Ο Φάουτσι, στο εδώλιο του κατηγορουμένου!!!

Ο Φάουτσι, στο εδώλιο του κατηγορουμένου!!!

24 Νοεμβρίου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:340
Μοίρασέ το

 

 

Ο Fauci ψημένος στη σχάρα υπό όρκο σε υπόθεση λογοκρισίας μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Καταθέσεις Λευκού Οίκου, Αξιωματούχοι του FBI σε αναμονή

Γενικός Εισαγγελέας Έρικ Σμιτ (Μισούρι): «Από τότε που καταθέσαμε τη σημαντική αγωγή μας, έχουμε αποκαλύψει έγγραφα και ανακαλύψεις που δείχνουν σαφή συντονισμό μεταξύ της κυβέρνησης Μπάιντεν και των εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη λογοκρισία της ομιλίας».

Στις ΗΠΑ τουλάχιστον το καθίζουν στο εδώλιο ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ… έστω και για λογοκρισία, προς το παρόν…

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ – ΙΑΤΡΙΚΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ – ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ – ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΤΗΝΗ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΣΤΗΝΑΝ ΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Ο Δρ. Anthony Fauci σήμερα ( χθες – επιμ.) αντιμετώπισε ερωτήσεις από τους Γενικούς Εισαγγελείς Eric Schmitt (Μισούρι) και Jeff Landry (Λουιζιάνα) στην αγωγή τους κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για φερόμενη συνεννόηση με πλατφόρμες Big Tech για να λογοκρίνουν περιεχόμενο που κριτικάρει τα εμβόλια COVID-19 και αντίμετρα.

Ο Φάουτσι κάθισε για κατάθεση μία ημέρα αφότου το 5ο Περιφερειακό Εφετείο των ΗΠΑ ανέστειλε προσωρινά τις καταθέσεις τριών άλλων αξιωματούχων της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Σε μια δήλωση που δόθηκε την Τρίτη πριν από την κατάθεση του Fauci, ο Schmitt είπε:

«Αύριο, μαζί με τον συνάδελφό μου από τη Λουιζιάνα, το γραφείο μου και εγώ θα καθαιρέσουμε τον Δρ Άντονι Φάουτσι στη μήνυσή μας κατά της κυβέρνησης Μπάιντεν για φερόμενη συνεννόηση με εταιρείες κοινωνικών μέσων για να λογοκρίνουν την ελευθερία του λόγου.

«Από τότε που καταθέσαμε τη σημαντική αγωγή μας, έχουμε αποκαλύψει έγγραφα και ανακαλύψεις που δείχνουν σαφή συντονισμό μεταξύ της κυβέρνησης Μπάιντεν και των εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη λογοκρισία της ομιλίας, αλλά δεν έχουμε τελειώσει ακόμη. Σκοπεύουμε να λάβουμε απαντήσεις εκ μέρους του αμερικανικού λαού. Μείνετε συντονισμένοι.”

Η δήλωση ανέφερε επίσης τον Jeff Landry:

«Αξίζουμε όλοι να γνωρίζουμε πόσο εμπλεκόμενος ήταν ο Δρ Fauci στη λογοκρισία του αμερικανικού λαού κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID. αύριο, ελπίζω να μάθω.

«Και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αλήθεια καθώς σχετίζεται με τη συνωμοσία της Μεγάλης Κυβέρνησης με τη Μεγάλη Τεχνολογία για να καταπνίξει την ελευθερία του λόγου».

Ο Schmitt και ο Landry μήνυσαν τον Πρόεδρο Μπάιντεν , τον Fauci και άλλους στις 5 Μαΐου. Η New Civil Liberties Alliance , μια μη κερδοσκοπική ομάδα που εκπροσωπεί ειλικρινείς επικριτές των εμβολίων και των αντίμετρων για τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των Dr. Οι Jayanta Bhattacharya, Martin Kulldorff, Aaron Kheriaty και επίσης Jill Hines, συμμετείχαν στη δίκη τον Αύγουστο, όπως και ο Jim Hoft, ιδρυτής και αρχισυντάκτης του The Gateway Pundit.

Σύμφωνα με την καταγγελία, κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνεννοήθηκαν και εξανάγκασαν την Big Tech και τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για «να καταστείλουν δυσαρεστημένους ομιλητές, απόψεις και περιεχόμενο» σχετικά με τον COVID-19.

Αρκετοί αξιωματούχοι που κατονομάζονται στη μήνυση, συμπεριλαμβανομένης της πρώην γραμματέως Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι , υποστήριξαν ότι δεν θα έπρεπε να τους ζητηθεί να καθαιρεθούν, αλλά ένας ομοσπονδιακός δικαστής τη Δευτέρα απέρριψε αίτημα να ακυρωθεί η κλήτευση του Ψάκι .

Ο ίδιος δικαστής, ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Terry Doughty, στις 21 Οκτωβρίου διέταξε τον Fauci και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους να υποβάλουν καταθέσεις ενόρκως.

Εκτός από τους Fauci και Psaki, άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που πρόκειται να καθαιρεθούν περιλαμβάνουν:

 • Ο ειδικός πράκτορας του FBI, Έλβις Τσαν
 • Carol Crawford, επικεφαλής του κλάδου των ψηφιακών μέσων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων
 • Διευθύντρια της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών Jen Easterly
 • Διευθυντής Ψηφιακής Στρατηγικής του Λευκού Οίκου, Ρομπ Φλάχερτι
 • Daniel Kimmage, υπάλληλος στο Global Engagement Center του State Department
 • Ο Γενικός Χειρουργός των ΗΠΑ Δρ Vivek Murthy

Δύο στελέχη κατώτερου επιπέδου αναφέρθηκαν ως αναπληρωματικοί: η Lauren Protentis της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών στη θέση του Easterly και ο πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τον COVID-19 Andrew Slavitt στη θέση του Flaherty.

Προηγούμενη απόφαση είχε αναγκάσει τα παραπάνω πρόσωπα να καταθέσουν γραπτή μαρτυρία.

Ο δικαστής απορρίπτει τις «αυτοεξυπηρετούμενες γενικές αρνήσεις»

Στην απόφασή του της 21ης ​​Οκτωβρίου , ο δικαστής Doughty συμφώνησε με τους ενάγοντες ότι οι προηγούμενες «αυτοεξυπηρετούμενες γενικές αρνήσεις» του Fauci σχετικά με τον ρόλο του στη λογοκρισία ορισμένων τύπων περιεχομένου και απόψεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορούσαν να ληφθούν κατά γράμμα, κάτι που απαιτούσε κατάθεση.

Ο Fauci αμφισβήτησε την εντολή να καθίσει για κατάθεση, υποστηρίζοντας ότι οι εν λόγω επικοινωνίες προστατεύονται από εκτελεστικό προνόμιο. Αλλά ο δικαστής Doughty διέταξε τον Fauci να παραδώσει τα έγγραφα εντός 21 ημερών και να απαντήσει πλήρως στις ερωτήσεις των εναγόντων.

Ο Landry και ο Schmitt υπέβαλαν αίτημα για καταθέσεις στις 10 Οκτωβρίου. Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε τότε από τον Schmitt, είπε:

«Μετά την εύρεση τεκμηρίωσης για μια συμπαιγνιακή σχέση μεταξύ της κυβέρνησης Μπάιντεν και των εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη λογοκρισία της ελευθερίας του λόγου, καταθέσαμε αμέσως μια πρόταση για να δώσουμε όρκο αυτούς τους αξιωματούχους.

«Είναι καιρός να ρίξουμε φως σε αυτήν την επιχείρηση λογοκρισίας και να αναγκάσουμε αυτούς τους αξιωματούχους να ξεκαθαρίσουν τον αμερικανικό λαό, και αυτή η απόφαση θα μας επιτρέψει να κάνουμε ακριβώς αυτό. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για την αλήθεια».

Οι καταθέσεις τριών αξιωματούχων της κυβέρνησης Μπάιντεν σε αναμονή

Με εντολή που εκδόθηκε τη Δευτέρα , το 5ο Circuit με έδρα τη Νέα Ορλεάνη σταμάτησε προσωρινά τις προγραμματισμένες καταθέσεις των Easterly, Flaherty και Murthy.

Σύμφωνα με το Politico , η ομάδα τριών δικαστών διαπίστωσε ομόφωνα ότι ο δικαστής Doughty είχε κάνει λάθος στην έγκριση των καταθέσεων χωρίς προηγουμένως να εξετάσει εάν υπήρχαν «άλλα μέσα» για τη λήψη των πληροφοριών που αναζητούν οι ενάγοντες.

Το δικαστήριο έστειλε την υπόθεση πίσω στον Doughty για περαιτέρω εξέταση. Σύμφωνα με την παραγγελία:

«Επομένως, προτού προχωρήσει οποιαδήποτε από τις καταθέσεις, το περιφερειακό δικαστήριο πρέπει να αναλύσει εάν οι ζητούμενες πληροφορίες μπορούν να ληφθούν με λιγότερο παρεμβατικά, εναλλακτικά μέσα, όπως περαιτέρω γραπτή ανακάλυψη ή καταθέσεις κατώτερων αξιωματούχων.

«Πρέπει να εισαχθούν γραπτά πορίσματα σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την επάρκεια εναλλακτικών λύσεων».

Σε μια δήλωση που δόθηκε στο The Defender από το γραφείο του Landry, ο Landry είπε: «Αυτές οι εξελίξεις δεν αλλάζουν την αναζήτηση της αλήθειας . Σεβόμαστε την απόφαση του δικαστηρίου και θα συνεχίσουμε στη φάση της ανακάλυψης αυτής της υπόθεσης».

Η δικαστική απόφαση της Πέμπτης ήρθε αφού οι δικηγόροι της κυβέρνησης υποστήριξαν ότι οι ενάγοντες δεν θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα να καθαιρούν τους τρεις εν λόγω αξιωματούχους, με βάση ότι είναι υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ότι οι καταθέσεις θα τους «αποσπούσαν αναπόφευκτα» την προσοχή τους σημαντικά και χρονικά ευαίσθητα καθήκοντα», τα οποία θα «προκαλούσαν ανεπανόρθωτη βλάβη».

Ωστόσο, η πρόταση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για μερική αναστολή της εντολής κατάθεσης του δικαστή Doughty απορρίφθηκε. Το διάταγμα της 21ης ​​Νοεμβρίου ανέφερε: «Δεν αποφασίζουμε για την αναφορά… αυτή τη στιγμή».

Το Πάσχα, οι Flaherty και Murthy είχαν προγραμματιστεί να καθαιρεθούν στις αρχές Δεκεμβρίου.

Την Τετάρτη, ο δικαστής Doughty, σε ξεχωριστή απόφαση, διέταξε την Psaki να καθίσει για κατάθεση και απέρριψε μια προσπάθεια να προστατεύσει τον πράκτορα του FBI Chan από το να απαντήσει ενόρκως σε ερωτήσεις.

Οι ενάγοντες στην υπόθεση υποστήριξαν ότι κανένας από τους αξιωματούχους δεν ήταν «υψηλόβαθμος» και ο δικαστής Doughty συμφώνησε, διαπιστώνοντας ότι τα «βάρη» που θα αντιμετωπίσουν οι υπάλληλοι ως αποτέλεσμα της συνεδρίασης για καταθέσεις αντισταθμίστηκαν από την ανάγκη συλλογής περισσότερων πληροφοριών σχετικά με επίδικων ισχυρισμών πριν αποφανθεί επί της προδικαστικής διαταγής.

Σύμφωνα με τη διάταξη του 5ου κυκλώματος:

«Δεν αρκεί, όπως διαπίστωσε το περιφερειακό δικαστήριο, ότι αυτοί οι υπάλληλοι μπορεί να έχουν «προσωπικές γνώσεις» σχετικά με ορισμένες επικοινωνίες.

«Αυτή η γνώση μπορεί να μοιράζεται ευρέως ή να έχει μόνο οριακή σημασία σε σύγκριση με το «δυνητικό βάρος» που επιβάλλεται στον υποστηρικτή».

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η κυβέρνηση έκανε ήδη « εκτενή γραπτή ανακάλυψη ». Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τα έγγραφα αυτά δεν αποκαλύπτουν παραβιάσεις της Πρώτης Τροποποίησης, ενώ οι ενάγοντες ισχυρίζονται το αντίθετο.

Το Politico ανέφερε επίσης ότι το 5ο Circuit ζήτησε από τον δικαστή Doughty να εξετάσει το ενδεχόμενο να αποφανθεί σχετικά με τη συνολική βιωσιμότητα της αγωγής πριν επιτρέψει τη συνέχιση των καταθέσεων.

Το 5ο Circuit είπε ότι ο δικαστής Doughty δεν θα έπρεπε να είχε εκδώσει απόφαση σχετικά με τις καταθέσεις έως ότου τα δικαστήρια αποφασίσουν σχετικά με την πρόταση απόλυσης της κυβέρνησης – παρόλο που αυτή η αίτηση αποσύρθηκε αφού οι ενάγοντες υπέβαλαν τροποποιημένη καταγγελία και η κυβέρνηση δεν υπέβαλε νέα πρόταση απόρριψης.

Σύμφωνα με το Politico, η εντολή του 5ου Circuit δεν είναι οριστική: ο δικαστής Doughty μπορεί να αποφασίσει ακόμα, βάσει μιας πρόσφατα διευκρινισμένης ανάλυσης, ότι χρειάζονται καταθέσεις των Easterly, Flaherty και Murthy.

Το Politico ανέφερε επίσης ότι η εντολή του 5ου κυκλώματος μπορεί να ενισχύσει τις προσπάθειες της Ψάκη και του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ) να σταματήσουν την κατάθεσή της.

Σε μια πρόσφατη ακρόαση, οι δικηγόροι της Ψάκη ισχυρίστηκαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι είχε συναντήσει ή είχε έρθει σε επαφή με στελέχη των social media σχετικά με υποτιθέμενη «παραπληροφόρηση», αν και εξέφρασε επικριτικά σχόλια για τις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων Τύπου του Λευκού Οίκου.

Στη διαταγή του της 21ης ​​Νοεμβρίου, ο δικαστής Doughty απέρριψε αυτόν τον ισχυρισμό, γράφοντας:

«Παρά το γεγονός ότι η Ψάκη είναι πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος, το πιθανό βάρος για την Ψάκη αντισταθμίστηκε από την ανάγκη να καθοριστεί εάν η ελευθερία του λόγου είχε κατασταλεί».

Προηγουμένως, ένας ομοσπονδιακός δικαστής στη Βιρτζίνια απέρριψε τα επιχειρήματα της Ψάκη και του Υπουργείου Δικαιοσύνης , συμπεριλαμβανομένου ότι η κατάθεση θα της έφερνε «αδικαιολόγητο βάρος», απομακρύνοντάς την από την οικογένειά της και τη νέα της δουλειά στο MSNBC για αρκετές ημέρες.

Ο δικαστής Ivan Davis του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια παρέδωσε το ζήτημα στον δικαστή Doughty. Ο Ντέιβις απέρριψε τους ισχυρισμούς της Ψάκη, υποστηρίζοντας ότι η Ψάκη και το Υπουργείο Δικαιοσύνης επιχειρούσαν μια «τελική σειρά» γύρω από την εντολή κατάθεσης.

Ο δικαστής Doughty διαπίστωσε προηγουμένως «ότι οι ενάγοντες έχουν αποδείξει ότι η Jennifer Psaki έχει προσωπικές γνώσεις σχετικά με το ζήτημα που αφορά τη λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς σχετίζεται με τον COVID-19 και τα βοηθητικά ζητήματα του COVID-19».

«Το Psaki έχει κάνει ορισμένες δηλώσεις που σχετίζονται με την εμπλοκή της κυβέρνησης σε μια σειρά από προσπάθειες πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης να λογοκρίνουν τους χρήστες της σε γενικές γραμμές για κοινή χρήση πληροφοριών σχετικά με τον COVID-19», πρόσθεσε ο δικαστής Doughty. «Οποιοδήποτε βάρος για την Ψάκη αντισταθμίζεται από την ανάγκη να καθοριστεί εάν η ελευθερία του λόγου έχει κατασταλεί».

Ο Michael Nevradakis, Ph.D., με έδρα την Αθήνα, Ελλάδα, είναι ανώτερος ρεπόρτερ για το The Defender και μέρος της εναλλαγής παρουσιαστών για το “Good Morning CHD” του CHD.TV.


 

ΠΗΓΗGospa News

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

Πηγή μετάφρασης

Προβολές : 340


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
 • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
 • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
 • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
 • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
 • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα