Πάνε να περάσουν το πιο χουντικό μέτρο που έχουμε δει

Πάνε να περάσουν το πιο χουντικό μέτρο που έχουμε δει

9 Μαρτίου, 2024 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,108
Μοίρασέ το

 

Κατ’ οίκον περιορισμοί και διαδίκτυο!!!

Δεν χρειάζεται πλέον να είσαι δημοσιογράφος για να φυλακίσουν…
Δείτε τον νέο ποινικό κώδικα που ψήφισε η εγκληματική συμμορία και θα καταλάβετε πως δημιουργούν μια κοινωνία τρομοκρατημένη που θα σιωπά μπροστά σε όλα τα εγκλήματα που θα κάνουν οι εξουσίες μας… οι θεσμοί μας…
Όσο για τους δικαστές και εισαγγελείς… θα μοιράζουν στην πλειοψηφία τους, φυλακίσεις ΑΘΩΩΝ …
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΣΚΑΤΟΓΕΝΙΕΣ ΣΚΛΑΒΩΝ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ…
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ…
ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ, ΡΑΓΙΑΔΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ…
Καλλιόπη Σουφλή
Αργούν όλα λοιπόν;; Το συζητούν σοβαρά και έχουν συντάξει και νομοσχέδιο για αυτό!

 

Η κυβέρνηση του Τζάστιν Τριντό στον Καναδά πρότεινε έναν νόμο-«βόμβα» που δίνει στους δικαστές την εξουσία να θέσουν κάποιον σε κατ’ οίκον περιορισμό εάν κριθεί ότι αυτός είναι επίφοβος ότι θα μπορούσε να διαπράξει έγκλημα μίσους!!!!!

Οι επικριτές έχουν προειδοποιήσει ότι το «δρακόντειο» νομοσχέδιο συνεπάγεται με ξεκάθαρη κατάχρηση εξουσίας και θα μπορούσε να καταπνίξει κάθε έννοια ελευθερίας του λόγου.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία μορφή…προληπτικών ποινών!!!

Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης του Καναδά υπερασπίστηκε το μέτρο, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν ένα «σημαντικό» εργαλείο για την προστασία πιθανών θυμάτων.

Ένα νομοσχέδιο που εισήγαγαν οι Φιλελεύθεροι πριν από μερικές ημέρες πρότεινε μια σειρά νόμων για την προστασία των παιδιών και τη δίωξη εγκλημάτων μίσους.

Ένα από τα προτεινόμενα μέτρα θα έδινε στους δικαστές τη δυνατότητα να θέσουν σε κατ’ οίκον περιορισμό άτομα που φοβούνται ότι θα μπορούσαν να διαπράξουν έγκλημα μίσους στο μέλλον.

Το άτομο θα μπορούσε επίσης να υποχρεωθεί να φοράει ηλεκτρονική ετικέτα (σ.σ. αντίστοιχο με το ηλεκτρονικό βραχιολάκι) εάν το ζητήσει ο γενικός εισαγγελέας.

 

Ο Αρίφ Βιράνι, Καναδός υπουργός Δικαιοσύνης, υπεραμύνθηκε του παραπάνω χουντομέτρου, λέγοντας ότι τα εργαλεία αυτά θα μπορούσαν να είναι «πολύ σημαντικά» για τον περιορισμό της συμπεριφοράς κάποιου που μπορεί να στοχεύει μειονοτικές ομάδες.

«[Εάν] υπάρχει πραγματικός φόβος μιας κλιμάκωσης, τότε ένα άτομο ή μια ομάδα θα μπορούσε να εμφανιστεί και να επιδιώξει έναν δεσμό ειρήνης εναντίον τους και να τους εμποδίσει να κάνουν ορισμένα πράγματα».

Τα προληπτικά μέτρα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ του ατόμου να βρίσκεται κοντά σε μια συναγωγή ή ένα τζαμί ή περιορισμούς στη χρήση του Διαδικτύου.

Εξάλλου θα μπορούν…εύκολα ανά πάσα στιγμή να εμποδίζουν το άτομο αυτό μέσω της…ηλεκτρονικής ετικέτας που θα φορά! Τόσο απλά!

«Αυτό θα βοηθούσε στην αποριζοσπαστικοποίηση των ανθρώπων που μαθαίνουν πράγματα στο διαδίκτυο και ενεργούν στον πραγματικό κόσμο βίαια – μερικές φορές μοιραία».

Τα μέτρα που προτείνονται στο νομοσχέδιο C-63, το οποίο αποκαλύφθηκε στις 26 Φεβρουαρίου, περιλαμβάνουν ένα νέο αδίκημα εγκλήματος μίσους που επιφέρει μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις.

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 1,108


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα