Ο Τραμπ προτρέπει τους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές να «μιλήσουν και να πολεμήσουν για την προεδρία»

Ο Τραμπ προτρέπει τους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές να «μιλήσουν και να πολεμήσουν για την προεδρία»

28 Δεκεμβρίου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:312
Μοίρασέ το

«Εάν σε έναν προεδρικό υποψήφιο των Δημοκρατικών συνέβαινε Απάτη και Κλοπή Εκλογών, με αποδεικτικά στοιχεία για αυτές τις πράξεις σε βαθμό που δεν έχουμε ξαναδεί, οι γερουσιαστές των Δημοκρατικών θα το θεωρούσαν πράξη πολέμου, και θα πολεμούσαν μέχρι θανάτου. Ο Μιτς και οι Ρεπουμπλικανοί δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ, απλά θέλουν να το αφήσουν να περάσει. ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ!» έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τράμπ.

 

 

 

Κι εγώ αναρωτιέμαι, πως είναι δυνατόν να αλλάξει αυτο το αρνητικό για τον  Τράμπ κλίμα, όταν ακόμα και οι ίδιοι οι Ρεπουμπλικάνοι εκλέκτορες, αποτελούν δούρειο ίππο, μέσα στο ίδιο του το κόμμα.

ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΡΟΞΕΚΟΥΤΗΣ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΚΑΜΙΛΑ ΧΑΡΙΣ, Η ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ Η ΑΛΛΗ ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ Ο ΟΜΠΑΜΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΝΑΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

Ότι και να γίνει, όποιος και αν εκλεγεί, οι Ρότσιλντ και τα πιόνια τους (Σόρος, Γκέιτς κλπ) είναι αποφασισμένοι να καταστρέψουν την Αμερική.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Στην υπηρεσία του Ρότσιλντ είναι και ο Τράμπ, απλά πιο ήπιων αντιδράσεων και μη πολέμων. Και σαφώς οι πατριωτικές του θέσεις δεν συγκρίνονται με του κουμμουνιστή Μπάιντεν που θέλει την διάλυση της Αμερικής και την υποταγή της στους μαύρους και στους λαθροεισβολείς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές να «μιλήσουν και να πολεμήσουν για την προεδρία» καθώς συνεχίζουν να αποστασιοποιούνται από τις προσπάθειες αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων του Κολλεγίου Εκλεκτόρων στις 6 Ιανουαρίου.

«Ώρα για τους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές να μιλήσουν και να πολεμήσουν για την προεδρία, όπως θα έκαναν οι Δημοκρατικοί αν είχαν πραγματικά κερδίσει», έγραψε ο Τραμπ στις 26 Δεκεμβρίου σε μια σειρά δημοσιεύσεων στο Twitter.

«Η αποδείξεις είναι αναμφισβήτητες! Μαζικές εμφανίσεις ψηφοδελτίων αργά το βράδυ σε αμφίρροπες πολιτείες, γέμισμα κάλπης (σε βίντεο), διπλοί ψηφοφόροι, νεκροί ψηφοφόροι, ψεύτικες υπογραφές, λαθρομετανάστες ψηφοφόροι, απαγόρευση σε Ρεπουμπλικανούς επόπτες της εκλογικής διαδικασίας, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΨΗΦΟΙ ΑΠΟ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ (δείτε Ντιτρόιτ και Φιλαδέλφεια), και πολλά περισσότερα.

Οι αριθμοί είναι πολύ μεγαλύτεροι από ό,τι είναι απαραίτητο για να κερδίσεις τις αμφίρροπες πολιτείες, και δεν μπορούν καν να αμφισβητηθούν.

«Τα δικαστήρια είναι διεφθαρμένα, το FBI και η “Δικαιοσύνη” δεν έκαναν την δουλειά τους, και το εκλογικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών μοιάζει με αυτό μιας τριτοκοσμικής χώρας. Η ελευθερία του Τύπου έχει εξαφανιστεί εδώ και πολύ καιρό, έχουν γίνει Fake News, και τώρα έχουμε και την Big Tech (με το άρθρο 230) να αντιμετωπίσουμε.

«Αλλά όταν όλα τελειώσουν, και αυτή η χρονική περίοδος γίνει ένα ακόμη άσχημο κεφάλαιο στην ιστορία της Χώρας μας, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ».

Ο πρόεδρος έχει εντείνει την κριτική του προς τους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές τις τελευταίες ημέρες λόγω της απροθυμίας τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειες αμφισβήτησης των ψήφων των προεδρικών εκλεκτόρων σε αμφίρροπες πολιτείες, κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης του Κογκρέσου στις 6 Ιανουαρίου, όπου ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς – ως πρόεδρος της Γερουσίας – θα υπηρετήσει ως ο προεδρεύων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκλέγεται από αξιωματούχους εκλέκτορες, και όχι απευθείας από τους πολίτες.

Αρκετά μέλη της Βουλής έχουν δεσμευτεί να αντιταχθούν στις εκλεκτορικές ψήφους για τον υποψήφιο του Δημοκρατικού κόμματος, Τζο Μπάιντεν, στις κρίσιμες πολιτείες, σε μια προσπάθεια να πυροδοτήσουν επαναληπτική εκλογή των εκλεκτόρων.

Σε αυτό το σενάριο, κάθε πολιτειακή αντιπροσωπεία στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ψηφίζει μία ενιαία ψήφο για τον καθορισμό του προέδρου, ενώ ο αντιπρόεδρος αποφασίζεται με ψηφοφορία στη Γερουσία των ΗΠΑ.

Αλλά προτού ανακοινωθεί αυτή η νέα εκλογική διαδικασία, μια ένσταση πρέπει να γίνει αποδεκτή.

Οι ενστάσεις κατά τη διάρκεια της κοινής συνόδου πρέπει να υποβληθούν γραπτώς από τουλάχιστον ένα μέλος της Βουλής και έναν γερουσιαστή.

Εάν η ένσταση πληροί τις προϋποθέσεις, η κοινή συνεδρίαση σταματά και κάθε τμήμα της Βουλής αποσύρεται στην αίθουσά του για να συζητήσει για την ένσταση για δύο ώρες το μέγιστο.

Στη συνέχεια, η Βουλή και η Γερουσία ψηφίζουν η κάθε μία για να αποδεχτούν ή να απορρίψουν την ένσταση, η οποία απαιτεί πλειοψηφία και από τα δύο σώματα.

Εάν το ένα σώμα αποδεχτεί και το άλλο απορρίψει, τότε σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο, «οι ψήφοι των εκλεκτόρων των οποίων ο διορισμός θα πρέπει να έχει πιστοποιηθεί από τον εκτελεστικό επικεφαλής της πολιτείας, με τη σφραγίδα του, θα καταμετρηθούν».

Ο βουλευτής Μο Μπρουκς (Ρ-Αλα.) ξεκίνησε την προσπάθεια αυτήν, όταν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αντιταχθεί στις εκλεκτορικές ψήφους τον Ιανουάριο.

 

Έκτοτε, όλο και περισσότεροι Ρεπουμπλικανοί βουλευτές έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να αντιταχθούν στις εκλεκτορικές ψήφους κατά τη διάρκεια της μελλοντικής συνόδου, συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών Ματ Γκετζ (Ρ-Φλα.), Τζόντυ Χάις (Ρ-Γα.), Λανς Γκούντεν (Ρ-Τέξας), Μπράιαν Μπέιμπιν (Ρ-Τέξας), Τεντ Μπαντ (Ρ-Β.Κ.) και Άντυ Μπιγγς (Ρ-Αριζ.), και ο νεοεκλεγείς Μάντισον Κόθορν (Ρ-Β.Κ.).

Μέχρι στιγμής, δεν υπήρξαν γερουσιαστές που έχουν δεσμευτεί δημόσια να αμφισβητήσουν τα αποτελέσματα μιας πολιτείας, αλλά ο νεοεκλεγείς Γερουσιαστής Τόμμυ Τάμπερβιλ (Ρ-Αλα.) έχει πει ότι ίσως συμμετάσχει στην προγραμματισμένη ένσταση των βουλευτών.

Ορισμένοι γερουσιαστές από τους Ρεπουμπλικανούς, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής πλειοψηφίας, Γερουσιαστή Μιτς ΜακΚόννελλ (Ρ-Κυ.), έχουν καταστήσει σαφές ότι θα ήθελαν να αποφύγουν έναν τέτοιον αγώνα, και ενδέχεται να προσπαθήσουν να πείσουν τον Τάμπερβιλ να μην ενταχθεί.

«Τελικά, κάθε γερουσιαστής θα πρέπει να πάρει την δική του απόφαση σχετικά με αυτό, αλλά νομίζω ότι θα υπάρχουν άνθρωποι, ναι, που θα επικοινωνήσουν μαζί του απλώς για να μάθουν» τι θα κάνει ο Τάμπερβιλ, είπε ο Ρεπουμπλικανός Γουίπ Τζον Τουν (Ν.Ντ.) στην εφημερίδα Hill.

«Ελπίζω στο τέλος ότι όλοι οι γερουσιαστές θα καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι αυτές οι εκλογές πρέπει να τελειώσουν και είναι καιρός να προχωρήσουμε», πρόσθεσε ο Τουν.

Νωρίτερα στις 26 Δεκεμβρίου, ο Τραμπ εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον ΜακΚόννελλ και το Ρεπουμπλικανικό κόμμα για την έλλειψη υποστήριξής τους, παρόλο που οι εκλογικές προσφυγές δεν έχουν επιλυθεί ακόμα.

«Εάν σε έναν προεδρικό υποψήφιο των Δημοκρατικών συνέβαινε Απάτη και Κλοπή Εκλογών, με αποδεικτικά στοιχεία για αυτές τις πράξεις σε βαθμό που δεν έχουμε ξαναδεί, οι γερουσιαστές των Δημοκρατικών θα το θεωρούσαν πράξη πολέμου, και θα πολεμούσαν μέχρι θανάτου. Ο Μιτς και οι Ρεπουμπλικανοί δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ, απλά θέλουν να το αφήσουν να περάσει. ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ!» έγραψε στο Twitter.

Ο Τραμπ και η εκστρατεία του αγωνίζονται ενάντια στον χρόνο αναζητώντας μια επικύρωση από τα δικαστήρια για μια σειρά ενοχοποιητικών στοιχείων που λένε ότι εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το εάν οι εκλογές του 2020 υπέστησαν απάτη, καθώς και [επικύρωση της μη νομιμότητας] των αλλαγών τελευταίας στιγμής της συνταγματικής νομοθεσίας, με την μορφή μέτρων ασφάλειας που σχετίζονται με την πανδημία.

Εάν είναι επιτυχείς, ο Αμερικανός πρόεδρος αναζητά να ονομαστούν ψηφοδέλτια ως μη έγκυρα, και η βουλή κάθε πολιτείας να μπορεί να αποφασίσει ποια ομάδα Εκλεκτορικών Ψήφων [των Δημοκρατικών ή των Ρεπουμπλικανών] θα πρέπει να θεωρηθεί νόμιμη στις 6 Ιανουαρίου.

Κατατέθηκαν εκλεκτορικοί ψήφοι Ρεπουμπλικανών, όχι μόνο σε πολιτείες που νίκησαν οι Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι, αλλά και σε κρίσιμες πολιτείες που επικυρώθηκε νίκη των Δημοκρατικών υποψηφίων, καθώς οι Ρεπουμπλικανοί νομοθέτες θέλησαν να αφήσουν μια νομική διέξοδο στον πρόεδρο Τραμπ, για αμφισβήτηση των εκλεκτορικών ψήφων στις 6 Ιανουαρίου.

Η πράξη αυτή έγινε, καθώς οι Ρεπουμπλικανοί πολιτειακοί νομοθέτες ισχυρίζονται ότι η νίκη των Δημοκρατικών σε αυτές τις πολιτείες οφείλεται σε εκλογική απάτη.

Ανώτεροι εκλογικοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα αρνηθεί ισχυρισμούς εκλογικής απάτης, ενώ κριτικοί και μέλη των μέσων ενημέρωσης έχουν χαρακτηρίσει τους ισχυρισμούς «αβάσιμους».

 

Μέχρι σήμερα, ένας μεγάλος αριθμός νομικών προσφυγών που είχαν κατατεθεί σε δικαστήρια, έχουν απορριφθεί από δικαστές για διαδικαστικούς λόγους, συμπεριλαμβανομένου του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

 

 

Πηγή

Προβολές : 312


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα