Πέταξε την μπάλα στην εξέδρα ο Ιερώνυμος, για τον γάμο των ανώμαλων και την υιοθεσία παιδιών...

Πέταξε την μπάλα στην εξέδρα ο Ιερώνυμος, για τον γάμο των ανώμαλων και την υιοθεσία παιδιών...

19 Ιανουαρίου, 2024 13 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:779
Μοίρασέ το

 

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δημοψήφισμα για το θέμα του γάμου των ομοφύλων

Ιερώνυμε, ούτε στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, πήρες θέση…

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΠΗΡΕΣ ΘΕΣΗ…

 

ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΠΗΡΑΤΕ ΘΕΣΗ… ΚΛΕΙΣΑΤΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ… ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΤΕ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΤΕΣΤ… ΥΠΕΡΑΜΥΝΘΗΚΑΤΕ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΠΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΑΝ…

ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΑΙΜΑ…

 

ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ…

ΠΑΝΤΑ ΠΟΙΟΥΣΑΤΕ ΤΗ ΝΗΣΣΑΝ…

 

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

ΜΗΠΩΣ ΕΚΒΙΑΖΕΣΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ  ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ;;;

 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΩΠΑΙΝΕΤΕ… ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΕΤΑΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ… Σ’ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΔΗΛΑΔΗ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΝΟΘΕΙΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ.

ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ;;;

ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ, ΙΕΡΩΝΥΜΕ…

ΔΕΝ ΤΙΜΑΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Ζω για τη μέρα της ΘΕΙΑΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ…

Κι εύχομαι να μ’ αφήσει ο Θεός να ζήσω, για να σας δω να καίγεστε εν ζωή…

 

Στη σύγκληση της Ιεραρχίας την Τρίτη, 23 Ιανουαρίου, παρέπεμψε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τις αποφάσεις της Εκκλησίας για το θέμα του γάμου των ομοφύλων, διότι «σε τέτοια θέματα δεν μπορεί να πάρει θέση μόνος του ο Αρχιεπίσκοπος, ούτε ο πρωθυπουργός», ενώ έκανε λόγο και δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το θέμα.

Ειδικότερα, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έδωσε σήμερα τις δικές του απαντήσεις τόσο για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό όσο και για τη στάση της Ιεραρχίας την ερχόμενη Τρίτη, από τη Νέα Μάκρη όπου παρέστη στην τελετή εγκαινίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τα όσα αποκαλύφθηκαν αναφορικά με τη μυστική συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «μεγαλοποιούν λίγο τα πράγματα. Αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 

Έγιναν συζητήσεις, αλλά είχαν άλλο αντικείμενο.

 

Η Εκκλησία θέλει να ανοιχτεί περισσότερο προς τον κόσμο και θέλει να συνεργαστεί με το κράτος, να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν και δεν βρίσκουν σπίτι και δεν μπορεί η οικογένεια να πληρώσει.

 

Το δεύτερο, όλοι λέμε ότι δεν κάνουμε παιδιά…, δεν τους δίνουν σπίτια να μπούνε. Και εκεί να κάνει η Εκκλησία μια προσφορά και ακόμα περισσότερο τα νεαρά ζευγάρια τα οποία θέλουν να κάνουν οικογένεια και δεν μπορούν. Για αυτά συζητήσαμε».

 

Εξάλλου, για το επίκαιρο θέμα του γάμου των ομοφύλων, την τεκνοθεσία και τη στάση της Εκκλησίας είπε: «Γιατί να μη γίνει ένα Δημοψήφισμα; Δεν θα ήταν μια πρόταση και αυτή;», αλλά υπογράμμισε ότι η Ιεραρχία θα αποφασίσει για τη στάση της Εκκλησίας, η οποία οφείλει να ενημερώσει το ποίμνιο.

«Σε τέτοια θέματα δεν μπορεί να πάρει θέση μόνος του ο Αρχιεπίσκοπος, ούτε ο πρωθυπουργός», επισήμανε και πρόσθεσε: «Το ποίμνιο πρέπει να ενημερωθεί, να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε και ποιος μας βάζει να το ζητάμε. Λοιπόν, αυτό πρέπει ο κόσμος να καταλάβει και να δει πως τα παιδιά εκείνα που θα έρθουν δεν ξέρω πώς θα είναι, πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια που θα έχει δύο μπαμπάδες, δύο μαμάδες, πώς θα ξυπνάει το πρωί μέσα στο σπίτι και τι θα βλέπει γύρω του και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούργια δεν την απορρίπτουμε, βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί. Μια τέτοια κοινωνία έχει το δικαίωμα ο καθένας να τη διαστρέφει και να την κάνει όπως θέλει και οι άλλοι δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δεν μας αρέσει αυτό το πράγμα; Είναι θέμα της κοινωνίας».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα να κάνει οτιδήποτε. Αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο και ο καθένας από εμάς δεν πρέπει σε τέτοια θέματα μεγάλα να σκέπτεται τι θα πει η δεξιά, τι θα πει η αριστερά, τι θα πει η κεντρώα παράταξη, αλλά να σκέπτεται ποια κοινωνία θέλουμε και ποια οικογένεια. Θα ενημερώσουμε τον κόσμο μας και αν ο κόσμος θέλει κατεύθυνση θα την πάρουμε, αλλά έχουμε υποχρέωση να ενημερώσουμε».

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 779


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα