Πέρασε η αντισυνταγματική τροπολογία – μπλόκο στο κόμμα Έλληνες του Κασιδιάρη, με τις ψήφους των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ο Κασιδιάρης έχει δίκιο… και διαμαρτύρεται

9 Φεβρουαρίου, 2023 34 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:778
Μοίρασέ το

 

Η κυβέρνηση έφερε στην Βουλή μια τροπολογία που είναι ντροπολογία…
Αντιβαίνει το Σύνταγμα… η τροπολογία της κυβέρνησης… όχι δεν είναι η ευαισθησία περί του δημοκρατικού πολιτεύματος αλλά η αγωνία ότι το εθνικό κόμμα Έλληνες μηδενίζει τις πιθανότητες του Μητσοτάκη να κερδίσει με αυτοδυναμία.
Ανεξαρτήτως εάν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με τις ιδέες Κασιδιάρη η τροπολογία της κυβέρνησης είναι απαράδεκτη και θα καταπέσει.

Κανείς σοβαρός δικαστής – ακόμη και εάν είναι κυβερνητικά διορισμένος – δεν μπορεί να νομιμοποιήσει μια αντισυνταγματική διάταξη…

 

 

 

 

Κι όμως, μην τρέφουμε αυταπάτες…

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ… ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ…
ΕΙΝΑΙ ΕΚΒΙΑΣΙΜΟΙ…
Καλλιόπη Σουφλή
Πέρασε η αντισυνταγματική τροπολογία - μπλόκο στο κόμμα Έλληνες του Κασιδιάρη, με τις ψήφους των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Παρών ο ΣΥΡΙΖΑ…
Με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πήρε το πράσινο φως από τη Βουλή η αντισυνταγματική τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών η οποία δεν επιτρέπει στο κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη να κατέλθει στις εκλογές…
«Παρών» ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι είχαν ασκηθεί σοβαρές πιέσεις για συναίνεση και «αγωνιώδεις» προσπάθειες με νομοτεχνικές αλλαγές για να καλυφθούν οι αιτιάσεις που προβλήθηκαν.
Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25, Ελληνική Λύση) καταψήφισαν τη διάταξη.
«Καταλαβαίνω ότι έχετε περιέλθει σε βαρύτατη αμηχανία.
Σε τέτοιο μείζον θέμα η θέση παρών φανερώνει την ένδοιά σας» είπε ο Μάκης Βορίδης στην καταληκτική του ομιλία και πρόσθεσε:
«Το ναι μεν αλλά σε τέτοια μείζονα πολιτικά θέματα δεν υπάρχει».
Ο κ. Βορίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός πως παρά τις επιφυλάξεις κανένα κόμμα δεν έθεσε ζήτημα αντισυνταγματικότητας.
Σημειώνεται πως δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία καθώς κανένα κόμμα δεν κατέθεσε σχετικό αίτημα.

 

 

Έλληνες: Θα είμαστε στη Βουλή  το 2023 – Πρόβα τζενεράλε συγκυβέρνησης ΝΔ με ΠΑΣΟΚ

 

 

Δριμεία κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την υπερψήφιση της εκτρωματικής τροπολογίας για τη συμμετοχή των κομμάτων στις βουλευτικές εκλογές ασκεί το Εθνικό Κόμμα Έλληνες.


Κάνει λόγο για show στη Βουλή, «που αποτέλεσε και μια πρόβα τζενεράλε για την μελλοντική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ξυπνώντας μνήμες από την εφιαλτική δεκαετία των μνημονίων».
Όπως αναφέρει το κόμμα «το ΠΑΣΟΚ λειτουργώντας σαν δεκανίκι της κυβέρνησης, υπερψήφισε την αντισυνταγματική τροπολογία Βορίδη ξεχνώντας ότι μέχρι πρότινος την κατηγορούσε – και ορθώς- για τις υποκλοπές».

«Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με πλήρη σεβασμό στο Σύνταγμα και την Λαϊκή κυριαρχία ενημερώνει τον Ελληνικό λαό ότι το Εθνικό Ψηφοδέλτιο θα βρίσκεται κανονικά παραπλεύρως της κάλπης, ώστε να μπορούν όλοι οι Έλληνες πολίτες να εκφραστούν ελεύθερα και άνευ περιορισμών.
Το 2023 η φωνή των ΕΛΛΗΝΩΝ θα ακουστεί δυνατά μέσα στην Βουλή!», τονίζει το Εθνικό κόμμα.

 

«Βελτιώσεις»

Προηγουμένως, σε προσθήκες και νομοθετικές βελτιώσεις προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στην τροπολογία για το «Δικαίωμα κατάρτισης συνδυασμού στις βουλευτικές εκλογές» μετά τις απόψεις των κομμάτων αλλά και της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής.

Περιόρισε το θέμα της κατάθεσης υπομνημάτων για την υποβοήθηση της κρίσης του Τμήματος του Αρείου Πάγου μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, να την έχουν μόνο πολιτικά κόμματα και οι συνασπισμοί κομμάτων που έχουν εκλέξει εκπροσώπους στην Βουλή των Ελλήνων και στην Ευρωβουλή.
«Αυτό», είπε, «περιορίζει το δικαίωμα κατάθεσης υπομνημάτων και θεωρούμε ότι βελτιώνουμε την διάταξη και υποβοηθάμε το Τμήμα του Αρείου Πάγου να δουλέψει παραγωγικά σε αυτή την κατεύθυνση».
Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τη στάση του να ψηφίσει «παρών» στην τροπολογία, είπε ότι «εγώ καταλαβαίνω ότι έχετε περιπέσει σε βαθύτατη αμηχανία καθώς σε ένα τέτοιο μείζον θέμα η θέση «παρών» φανερώνει την ένδειά σας».
Και αναρωτήθηκε τι σημαίνει «παρών» σε ένα τέτοιο ζήτημα ή συμφωνείτε με την κεντρική στρατηγική ή διαφωνείτε όπως έχουν κάνει άλλα κόμματα.
Το ναι, μεν αλλά σε τέτοιο μείζον πολιτικό θέμα δεν υπάρχει.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά και τις βελτιώσεις που έκανε ο υπουργός, ανέφερε πως με την αναγραφή των αδικημάτων 187 και 187Α καλύπτεται ότι ο οποιοδήποτε συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση δεν θα μπορεί να συμμετάσχει σε συνδυασμό, «τελεία, παύλα, τέτοιο θέμα δεν υπάρχει».
Επέμεινε, όμως, ότι η τροπολογία αυτή δεν πρέπει να ανάγεται στη συνταγματική διάταξη του άρθρου 29 παρ.1.
Είπε ότι αυτό θα πρέπει να προσδιορίζεται συγκεκριμένα, για λόγους και συνταγματικούς, στη βάση του αντιρατσιστικού νόμου, σημειώνοντας ότι ο αντιρατσιστικός νόμος έχει κριθεί συνταγματικός, ως προς το ζήτημα του περιορισμού τής απαγόρευσης χρηματοδότησης κόμματος, όπως ότι συνταγματικός κρίθηκε και ο νόμος σχετικά με την Ελευθερία του Λόγου.
Καταλόγισε στον υπουργό, ότι εμμένει να γυρίζει τη συζήτηση πίσω, «παρ όλο που εμείς θέτουμε ζητήματα αρχής που έχουν τεθεί από κόμματα της αντιπολίτευσης».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης, αναγνώρισε πως με τις βελτιώσεις που έκανε ο υπουργός έχουν γίνει βήματα σημαντικά, αλλά υπάρχουν ορισμένες πλευρές της ρύθμισης που χρήζουν ορισμένες διορθώσεις.
Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, επέμεινε στην επιλογή αναφοράς της τροπολογίας στο άρθρο 29 του Συντάγματος λέγοντας πως «θέλω τη συνταγματική θωράκιση της διάταξης».

 

Ο Κασιδιάρης έχει δίκιο… και διαμαρτύρεται

 

Η κυβέρνηση και σχεδόν συνολικά τα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν τα πρώην και νυν μέλη της Χρυσής Αυγής ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που φυλακίστηκαν… ως παρίες της ελληνικής κοινωνίας, ότι σχεδίαζαν την κατάλυση του πολιτεύματος και άλλες τέτοιες ανοησίες.

Η δικαιοσύνη υπό το βάρος της πολιτικής πίεσης καταδίκασε τα μέλη της Χρυσής Αυγής αλλά η απόφαση είναι πρωτόδικη.
Θα ακολουθήσει το εφετείο και βεβαίως ο Άρειος Πάγος…
Το τεκμήριο της αθωότητας και βεβαίως η μη τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση πρέπει να πρυτανεύουν και όχι η δημαγωγία και η μικροπολιτική.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης βασικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής αποχώρησε από το κόμμα και δημιούργησε μέσα από τις φυλακές το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα… το οποίο δημοσκοπικά κινείται μεταξύ 3,5 με 4%.
Το πέτυχε μέσω ενός καρτοτηλεφώνου… πρόκειται για έκπληξη… αλλά ίσως και όχι αφού ο σπόρος ενός εθνικού κόμματος έχει ριζώσει και ο Κασιδιάρης έχει απήχηση στην ελληνική κοινωνία.
Η κυβέρνηση και ο ευαίσθητος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το δημοκρατικό πολίτευμα είναι λάθος 100% και ο Κασιδιάρης που τον έχουν χαρακτηρίσει νεοναζιστή ή ότι μεθόδευε την κατάλυση του πολιτεύματος… είναι ο σωστός σε αυτή την περίπτωση.
Η κυβέρνηση έφερε στην Βουλή μια τροπολογία που είναι ντροπολογία…
Αντιβαίνει το Σύνταγμα… η τροπολογία της κυβέρνησης… όχι δεν είναι η ευαισθησία περί του δημοκρατικού πολιτεύματος αλλά η αγωνία ότι το εθνικό κόμμα Έλληνες μηδενίζει τις πιθανότητες του Μητσοτάκη να κερδίσει με αυτοδυναμία.
Ανεξαρτήτως εάν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με τις ιδέες Κασιδιάρη η τροπολογία της κυβέρνησης είναι απαράδεκτη και θα καταπέσει.
Κανείς σοβαρός δικαστής – ακόμη και εάν είναι κυβερνητικά διορισμένος – δεν μπορεί να νομιμοποιήσει μια αντισυνταγματική διάταξη…

 

Πηγή

Προβολές : 778


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα