Ο Φίδης της ΔΕΗθώμεν.

Ο Φίδης της ΔΕΗθώμεν.

6 Μαΐου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:466
Μοίρασέ το

Kαι η ΔΕΗ θέλει τον φίδαρο της.

 

 

 

Παίδες, επειδή τα φίδια τα τρέμω, έχετε κανένα κουρντιστό να μου χαρίσετε, που να κάνει “φςςςςςςς” και να κουνιέται, για να το βάλω στο ρολόι;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

O Φίδης της ΔΕΗθώμεν.

Αν τολμάς άντε μέτρα κατανάλωση 🙂
 
Είχα και εγώ έναν τέτοιον φίλο στο εξοχικό στο χωριό , 2 μέτρα είχε φτάσει ο αθεόφοβος. Δεν είχε αφήσει οχιά και ποντικό. Μικρό μεγάλο παστρεύει. Τέτοιους φύλακες δεν βρίσκεις εύκολα. Είχα πει όποιος τον πειράξει θα του κόψω τα ποδάρια.
Τσαντιζόταν μόνο αν τον πετύχαινα αξημέρωτα στον καναπέ την αυλής να κάθεται αραχτός και τον έδιωχνα λέγοντας του ” κουμπάρε κοπάνα την από δω γιατί είναι η θέση μου” και έφευγε αργά με ένα αχνό σφύριγμα νευριασμένος.
Μια φορά τον είδε ο Φώντας, παιδί της πόλης, και η κιτρινίλα από τον φόβο του έφυγε μετά από μια εβδομάδα 🙂
Ο πατέρας  ενός συμμαθητή μου στο λύκειο ο κυρ Χρήστος είχε μεγάλη ικανότητα στο να “μιλάει” και να “μαγεύει” τα φίδια. Ότι τους έλεγε τα φίδια το έκαναν. Μικρό μεγάλο δεν είχε σημασία…άπαξ και ο κυρ Χρήστος ψιθύριζε τις λέξεις αυτά υπάκουαν. Το καλοκαίρι που τα χωράφια στον κάμπο ήθελαν περισσότερο πότισμα, είχαν βάλει σύστημα και σειρά κάθε μέρα και ένας να είναι η σειρά του και να παίρνει το νερό γυρνώντας την βάνα και να ποτίζει. Και την επόμενη μέρα αλλουνού θα ήταν η σειρά για πότισμα.
Μέχρι που ένας νταής εξυπνάκιας χωρίς να είναι  η σειρά του, αποφάσισε ότι θέλει να ποτίζει μόνο τα δικά του χωράφια για μια βδομάδα συνεχόμενα. Έτσι είσαι μάστορα τώρα θα σε σιάξω καλά είπε ο πατέρας του συμμαθητή μου. Πάει και παίρνει έναν φίδαρο 3 μέτρα και τον βάζει επάνω στην βάνα ποτίσματος ( παρόμοιες βάνες σαν αυτές που θέλει να ελέγχει ο Ερντογάν αλλά θα του σιάξουμε κι αυτουνού την “γραβάτα”)…και “μιλάει” του φιδιού και του λέει : “εδώ θα καθίσεις και δεν θα φύγεις μέχρι να έρθω να σε πάρω εγώ”.
 
Ο φίδης λοιπόν κάθισε επάνω και κουλουριασμένος γύρω γύρω από την βάνα ποτίσματος και δεν το κούνησε από εκεί. Πάει την άλλη μέρα ο νταής εξυπνάκιας να ανοίξει την βάνα για να ποτίσει τα χωράφια του….και βλέπει ένα μεγάλο φίδι επάνω στην βάνα…και να μην φεύγει όσο και να το διώχνει. Πέρασαν κάνα 2-3 μέρες ο φίδης εκεί πάνω στην βάνα (όχι την Μπάρμπα) μέχρι που ο εξυπνάκιας κατάλαβε ότι το φίδι ήταν “μιλημένο”…και πήγε και ζητούσε μετά με παρακάλια να πάρει το φίδι ο κυρ Χρήστος για να μπορέσει να ποτίσει.
 
Συμπέρασμα : Kαι η ΔΕΗ θέλει τον φίδαρο της.

 

Πηγή

Προβολές : 466


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα