκε με το κίνημα του Φραγκισμού και ο Σιωνισμός έγινε πιο πολιτικός.

Αν και ισχυρίζονταν ότι ήταν κοσμικοί, οι Σιωνιστές πλημμύρισαν τους ναούς με προσευχές για επιστροφή στη Σιών και αποκατάσταση του εβραϊκού κράτους.

Αλλά οι ραβίνοι τους απέρριψαν. Το 1885 οι ραβίνοι έγραψαν ότι  «θεωρούμε τους εαυτούς μας όχι πια έθνος, αλλά θρησκευτική κοινότητα. και επομένως δεν περιμένουμε ούτε επιστροφή στην Παλαιστίνη, ούτε θυσία υπό τους γιους του Ααρών, ούτε αποκατάσταση κανενός από τους νόμους».

Ενώ οι ραβίνοι δεν πρόσφεραν καμία υποστήριξη, οι Σιωνιστές κέρδισαν την υποστήριξη του Βρετανικού Στέμματος ήδη από το 1841.

 

Και χρηματοδοτήθηκαν από την τραπεζική δυναστεία Rothschild, αλλιώς γνωστή ως Τράπεζα της Αγγλίας, οπότε το Στέμμα πιθανότατα εμπλέκεται από την αρχή.

Το 1897, η πολιτική πρόθεση να ξαναδημιουργηθεί το κράτος του Ισραήλ επισημοποιήθηκε στο κοινό. Και το 1917, σύμφωνα με τη Διακήρυξη Μπάλφουρ της βρετανικής κυβέρνησης, τα βρετανικά στρατεύματα κατέλαβαν τον έλεγχο της Παλαιστίνης για λογαριασμό των Σιωνιστών.

Το 1922, η Κοινωνία των Εθνών υιοθέτησε τη διακήρυξη. Και το 1947, τα Ηνωμένα Έθνη παραχώρησαν τμήματα της Παλαιστίνης στους Σιωνιστές.

Μεταξύ 1947 και 1949, οι Παλαιστίνιοι έγιναν πρόσφυγες και εκδιώχθηκαν από τα σπίτια των προγόνων τους. Εκατοντάδες χωριά καταστράφηκαν και χιλιάδες Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν σε μια σειρά από σφαγές γνωστές ως Nakba. Οι Σιωνιστές σκότωσαν Παλαιστίνιους Μουσουλμάνους, Χριστιανούς και Εβραίους

Οι Σιωνιστές ισχυρίστηκαν ότι δεν ήταν θρησκευόμενοι, αλλά ήταν κυρίως Εβραίοι Ασκενάζι. Οι Ασκενάζι μπορούν να εντοπιστούν στους Χαζάρους. οι πρόγονοι του Ραβινικού Ιουδαϊσμού.

Το Khazar Khaganate ήταν μια μεγάλη αυτοκρατορία στη σημερινή Ουκρανία, Γεωργία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν και τμήματα της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν. Κυβερνούνταν από τους Χαζάρους αλλά αποτελούνταν από διάφορες νομαδικές φυλές.

Το έτος 740 η μάζα των Χαζάρων προσηλυτίστηκε στον Ιουδαϊσμό. Χτίστηκαν συναγωγές και σχολεία και γεννήθηκε ο Ραβινικός Ιουδαϊσμός.

 

Το αρχικό Ταλμούδ της Ιερουσαλήμ αντικαταστάθηκε από το πρόσφατα κωδικοποιημένο Βαβυλωνιακό Ταλμούδ. Το οποίο βασίστηκε στη βαβυλωνιακή φιλοσοφία και έγινε το mainstream χάρη στους Χαζάρους και τους Σιωνιστές.

Μερικοί Χριστιανοί πιστεύουν ότι αυτή είναι η συναγωγή του Σατανά που αναφέρεται στη Βίβλο.

« Που λένε ότι είναι Εβραίοι και δεν είναι».  Και πολλοί άλλοι Χριστιανοί έχουν γίνει οι ίδιοι Σιωνιστές.

 

 

Οι Σιωνιστές έχουν τρομερή υποστήριξη από Αμερικανικές Μεγαεκκλησίες και Χριστιανούς Ευαγγελικούς, πολλοί από τους οποίους πιστεύουν ότι καθώς ο κόσμος γίνεται μια πύρινη κόλαση, θα σωθούν και θα οδηγηθούν σε έναν αιώνιο παράδεισο. Αλλά για να συμβεί αυτό, πρέπει να ανοικοδομηθεί ο Ναός του Σολομώντα και τα δύο τρίτα του εβραϊκού λαού να χαθούν.

Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο ναός του βασιλιά Σολομώντα χτίστηκε το 957 π.Χ. και καταστράφηκε το 586 π.Χ. Ξαναχτίστηκε το 516 π.Χ. και καταστράφηκε ξανά το 70 μ.Χ.

Πολλοί Χριστιανοί και Εβραίοι πιστεύουν ότι αυτός ο ναός πρέπει να ξαναχτιστεί για να έρθει ο μεσσίας τους.

 

Υπάρχει όμως κάτι στο δρόμο του. Αρχικά χτισμένο στα τέλη του 7ου αιώνα  , το τζαμί Al-Aqsa θεωρείται ένας από τους τρεις πιο ιερούς χώρους του Ισλάμ.

 

Το Ισλάμ διδάσκει ότι εδώ ανέβηκε στον ουρανό ο προφήτης Μωάμεθ.

 

Το Όρος του Ναού έχει καταληφθεί από το Ισραήλ από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967.

Και τώρα φαίνεται ότι είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν την αποστολή τους.

Αυτός είναι ο Ιερός Πόλεμος που φοβήθηκαν οι λογικοί άνθρωποι και για τον οποίο προσευχήθηκαν οι ζηλωτές.

Θέλουν να διαλέξετε μια πλευρά και να σκοτώσετε ο ένας τον άλλον.

Μπορούμε όμως πάντα να επιλέξουμε την ειρήνη. Και να μάθουμε να αγαπάμε τους διπλανούς μας.

 

 

Πηγή

Προβολές : 453


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα