Ο Φουρλεμάδης, είναι η εικόνα της εκκλησίας στη διαφθορά και στη διαστροφή... Τον «κατάπιαν» η αλαζονεία και η μεγάλη ζωή στα σαλόνια της χλιδής!

Ο Φουρλεμάδης, είναι η εικόνα της εκκλησίας στη διαφθορά και στη διαστροφή... Τον «κατάπιαν» η αλαζονεία και η μεγάλη ζωή στα σαλόνια της χλιδής!

19 Ιουλίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:569
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω, αηδιάζω και οργίζομαι…

 

Η άνοδος και η πτώση του Δημήτρη Φουρλεμάδη που από την «αγκαλιά» του πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ που τον χειροτόνησε Ιερέα, στην «αίγλη» των Ελληνικών φυλακών.

Η ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», τα σάπια κοτόπουλα στα ψυγεία του Ρέντη, η ανθρωπιστική βοήθεια στην Σρι Λάνκα με αποκριάτικες στολές και στρινγκ (!), τα χρήματα που έλειπαν από το ταμείο του Alpha και η μεσολάβηση για λογαριασμό της εταιρείας Elpedison σε μοναστήρια και μητροπόλεις για να πουλήσει ρεύμα.

Η εικόνα του Φουρλεμάδη, ΤΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, είναι η εικόνα της ίδιας της εκκλησίας στη διαφθορά και στη διαστροφή… 

Και μόνο αυτή τη φωτογραφία να δεις, αρκεί…

Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΗΤΑΝ…

ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕ … “ΔΕΞΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙ”…  “ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ”…

“ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΤΑΝ”… ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ, ΝΟΕΙ ΤΟ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ήδη ο Δημήτρης Φουρλεμάδης μετά και την τελεσίδικη καταδίκη του σε κάθειρξη οκτώ ετών από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας για την υπόθεση της ΜΚΟ Αλληλεγγύη.

 

Παρά το γεγονός ότι με το άκουσμα της ποινής «έτρεξε» στο νοσοκομείο Αγία Όλγα παριστάνοντας τον άρρωστο η παρέμβαση της εισαγγελίας ήταν καθοριστική και ακολούθησε ο Φουρλεμάδης τον πραγματικό προορισμό που έπρεπε.

Πρόκειται για το σκάνδαλο με τα χαμένα εκατομμύρια της ανθρωπιστικής βοήθειας που είχε δώσει το υπουργείο Εξωτερικών στα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Ο Δ. Φουρλεμάδης ανέκαθεν διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις με την εκκλησία. Οχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περίοδο που σπούδαζε ιατρική στο Ιάσιο της Ρουμανίας είχε αναλάβει, σύμφωνα με δημοσιεύματα εκκλησιαστικών σάιτ, σύμβουλος του Πατριαρχείου Ρουμανίας σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας.

 

Την περίοδο εκείνη γνώρισε τον μετέπειτα πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ. Επρόκειτο για κομβική γνωριμία.

Το 2013 άλλωστε ο πατριάρχης Δανιήλ χειροτόνησε ιερέα τον Φουρλεμάδη.

Υπό την ιδιότητα αυτή είχε λάβει και πρόσκληση από τον μητροπολίτη Κορίνθου προκειμένου να συλλειτουργήσουν στον Ιερό Ναό Οσίου Ποταπίου στο Λουτράκι.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ο τότε αρχιεπίσκοπος Ελλάδος Χριστόδουλος επισκέφτηκε το Πατριαρχείο της Ρουμανίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης γνώρισε τον νεαρό τότε Δ. Φουρλεμάδη.

Ηταν η αρχή μιας γνωριμίας που σηματοδότησε ένα νέο κεφάλαιο στη μετέπειτα επαγγελματική πορεία του Δ. Φουρλεμάδη, καθώς το 2001 ανέλαβε τη διεύθυνση της ΜΚΟ Αλληλεγγύη της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την περίοδο εκείνη ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος βρισκόταν στο απόγειο της ιερατικής σταδιοδρομίας του.

 

Ο Φουρλεμάδης εκμεταλεύτηκε κάθε γνωριμία του Χριστόδουλου και μπήκε στα μεγάλα σαλόνια.

 

Έγινε θαμώνας της μεγάλης ζωής και όπως λένε όσοι τον γνώρισαν χρειαζόταν 2 μήνες να περιμένεις σε ραντεβού για να τον δεις.

 

Ο Φουρλεμάδης τυφλώθηκε από την αλαζονεία.

 

Την περίοδο 2005-06 η ΜΚΟ Αλληλεγγύη έλαβε επιχορήγηση από το υπουργείο Εξωτερικών περί τα 5,6 εκατ. ευρώ.

 

Επρόκειτο για προκαταβολή από το συνολικό κονδύλι των 7 εκατ. ευρώ που λάμβανε για την αποστολή έκτακτης επισιτιστικής βοήθειας στη Ζιμπάμπουε, την Ερυθραία και στο Μαλάουι.

 

Συγκεκριμένα, η Αλληλεγγύη επρόκειτο να αγοράσει και να διανείμει περί τα 2.650.000 κιλά κατεψυγμένου κοτόπουλου.

 

Η διάρκεια του έργου ήταν έξι μήνες.

 

Ωστόσο στη συνέχεια τα πράγματα πήραν διαφορετική τροπή.

 

Τελικά η Αλληλεγγύη προμηθεύτηκε μόνο 371.093 κιλά κατεψυγμένων πουλερικών, τα οποία αποθηκεύτηκαν σε ψυγεία στου Ρέντη.

 

Λίγο καιρό μετά ελεγκτές της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας έκαναν έλεγχο στα αποθηκευμένα πουλερικά.

 

Η ποσότητα κρίθηκε «ακατάλληλη για κατανάλωση και βρώση».

 

Το ΥΠΕΞ κατήγγειλε τη σύμβαση με τη ΜΚΟ και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Δεν ήταν η μοναδική περίπτωση που προγράμματα της Αλληλεγγύης έμειναν ανεκτέλεστα.

 

Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2005 το πλοίο «Ocean Monarch» με ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα για τους πληγέντες από τον τρομακτικό σεισμό των 9 ρίχτερ και το φονικό τσουνάμι που ακολούθησε έφτασε σε στρατιωτικό λιμάνι της Σρι Λάνκα.

 

Η ανθρωπιστική βοήθεια είχε συγκεντρωθεί από τηλεμαραθώνιο που είχε διεξαχθεί στη χώρα μας.

 

Μόλις το πλοίο έριξε άγκυρα οι 45 εθελοντές που συνόδευαν την ανθρωπιστική βοήθεια άνοιξαν πρώτα τα κιβώτια με τον ρουχισμό που είχε αγοραστεί από την Αλληλεγγύη της Αρχιεπισκοπής.

 

Η ΜΚΟ είχε πάρει 1.144.834 ευρώ από τον τηλεμαραθώνιο για να αγοράσει και να μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης στην Ινδονησία και τη Σρι Λάνκα.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Hot Doc, το άνοιγμα των κιβωτίων ήταν μια οδυνηρή έκπληξη.

 

Η ανθρωπιστική βοήθεια της αρχιεπισκοπής περιλάμβανε εσώρουχα, αποκριάτικες στολές κολομπίνας και αρκετά εσώρουχα στρινγκ.

 

Το 2016 o Δ. Φουρλεμάδης και ακόμη τρία πρόσωπα παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για το σκάνδαλο της ΜΚΟ Αλληλεγγύη.

 

Το 2018 το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον Δ. Φουρλεμάδη και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 16 ετών για υπεξαίρεση.

 

Το βασικό σκέλος της κατηγορίας αφορούσε προκαταβολή επιχορήγησης ύψους 5,6 εκατ. ευρώ (οι 500.000 ευρώ επιστράφηκαν από τον Φουρλεμάδη) που είχε δοθεί από το ΥΠΕΞ το 2005 για ανθρωπιστική βοήθεια σε Ζιμπάμπουε, Ερυθραία και Μαλάουι.

Αναλυτικά, τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε ο Δ. Φουρλεμάδης ήταν η υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου 1608/50 και η απλή απιστία στην υπηρεσία.

 

Οι δικαστές κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση προχώρησαν σε κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας από απιστία στην υπηρεσία, με την επιβαρυντική διάταξη του ν. 1608/1950.

 

Ο Δ. Φουρλεμάδης είχε αθωωθεί από τη μία πράξη της απιστίας που του καταλογιζόταν από το αρχικό κατηγορητήριο και αφορούσε αγορά ακινήτου στην Κυψέλη.

Οπως είχε αναφέρει στο δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας, τα 5,6 εκατ. ευρώ είχαν κατευθυνθεί «σε ανοίκειες πληρωμές για δαπάνες άσχετες με φιλανθρωπίες. Για παράδειγμα, είχαν πληρωθεί μισθοδοσίες της ΜΚΟ, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, το ΙΚΑ, φόροι, αμοιβές σε επικοινωνιολόγους, επιταγές προς τρίτους».

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, η φερόμενη ως διευθύντρια εσωτερικού ελέγχου της ΜΚΟ κρίθηκε με οριακή πλειοψηφία ένοχη για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση του Δ. Φουρλεμάδη.

 

Της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης δέκα ετών με αναστολή και της αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ αθωώθηκε από την κατηγορία της απλής συνέργειας στην απιστία.

 

Επίσης οι δύο οικονομικοί επιθεωρητές της εκκλησίας, που κατηγορούνταν για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, είχαν κριθεί ομόφωνα αθώοι.

 

Στην δίκη αυτή ο Φουρλεμάδης είχε πάρει αναστολή της ποινής μέχρι το εφετείο.

 

Πρόσχερα τότε ίσως να νόμιζε ότι την γλίτωσε.

 

Για την έδρα που δίκασε είχαν ακουστεί πολλά και ειδικότερα για ένα μέλος της σύνδεσης που διατηρούσε στενές σχέσεις με μητροπολίτη σε περιοχή της Αττικής, που είχε φιλοκότατες σχέσεις με τον Φουρλεμάδη.

 

Το εφετείο όμως επιφύλαξε την αναμενόμενη συνέχεια στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε στον Δ. Φουρλεμάδη ποινή οκτώ ετών για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της απιστίας.

Ο ίδιος λίγο μετά τα δημοσιεύματα σχετικά με την καταδίκη του μετέβη στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα» επικαλούμενος προβλήματα υγείας και νοσηλεύτηκε στην καρδιολογική κλινική. Ολα αυτά ενώ αναζητείτο από την αστυνομία στο πλαίσιο εκτέλεσης της ποινής που του επιβλήθηκε από το εφετείο.

Εκτός από συνεργάτης του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο Δ. Φουρλεμάδης έχει εργαστεί και ως διευθύνων σύμβουλος στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

 

Ο Δ. Φουρλεμάδης υπήρξε στενός συνεργάτης του επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά, που γνώρισε από το περιβάλλον Χριστόδουλου.

 

Το 2016 μάλιστα ήταν αυτός που είχε εκπροσωπήσει το κανάλι στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

 

Στη συνέχεια όμως απομακρύνθηκε, για λόγους που δεν τον τιμούν ιδιαίτερα, αν πιστέψουμε τα όσα ακούγονται στην πιάτσα. 

 

Κάποιοι λένε ότι ο Δ. Κοντομηνάς ανακάλυψε ποσά τα οποία χορηγούνταν ως δωρεές στην εκκλησία και δεν τα είχε εγκρίνει.

 

Κάποιοι άλλοι βέβαια υποστηρίζουν πως ο Δ. Φουρλεμάδης δεν έκανε τίποτε χωρίς την άδεια του επιχειρηματία Κοντομηνά.

 

Αυτό άλλωστε είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του το 2018 και ο Δ. Φουρλεμάδης, όταν διάφορα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για «εκνευρισμό του Κοντομηνά για τις χορηγίες σε μητροπολίτες».

 

«Ολες οι δωρεές και ευγενικές χορηγίες που πραγματοποιήθηκαν επί των ημερών μου σε φιλανθρωπικά και εκκλησιαστικά ιδρύματα από τον Ομιλο DEMCO έτυχαν της πλήρους έγκρισης, υπογραφής και σύμφωνης γνώμης του κ. Δ. Κοντομηνά» υπογράμμιζε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

 

Το 2020 ο Δ. Φουρλεμάδης φέρεται να είχε πλησιάσει διάφορες μητροπόλεις για λογαριασμό της ιταλικής εταιρείας Elpedison.

 

Μια εταιρεία η οποία φέρεται να έχει πολύ στενές σχέσεις με το Βατικανό.

 

Οι μητροπόλεις επέλεξαν τον συγκεκριμένο πάροχο παρά το γεγονός ότι άλλες εταιρείες φέρονται να τους είχαν κάνει καλύτερη προσφορά.

 

 

Πηγή

Προβολές : 569


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα