Ο Putin κερδίζει στην Ουκρανία, σε πανικό η Ευρώπη. (Σε βαριά κατάθλιψη η Κατίνα και ο Κούλης)

Ο Putin κερδίζει στην Ουκρανία, σε πανικό η Ευρώπη. (Σε βαριά κατάθλιψη η Κατίνα και ο Κούλης)

11 Δεκεμβρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:403
Μοίρασέ το

Τελειώνουν τον Zelensky – Οι 5 πιθανοί διάδοχοι του

Ο Putin κερδίζει στην Ουκρανία, σε πανικό η Ευρώπη - Τελειώνουν τον Zelensky - Οι 5 πιθανοί διάδοχοι του
Οι κακές γλώσσες λένε, πως οι δυο τατάνες, έχουν πέσει σε βαθιά κατάθλιψη, γιατί χάνουν τον πολυαγαπημένο φίλο, για τον οποίο θυσίασαν  ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΑΝ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, και τον ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ  ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΔΙΝΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Εξακολουθώ να πιστεύω πως όλο το πολεμικό σκηνικό της διένεξης Πούτιν – Ζελένσκι είναι στημμένο από τους γνωστούς παγκοσμιοποιητές…
Ανώτερα τα ρωσικά όπλα, δεν μπορούμε να τους αντισταθούμε λέει ο Ουκρανός συνταγματάρχης Roman Kostenko
Με την ουκρανική αντεπίθεση να έχει αποτύχει πλήρως και με τον ουκρανικό στρατό να ξεμένει από δυνάμεις, χρήματα, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, τη στιγμή που η Δύση γίνεται ολοένα και πιο απρόθυμη να συνδράμει με οικονομικά και στρατιωτικά μέσα το Κίεβο, ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin φαίνεται να έχει πλέον αποκτήσει το απόλυτο πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του.
Οι Ρώσοι πλέον αρχίζουν να υποστηρίζουν ανοιχτά πως ο πόλεμος θα τελειώσει με διαπραγματεύσεις που θα διεξάγουν, όπως υποστηρίζουν, όχι με τους Ουκρανούς – «μαριονέτες», αλλά με τους Δυτικούς «αφέντες» τους.
Και ενώ ο Putin βλέπει τη στρατηγική του να αποδίδει, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky μεταβαίνει εκτάκτως στις ΗΠΑ για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Biden και να μιλήσει στο Κογκρέσο προκειμένου να τονίσει τις «επείγουσες ανάγκες» της Ουκρανίας..

Το ταξίδι αυτό εκτιμάται πως είναι η ύστατη προσπάθεια του Zelensky να πιέσει το αμερικανικό Κογκρέσο να εγκρίνει το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς το Κίεβο, ύψους άνω των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χρήματα τα οποία εάν δεν λάβει η Ουκρανία όχι μόνο δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά δεν θα μπορέσει να σταθεί  και ως κράτος.

SVR (Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες): Ο κύβος ερρίφθη – Η Δύση τελειώνει τον Zelensky – Οι 5 πιθανοί διάδοχοι του

Θέμα χρόνου είναι η απομάκρυνση του Volodymyr Zelensky και πλέον η Δύση επεξεργάζεται διάφορα σενάρια για το ποιος θα είναι ο διάδοχος του, υποστηρίζει ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσίας, (SVR), Sergei Naryshkin.

 

«Εξετάζονται διάφοροι διάδοχοι του Zelensky στο αξίωμα του αρχηγού του κράτους.
Στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο στις Βρυξέλλες, σημειώθηκε ότι ένας από τους υψηλόβαθμους ουκρανούς στρατιωτικούς θα μπορούσε να υπηρετήσει ως τέτοιος, για παράδειγμα, ο Ανώτατος Διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny ή ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας Kirill Budanov, καθώς και ο επικεφαλής του ουκρανικού προεδρικού γραφείου Andrey Yermak, ο πρώην βοηθός του Ουκρανού προέδρου Alexey Arestovich και ο δήμαρχος του Κιέβου Vitaly Klitschko» υπογράμμισε ο Naryshkin, ο οποίος τόνισε ότι η Δύση έχει αρκετούς λόγους για να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

 

 

«Ανάμεσα σε αυτούς τους λόγους είναι οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του Zelensky να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, η ατελείωτη αγένεια του Ουκρανού προέδρου στις συναλλαγές με ξένους εταίρους και ο απεριόριστος νεποτισμός και η διαφθορά στην Ουκρανία, η κλίμακα της οποίας σοκάρει ακόμη και δυτικούς πολιτικούς, οι οποίοι ξέρουν πολλά για τέτοιου είδους θέματα.

 

 

Αλλά η κύρια αιτία, είναι η απώλεια της ικανότητας του Zelensky να ελίσσεται με τέτοιο τρόπο στη σύγκρουση με τη Ρωσία που να εξυπηρετεί το συμφέρον της Ουάσιγκτον και των συμμάχων» υποστήριξε ο Naryshkin.

 

 

Σύμφωνα με την SVR, η Δύση πιστεύει ότι ο Zelensky έχει προχωρήσει πολύ, έχοντας δημιουργήσει την εικόνα ενός αδιάλλακτου υποστηρικτή του πολέμου με τη Ρωσία, μέχρι να επιτύχει την τελική νίκη.

 

 

Όπως αναφέρεται, λόγω αυτής της στάσης του ο Zelensky δεν θα μπορέσει εάν χρειαστεί, να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία προκειμένου να υπάρξει έστω ένα προσωρινό «πάγωμα» του πολέμου.
Η SVR υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και δεδομένων των συνθηκών στο μέτωπο, θα προκύψει σύντομα η ανάγκη να αντικαταστήσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας.

Wall Street Journal: Ευρώπη σε πανικό: Πυρομαχικά για δύο ημέρες έχει η Γερμανία – Με 150 τανκ η Μεγάλη Βρετανία

Η Ευρώπη βρίσκεται σε πανικό καθώς βλέπει πως εξαντλούνται με ταχύτατους ρυθμούς τα στρατιωτικά της αποθέματα αναφέρει σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal .

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ανησυχία και ο συναγερμός αυξάνονται σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη καθώς διαπιστώνεται η αποδυνάμωση των στρατιωτικών τους δυνάμεων και η εξάντληση των οπλοστασίων τους λόγω των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία, τη στιγμή που οι ΗΠΑ αρχίζουν να κρατούν αποστάσεις από το Κίεβο.

 

Όπως τονίζει το δημοσίευμα, οι δυτικές χώρες δεν βλέπουν «κανένα άμεσο στρατιωτικό κίνδυνο για την Ευρώπη από τη Ρωσία» όσο συνεχίζεται η σύγκρουση στην Ουκρανία.

 

«Αλλά αν τελικά η Ρωσία κερδίσει στην Ουκρανία, λίγοι αμφιβάλλουν για την ικανότητα της Μόσχας να επανεξοπλιστεί πλήρως μέσα σε τρία έως τέσσερα χρόνια και να προκαλέσει προβλήματα αλλού» επισημαίνει η Wall Street Journal.

 

«Υπό αυτά τα δεδομένα, ο συναγερμός έχει αυξηθεί καθώς η Αμερική κινείται προς την υιοθέτηση μιας πιο απομονωμένης στάσης όσον αφορά στην ουκρανική σύγκρουση» επισημαίνει το δημοσίευμα, τονίζοντας πως οι φόβοι των Ευρωπαίων οφείλονται και στη συνειδητοποίηση ότι «μεγάλο μέρος της βιομηχανικής ικανότητας της Ευρώπης να κατασκευάζει όπλα έχει διαβρωθεί μετά από χρόνια περικοπών στον προϋπολογισμό μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου».

 

 

Για να καταδείξει την κλίμακα του προβλήματος των όπλων, η Wall Street Journal παραθέτει στοιχεία που δείχνουν ότι το στρατιωτικό οπλοστάσιο του Ηνωμένου Βασιλείου, που θεωρείται η χώρα με τις μεγαλύτερες αμυντικές δαπάνες στην Ευρώπη, διαθέτει επί του παρόντος μόνο 150 άρματα μάχης και περίπου δώδεκα τεμάχια πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς.

 

 

Η Γαλλία, η επόμενη στις στρατιωτικές δαπάνες, έχει «λιγότερα από 90 βαρέα πυροβόλα, ισοδύναμα με αυτά που χάνει η Ρωσία περίπου κάθε μήνα στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας.
Όσον αφορά τη Γερμανία, η Bundeswehr έχει πυρομαχικά για δύο ημέρες μάχης» υποστηρίζει η Wall Street Journal.

 

 

Μiroshnik (Ρώσος διπλωμάτης): Ο πόλεμος θα τελειώσει με διαπραγματεύσεις με τη Δύση

 

 

Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει με συνομιλίες με τη Δύση υποστηρίζει ο Ρώσος διπλωμάτης και πρέσβης για τα εγκλήματα του Κιέβου, Rodion Miroshnik.
«Διαπραγματεύσεις είναι βέβαιο πως θα γίνουν.

 

Όλες οι συγκρούσεις τελειώνουν με συνομιλίες.
Προφανώς, οι διαπραγματεύσεις δεν θα γίνουν με τις «μαριονέτες».
Η Δύση δεν δείχνει διάθεση μέχρι στιγμής να συνεννοηθεί.
Δεν λένε ότι είναι έτοιμες για διαπραγματεύσεις» υποστηρίζει ο Miroshnik, ο οποίος αναφέρει πως οι συνομιλίες αυτές θα καταστούν δυνατές, «όταν οι Σύμμαχοι θα εξαντληθούν, όταν υποχωρήσουν οι πολιτικές φιλοδοξίες και όταν ο ουκρανικός λαός καταλάβει ότι η ηγεσία αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία δεν είναι ουκρανική».
«Σίγουρα θα υπάρξει ειρήνη, όλα σίγουρα θα τελειώσουν.
Προς το παρόν, όπως προχωράμε με τον αιματηρό τρόπο» τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης, υποστηρίζοντας πως «θα απελευθερώσουμε το έδαφος της Ουκρανίας».

 

Soskin (Ουκρανία): Απαγάγουν Ουκρανούς και τους στέλνουν …για σφαγή στο μέτωπο

Για συλλήψεις Ουκρανών με τη βία και για αποστολή τους στο μέτωπο χωρίς να έχουν λάβει εκπαίδευση ή όπλα κάνει λόγο ο Oleg Soskin, πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Leonid Kuchma.
«Συλλαμβάνονται άνθρωποι, υποβάλλονται σε ψεύτικες ιατρικές εξετάσεις, τους στέλνουν στο μέτωπο και τους ρίχνουν… σαν κρέας για να ταΐσουν σκουλήκια.

Απροετοίμαστοι, χωρίς όπλα» αναφέρει ο Soskin.

 

 

Όπως λέει, στην Ουκρανία, απαγάγουν άντρες παράνομα τόσο από το σπίτι τους όσο και από τους δρόμους και τους στέλνουν να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην πρώτη γραμμή.

 

Ο Soskin λέει ότι η κατάσταση στο μέτωπο έγινε πολύ χειρότερη μετά την άνοδο του Rustem Umerov στη θέση του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας.
«Ο Zelensky λέει από το πρωί μέχρι το βράδυ ότι υπερασπιζόμαστε κάποιο είδος ελευθερίας.
Αυτό συμβαίνει σε όλη τη χώρα» υπογράμμισε ο Soskin.

 

 

Guardian: Στις ΗΠΑ o Zelensky για να ξεμπλοκάρει… το Κογκρέσο

 

 

Συνάντηση με τον πρόεδρο Biden θα έχει αύριο Τρίτη 12/12 ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky, ο οποίος μεταβαίνει εκτάκτως στις ΗΠΑ προκειμένου να συζητήσει τις «επείγουσες ανάγκες» της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Guardian, απώτερος στόχος του Zelensky, τον οποίο προσκάλεσε ο ίδιος ο Biden, είναι να ασκήσει πιέσεις στο Κογκρέσο προκειμένου να επιτρέψει την παροχή οικονομικής βοήθειας στο Κίεβο.

 

Ο Zelensky θα συναντηθεί με τον Biden, ο οποίος διαμηνύει πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στέκονται δίπλα στην Ουκρανία, και παράλληλα το πρωί της Τρίτης θα μιλήσει στο Καπιτώλιο στους Αμερικάνους γερουσιαστές ενώ θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση και με τον πρόεδρο των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή, Mike Johnson.

 

Οι ΗΠΑ έχουν δώσει ήδη στην Ουκρανία 111 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ ο Λευκός Οίκος έχει προειδοποιήσει πως τα χρήματα για το Κίεβο θα τελειώσουν έως το τέλος του 2023.

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Υψηλό το διακύβευμα για την Ουκρανία

 

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken υποστήριξε πως το διακύβευμα είναι ιδιαίτερα υψηλό για την Ουκρανία, δεδομένου ότι εξαντλείται η χρηματοδότηση για το Κίεβο.

 

Σε αυτό το πλαίσιο ο Blinken υποστήριξε πως ο Biden είναι πρόθυμος να κάνει σημαντικούς συμβιβασμούς με τους Ρεπουμπλικάνους προκειμένου να «ξεμπλοκαριστεί» η βοήθεια προς την Ουκρανία.
«Είναι η στιγμή που πρέπει να επιταχύνουμε.
Εάν δεν το πράξουμε, ξέρουμε τι θα συμβεί.
Ο Putin θα μπορέσει να προχωρήσει ατιμώρητος και ξέρουμε ότι δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία» υπογράμμισε σε συνεντεύξεις του ο Blinken.

 

 

Gaetz (Ρεπουμπλικάνος βουλευτής): Οι ΗΠΑ να πείσουν τον Zelensky για μια ειρηνική διευθέτηση

 

 

Πάντως, οι προσπάθειες του Biden και των Δημοκρατικών να πείσουν τους Ρεπουμπλικάνους δεν πρόκειται να είναι εύκολες.
«Οι ΗΠΑ πρέπει να πείσουν τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky, να διαπραγματευτεί την ειρήνη» ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής, Matt Gaetz.
«H Αμερική έστειλε αρκετά χρήματα στην Ουκρανία.
Πρέπει να πούμε στον Zelensky να αγωνιστεί για την ειρήνη» τόνισε ο Gaetz.

 

 

Taylor-Greene (Ρεπουμπλικάνοι): Να σταματήσει η οικονομική βοήθεια στο Κίεβο

 

 

Να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση και επίλυση των εσωτερικών προβλημάτων και να σταματήσει να παρέχει οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία ζητά από την κυβέρνηση Biden η βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων, Marjorie Taylor Greene.
«Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ έχει φτάσει σχεδόν τα 34 τρισεκατομμύρια δολάρια λόγω της βλακείας και της τρομερής ανευθυνότητας των Αμερικανών ηγετών.
Δεν μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε τη σύγκρουση στην Ουκρανία, την αμερικανική σύγκρουση αντιπροσώπων με τη Ρωσία» υποστήριξε η Greene, αναφέροντας πως προτεραιότητα του Λευκού Οίκου θα έπρεπε να είναι η ασφάλεια των αμερικανικών συνόρων από τους παράνομους μετανάστες και το μεξικανικό καρτέλ.

 

 

Financial Times: To 48% των Αμερικάνων λέει πως οι ΗΠΑ δίνουν πολλά στην Ουκρανία

 

 

Δημοσκόπηση του πανεπιστημίου του Michigan που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 5 και 6 Δεκεμβρίου δείχνει ότι το 48% των Αμερικάνων πιστεύει πως η Ουάσινγκτον δαπανά πολύ υψηλά ποσά για την βοήθεια στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τους Financial Times, μόλις το 27% των Αμερικάνων υποστήριξε πως οι ΗΠΑ δαπανούν τα κατάλληλα χρήματα για την Ουκρανία ενώ το 11% ανέφερε πως δαπανούνται λιγότερα από αυτά που πρέπει.

 

Politico: Ο Biden ελπίζει ότι η Ουκρανία θα επιστρέψει στα πρωτοσέλιδα

 

Η κυβέρνηση Biden ευελπιστεί ότι η επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Zelensky στην Ουάσινγκτον θα ενισχύσει και πάλι το ενδιαφέρον γύρω από την ουκρανική κρίση αναφέρει σε δημοσίευμα του το Politico.
Βάσει του δημοσιεύματος, ο Biden προσδοκά ότι με την επίσκεψη αυτή θα επανέλθει το θέμα της οικονομικής βοήθειας στο Κίεβο και πάλι… στο προσκήνιο.

Financial Times: Η Δύση… καλεί Κίεβο

Δυτικοί ηγέτες τηλεφώνησαν στο Κίεβο μετά από τη συνέντευξη του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την κατάσταση στο μέτωπο, γράφουν οι Financial Times, επικαλούμενοι ανώνυμο αξιωματούχο.

 

«Η ειλικρίνεια του Zaluzhny εξέπληξε πολλούς Ουκρανούς και ορισμένοι δυτικοί ηγέτες τηλεφώνησαν στο Κίεβο για να ρωτήσουν τι σήμαινε αυτό και αν οι διαπραγματεύσεις αποτελούν πλέον προτεραιότητα» υποστηρίζει το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται στη συνέντευξη που έδωσε στον Economist ο Zaluzhny τον περασμένο Νοέμβριο, υποστηρίζοντας η ουκρανική αντεπίθεση είχε φτάσει σε αδιέξοδο, κάτι που λίγες ημέρες αργότερα επιχείρησε να διαψεύσει ο Zelensky.

 

 

Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Καταστροφικό εάν η ΕΕ δεν εγκρίνει την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών

 

 

Θα είναι καταστροφικό για την Ουκρανία και την ΕΕ, εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν δώσουν το πράσινο φως για την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών υποστήριξε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, Dmytro Kuleba
«Δεν μπορώ να φανταστώ, δεν θέλω καν να μιλήσω για τις καταστροφικές συνέπειες που θα προκύψουν εάν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν καταφέρει να λάβει αυτή την απόφαση» υπογράμμισε ο Kuleba προσερχόμενος σε συνεδρίαση με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

 

 

Borrell (ΕΕ): Προηγμένες εγγυήσεις ασφαλείας

 

 

Ο Josep Borrell υποστήριξε πως η Κομισιόν έχει αναπτύξει και θα προτείνει στα κράτη – μέλη της ΕΕ, «προηγμένες εγγυήσεις ασφαλείας» για την Ουκρανία, όπως η επέκταση του ευρωπαϊκού ταμείου ειρήνης, μέσω του οποίου χρηματοδοτούνται οι προμήθειες όπλων στο Κίεβο.

 

«Έχει έρθει η στιγμή που η ΕΕ πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες της για να στηρίξει την Ουκρανία» είπε ο Borrell, ο οποίος ερωτηθείς για το σενάριο εκείνο που η Ουγγαρία θα μπλοκάρει την ευρωπαϊκή βοήθεια προς το Κίεβο, τόνισε ότι «η ευρωπαϊκή ενότητα δεν θα διαλυθεί».
Ο Borrell υποστήριξε ότι μέχρι τώρα το ευρωπαϊκό ταμείο ειρήνης χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για να αποζημιώνει τα κράτη της ΕΕ για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία από τα δικά τους αποθέματα.

 

«Τώρα πολλά κράτη πιστεύουν ότι πρέπει να μιλήσουμε για την παραγωγή νέων οβίδων που θα χρηματοδοτούνται μέσα από το ευρωπαϊκό ταμείο ειρήνης, επειδή τα αποθέματα έχουν και ένα όριο» υποστήριξε ο Borrell, αναφέροντας πως έως σήμερα η ΕΕ και τα κράτη-μέλη έχουν προμηθεύσει την Ουκρανία με όπλα αξίας άνω των 26 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Sarkozy: Να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ η Ουκρανία

 

 

Κατηγορηματικά αντίθετος στο σενάριο ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Nikolas Sarkozy.
Σε δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, o Sarkozy υπογράμμισε πως η Ουκρανία πρέπει να αποτελέσει τη γέφυρα μεταξύ της Ευρώπης και της Ρωσίας.

 

Μάλιστα ο Sarkozy ανέφερε πως ήταν αντίθετος και με την ένταξη της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας πως ο πόλεμος στην Ουκρανία, δεν έχει αλλάξει την άποψη του.

 

«Η Ουκρανία έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της.
Ωστόσο, είναι λάθος να αγωνιζόμαστε πάση θυσία για να προστατεύσουμε την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

 

Η αποστολή της Ουκρανίας θα πρέπει να είναι να παραμείνει μια ουδέτερη χώρα, φυσικά, με πολύ ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας από τη διεθνή κοινότητα και να προσπαθήσει για άλλη μια φορά να γίνει γέφυρα μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης» αναφέρει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευση του για το ότι ο νυν πρόεδρος Emmanuel Macron τερμάτισε πολύ νωρίς το διάλογο με τη Ρωσία.

 

 

Kostenko (Ουκρανός συνταγματάρχης): Ανώτερα τα ρωσικά όπλα

 

 

Στην παραδοχή ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να αντισταθούν στον ρωσικό στρατό λόγω της ανωτερότητας των όπλων του προχώρησε ο συνταγματάρχης του ουκρανικού στρατού, Roman Kostenko.

 

«Πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την πορεία του πολέμου, αλλά ο πρώτος είναι, φυσικά, τα όπλα.
Είναι σημαντικό τι είδους όπλο θα είναι:
Ένα υποπολυβόλο, ένα αντάρτικο κιτ, όπως το ονομάζουν, ή θα είναι κάτι πιο σοβαρό, με το οποίο θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Γιατί τώρα δεν μπορούμε.

 

Τα όπλα τους είναι υψηλής ποιότητας.
Όσον αφορά τα στρατηγικά όπλα, δεν είμαστε καν κοντά» είπε μιλώντας στο ουκρανικό μέσο ΝΤΑ ο Kostenko.
Όπως είπε ο Kostenko, η Ρωσία ξεπερνά την Ουκρανία σε ποιότητα και ποσότητα αεροπορίας, πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και πυροβολικού.

 

 

Εκρήξεις στο Κίεβο από ρωσική πυραυλική επίθεση

 

 

Εκρήξεις καταγράφηκαν νωρίτερα σήμερα Δευτέρα 11/12 το πρωί στο Κίεβο, όπου και πραγματοποιήθηκε ρωσική πυραυλική επίθεση.
Όπως αναφέρεται, συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου, Vitaly Klitschko, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο και συντρίμμια οπλικών συστημάτων τους τα οποία καταρρίφθηκαν κατέπεσαν σε αρκετές συνοικίες, προκαλώντας ζημιές σε τουλάχιστον μια πολυκατοικία.
Σύμφωνα με τον Klitschko, οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων αναπτύχθηκαν στο νοτιοδυτικό τμήμα του Κιέβου, όπου τμήμα πυραύλου κατέπεσε στην οροφή πολυκατοικίας, καθώς και σε άλλες γειτονιές της πόλης.
Πληροφορίες αναφέρουν πως 4 άνθρωποι δέχθηκαν ιατρικές φροντίδες.
Ο ρωσικός στρατός επιτίθεται τακτικά στην ουκρανική αμυντική βιομηχανία, στη στρατιωτική διοίκηση, στις εγκαταστάσεις επικοινωνιών και ενέργειας από τις 10 Οκτωβρίου πέρυσι.
Όπως τόνισε ο Putin αυτή είναι μια απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας και σε άλλες επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές στη Ρωσία.

Ουκρανία: Καταρρίψαμε 18 drones και 8 πυραύλους

Οι Ουκρανοί πάντως υποστηρίζουν πως τα συστήματα αεράμυνας τους αναχαίτισαν 8 βαλλιστικούς πυραύλους που είχαν στόχο το Κίεβο καθώς και 18 ρωσικά drones Sahed, τα οποία επρόκειτο να πλήξουν περιοχές στη νότια Ουκρανία.
«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περί τις 04:00 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), η Ρωσία άρχισε πυραυλική επίθεση εναντίον της περιφέρειας του Κιέβου.
Συνολικά, η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε οκτώ εναέριους στόχους που πέταγαν προς την κατεύθυνση της πρωτεύουσας με βάση την βαλλιστική τροχιά (τους)», ανέφερε η ουκρανική πολεμική αεροπορία μέσω Telegram.

Ρωσικά drones κατά ουκρανικών τανκ

Ρωσικές αερομεταφερόμενες μονάδες κατέστρεψαν δύο ουκρανικά άρματα μάχης και ένα αυτοκινούμενο πυροβολικό στη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή της Kherson, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Τα πληρώματα αναγνωριστικών drones Ρώσων αλεξιπτωτιστών ανακάλυψαν δύο άρματα μάχης και ένα κρυφό αυτοκινούμενο πυροβόλο όπλο από καλυμμένες θέσεις εναντίον ειρηνικών οικισμών στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή Kherson.
Για να τα καταστρέψουν, το επιτελείο ενός από τους αερομεταφερόμενους σχηματισμούς από την ομάδα μάχης Dnepr αποφάσισε να χρησιμοποιήσει πυρομαχικά Lancet, που εκτοξεύτηκαν από μη επανδρωμένα πληρώματα αεροπορίας των αερομεταφερόμενων μονάδων» ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο

Το τελευταίο 24ωρο ο ουκρανικός στρατός κατάφερε να πάρει θέσεις στο νησί Potemkin και να εξαπολύσει επιθέσεις κατά των Ρώσων στο Golaya Pristan.
Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τρεις επιθέσεις κοντά στο δάσος του Serebryansky ενώ επέκτειναν τη ζώνη του ελέγχου τους στα κυρίαρχα ύψη κοντά στο Klescheevka.
Οι ρωσικές δυνάμεις επέκτειναν τη ζώνη ελέγχου τους νότια του Rabotino και στα βορειοανατολικά προάστια της Avdeevka.
Επιπλέον, ύψωσαν τη δεύτερη σημαία τους στα δυτικά προάστια της Μαριίνκα.
Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 20 ουκρανικά drones και κατέρριψαν έξι βλήματα HIMARS MLRS.
Ουκρανικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν περίπου 2 χιλιόμετρα βαθιά σε ένα μέτωπο 8 χιλιομέτρων νότια των Razdolovka και Veseloe.
2_147.jpg
Περίπου 10 ουκρανικά οχυρά σύμφωνα με πληροφορίες καταλήφθηκαν και καταστράφηκαν κοντά στο Veseloe.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στη Razdolovka.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται να υπερασπιστούν το κύριο προπύργιο τους στο χωριό κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό.
3_128.jpg

 

Πηγή

Προβολές : 403


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα